Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

MDMA ja ekstaasi

Poissa somniphorius

  • Viestejä: 77
  • Karma: 37
  • Profiili
Tänään olisi pitkästä aikaa hieman erikoisemmissa merkeissä kokeilla hieman esson vaikutuksia, mennään appivanhempien kanssa viettämään iltaa, suht turvallista sen suhteen että tuskin huomaavat vaikutuksia -  - > vetävät aivan perseet aivan takuulla :D Siitä sitten ehkä yöelämää ihmettelemään

Kyseessä sininen partyfloc, pillreportsin mukaan suht amfetamiinipitoinen, tosin eräs joka näitä on kokeillut kertoi suht sekavista fiiliksistä mutta se setting  O:-)

Tarkoituksena murskata jauhoksi ja nokittaa hieman, ei koko nappia, eli siis ei rakettina euforiaan ole hakusessakaan vaan nimenomaan hyvä ja soljuva kommunikointi  :-\

Aikoinaan tuli nappeja nappailtua laidasta toiseen tutustumatta sen kummemmin mitä oli ottamassa, pahoja ja hyviä kokemuksia. Pahimpana ehkä looppitrippi kotimatkalla, kävelin kaupungilta kotiin n. 7km keskustasta sijaitseva lähiö, siinä poljin paikallani ja ihmettelin etten pääse eteenpäin - katselin sivuille kun sen tajusin, että tolpat menee taakse ja maisema muuttuu sivulla mutta kas vain kun nostin katseeni olin taas samssa kohtaa, tätä jatkui tunnin jos toisenkin(ainakin siltä se tuntui) - koitin kaikkea, juoksin, yritin kääntyä yms. mutta aina vaan sama maisema edessä ja samassa kohdassa jumittelu. . . Noh sitten kuitenkin jossain vaiheessa havahduin että hei, kotipiha näkyvissä :D :D

Edit

 ^-^ Hauskaa oli ja homma toimi niin kuin pitikin, jopa tanssitin anoppia paikallisessa.


Poissa cupcake

  • Viestejä: 36
  • Karma: 11
  • Profiili
Kokemuksesta ja jälkioloista pääsee useimmiten yli, mutta siihen menee aikaa. Toisilla se vie viikon, toisilla jopa vuosia. Riippuu paljolti kokemuksesta itsestään, omista ajattelutavoista ja ulkoisesta tuesta. Et ole todellakaan ainoa, jolla tuollaisia tuntemuksia on. Olen itsekin rämpinyt sieltä iljettävästä ja ahtaasta päänsisäisestä vankilasta pois ja meinannut vajota usein uudelleenkin, mutta elämä on ylä- ja alamäkiä. Vieläkin järrkyttäviä paniikkikohtauksia iskee sillointällöin päälle, mutta joka kerta ne osaa ottaa paremmin ja osaa jopa hillitä ja rauhoitella itseään. Jonkin mukavan asian kanssa puuhasteleminen auttaa hyvin paljon ja toimii terapiana jos normaali terapia ei kiinnosta. Kokeile aluksi vaikka piirtää jotain, vaikka vain kuvioita jonkin kauniin musiikin tahdissa. Tee jotain mistä pidät? :) Uusien asioiden tekeminen ja rohkeuden kerääminen vähitellen on eriarvoisen tärkeää. Päänsä sisältä ei pääse ulos kuin tulemalla ulos, ja silloin pitää keksittyä johonkin muuhun kuin ajatuksiinsa. Ja se on niin vitun paljon helpommin sanottu kuin tehty.. :( Mutta nyt on kyllä upeaa aikaa alkaa nauttimaan pikkuhiljaa elämästä, sillä elämä alkaa heräillä kaikkialla ympärillä auringon käydessä päivä päivältä korkeammalla. Ota siemen, laita se multaan, ja seuraa pikkuruisen kasvua. Se parantaa. Anna itsellesikin aurinkoa ja hymyile asioille. Pienin askelin.

Psykedeelien ja muutenkin tavalla tai toisella psyykeeseen vaikuttavien aineiden kanssa on oltava aina tosi varovainen ja ne on jätettävä välistä jos set&setting ei ole kohdillaan. Etenkin sellaiset päihteet, joiden sisällöstä ei ole varsinaista tietoa, on hyvä jättää kokonaan ottamatta. Harmi, että eteesi sattuneet ekstaasipillerit olivat juuri noita huonoja.. :( Noista sinertävistä pillereistä näkyy netissä olevan juttua.

Voimia ja rohkeutta! Pikkuhiljaa olo kyllä laimenee, mutta muutos voi olla hyvin merkittävä jo yhdessä päivässä. ^-^

Piti ihan kirjautua (pitkästä aikaa) ja antaa karmaa tästä viestistä. "päänsä sisältä ei pääse ulos kuin tulemalla ulos" tämä on niin totta, itsekin noiden olojen kanssa painiskelleena voin vain yhtyä ajatukseesi  :)

Itselläni on hieman mämmiä varattuna vapuksi, mutta saa nyt nähdä otanko. Riippuu tilanteesta ja fiiliksestä.
"A mind is like a parachute. It doesn't work if it's not open." -Frank Zappa


Poissa MisShroom

  • Viestejä: 35
  • Karma: 0
  • Profiili
Eilen tuli testailtua toista kertaa ihan pelkkää MDMA:ta :) vaaleahkon ruskea jauhe oli kyseessä.
Olin suhteellisen pettynyt _tähänkin_ kertaan, enkä tosiaan ymmärrä miten porukka mämmistä maksaa 100-120€/gramma!
Joo olo oli ihan mukava ja hyvä, mutta kylmyys ja silmien vatkaaminen todella ärsyttävää ja vei kyllä paljon fiilistä.
En kadu tehtyä, vaan tekemätöntä.
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Poissa harhakuva

  • Viestejä: 82
  • Karma: 3
  • Profiili
Ikävä on kova sitä empaattista euforiaa  :'( Tosin ihan hyvä on välillä pitää taukoa ja antaa aivojen palautua. Joskus aikoinaan näitä tuli syötyy täysin käsittämättömiä määriä,yhessä illassaki meni parhaimmillaa (vai pitaiskö sanoa pahimmillaan) 11 kpl joka on jo aika sairasta touhuu yhelle ihmiselle. 4 vuotta jo siitä ku viimesen esson vedin kitusiini,jee :) MDMA:ta "puhtaassa" muodossa olen päässy yhden kerran kokeilemaan ja seki tuli kombotettua sinisen perhosen kanssa joten en oikeen osaa sanoa kuin se vaikuttaa pelkästään ku noi pillerimuodossa olevat "extaasit" sisältää lähes joka kerta myös jotain muutakin tai ei sisällä extaasia ollenkaan. 


Poissa MisShroom

  • Viestejä: 35
  • Karma: 0
  • Profiili
Suurin osa essoista taitaa sisältää piriä ainakin, ja villi veikkaus että niissä MDMA:ta harvemmin enää on, vaan käytetään kaikenmoisia tutkareita.

Alunperinki ihmettelin tätä topicia MDMA eli ekstaasi, EEEIIO, ei ole sama asia!
En kadu tehtyä, vaan tekemätöntä.
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Poissa Dopamiiniorava

  • Viestejä: 80
  • Karma: 9
  • Profiili
Suurin osa essoista taitaa sisältää piriä ainakin, ja villi veikkaus että niissä MDMA:ta harvemmin enää on, vaan käytetään kaikenmoisia tutkareita.

Alunperinki ihmettelin tätä topicia MDMA eli ekstaasi, EEEIIO, ei ole sama asia!

Olet oikeassa, korjasin otsikon.

Ehkä ihmiset voisivat alkaa kutsumaan nykyisiä ''tutkariessoja'' jollakin muulla sen ansaitsemalla nimellä, kyllä ekstaasinkin pitää mämmiä sisältää. Aika riskejähän nuo nappulat ovat, varsinkin jos sisältävät metaa tai MDPV:a.

Omasta MDMA-kokemuksesta on jo aikaa yli 7 kk, ja aikoinaan raportoin tänne aineen vaikutuksista. Täytyy sanoa, että MDMA:n pysyvät vaikutukset ovat supistuneet aika lailla, ja se mitä on jäljellä, on lähinnä hieman hellempi ajattelutapa koskien muita ihmisiä ja itseäni. ''Normaalitila'' on palautunut suurelta osin. Arvot ovat hiukan muuttuneet (pyrin aina vain enemmän ulos suorituksiin perustuvasta ihmisen arvostamisesta), mutta erityisen helpoksi sosiaalinen kanssakäyminen ei pysyvästi muuttunut pitemmäksi aikaa. Kaipa MDMA:a parhaassa tapauksessa pitäisi ottaa terapiakäytössä muutaman kuukauden välein vähän pienemmillä annoksilla terapeutin kanssa, mutta mistäs sellaisen saisi...


Poissa Tonskuli

 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 1
  • Profiili
Sattui vastaan kidemuotoista mdma:ta, väriltään ametistin violettia. Tiedä sitten onko pelkkää mämmiä vaiko osin pirillä tms höystettyä mutta mukavat olot tuo tuotti. Pehmeät nousut ja euforinen fiilis. Pupillit lautasina ja kuuloaisti herkillä nautiskelin lujasta konemusiikista...aaaah :)
Muutamien tuntien kuluttua yritin käydä nukkumaan mutta pumppu hakkasi vielä liki 120 niin hiukan hankalaahan tuo oli. Liekö vielä mämmi niin kovin vaikuttanut tai sitten piriä ollut seassa? en osaa varmasti sanoa.. laskut oli miellyttävät eli seuraavana päivänä pelkkää hyvää fiilistä vielä. Teki mieli kuunnella musiikkia ja syödä sekä tietty huilailla. Tämmöstä.Poissa Lahottaja

  • Viestejä: 83
  • Karma: 10
  • Profiili
Kyllähän mämmistä melkoset olot saa. Ja vauhtiin kun kombotti niin vauhti oli aivan holtiton. Sieniinkin kombottanu ja toimi mutta enemmän mdma hallitsi.
:D


Poissa Elucka

  • Viestejä: 102
  • Karma: 20
  • Profiili
MDMA on kyllä ihan huikeeta tavaraa! Kaksi kertaa olen nauttinut kristallimuodossa pommina ja molemmista kerroista jäi niiiiin mahtava fiilis vielä moniksi kuukausiksi että huhhuh! Ensimmäisellä kerralla otin madmaa 150 mg kotona selväpäisen tyttöystävän seurassa ja huhh, meni koko "matka" kitaraa soitellen ja laulellen :D Kitara kuulosti ihan tajuttoman hyvältä ja kauniilta ja oma äänikin lähti paaaaljon puhtaammin ja voimakkaammin entä normaalisti. Tyttöystävän mielestä kuulostin seksikkäältä kun lauloin.. :D Toisella kerralla otin Lawatansseilla viime kesänä tyttöystäväni kanssa yhdessä, molemmat nautimme ainetta 160 mg. Oli ihan käsittämättömän huikea kokemus sekin, sai kokea MDMA:n potentiaalin parisuhdeterapiassa :) Heitettiin pommit kitusiimme ja lähdimme kuuntelemaan Vitun Kova Äänen keikkaa. Tunnin päästä vaikutukset alkoivat ja oloni oli mitä parhain! Kaikki liikkeet, jopa yhden sormen liikutus, tuntuivat mahtavilta ja oma kehonhallinta oli todella sulavaa. Tuttu keveyden tunne valtasi enkä enää edes tuntenut selässäni olevaa painavaa reppua :D En voinut kuin hymyillä, tanssia ja katsella ihmisten liikkeitä. Kaikki aistini olivat täydessä toiminnassaan ja pystyin yhtäaikaa keskittymään täydellisesti kehoni liikuttamiseen, musiikin kuunteluun sekä ympäristön tarkkailuun. Tyttöystävälle alkoi tulla hieman heikko olo kun takana oli huonosti nukuttu yö kylmässä teltassa ja erittäin huono festariruokavalio. Päätimme lähteä pois ihmisten hälinästä leiriin ja vaikka olisin halunnut jäädä niin kovasti tanssimaan niin silti meno rauhalliseen leiriinkin tuntui erittäin hyvältä. Teki mitä tahansa niin ihan kaikki tuntui hyvältä ja sosiaaliset tilanteet eri ihmisten kanssa oli helppoja. Menimme yhdessä telttaan istuskelemaan ja siellä alkoi tunteilu sekä äärettömän rakkauden jakaminen. Emme harrastaneet teltassa seksiä, vaikka se vasta olisikin varmasti tuntunut hyvältä, vaan istuimme kasvot muutaman sentin päästä toisistamme ja aloimme puhua. Kesä oli meille kriisiaikaa ja olimme todella, todella lähellä eroa. Teltassa puhuimme avoimesti kaikesta, ihan kaikesta ilman, että kumpikaan olisi pahoittanut mielensä. Kyyneleet valuivat molempien poskilla ja suutelimme toisiamme jokaisen lauseen jälkeen. Saimme keskusteltua asioista joista emme olisi välttämättä koskaan selvinpäin puhunut. Voisin sanoa, että se ilta oli todella tärkeä suhteemme jatkumisen kannalta. Tällä hetkellä olemme vieläkin yhdessä ja täynnä rakkautta, enemmän kuin koskaan ennen. Huhhuh kun tulee ihan kylmiä väreitä kun sitä iltaa muistelee.. :) Molemmilla kerroilla vaikutus kesti ehkä 3-4 tuntia. Tai eipä siinä pahemmin kelloa malttanut vilkuilla, mutta näin arvioisin. Suosittelen todellakin ottamaan MDMA:ta jonkun ystävän, perheenjäsenen tai oman rakkaan kanssa, ihan käsittämätöntä tavaraa oikeissa käsissä sekä olosuhteissa.. :) <3

Nyt olemme miettineet jos saisimme jostain käsiimme MDMA:ta jouluksi. Voisi tulla melko ihana ja rakkaudentäyteinen joulu.. :)


Poissa Salapoliisi

 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 0
  • Profiili
Itse käyn reivaamassa. Se on niin priceless fiilis kun oot tanssilattialla tuntikaupalla ja se tuntuu niiin hyvältä ja rakastat mukana olevia kavereitas ja kaikkia muitakin. Muualla et voi niin avoimesti mennä tuntemattomille juttelemaan ihan mistä vaan ilman että sua pidetään outona tai oletetaan että yrität iskeä. Alussa joka kerta kun tuli nameja syötyä ni ikinä ei tullut minkäänlaisia laskuja vaan heti seuraavasta päivästä lähtien oli about viikon sen jälkeenkin vielä erityisen iloinen ja semmonen pirtsakka olo. Töissä musiikit korvilla fiilisteli viikonloppua vielä.
Jossain vaiheessa ne seuraavien päivien olotilat hävisi ja seuraavana päivänä olikin ihan normi olo.
Joskus combotan vauhdin kanssa mutta aika harvoin kun se sivuuttaa namien oloa ainakin itellä ellei oo kunnon mämmeissä.

Viime vuonna tanssijalka vipatti normaalia enemmän ja tuli syötyä jonkun 9kk aikana vähän turhan tiuhaan. Pisin tauko oli kolme viikkoa. Toleranssit kasvo sen verran että kunnon pärinänousut jäi pois ja ainut mitä niistä sain irti oli se mämminen olo ja sekin vähän vajaana kun en halunnut kuitenkaan mitään älyttömiä määriä syödä. Marraskuussa tuli ekat laskut. Heräsin seuraavana päivänä ja vietin koko päivän sängyssä ihmetellen et miks tuntuu siltä ku oisin jääny rekan alle. Nyt on melkeen parin kuukauden tauko takana ja huomenna tamppaamaan taas.
 
Ja näiden kanssa pitkään touhunneena tiedän et kyllä nykyäänkin nameissa ihan sitä matamia itteään on kun tietää mitä/mistä niitä tulee. Suurimmassa osassa on pienenpieni tujaus piriä mut vaan sen verran et se potkii ne nousut kovemmiksi. Tutkareita ja matamia sisältävät tunnistaa ulkonäöstä, hajusta ja mausta. Puhdas mdma on muistaakseni suomessa jotain 80-90 prossasta.

Mielestäni mainio aine oikein käytettynä. Kun pitää kunnon taukoja (kuukausi minimissään, mieluummin kaks) pysyy toleranssit kurissa ja aivot kunnossa.
"mä oon oman elämäni salapoliisi"


Poissa j0rmis

  • Viestejä: 20
  • Karma: 1
  • Profiili
Miten pahoja laskuja teillä tulee? Ite otan ne aina jotenkin raskaasti.
Älyttömän empaattinen olo, tuntuu että haluaisi tutustua kaikkiin paremmin ja rakastaa heitä! Ja sitten kun ne laskut tulee niin ei enää olekkaan niin empaattinen olo, ammottava tyhjyys vaan.


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 783
  • Karma: 30
  • Profiili
Hiljattain on ilmestynyt pari uutta tutkimuskatsausta (samalta laatijalta, joka on aihepiirin johtavia asiantuntijoita), jotka on hyvä poimia esiin. Kumpikin näistä käsittelee MDMA:n negatiivisia puolia ja katsauksiin kerätty näyttö on hyvin vakuuttavaa: MDMA nostaa stressitasoja, heikentää kognitiivisia kykyjä, aiheuttaa uniongelmia ja tuhoaa aivoja.

Näiden tietojen valossa, sekä voimakkaista laskutiloista ja ikävistä jälkioloista kärsineenä, aion pidättäytyä jatkossa kokonaan MDMA:n käytöstä. Vaikka se kivalta tuntuukin, se ei ole sen arvoista, eikä MDMA ole korvaamaton ja uniikki empatogeeni.

Täytyy toivoa, että MDMA:n vaikutusprofiilia (stimulantti + psykedeeli) jäljittelevät ei-niin-neurotoksiset ja jopa jykevämmät kombinaatiot (kuten 4-FA + 2C-B) tulevat jossain vaiheessa muotiin. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua korvaaviin vaihtoehtoihin, niin täältä löytyy englanniksi juttua.


 • Human psychobiology of MDMA or ‘Ecstasy’ - an overview of 25 years of empirical research (Parrot, 2013)
  Lainaus
  When MDMA was a ‘novel psychoactive substance’, it was not seen as a drug of abuse, as it displayed loss of efficacy. However, recreational users display a unique pattern of increasing doses, deteriorating cost–benefit ratios, and voluntary cessation. MDMA increases body temperature and thermal stress, with cortisol levels increased by 800% in dance clubbers. It can be extremely euphoric, although negative moods are also intensified. MDMA causes apoptosis (programmed cell death) and has been investigated for cancer therapy because of its anti-lymphoma properties. Recreational users show deficits in retrospective memory, prospective memory, higher cognition, problem solving, and social intelligence. Basic cognitive skills remain intact. Neuroimaging studies show reduced serotonin transporter levels across the cerebral cortex, which are associated with neurocognitive impairments. Deficits also occur in sleep architecture, sleep apnoea, complex vision, pain, neurohormones, and psychiatric status. Ecstasy/MDMA use during pregnancy leads to psychomotor impairments in the children.
 • MDMA, cortisol, and heightened stress in recreational ecstasy users (Parrot et al., 2014)
  Lainaus
  Stress develops when an organism requires additional metabolic resources to cope with demanding situations. This review will debate how recreational 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA, 'ecstasy') can increase some aspects of acute and chronic stress in humans. Laboratory studies on the acute effects of MDMA on cortisol release and neurohormone levels in drug-free regular ecstasy/MDMA users have been reviewed, and the role of the hypothalamic-pituitary-adrenal (HPA) axis in chronic changes in anxiety, stress, and cognitive coping is debated. In the laboratory, acute ecstasy/MDMA use can increase cortisol levels by 100-200%, whereas ecstasy/MDMA-using dance clubbers experience an 800% increase in cortisol levels, because of the combined effects of the stimulant drug and dancing. Three-month hair samples of abstinent users revealed cortisol levels 400% higher than those in controls. Chronic users show heightened cortisol release in stressful environments and deficits in complex neurocognitive tasks. Event-related evoked response potential studies show altered patterns of brain activation, suggestive of increased mental effort, during basic information processing. Chronic mood deficits include more daily stress and higher depression in susceptible individuals. We conclude that ecstasy/MDMA increases cortisol levels acutely and subchronically and that changes in the HPA axis may explain why recreational ecstasy/MDMA users show various aspects of neuropsychobiological stress.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 783
  • Karma: 30
  • Profiili
Vastajulkistettu tutkimus toteaa MDMA:n käytön korreloivan heikentyneen tryptofaanimetabolian (eli toisinsanoen heikentyneen serotoniini- ja tryptamiinituotannon) kanssa.

 • Brain Serotonin Synthesis in MDMA (Ecstasy) Polydrug Users: An alpha-[11C]Methyl-L-tryptophan Study
  Lainaus
  3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA, ecstasy) use may have long-term neurotoxic effects. In the present study, positron emission tomography with the tracer alpha-[11C]Methyl-L-Tryptophan (11C-AMT) was used to compare human brain serotonin (5-HT) synthesis capacity in 17 currently drug-free MDMA polydrug users with that in 18 healthy matched controls. Gender differences and associations between regional 11C-AMT trapping and characteristics of MDMA use were also examined.

  MDMA polydrug users exhibited lower normalized 11C-AMT trapping in pre-frontal, orbitofrontal and parietal regions, relative to controls. These differences were more widespread in males than in females. Increased normalized 11C-AMT trapping in MDMA users was also observed, mainly in the brain stem and in frontal and temporal areas. Normalized 11C-AMT trapping in the brain stem and (pre)frontal regions correlated positively and negatively, respectively, with greater lifetime accumulated MDMA use, longer durations of MDMA use, and shorter time elapsed since the last MDMA use.

  Although the possibility of pre-existing 5-HT alterations predisposing people to use MDMA cannot be ruled out, regionally decreased 5-HT synthesis capacity in the forebrain could be interpreted as neurotoxicity of MDMA on distal (frontal) brain regions. On the other hand, increased 5-HT synthesis capacity in the raphe and adjacent areas could be due to compensatory mechanisms.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa rauniokoira

 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 4
  • Profiili
Tässä ketjussa ei ole taidettu vielä puhua ns. preloadaamisesta ja postloadaamisesta? Törmäsin redditissä kirjoitukseen jossa ihan asiallisen oloinen henkilö käy yksityiskohtaisesti läpi mahdollisuuksia välttää/vähentää MDMA:n neurotoksisuutta ja käytön jälkeistä krapulaa lisäravinteilla ja vitamiineilla (mm. alfalipoiinihappo, magnesium ja C-vitamiini): http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/15m9sf/mdma_supplementation/

Kertokaa toki viisaammat (esim. Arvalis) miltä tuo kuulostaa?

Kertomansa mukaan asianmukaisella preloadaamisella afterglow voi kestää pari viikkoa.
Shakkiterveisin, Rauni Olavi Koira.


Poissa Dopamiiniorava

  • Viestejä: 80
  • Karma: 9
  • Profiili
Hyvä huomio tuo loadaaminen. Ollaan kavereitten kanssa varauduttu laskuihin hedelmiä ja magnesiumia syömällä, mahtaisi olla kova juttu laskuihin sellainen suihkutettava magnesium, joka imeytyy tehokkaasti. Kaveri sanoi, että mahdollisesti laskujen jälkeen nautittu pieni määrä alkoholia voisi vaikuttaa jotenkin aivoja suojaavasti, mutta en tiedä onko tuollaisella väitteellä kuinka paljon pohjaa. Alkoholi ja MDMA yhdessä voivat olla pienilläkin alkoholiannoksilla vaarallinen yhdistelmä, joten painotan ilmaisua laskujen jälkeen. Jossakin tutkimuksessa on väläytelty, että kannabinoidit suojaisivat aivoja alkoholilta, mutta tiedä sitten miten ne toimisivat muiden aineiden kanssa.

Muistakaahan kuitenkin, että e-tardina ei liene kiva olla. Jos vetelee MDMA:ta parinkin kuukauden välein, kuten joku mainitsi täällä, niinkin ''harva'' käyttö tarkoittaa lähes jatkuvaa serotoniinivajetta ja toistuvaa aivoja vahingoittavaa altistusta mämmille. Jossakin tutkimuksessa muistaakseni väitettiin, että jo 50 käyttökertaa MDMA:ta vaikutti jotenkin henkiseen suorituskykyyn (pitkäaikaisesti?), vaikkakin nuo 50 käyttökertaa lienee otetun monen tutkimukseen osallistuneen osalta melko tiheästi suhteellisen pienellä aikavälillä ja koeihmiset voivat hyvinkin voineet olla sekakäyttäjiä.

Itselleni olen kehitellyt sellaisia rajoja, että MDMA:ta en aio käyttää enempää kuin enintään kerran vuodessa ja ehkä enintään 10 kertaa koko elämän aikana... Onneksi en ole huomannut niiden muutaman käyttökerran jälkeen, mitä elämäni aikana olen ottanut kuukausien ja viimeksi 1,5 v käytöväleillä mitään pysyviä kognitiivisia ongelmia. Luulisin noita ''sääntöjä'' noudattamalla välttäväni melko hyvin pitkäaikaiset haitat ja aineen hohto säilyy. Aivot toipunevat usein melkein mistä vain lievästä damagesta, kunhan antaa niille aikaa. Kannattaa myös muistaa, että annoksissa, jotka ylittävät 200 mg ja rasittavat kehoa tarpeettomasti, ei ole järkeä ellei ole kyseessä todella iso ihminen. Monelle 100 mg on aivan riittävästi. MDMA on aine, jossa on ns. sweetpoint, eli se ei toimi voimakkaammin mitä enemmän ottaa tietyn henkilökohtaisen rajan yli.

Näiden tietojen valossa, sekä voimakkaista laskutiloista ja ikävistä jälkioloista kärsineenä, aion pidättäytyä jatkossa kokonaan MDMA:n käytöstä. Vaikka se kivalta tuntuukin, se ei ole sen arvoista, eikä MDMA ole korvaamaton ja uniikki empatogeeni.

Täytyy toivoa, että MDMA:n vaikutusprofiilia (stimulantti + psykedeeli) jäljittelevät ei-niin-neurotoksiset ja jopa jykevämmät kombinaatiot (kuten 4-FA + 2C-B) tulevat jossain vaiheessa muotiin. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua korvaaviin vaihtoehtoihin, niin täältä löytyy englanniksi juttua.

Tuohon Arvaliksen kommenttiin MDMA:n uniikkiudesta sanoisin, että toisaalta oikein mikään aine ei taida yltää aivan samalle tasolle, mitä mieltä Shulginkin oli. Mahtaneeko mikään muu aine vapauttaa oksitosiinia, kuin MDMA (eipä tuo oksitosiinivaikutus aivan 100% varmaa tainnut olla, mutta melko todennäköistä)? Jokseenkin vastaavanlaisia ja ''terveellisempiä'' vaihtoehtoja löytää kylläkin vaikkapa tuosta 2-CB:stä, joka vaikutuksiltaan on tavallaan jossain MDMA:n ja psykedeelin hämärässä välimaastossa. Voi olla että itsekin pidättäydyn aineesta ainakin melkein täysin jatkossa tällaisten tutkimustietojen viisastuttamana kaiken varalta, kiitos.