Psilosybiini.info

Muu keskustelu => Kasvit, päihteet ja lääkkeet => Aiheen aloitti: Dopamiiniorava - Syyskuu 01, 2012, 21:33

Otsikko: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Syyskuu 01, 2012, 21:33
Elikkäs minkälaisia kokemuksia essoista ja mämmistä? Mitä teet vaikutuksen alaisena? Harrastatko candyflippiä eli psykedeeli + mämmi komboparia? Kaikkea mämmistä.

Jotkut ihmiset puhuvat mielellään synteettisistä huumeista negatiivisempaan sävyyn kuin luonnosta saatavilla olevista. Moni ei tiedä, että esimerkiksi amfetamiineja löytyy myös joistakin luonnon kasveista (jokin akaasiapuu). Tutkimuskemikaalit voivat olla melko arvaamattomia, ihan senkin takia, että niistä ei ole kokemusta tarpeeksi. Synteettiset huumeet voivat keskimäärin olla vaarallisempia kuin luonnossa tavattavat, koska niihin on helpompi sekoittaa epäterveellisiä täyteaineita, ja niistä ei ole usein kovin kattavaa kokemuspohjaa. Onhan se hulluruohokin luonnollista.

On toki totta, että amfetamiinin käyttäminen ei kovin terveellistä ole usein esimerkiksi kannabikseen verrattuna, mutta onhan LSD:kin synteettinen huume ja oikein käytettynä hyödyllinen ja turvallinen aine. MDMA voi myös olla hyödyllinen ja turvallinen aine oikein käytettynä, eikä kuolemaan johtaneet käyttötilanteet ole yleensä johtuneet yliannostuksesta mikä pätee myös taikasienien kohdalla.

Itse otin elämäni ensimmäisen mämmiannoksen eilen. En kasaillut juuri mitään ennakko-odotuksia kokemukselle, jotta en pettyisi. Annos oli noin 100 mg:n suuruinen, ja se oli puhdasta MDMA:ta.

Ensivaikutukset olivat muinaisina aikoina kokeilemani DXM:n kaltaiset ilman euforiaa (toisaalta DXM:n ensikertaa vaikuttaessa efekti oli samalla tavalla hyvin euforinen kuin MDMA) ja toisaalta hieman sienimäiset (serotoniinin kanssa jotain tekemistä?), päässä pärisi kummalla tavalla. Noin puolentunnin päästä aloin hymyilemään ja kokemaan mielihyvää, mutta samalla epäröin hieman ahdistavienkin ajatusten kanssa koska uusi virvelini katkesi  >:(. Lopulta olin kuitenkin todella hyvällä tuulella, ja tunsin kaverini puolesta epätavallisen suurta mielihyvää siitä, kun hän sanoi aikovansa polttaa savut :D empatogeeni on empatogeeni.

Kovin kauaa ''mämmi'' ei vaikuttanut kunnolla, ja jäljellä oli lievä pettymys. Musiikkivehkeet oli mitä oli (kännykkä) mutta olosuhteet mökillä olivat muuten aivan parhaat. Vaikka vajarit tuli, kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvä kokemus.

Join vaikutusten aikana muutaman litran nesteitä, jotta en kuivuisi. Juominen tuntui vähän liiankin hyvältä, ja piti vähän hidastaa ettei tulisi vesimyrkytystä. Jotta elimistöni toipuisi paremmin, kaverini suositteli syömään banaaneja, koska niissä on hänen mukaansa tryptofaania joka on serotoniinin esiaste. Aion ehdottomasti joskus kokeilla uudestaan ja suuremmalla annoksella, jos puhdasta ainetta on saatavilla.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 01, 2012, 21:57
Miten varmensit aineen puhtauden?
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Syyskuu 01, 2012, 23:06
Miten varmensit aineen puhtauden?

Viimeistään syömällä ja kokemalla sen :D . Luotin pariin kaveriin joilla on kokemusta essoista. He kertoivat tämän mämmin olevan puhdasta ja samaa puhtaaksi todettua oli tullut aiemminkin samasta lähteestä. Aine oli kristallin muodossa, eikä kristalleja ollut useita (mdma-muut aineet-sekoitus epätodennäköinen).

Puhtauden ''varmentamiseni'' oli varmaan suht huolimattoman kuuloista toimintaa, koska luotin vain kavereihini. Onneksi on myös kavereita, joihin voi luottaa. Tottakai on pienen pienen pieni mahdollisuus sille, että paras kaverini tarjoaisi rizlan sisään käärityn amfetamiiniyllätyksen tai muun väärän tai epäpuhtaanmyrkyn, mutta minua tietysti viehätti tuossa tilanteessa karmaisevan riskin pumppaama adrenaliini joka velloisi suonistossani maanjäristysmäisen orgasmin lailla  ^-^

Omalla vastuullammehan me aineita päästämme systeemiimme. Jo tieto kaverin tietotaidosta riittää vakuuttamaan itseni tällaisesta asiasta, en tiedä muista. Perustan luottamukseni siis lähes kokonaan ihmistuntemukseeni, eli kokemuspohjaan joka heijastelee toisten kokemuspohjia mielestäni tarpeeksi tarkasti, jotta riskinottokynnykseni ylittyy. Samoin luotan esimerkiksi suurten aiheiden wikipedia artikkeleiden tietoihin, koska ne ovat kokemukseni mukaan luotettavia.

Joka tapauksessa kannattaa huomioida erilaisia indikaattoreita, jos haluaa turvallisempaa ja puhdasta nautittavaa. Puhtauden todennäköisyys kasvaa, kun on kokemusta aineesta, sekä suora että välillinen kokemus kasvattavat todennäköisyyttä saada puhdasta ainetta. Periaatteessa välillistä kokemusta on myös tieto internetissä.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: SoilBreaker - Syyskuu 02, 2012, 05:54
Mitä teet essoissa?
Ei kai empatogeeneilla ole syytä tehdä muuta kuin syventyä empatisointiin. Eli sulkeltaa ymmärtämään ja kohtaamaan rakkaitaan läpikotaisemmin kuin mihin normaalisti pystyisi.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 02, 2012, 22:46
Kyllä empatogeeneissa voi muutakin puuhastella, esim. moninaisia kehollisia juttuja, liikkua, joogata. Laulaminen on tuntunut muutaman kerran erityisen helpolta ja rentoutuneelta.

Vaikka aineen hankkineella kaverilla olisikin sydän kultaa ja olisi muutenkin luotettava tyyppi, ei sekään vielä varmistaisi mitään aineen puhtaudesta. On täysin mahdollista, että hänkin on puolestaan luottanut samalla tapaa tyyppiin jolta on materiaalinsa saanut, ja niin edelleen.

Kiinnostavaa myös:
http://www.maps.org/w3pb/new/2011/2011_Kirkpatrick_23176_1.pdf (http://www.maps.org/w3pb/new/2011/2011_Kirkpatrick_23176_1.pdf)
Lainaus
An intriguing observation was that participants had difficulty distinguishing the amphetamines (i.e., many reported that methamphetamine was MDMA and vice versa), further indicating that the two drugs have similar effect profiles. This finding was unexpected because all study participants had previous experience with both methamphetamine and MDMA. In addition, there are scientific and popular reports suggesting that the two amphetamines produce largely distinct effects

Toisin sanoen, kokeneetkin ihmiset saattavat sekottaa keskenään madman ja metan vaikutukset. Jännää myös, että tutkimuksen mukaan koehenkilöt ovat raportoineet kielteisistä vaikutuksista enemmän madman kuin metan kohdalla. Mikä selittänee jonki verran sitä, miksi meta on addiktoivampaa.

Kiteisyys tosiaan varmistanee sen, ettei jatkeaineita ole, mutta aine saattanee siltikin olla esim. MDA:ta, tai synteesi on muuten vain saattanut olla epäpuhdas.

Ei mulla oo mitään kummempaa tarkotusta kuumottaa, kyllä mullakin on ollut tapana valita syömäni huumeet luottamuspohjalta. Oon kai vaan vähän toppuutteleva siitä, millä perusteella joku aine julistetaan täysin puhtaaksi.

Testereitä (http://eztest.com/) voi muuten käyttää.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Syyskuu 03, 2012, 11:26
Näköjään metamfetamiini vaikuttaa ekoilla kerroilla samaan tapaan, mutta en usko että sain epäpuhdasta, koska minulla ei ollut mitenkään erityisen kiihtynyt olo (lievästi lähinnä hyvästä olosta) eli kykenin vain istumaan aloillanikin välillä (essoja kuvataan paljon rauhallisemmiksi kuin muita piristeitä). Sain myös empatogeenisia vaikutuksia, mitkä tuntuivat aika hassuilta ja hyviltä noin reaaliaikaisina, koska minulla on lievä aspergerin oireyhtymä. Tosin metastakin on raportoitu empaattisuutta.

Myös erowidin osoittama vaikutuksen kulku meni ajallisesti oikein, erowidin mukaan meta vaikuttaa noin puolessa tunnissa oraalisesti kun ekstaasilla meni minun kohdallani yli tunti.

Hyvä pointti kuitenkin, ekstaasin puhtautta on täysin varmasti vaikea varmistaa ilman testeriä. Täytyy myöntää, että riski oli hieman suurempi kuin kuvittelin ja mitäpä tässä enempiä mussuttamaan, olisi pitänyt ilmaista asia näin: ''Annos oli noin 100 mg:n suuruinen, ja se oli luultavasti puhdasta ekstaasia''. Jos pitkäaikaisesti samaa ainetta tulisi käytettyä, meta paljastuisi varmaan aika pian, jos sitä aineessa olisi.

Nyt heräsikin tärkeä kysymys, miten erotatte metan ja MDMA:n vaikutukset toisistaan tai kykenette erottamaan aineet toisistaan jo ennen nauttimista (ilman testeriä)? En erowidistakaan löytänyt näin äkkiseltään mitään vertailua kyseisistä aineista.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Aivina - Syyskuu 03, 2012, 14:32
Itse olen nauttinut "puhdasta MDMA:ta" parista eri erästä ja vaikutukset ovat olleet keskenään kovin erilaiset. Myös samasta erästä eri kertoina nautitulla jauheella on ollut eroavaisuuksia vaikutusten suhteen.

Ensimmäisen kerran kun nautin MDMA:ta, oli se puhtaaksi mainostettua vaaleaa jauhetta kapseliin pakattuna. Vaikutukset olivat pehmeät ja rauhalliset. Ihmisten kanssa oli helppoa jutella ja tuntui hyvältä ja lämpimältä. Oli helppoa syventyä yksittäisiin ihmisiin, vaikka paikalla oli paljon (myöskin mämmiä nauttineita) henkilöitä.
Vaikutusten laskettua en kuitenkaan pystynyt nukkumaan koko yönä, vaan istuin lattialla höpöttelemässä muuan ystävän kanssa aamuun asti. Jaksoin olla siis yhteensä valveilla yli puolitoista vuorokautta ennenkuin sain nukuttua parin tunnin päiväunet. Ei ollut minkäänlaista tuntemusta väsymyksestä, joskin seuraavan päivän aamuna kehossa oli hurjia kipuja. Olo oli kuin olisi rekan alle jäänyt. Joka paikkaan sattui, ruoka ei mennyt alas kuin lusikallinen kerrallaan ja seuraava ehkä tunnin päästä. Mieli oli hieman alakuloinen ja mielenkiinnoton.

Seuraavalla kerralla nautin vaaleanrusehtavaa jauhetta, jota siihen aikaan sai helposti Tampereelta.
Hieman vajaa viisitoista minuuttia ottamisen jälkeen tuntui, kuin minut singottaisiin raketilla kuuhun vähintäänkin. Hymyilin ja nauroin hallitsemattomasti ja menetin puhekykyni. Suusta tuli vain epämääräisiä äännähdyksiä ja kun yritin tosissani puhua, sain sanotuksi vain "tiitiitiitii, riiriiriirii...". Kierin nurmikolla sitä syöden ja tunnustellen ja tuntui, kuin saisin valtavia kokovartalo-orgasmeja kaikesta, mitä teen. Tätä rakettinousuvaihetta kesti kymmenen minuuttia - vartti, jonka jälkeen rauhoituin hieman ja palasin sisälle, missä lojuttiin ystävien kanssa kasassa keskenämme toisiamme silitellen ja halaillen. (Yhhyh, mitä hippipaskaa...  :D)
Olo oli hyvin euforinen, rakkaudellinen ja tunsimme ystävien kesken tosi suurta yhteenkuuluvuutta. Oli helppoa tulla toimeen jopa yhden hieman tuntemattomamman henkilön kanssa ja silitellä häntä ihan siinä, missä tutumpiakin ihmisiä.
Tämän seikkailun jälkeen uni tuli melko helposti. Keho tuntui väsyneeltä ja uni varsin tervetulleelta. Poltimme hieman pilveä ennen nukkumaanmenoa, mutta olisi se uni varmaan muutenkin tullut.
Jälkitilat kestivät kolmisen päivää lieventyen vähitellen. Särkyjä ei ollut muualla kuin päässä, johtuen kovasta leukojen kiristelystä aineen vaikutuksen laskiessa. Ruokahalua ei ollut juurikaan. Olo oli vielä seuraavana päivänä jokseenkin leijaileva, mutta pienellä alakuloisella pohjavireellä.

Jompikumpi näistä ehkä oli oikeaa MDMA:ta ja jompikumpi jotain muuta, niin erilaiset nuo vaikutukset olivat.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Syyskuu 03, 2012, 18:49
Edelliseen viestiin:

Repesin kyllä tiitii-kohdallesi :D . Jos toiseksi mainitsemassasi tapauksessa aine vaikutti (oraalisesti?) vartissa, se pistää miettimään mitä se todellisuudessa oli. Luulisi toisaalta metan ja pirin valvottavan melkoisesti, jos annoksessa niitä oli. Toisaalta taas kokemuksesi oli melko rakkaudellisen oloinen.

Ensimmäisenä mainitsemasi kokemus vaikutti samankaltaiselta kuin omani, mutta nukahdin helposti mahdollisesti melatoniinipillerin ansiosta, eikä minulla ollut mitään kokovartalokipuja seuraavana päivänä, vaikka kaverillani oli. Sain myös syötyä jonkinverran halutessani.

Näyttää olevan todella vaikeaa erottaa mikä on mämmiä ja mikä ei, pitäisi varmaan hommata testeri. Vaikutusten erilaiset kuvaukset voivat johtua myös paljolti siitä, että osa annoksesta on aitoa mämmiä ja osa jotain muuta, kuten amfetamiinia, metamfetamiinia ja MDA:ta. Myös annoskoko vaikuttaa.

Olisipa essot laillisia ja standardisoituja.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 05, 2012, 01:38
Set&setting tietysti vaikuttaa myös – toisin sanoen, eri tilanteissa yksi ja sama aine voi aiheuttaa tosi erilaisia vaikutuksia.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Aivina - Syyskuu 20, 2012, 11:15
Edelliseen viestiin:

Repesin kyllä tiitii-kohdallesi :D . Jos toiseksi mainitsemassasi tapauksessa aine vaikutti (oraalisesti?) vartissa, se pistää miettimään mitä se todellisuudessa oli. Luulisi toisaalta metan ja pirin valvottavan melkoisesti, jos annoksessa niitä oli. Toisaalta taas kokemuksesi oli melko rakkaudellisen oloinen.

No, olin viisihenkisen ryhmän ainoa, jolla se vaikutti noin nopeasti ja rajusti. Muilla vaikutukset tulivat hitaammin ja rauhallisemmin. Ja tosiaan tämän kerran jälkeen pystyin nukkumaan vallan mainiosti ja ongelmitta, kun edellisellä kerralla ei tullut edes mieleen, että yöllä voisi nukkua, kun voi istua lattialla höpöttelemässä ystävän kanssa. Luulisi sen erän ennemmin olleen jatkettua.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Lokakuu 07, 2012, 15:20
Round two. Ensimmäinen kunnollisella annoksella (160 mg) koettu ilta kera kaverin ja tämän tyttöystävän. Voiko olla paljonkaan terapeuttisempaa kokemusta.

Nyt ymmärrän enemmän ihmisiä ja varsinkin itseäni, mutta suuremmat jälkivaikutukset tulevat varmaan parin viikon päästä. Pääsin vasta nyt kunnolla tutustumaan tuohon kaverin tyttöystävään, mikä on ollut vähän hankalaa molempien ujouden ja oman jurouden takia. Tuntuu kuin joistain positiivisen energian akuista pääsi virta viimein purkautumaan toisiin ihmisiin, kun kehuskeltiin toinen toistemme parhaita puolia ja vähän negatiivisempiakin piirteitä toimme esille loukkaantumatta.

Juuri nyt 'matkasta' on vasta kohta vuorokausi. Hieman apaattinen olo, mutta ei missään nimessä masentunut :). Kokemus on hyvin verrattavissa positiiviseen sienitrippiin mielestäni.

Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Kepuli - Lokakuu 20, 2012, 06:38
Hieman vajaa viisitoista minuuttia ottamisen jälkeen tuntui, kuin minut singottaisiin raketilla kuuhun vähintäänkin.

Rakastan just noit madman nousui!
Paljon parempaa ja terveellisempää kuin meta.
Meta on petollinen jos sitä sattuu lojumaan kiva kasa meinaan sillä on menty 4-5 päivää omis psykooseis..

Ja takas asiaan. madame ehkä paras huume hengailuun hyväs seuras ja kukinnon kans.
Plussana myös se et tolet nousee nopee, mieluummin se kunnon nousu ku vajarit. Nykyää et saa hyvät nousut oon sen about kuukauden ilman, joskus skidiks buustiks amfetamiinii tai metaa alle mieluummin pöhinää
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Lokakuu 20, 2012, 18:30
Tänään 2 viikkoa mämmäilystä, käsittelyssä ''terapeuttisen käytön'' jälkivaikutukset.

Viikko ottamisen jälkeen palauduin jokseenkin entisiin käytösmalleihin rakastumisen ja ihastumisen tunteiden jälkeen (jänniä tunteita kun kohdettakaan ei ollut, tai kohteena oli ehkä ihmiset yleensä). Eilen kuitenkin päässäni alkoi rullaamaan jonkinlainen uusi vaihde, aluksi pelästyin sitä ja melkein reagoin siihen paniikkikohtauksella. Sitten huomasinkin, että kaverini mainitsemat todelliset jälkivaikutukset alkoivat vaikuttaa mussa, ja aloin käyttäytyä sosiaalisesti ja ottaen muut enemmän huomioon. En kuitenkaan vetänyt överiksi niin, että muut olisivat huomaneet selvää muutosta.

Vielä tällainen käytös on päällä, mutta en sitten tiedä sainko lopullista apua lievään aspergeriini. Seuraavan kerran otan ehkä puolen vuoden päästä tai kesällä jos yhtään saatavilla on, ettei ihan perseilyksi mene.


Edellistä viestiä ihmettelen sen osalta, että miten ihmiset tykkäävät ottaa budia mämmin kanssa? En sitä ihmettele että joku tykkää, mutta suunnilleen 9/10 pitää savuja aika hirveänä yhdistelmänä ekstaasin kanssa ja se on ihmeellistä, miten porukkaan on sattunut sellaiset ihmiset jotka tykkäävät savutella mämmeissä. Tai en tiedä tarkoittiko kirjoittaja vain itseään? Tästä aiheesta olisi mielenkiintoista saada lisää kirjoittelua tännekin.

Oma kokemus pienemmällä mämmiannoksella savujen kanssa oli melko epämukava ja sain paniikkikohtauksenkin, mutta toisella kerralla otin ainoastaan mämmiä. Käyttötarkoitus oli kyllä hieman erilainen, halusin mdma:n puhtaan vaikutuksen, koska halusin repiä jotain terapeuttista hyötyä aineesta jäyhyyteeni. Ei sillä etteikö puhtaasti päihteenä otetusta ja muidenkin päihteiden kanssa otetusta essosta ollenkaan myönteisiä suuntia saisi.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Arosusi - Lokakuu 20, 2012, 22:26
Hieman vajaa viisitoista minuuttia ottamisen jälkeen tuntui, kuin minut singottaisiin raketilla kuuhun vähintäänkin.

Rakastan just noit madman nousui!

Itelle tullu mdma:sta ihan hirvee olo nousuissa, ehkä jopa pahempi kuin sienistä. Ekalla kerralla laattasin ennen kuin kaikki ehti imeytyä, ja sepäs se vasta harmitti. Tokalla kerralla heitin kristallit veteen ja join liuoksen tyhjään mahaan, päälle vielä kukkaa oksetukseen niin pysy alhaalla.  ^-^

Vaikutuksia en kokenut erityisen euforisoiviksi, pikemminkin rennoiksi ja selkeä "tönäisy" rakkauteen ja avoimuuteen. Toisella kerralla otin vielä 2c-b:tä puolitoista tuntia ekstaasin oton jälkeen ja oli kyllä yks parhaista tripestä mitä on tullu käytyä läpi, enpä varmaan oo ikinä tuntenu itteäni niin kokonaiseksi.  8)
Mdma:n hyvänä puolena oon kokenu että vaikka takana on vaan kaks kokemusta niin ne selkeästi on muuttanut mua itsevarmemmaksi ja onnellisemmaksi. Ehkä tätä tulee vielä joskus otettua, hirveistä nousuista huolimatta...
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Heleppo - Lokakuu 21, 2012, 01:10
Mullakin on vaan muutama ekstaasi-kokemus takana. (Jos siis syömäni punaiset audi-logolla varustetut tabut sisälsivät sitä ihtiään, eli MDMA:ta.)

Eka kokemus oli oikein positiivinen. Otin napin ennen menoani Maailma kylässä -festareille. Nousuissa oli pientä alkoholihiprakan tuntua ryyditettynä pienellä pahoinvoinnilla. Olin metrossa, joten en halunnut oksentaa.

No, kuinka ollakaan, paha olo meni pois yhtä nopeasti kuin oli tullutkin, ja sain kokea tämän aineen kehutut ominaisuudet: hieman sienimäistä ajatuksellista juttua aluksi, ja myöhemmin tosi sosiaalista, nauravaa ja avointa kanssakäymistä. Paljon iisimpi ja lyhyempi (eli helpommin hallittavissa oleva) päihde kuin sienet. Varmaan tää on monelle jonkinlainen bilehuume, mutta mulle tuo auringonpaisteessa istuskelu ja keskusteleminen vaikutti just optimaaliselta käyttötarkoitukselta.

Toisen kerran tutustuin madameen pienen hippie flipin yhteydessä. Siis todellakin pienen: noin gramma sieniä ja yksi ekstaasi-tabu (jossa kai oli ainakin se sata milligrammaa madamea). Normaalia pientä trippailua, johon liittyi kesken vaikutusten parvekkeella makoilua todella euforisissa oloissa. Eli buustasi kehollista mielihyvää aika paljon...voin vain kuvitella, minkälaista meno on suuremmilla annoksilla. Ei sillä, että tekisi mieli, tuo oli just tarpeeksi... :)
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 27, 2012, 20:14
Erinomaista raportointia Dopamiiniorava, mielellään lukisi enemmänkin kriittistä arviointia pitkän aikavälin vaikutuksista.

Itellä on kyllä lähes aina madmoissa (oiskohan jotain viitisentoista kertaa kahdeksan vuoden aikana) tullut todella helppo ja kaunis olo, terapeuttinen, avartava, ja on tuntunut siltä että toivoisi mahdollisimman monen ihmisen tulevan siunatuksi tällaisella olotilalla.

Uskon, että MDMA:n ennen pitkää tapahtuva laillistuminen lääkekäyttöön tulee tekemään paljon hyvää tämän planeetan touhuille – sitä enemmän, mitä luovemmin ja rakentavammin sitä opitaan käyttämään (tuhoisan käytön riskiäkin kuitenkin on, kuten päihteissä nyt yleensäkin).

MDMA:n ja kannabiksen yhdistämisestä sen verran, että hiirikokeissa THC:n on todettu suojaavan MDMA:n neurotoksisuudelta.

THC Prevents MDMA Neurotoxicity in Mice (http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0009143)
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Lokakuu 27, 2012, 23:02
Erinomaista raportointia Dopamiiniorava, mielellään lukisi enemmänkin kriittistä arviointia pitkän aikavälin vaikutuksista.

Kiitos kiitos, tässä sitä lisää.

Kolme viikkoa kulunut kokemuksesta, onneksi silloin kuunneltu musiikki palauttaa fiilistä. Mitään selviä jälkivaikutuksia en enää huomaa, mutta lievästi avoimempi yhä olen, ja ajattelen paljon asioita sosiaalisemmasta näkökulmasta. Ihmissuhteiden laatu kokemuksen jakaneiden kesken on varmasti parantunut. Ajattelu oli varsinaisissa jälkivaikutuksissa paljon selkeämpää, mutta nyt tuntuu että kelat ovat palanneet melkein ennalleen. Melkein unohdin konkreettisimman vaikutuksen tähän asti kirjoittaa, nimittäin paniikkikohtauksien loppumisen. En ole saanut kuin yhden hyvin lievän oireilun, ja kaikki oudot tuntemukset vatsasta on häippässyt. Great success!

Mitään ''ihmeparantumista'' ei ole tapahtunut, mutta voin hyvin uskoa, että jos MDMA:n ja ammattiauttajan kanssa tehtyjä terapioita tehtäisiin ihmisille useita, olisivat vaikutukset jo lukuisia pieniä ihmeitä. Pienenä ihmeenä pidän jo omaakin kokemustani :). Nyt ja varsinkin aiemmin sain tällaisia ajatuksia kuten ''Jumala on rakkaus'' tai ''rakkaus on elämän tarkoitus'' ja mietin myös miten ihmeellistä on rakkaus, koska se on melkein kaiken rationalisoinnin ulkopuolella. Minäkin tahdon, että mahdollisimman moni ihminen tuntisi ekstaasin vaikutuksen mielellään terapeuttisessa eikä tuhoisassa dopamiinioravaisessa mielessä ja saisi siitä perspektiiviä ihmisten kohteluun, kaikki on jotenkin yksinkertaisempaa kun on anteeksiantavampi.

MDMA:n ja kannabiksen yhdistämisestä sen verran, että hiirikokeissa THC:n on todettu suojaavan MDMA:n neurotoksisuudelta.

Olen lukenut joskus tutkimuksesta, jossa todettiin yhydvaltalaisten nuorien aivojen säilyvän alkoholilta paremmin, jos he polttivat samaan aikaan kannabista. Toisaalta MDMA:n neurotoksisuus on kyseenalaistettu, mene ja tiedä.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: ziuziu - Marraskuu 01, 2012, 13:48
kaikki on jotenkin yksinkertaisempaa kun on anteeksiantavampi.

Hienoa. :)
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Marraskuu 04, 2012, 18:37
Tuntuu että pitää vähän päivittää taas, jos sitten viimeistä kertaa ehkä.

MDMA:n jotkut positiiviset vaikutukset ovat tulleet ilmi jopa näinkin myöhään kuin kuukausi ottamisesta. Päätin mennä luokkalaisen kanssa mulle tuntemattomien ihmisten kotibileisiin, joihin menemisen kynnys on ollut mulla aika korkeella. Mukavuusalueeta oli hyödyllinen poistua. Uusien ihmisten kanssa jutellessa huomasin sosiaalisten taitojen parantuneen oikeastaan aika merkittävästi ja olevani paljon rennompi, vaikken kovin vahvalla AS:lla olekaan varustettu, siinä ja siinä lasketaanko assiksi vai ei. Viime viestissä mainitsemani pieni ihme tulee päivittää vähän suuremmaksi ihmeeksi :). En vihaa ketään ja rakastan kaikkia edelleen, mikäs ollessa.

Joillekin voisi olla parempi ottaa sienien sijasta MDMA:ta, jos terapeuttisia vaikutuksia haetaan esimerkiksi tunne-elämän eheyttämiseksi. Harmi vain, että aineen puhtaudessa on ongelmia. Niin kuin joku jo mainitsikin, psykedeelejä on vaikeampi hallita ja moni asia voi mennä vikaan, jos aineen ottaja ei ole huolellinen ja huono trippi voi tulla valmistautumisesta huolimatta. Onhan MDMA:ssa ja varsinkin pillereiksi painetussa ekstaasissa omat riskinsä, mutta ne voi minimoida lähes olemattomiksi.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: kamikami - Marraskuu 04, 2012, 20:40
Sen verran tähän esso hehkutukseen.
1vk(jopa kerta) essoja voi tehdä paljon pahempaa kuin monen vuoden pirin käyttö.
Mahtavaa ainettahan tuo on mutta siihen leikkiin ei kyllä kannata ryhtyä.
Paljon parempi on kyllä sieniä syödä jos haluaa tehdä itse tutkistelua jne...
15v kokemuksella eri aineista voi kyllä suoraan sanoa että essoista jää pahimmat vauriot pidemmän päälle kuin muista aineista(liuottimet ja design jutut on erikseen).
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: kamikami - Marraskuu 04, 2012, 20:42
Sen verran tähän esso hehkutukseen.
1vk(jopa kerta) essoja voi tehdä paljon pahempaa kuin monen vuoden pirin käyttö.
Mahtavaa ainettahan tuo on mutta siihen leikkiin ei kyllä kannata ryhtyä.
Paljon parempi on kyllä sieniä syödä jos haluaa tehdä itse tutkistelua jne...
15v kokemuksella eri aineista voi kyllä suoraan sanoa että essoista jää pahimmat vauriot pidemmän päälle kuin muista aineista(liuottimet ja design jutut on erikseen).
Niin unohtu sanoa vielä että eipä noista kanssa koskaan tiedä mitä saa, harvemmin on puhdasta mdma missään tarjollla
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Marraskuu 04, 2012, 21:52
Sen verran tähän esso hehkutukseen.
1vk(jopa kerta) essoja voi tehdä paljon pahempaa kuin monen vuoden pirin käyttö.
Mahtavaa ainettahan tuo on mutta siihen leikkiin ei kyllä kannata ryhtyä.
Paljon parempi on kyllä sieniä syödä jos haluaa tehdä itse tutkistelua jne...
15v kokemuksella eri aineista voi kyllä suoraan sanoa että essoista jää pahimmat vauriot pidemmän päälle kuin muista aineista(liuottimet ja design jutut on erikseen).
Niin unohtu sanoa vielä että eipä noista kanssa koskaan tiedä mitä saa, harvemmin on puhdasta mdma missään tarjollla

Millä tavalla pahempaa? En ole koskaan kuullut väitettä, että esso vaikuttaisi aivotoimintaan pysyvästi kerrasta. En tiedä muista, mutta itselläni tarkoituksena ei ole ottaa elämän aikana enää montaakaan kertaa, yhteensä varmaan enintään 10 kertaa. MDMA:n on epäilty olevan neurotoksista, ja muistihan siinä menee jos monta kymmentä kertaa elämässään ottaa. Olet aivan oikeassa siinä, että esimerkiksi kuukausittainen käyttö ei liene järkevää, ja tähän aineeseen ei kannata ''hurahtaa''. 50 kertaa nauttineet jossain tutkimuksessa olivat jo jonkin verran huonomuistisempia kuin muut.

Itse otin terapiana homman enkä hedonistisena sekoiluna (en siis väitä että sekoilu olisi väärin ellei käsistä karkaa), enkä tahdo kokea noin järisyttäviä juttuja ja serotoniinivajareita kovin usein. Sveitsissä mämmeillä muuten suoritetaan terapiasessioita, koska sitä käytetään ihan virallisellakin tasolla epäilen ettei esso voi olla kerrasta tai parista pahempaa kuin piri.

Sienet ovat paljon moniulotteisempia kuin MDMA, ei ollut tarkoitus dissata sieniä, mutta mämmissä on toki puolensa, joten joillekin se voi sopia paremmin tiettyyn tarkoitukseen. Tarkoituksena ei ollut myöskään hehkuttaa essoja sen enempää, raportoin vain mitä itse olen kokenut :). Vaaroista esim. epäpuhtauksien osalta on keskusteltu tässä aiemmin.

Muuten ollaan varmaan samaa mieltä mutta perusteluja vähän kaipaisin väitteeseesi.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: kamikami - Marraskuu 04, 2012, 23:07
Sen verran tähän esso hehkutukseen.
1vk(jopa kerta) essoja voi tehdä paljon pahempaa kuin monen vuoden pirin käyttö.
Mahtavaa ainettahan tuo on mutta siihen leikkiin ei kyllä kannata ryhtyä.
Paljon parempi on kyllä sieniä syödä jos haluaa tehdä itse tutkistelua jne...
15v kokemuksella eri aineista voi kyllä suoraan sanoa että essoista jää pahimmat vauriot pidemmän päälle kuin muista aineista(liuottimet ja design jutut on erikseen).
Niin unohtu sanoa vielä että eipä noista kanssa koskaan tiedä mitä saa, harvemmin on puhdasta mdma missään tarjollla

Millä tavalla pahempaa? En ole koskaan kuullut väitettä, että esso vaikuttaisi aivotoimintaan pysyvästi kerrasta. En tiedä muista, mutta itselläni tarkoituksena ei ole ottaa elämän aikana enää montaakaan kertaa, yhteensä varmaan enintään 10 kertaa. MDMA:n on epäilty olevan neurotoksista, ja muistihan siinä menee jos monta kymmentä kertaa elämässään ottaa. Olet aivan oikeassa siinä, että esimerkiksi kuukausittainen käyttö ei liene järkevää, ja tähän aineeseen ei kannata ''hurahtaa''. 50 kertaa nauttineet jossain tutkimuksessa olivat jo jonkin verran huonomuistisempia kuin muut.

Itse otin terapiana homman enkä hedonistisena sekoiluna (en siis väitä että sekoilu olisi väärin ellei käsistä karkaa), enkä tahdo kokea noin järisyttäviä juttuja ja serotoniinivajareita kovin usein. Sveitsissä mämmeillä muuten suoritetaan terapiasessioita, koska sitä käytetään ihan virallisellakin tasolla epäilen ettei esso voi olla kerrasta tai parista pahempaa kuin piri.

Sienet ovat paljon moniulotteisempia kuin MDMA, ei ollut tarkoitus dissata sieniä, mutta mämmissä on toki puolensa, joten joillekin se voi sopia paremmin tiettyyn tarkoitukseen. Tarkoituksena ei ollut myöskään hehkuttaa essoja sen enempää, raportoin vain mitä itse olen kokenut :). Vaaroista esim. epäpuhtauksien osalta on keskusteltu tässä aiemmin.

Muuten ollaan varmaan samaa mieltä mutta perusteluja vähän kaipaisin väitteeseesi.

Sehän siinä on aika huono homma kun aika monelle tuo jää päälle eikä vain pysy siina kerrassa parissa vuodessa. Kyllähän toi puhdas mdma on suurimmalle osalle jotain elämää suurempaa mikä jää helposti päälle(nähty usein) ja vaikutukset aivoihin on ihan eri luokkaa muistin kuin muutenkin verrattuna muihin aineisiin. Oli kyllä aika karua jälkeä käyttäjissä tuo rave villitys reilu 10v sitten kun hyviä essoja nappaili vähän jokainen. Piri ei nyt itsessään tee päälle mun kokemuksen mukaan pahoja vaurioita esim monta kk putkeen menee vielä ihan hyvin ja palautumisen jälkeen taas pää toimii mutta essoissa on vähän eri juttu pidemmän käytön jälkeen.
Siihen taas mihin siitä voi oikeasti olla hyötyä niin käy kyllä sienetkin eikä niistä tuu samanlaista kemiallista euforiaa. Ei nyt oo tarkoitus saarnata ja kaikki saa mun puolesta ottaa mitä haluaa. essoista on vaan ollut eniten haittaa mun kaveripiireissä
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Marraskuu 05, 2012, 11:42
Hyvä että toit näkökulmas esille, monella tosiaan käyttö voi jäädä päälle, ja arvaahan sen että jatkuvissa serotoniinivajareissa ja tiheeseen otetuista myrkytyksistä jotain seuraa. Tässä on myös ollut puhetta että jotkut voi sekottaa helposti metamfetamiinin ja MDMA:n vaikutukset keskenään ja voihan siinä muutakin myrkkyä olla seassa, joten kannattaa munkin jatkossa käyttää testeriä jos vielä joskus otan.

En ole tullut hirveästi ajatelleeksi tämän kannalta hommaa, koska en ole sellainen luonteeltani että jäisin päihteisiin koukkuun. Mulla ei oo mitään kiinnostusta alkaa ottaan suht kallista kemikaalia niin tiheeseen joka voi vaikuttaa aivoihin em. tavalla, ja se serotoniini vaje ei oo mitenkään miellyttävä olotila, vaikka se mitään varsinaista masennusta saanutkaan aikaan. Näissä mun viesteissä on ollu lähinnä tarkotuksena tuoda ilmi, mitä mahdollisia hyötyjä MDMA:n käytöstä voi olla AS-ihmiselle. Mielestäni riskeistä oli jo tarpeeksi puhuttu, mutta tarkemmin ajatellen ei niitä voi melkein liikaa korostaa.

Epäilin aika paljon että mitään pitkäkestosempia vaikutuksia vois tulla positiivisessa mielessä, ja jos ei ois tullu mitään olisin kirjoittanut ''niin kuin epäilin, MDMA:n hyödylliset vaikutukset jäivät siihen yhteen iltaan.'' Ei hehkuteta, mutta näin mä tän koin kun kirjoitinkin.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: kamikami - Marraskuu 05, 2012, 13:29
Tää on kyllä hyvä että aisoista kekustellaan eri kanteilta ja tulipahan sanottua oma ei niin tieteellinen kanta :) kuitti
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: apatin - Marraskuu 28, 2012, 10:19
MDMA kiinnostus kasvaa kohdillani taas. Tuntuu, että kohdillani nämä kiinnostukset kiertävät kehää. Tammikuussa tulee taas valtava sienikiinnostus.
MDMA:ta en ole ikinä kokeillut, sillä en ole ollut tarpeeksi aktiivinen tonkimaan niitä mahdollisia linkkejä joilla sen tavoittaisin, tosin tässä rajoittavat myös lakisäädökset. Muutos tulee - ehkä - joskus.
Kiitos kaikille tähän ketjuun kirjoittaneille, enimmäkseen tosi informatiivista käyttäjälähtöistä tekstiä on riemu lukea.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Tammikuu 19, 2013, 14:00
3. Kerta takana, koin sen uutenavuotena samojen ihmisten parissa kuin edellisellä kerralla. Annoskoko oli ~150 mg.

Jos joku lukee tätä tietämättä edellisistä viesteistäni aiheeseen liittyen, niin siitä vain lukemaan tätä viestiä valaisevat edellisetkin jos kiinnostaa. Olen siis mielenkiinnosta ottanut pääosin terapeuttisessa mielessä (totta kai olen halunnut myös vastaanottaa hauskanpitämisen, mutta en tee siitä pakkomiellettä) MDMA:ta ja postaillut tänne miten se on vaikuttanut minuun (eli ihan vain ihmiseen, ja omanlaiset ongelmat omistavaan lievän tason jäyhän jäykkään AS-ihmiseen).

En suosittele MDMA:n käyttämistä (jotkut esim. obsessoituvat käyttämiseen), mutta suosittelen sopivan kriittistä tiedon hakemista omiin mielenkiintoihinne ja valintoihinne liittyen. Kannattaa olla tietoinen siitä mitä suuhunsa laittaa, oli se sitten ruokaa tai jotain muuta.


Kokemus oli hyvin samanlainen edelliseen, lokakuiseen kokemukseen verrattuna samankaltaisten settingkien vuoksi. Häpeän tunteet ja estot heikkenivät sopivasti ja jumalallinen rakkauden tunne löi kirjaimellisesti lattialle aluksi rauhoittumaan ja lausumaan sanat kaverille ''tää oli mun paras joululahja'' :D, koska hän antoi kokemuksen lahjana. Ihan yhtä nautinnollinen ja mahdollisesti hyödyllinen ei tämä kerta ollut, vaikka tällä kertaa tuli juteltua terapeuttisessa hengessä monta tuntia enemmän kuin viimeksi. Se suurin juttu sienissäkin usein on se eka kerta.

Pari viikkoa uuden vuoden jälkeen mieliala oli hieman vaihteleva ja alakuloinenkin, mutta ei kuitenkaan masentunut varsinaisesti. Huomasin taas, miten tunteita herättelevä aines tuo MDMA on, ja vuodattelin välillä kyyneleitä pihalle ja hyväähän se varmaankin teki. Aika ristiriitaisiakin ajatuksia oli. Koen negatiiviset jälkivaikutukset sen verran raskaina, että olen varma etten ota MDMA:ta tai mitään psykedeeliä moneen kuukauteen. Kesällä voisi olla tilaa seuraavalle kokemukselle...

Positiiviset, psyykkiset jälkivaikutukset alkoivat lähes tunnilleen samaan aikaan kuin viimeksi, eli 2 viikon sulattelun kuluttua. Huomasin jälleen eräänä iltana, kuinka olo alkoi kohentua rakettimaisesti. Tällaisia olon kohentumisia on tapahtunut useampiakin. Yhtä herättäviä muutoksia en itsessäni huomaa kuin viimeksi, koska olen jo tavallaan kokenut samankaltaisen prosessin. Kuitenkin muutuin astetta avoimemmaksi, katson sujuvammin ihmisiä silmiin ja muutenkin kommunikointi tuntuu sujuvammalta. Persoonallisuuteni ei juuri ole muuttunut, vaikka olo on parantunut ja jotkut asiat ovat helpompia kuin ennen.

Kun lokakuisesta kokemuksestani oli kulunut välissä ollut 3 kuukautta, olin alussa tapahtuneiden positiivisten muutosten jälkeen palannut vähän jäyhemmäksi, vaikka MDMA:sta oli tullut myös luullakseni kestäviä myönteisiä vaikutuksia. Oli miten oli, olen varma tulevasta, menneestä ja nykyisestä myönteisestä tapahtumaketjusta elämässäni. Se liittyy osin mämmiin, mutta se liittyy myös paljon muuhun.

Henkilökohtaisesti lähimenneisyydessä enemmän haitallinen kannabiksen käryäminen on osaltani loppunut, alkoholin juominen on tippunut myös lähes olemattomaksi, syön terveellisemmin, harrastan lähes joka päivä liikuntaa ja olen saanut energiaa myös muihin tervehenkisempiin aktiviteetteihin. Enemmän tai vähemmän pinnallisella tasolla ajateltuna raha-asianikin ovat kondiksessa, kun en käytä juuri mitään päihteitä ja harvemmin syön kallista roskaruokaa enää.

Älkää luulko, että tämä muutos olisi tullut kuitenkaan vain käänteentekevällä taikajauheilla, meditoimisella on ollut suuri rooli muutoksessa. Luulen saaneeni muutoksen aikaiseksi vierittämällä rinteeseen useita lumipalloja samoihin aikoihin, joista kasvoi suurempi vyöryvä ja kasvava pallero. Meditoimista voin suositella kaikille, ja sitä kautta oman rauhallisen ja viisaan sydämen löytämistä. Mieleen on niin helppo eksyä :)
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: lazla - Tammikuu 19, 2013, 15:19
Yhden kerran tullu koitettua, jotain pari vuotta sitten.
Painos oli pinkki timantti (ekstaasi pohjainen, kaveri kertoi että erä oli kuulemma testattu)
Muistan että naamariin heiton jälkeen juuri ennen nousua alkoi korvissa vitullinen kohina,
jonka jälkeen nopeasti alkoikin tuo helvetin euforinen olo.
Musiikki tuntui siltä että se elää ja muutenkin paremmalta kuin koskaan savuissa.
Itse makoilin vaan rennosti ja aina välillä frendi muistutti ottamaan huikan juotavaa.

Candyflippailuun tai mx-ohjukseen liittyvä mielenkiinto on aika katossa, mutta tällä seudulla esso on aika harvinaista, joten kaipa ens travelleri reissul tulee koitettua.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: tenokas - Maaliskuu 04, 2013, 00:12
osaako joku sanoa että onko mahollista essoista jäädä ns. trippi päälle? viime kerrasta puolisen vuotta aikaa ja jotain tapahtui silloin, en tiedä mitä, ehkä paniikki iski kun saavutti huippunsa niin nopeaa mutta jossei seura olisi ollut pelastamassa olisin vaikka hukuttanut itseni, jotain hämärää tapahtui enkä tiedä mitä olo oli vaikutuksen ajan järkyttävä! nyt jälkeenpäin on paniikkihäiriö uusinu ERITTÄIN pahana, ei enään mikään auta, lääkekammo, alkoholikin ollut poissa pian puolisen vuotta, pysty elämään enään normaalia elämää. jos joku puhuu edes psykedeeleistä jotain saan paniikin joka tuntuu aivan siltä ku vajoais psykoosiin(skitsofrenia), ja tuntuu kun ois "jumissa" viimesessä kerrassa kun naukkas essoja. tämä oli turkoosi nappi kysymysmerkillä, kuullut jälkeenpäin että seassa ollut ainakin happoa ja muutoinkin epäpuhdasta, mutta kellekkään muulle ei jäänyt mitään tälläistä 'vauriota' kun minulle. meneekö tää helvetti ohi joskus vai pimahtiko päässä lopullisesti puoli vuotta sitten????
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Klonkku - Maaliskuu 04, 2013, 11:04
Kokemuksesta ja jälkioloista pääsee useimmiten yli, mutta siihen menee aikaa. Toisilla se vie viikon, toisilla jopa vuosia. Riippuu paljolti kokemuksesta itsestään, omista ajattelutavoista ja ulkoisesta tuesta. Et ole todellakaan ainoa, jolla tuollaisia tuntemuksia on. Olen itsekin rämpinyt sieltä iljettävästä ja ahtaasta päänsisäisestä vankilasta pois ja meinannut vajota usein uudelleenkin, mutta elämä on ylä- ja alamäkiä. Vieläkin järrkyttäviä paniikkikohtauksia iskee sillointällöin päälle, mutta joka kerta ne osaa ottaa paremmin ja osaa jopa hillitä ja rauhoitella itseään. Jonkin mukavan asian kanssa puuhasteleminen auttaa hyvin paljon ja toimii terapiana jos normaali terapia ei kiinnosta. Kokeile aluksi vaikka piirtää jotain, vaikka vain kuvioita jonkin kauniin musiikin tahdissa. Tee jotain mistä pidät? :) Uusien asioiden tekeminen ja rohkeuden kerääminen vähitellen on eriarvoisen tärkeää. Päänsä sisältä ei pääse ulos kuin tulemalla ulos, ja silloin pitää keksittyä johonkin muuhun kuin ajatuksiinsa. Ja se on niin vitun paljon helpommin sanottu kuin tehty.. :( Mutta nyt on kyllä upeaa aikaa alkaa nauttimaan pikkuhiljaa elämästä, sillä elämä alkaa heräillä kaikkialla ympärillä auringon käydessä päivä päivältä korkeammalla. Ota siemen, laita se multaan, ja seuraa pikkuruisen kasvua. Se parantaa. Anna itsellesikin aurinkoa ja hymyile asioille. Pienin askelin.

Psykedeelien ja muutenkin tavalla tai toisella psyykeeseen vaikuttavien aineiden kanssa on oltava aina tosi varovainen ja ne on jätettävä välistä jos set&setting ei ole kohdillaan. Etenkin sellaiset päihteet, joiden sisällöstä ei ole varsinaista tietoa, on hyvä jättää kokonaan ottamatta. Harmi, että eteesi sattuneet ekstaasipillerit olivat juuri noita huonoja.. :( Noista sinertävistä pillereistä näkyy netissä olevan juttua (http://www.pillreports.com/index.php?page=display_pill&id=30240).

Voimia ja rohkeutta! Pikkuhiljaa olo kyllä laimenee, mutta muutos voi olla hyvin merkittävä jo yhdessä päivässä. ^-^
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: somniphorius - Maaliskuu 08, 2013, 16:07
Tänään olisi pitkästä aikaa hieman erikoisemmissa merkeissä kokeilla hieman esson vaikutuksia, mennään appivanhempien kanssa viettämään iltaa, suht turvallista sen suhteen että tuskin huomaavat vaikutuksia -  - > vetävät aivan perseet aivan takuulla :D Siitä sitten ehkä yöelämää ihmettelemään

Kyseessä sininen partyfloc, pillreportsin mukaan suht amfetamiinipitoinen, tosin eräs joka näitä on kokeillut kertoi suht sekavista fiiliksistä mutta se setting  O:-)

Tarkoituksena murskata jauhoksi ja nokittaa hieman, ei koko nappia, eli siis ei rakettina euforiaan ole hakusessakaan vaan nimenomaan hyvä ja soljuva kommunikointi  :-\

Aikoinaan tuli nappeja nappailtua laidasta toiseen tutustumatta sen kummemmin mitä oli ottamassa, pahoja ja hyviä kokemuksia. Pahimpana ehkä looppitrippi kotimatkalla, kävelin kaupungilta kotiin n. 7km keskustasta sijaitseva lähiö, siinä poljin paikallani ja ihmettelin etten pääse eteenpäin - katselin sivuille kun sen tajusin, että tolpat menee taakse ja maisema muuttuu sivulla mutta kas vain kun nostin katseeni olin taas samssa kohtaa, tätä jatkui tunnin jos toisenkin(ainakin siltä se tuntui) - koitin kaikkea, juoksin, yritin kääntyä yms. mutta aina vaan sama maisema edessä ja samassa kohdassa jumittelu. . . Noh sitten kuitenkin jossain vaiheessa havahduin että hei, kotipiha näkyvissä :D :D

Edit

 ^-^ Hauskaa oli ja homma toimi niin kuin pitikin, jopa tanssitin anoppia paikallisessa.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: cupcake - Huhtikuu 24, 2013, 13:47
Kokemuksesta ja jälkioloista pääsee useimmiten yli, mutta siihen menee aikaa. Toisilla se vie viikon, toisilla jopa vuosia. Riippuu paljolti kokemuksesta itsestään, omista ajattelutavoista ja ulkoisesta tuesta. Et ole todellakaan ainoa, jolla tuollaisia tuntemuksia on. Olen itsekin rämpinyt sieltä iljettävästä ja ahtaasta päänsisäisestä vankilasta pois ja meinannut vajota usein uudelleenkin, mutta elämä on ylä- ja alamäkiä. Vieläkin järrkyttäviä paniikkikohtauksia iskee sillointällöin päälle, mutta joka kerta ne osaa ottaa paremmin ja osaa jopa hillitä ja rauhoitella itseään. Jonkin mukavan asian kanssa puuhasteleminen auttaa hyvin paljon ja toimii terapiana jos normaali terapia ei kiinnosta. Kokeile aluksi vaikka piirtää jotain, vaikka vain kuvioita jonkin kauniin musiikin tahdissa. Tee jotain mistä pidät? :) Uusien asioiden tekeminen ja rohkeuden kerääminen vähitellen on eriarvoisen tärkeää. Päänsä sisältä ei pääse ulos kuin tulemalla ulos, ja silloin pitää keksittyä johonkin muuhun kuin ajatuksiinsa. Ja se on niin vitun paljon helpommin sanottu kuin tehty.. :( Mutta nyt on kyllä upeaa aikaa alkaa nauttimaan pikkuhiljaa elämästä, sillä elämä alkaa heräillä kaikkialla ympärillä auringon käydessä päivä päivältä korkeammalla. Ota siemen, laita se multaan, ja seuraa pikkuruisen kasvua. Se parantaa. Anna itsellesikin aurinkoa ja hymyile asioille. Pienin askelin.

Psykedeelien ja muutenkin tavalla tai toisella psyykeeseen vaikuttavien aineiden kanssa on oltava aina tosi varovainen ja ne on jätettävä välistä jos set&setting ei ole kohdillaan. Etenkin sellaiset päihteet, joiden sisällöstä ei ole varsinaista tietoa, on hyvä jättää kokonaan ottamatta. Harmi, että eteesi sattuneet ekstaasipillerit olivat juuri noita huonoja.. :( Noista sinertävistä pillereistä näkyy netissä olevan juttua (http://www.pillreports.com/index.php?page=display_pill&id=30240).

Voimia ja rohkeutta! Pikkuhiljaa olo kyllä laimenee, mutta muutos voi olla hyvin merkittävä jo yhdessä päivässä. ^-^

Piti ihan kirjautua (pitkästä aikaa) ja antaa karmaa tästä viestistä. "päänsä sisältä ei pääse ulos kuin tulemalla ulos" tämä on niin totta, itsekin noiden olojen kanssa painiskelleena voin vain yhtyä ajatukseesi  :)

Itselläni on hieman mämmiä varattuna vapuksi, mutta saa nyt nähdä otanko. Riippuu tilanteesta ja fiiliksestä.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: MisShroom - Heinäkuu 22, 2013, 18:08
Eilen tuli testailtua toista kertaa ihan pelkkää MDMA:ta :) vaaleahkon ruskea jauhe oli kyseessä.
Olin suhteellisen pettynyt _tähänkin_ kertaan, enkä tosiaan ymmärrä miten porukka mämmistä maksaa 100-120€/gramma!
Joo olo oli ihan mukava ja hyvä, mutta kylmyys ja silmien vatkaaminen todella ärsyttävää ja vei kyllä paljon fiilistä.
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: harhakuva - Heinäkuu 23, 2013, 00:14
Ikävä on kova sitä empaattista euforiaa  :'( Tosin ihan hyvä on välillä pitää taukoa ja antaa aivojen palautua. Joskus aikoinaan näitä tuli syötyy täysin käsittämättömiä määriä,yhessä illassaki meni parhaimmillaa (vai pitaiskö sanoa pahimmillaan) 11 kpl joka on jo aika sairasta touhuu yhelle ihmiselle. 4 vuotta jo siitä ku viimesen esson vedin kitusiini,jee :) MDMA:ta "puhtaassa" muodossa olen päässy yhden kerran kokeilemaan ja seki tuli kombotettua sinisen perhosen kanssa joten en oikeen osaa sanoa kuin se vaikuttaa pelkästään ku noi pillerimuodossa olevat "extaasit" sisältää lähes joka kerta myös jotain muutakin tai ei sisällä extaasia ollenkaan. 
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: MisShroom - Heinäkuu 23, 2013, 09:32
Suurin osa essoista taitaa sisältää piriä ainakin, ja villi veikkaus että niissä MDMA:ta harvemmin enää on, vaan käytetään kaikenmoisia tutkareita.

Alunperinki ihmettelin tätä topicia MDMA eli ekstaasi, EEEIIO, ei ole sama asia!
Otsikko: Vs: MDMA eli ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Elokuu 04, 2013, 12:49
Suurin osa essoista taitaa sisältää piriä ainakin, ja villi veikkaus että niissä MDMA:ta harvemmin enää on, vaan käytetään kaikenmoisia tutkareita.

Alunperinki ihmettelin tätä topicia MDMA eli ekstaasi, EEEIIO, ei ole sama asia!

Olet oikeassa, korjasin otsikon.

Ehkä ihmiset voisivat alkaa kutsumaan nykyisiä ''tutkariessoja'' jollakin muulla sen ansaitsemalla nimellä, kyllä ekstaasinkin pitää mämmiä sisältää. Aika riskejähän nuo nappulat ovat, varsinkin jos sisältävät metaa tai MDPV:a.

Omasta MDMA-kokemuksesta on jo aikaa yli 7 kk, ja aikoinaan raportoin tänne aineen vaikutuksista. Täytyy sanoa, että MDMA:n pysyvät vaikutukset ovat supistuneet aika lailla, ja se mitä on jäljellä, on lähinnä hieman hellempi ajattelutapa koskien muita ihmisiä ja itseäni. ''Normaalitila'' on palautunut suurelta osin. Arvot ovat hiukan muuttuneet (pyrin aina vain enemmän ulos suorituksiin perustuvasta ihmisen arvostamisesta), mutta erityisen helpoksi sosiaalinen kanssakäyminen ei pysyvästi muuttunut pitemmäksi aikaa. Kaipa MDMA:a parhaassa tapauksessa pitäisi ottaa terapiakäytössä muutaman kuukauden välein vähän pienemmillä annoksilla terapeutin kanssa, mutta mistäs sellaisen saisi...
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Tonskuli - Marraskuu 12, 2013, 23:29
Sattui vastaan kidemuotoista mdma:ta, väriltään ametistin violettia. Tiedä sitten onko pelkkää mämmiä vaiko osin pirillä tms höystettyä mutta mukavat olot tuo tuotti. Pehmeät nousut ja euforinen fiilis. Pupillit lautasina ja kuuloaisti herkillä nautiskelin lujasta konemusiikista...aaaah :)
Muutamien tuntien kuluttua yritin käydä nukkumaan mutta pumppu hakkasi vielä liki 120 niin hiukan hankalaahan tuo oli. Liekö vielä mämmi niin kovin vaikuttanut tai sitten piriä ollut seassa? en osaa varmasti sanoa.. laskut oli miellyttävät eli seuraavana päivänä pelkkää hyvää fiilistä vielä. Teki mieli kuunnella musiikkia ja syödä sekä tietty huilailla. Tämmöstä.

Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Lahottaja - Joulukuu 05, 2013, 00:10
Kyllähän mämmistä melkoset olot saa. Ja vauhtiin kun kombotti niin vauhti oli aivan holtiton. Sieniinkin kombottanu ja toimi mutta enemmän mdma hallitsi.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Elucka - Joulukuu 05, 2013, 16:41
MDMA on kyllä ihan huikeeta tavaraa! Kaksi kertaa olen nauttinut kristallimuodossa pommina ja molemmista kerroista jäi niiiiin mahtava fiilis vielä moniksi kuukausiksi että huhhuh! Ensimmäisellä kerralla otin madmaa 150 mg kotona selväpäisen tyttöystävän seurassa ja huhh, meni koko "matka" kitaraa soitellen ja laulellen :D Kitara kuulosti ihan tajuttoman hyvältä ja kauniilta ja oma äänikin lähti paaaaljon puhtaammin ja voimakkaammin entä normaalisti. Tyttöystävän mielestä kuulostin seksikkäältä kun lauloin.. :D Toisella kerralla otin Lawatansseilla viime kesänä tyttöystäväni kanssa yhdessä, molemmat nautimme ainetta 160 mg. Oli ihan käsittämättömän huikea kokemus sekin, sai kokea MDMA:n potentiaalin parisuhdeterapiassa :) Heitettiin pommit kitusiimme ja lähdimme kuuntelemaan Vitun Kova Äänen keikkaa. Tunnin päästä vaikutukset alkoivat ja oloni oli mitä parhain! Kaikki liikkeet, jopa yhden sormen liikutus, tuntuivat mahtavilta ja oma kehonhallinta oli todella sulavaa. Tuttu keveyden tunne valtasi enkä enää edes tuntenut selässäni olevaa painavaa reppua :D En voinut kuin hymyillä, tanssia ja katsella ihmisten liikkeitä. Kaikki aistini olivat täydessä toiminnassaan ja pystyin yhtäaikaa keskittymään täydellisesti kehoni liikuttamiseen, musiikin kuunteluun sekä ympäristön tarkkailuun. Tyttöystävälle alkoi tulla hieman heikko olo kun takana oli huonosti nukuttu yö kylmässä teltassa ja erittäin huono festariruokavalio. Päätimme lähteä pois ihmisten hälinästä leiriin ja vaikka olisin halunnut jäädä niin kovasti tanssimaan niin silti meno rauhalliseen leiriinkin tuntui erittäin hyvältä. Teki mitä tahansa niin ihan kaikki tuntui hyvältä ja sosiaaliset tilanteet eri ihmisten kanssa oli helppoja. Menimme yhdessä telttaan istuskelemaan ja siellä alkoi tunteilu sekä äärettömän rakkauden jakaminen. Emme harrastaneet teltassa seksiä, vaikka se vasta olisikin varmasti tuntunut hyvältä, vaan istuimme kasvot muutaman sentin päästä toisistamme ja aloimme puhua. Kesä oli meille kriisiaikaa ja olimme todella, todella lähellä eroa. Teltassa puhuimme avoimesti kaikesta, ihan kaikesta ilman, että kumpikaan olisi pahoittanut mielensä. Kyyneleet valuivat molempien poskilla ja suutelimme toisiamme jokaisen lauseen jälkeen. Saimme keskusteltua asioista joista emme olisi välttämättä koskaan selvinpäin puhunut. Voisin sanoa, että se ilta oli todella tärkeä suhteemme jatkumisen kannalta. Tällä hetkellä olemme vieläkin yhdessä ja täynnä rakkautta, enemmän kuin koskaan ennen. Huhhuh kun tulee ihan kylmiä väreitä kun sitä iltaa muistelee.. :) Molemmilla kerroilla vaikutus kesti ehkä 3-4 tuntia. Tai eipä siinä pahemmin kelloa malttanut vilkuilla, mutta näin arvioisin. Suosittelen todellakin ottamaan MDMA:ta jonkun ystävän, perheenjäsenen tai oman rakkaan kanssa, ihan käsittämätöntä tavaraa oikeissa käsissä sekä olosuhteissa.. :) <3

Nyt olemme miettineet jos saisimme jostain käsiimme MDMA:ta jouluksi. Voisi tulla melko ihana ja rakkaudentäyteinen joulu.. :)
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Salapoliisi - Tammikuu 04, 2014, 18:39
Itse käyn reivaamassa. Se on niin priceless fiilis kun oot tanssilattialla tuntikaupalla ja se tuntuu niiin hyvältä ja rakastat mukana olevia kavereitas ja kaikkia muitakin. Muualla et voi niin avoimesti mennä tuntemattomille juttelemaan ihan mistä vaan ilman että sua pidetään outona tai oletetaan että yrität iskeä. Alussa joka kerta kun tuli nameja syötyä ni ikinä ei tullut minkäänlaisia laskuja vaan heti seuraavasta päivästä lähtien oli about viikon sen jälkeenkin vielä erityisen iloinen ja semmonen pirtsakka olo. Töissä musiikit korvilla fiilisteli viikonloppua vielä.
Jossain vaiheessa ne seuraavien päivien olotilat hävisi ja seuraavana päivänä olikin ihan normi olo.
Joskus combotan vauhdin kanssa mutta aika harvoin kun se sivuuttaa namien oloa ainakin itellä ellei oo kunnon mämmeissä.

Viime vuonna tanssijalka vipatti normaalia enemmän ja tuli syötyä jonkun 9kk aikana vähän turhan tiuhaan. Pisin tauko oli kolme viikkoa. Toleranssit kasvo sen verran että kunnon pärinänousut jäi pois ja ainut mitä niistä sain irti oli se mämminen olo ja sekin vähän vajaana kun en halunnut kuitenkaan mitään älyttömiä määriä syödä. Marraskuussa tuli ekat laskut. Heräsin seuraavana päivänä ja vietin koko päivän sängyssä ihmetellen et miks tuntuu siltä ku oisin jääny rekan alle. Nyt on melkeen parin kuukauden tauko takana ja huomenna tamppaamaan taas.
 
Ja näiden kanssa pitkään touhunneena tiedän et kyllä nykyäänkin nameissa ihan sitä matamia itteään on kun tietää mitä/mistä niitä tulee. Suurimmassa osassa on pienenpieni tujaus piriä mut vaan sen verran et se potkii ne nousut kovemmiksi. Tutkareita ja matamia sisältävät tunnistaa ulkonäöstä, hajusta ja mausta. Puhdas mdma on muistaakseni suomessa jotain 80-90 prossasta.

Mielestäni mainio aine oikein käytettynä. Kun pitää kunnon taukoja (kuukausi minimissään, mieluummin kaks) pysyy toleranssit kurissa ja aivot kunnossa.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: j0rmis - Tammikuu 28, 2014, 16:07
Miten pahoja laskuja teillä tulee? Ite otan ne aina jotenkin raskaasti.
Älyttömän empaattinen olo, tuntuu että haluaisi tutustua kaikkiin paremmin ja rakastaa heitä! Ja sitten kun ne laskut tulee niin ei enää olekkaan niin empaattinen olo, ammottava tyhjyys vaan.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Heinäkuu 18, 2014, 00:35
Hiljattain on ilmestynyt pari uutta tutkimuskatsausta (samalta laatijalta, joka on aihepiirin johtavia asiantuntijoita), jotka on hyvä poimia esiin. Kumpikin näistä käsittelee MDMA:n negatiivisia puolia ja katsauksiin kerätty näyttö on hyvin vakuuttavaa: MDMA nostaa stressitasoja, heikentää kognitiivisia kykyjä, aiheuttaa uniongelmia ja tuhoaa aivoja.

Näiden tietojen valossa, sekä voimakkaista laskutiloista ja ikävistä jälkioloista kärsineenä, aion pidättäytyä jatkossa kokonaan MDMA:n käytöstä. Vaikka se kivalta tuntuukin, se ei ole sen arvoista, eikä MDMA ole korvaamaton ja uniikki empatogeeni.

Täytyy toivoa, että MDMA:n vaikutusprofiilia (stimulantti + psykedeeli) jäljittelevät ei-niin-neurotoksiset ja jopa jykevämmät kombinaatiot (kuten 4-FA (http://fi.wikipedia.org/wiki/4-fluoroamfetamiini) + 2C-B (http://fi.wikipedia.org/wiki/2C-B)) tulevat jossain vaiheessa muotiin. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua korvaaviin vaihtoehtoihin, niin täältä löytyy englanniksi juttua (http://www.reddit.com/r/Drugs/comments/224llv/the_mdma_experience_can_be_replicated_with_less/).


Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Heinäkuu 23, 2014, 15:06
Vastajulkistettu tutkimus toteaa MDMA:n käytön korreloivan heikentyneen tryptofaanimetabolian (eli toisinsanoen heikentyneen serotoniini- ja tryptamiinituotannon) kanssa.

Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: rauniokoira - Heinäkuu 26, 2014, 08:14
Tässä ketjussa ei ole taidettu vielä puhua ns. preloadaamisesta ja postloadaamisesta? Törmäsin redditissä kirjoitukseen jossa ihan asiallisen oloinen henkilö käy yksityiskohtaisesti läpi mahdollisuuksia välttää/vähentää MDMA:n neurotoksisuutta ja käytön jälkeistä krapulaa lisäravinteilla ja vitamiineilla (mm. alfalipoiinihappo, magnesium ja C-vitamiini): http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/15m9sf/mdma_supplementation/ (http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/15m9sf/mdma_supplementation/)

Kertokaa toki viisaammat (esim. Arvalis) miltä tuo kuulostaa?

Kertomansa mukaan asianmukaisella preloadaamisella afterglow voi kestää pari viikkoa.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Dopamiiniorava - Heinäkuu 26, 2014, 16:23
Hyvä huomio tuo loadaaminen. Ollaan kavereitten kanssa varauduttu laskuihin hedelmiä ja magnesiumia syömällä, mahtaisi olla kova juttu laskuihin sellainen suihkutettava magnesium, joka imeytyy tehokkaasti. Kaveri sanoi, että mahdollisesti laskujen jälkeen nautittu pieni määrä alkoholia voisi vaikuttaa jotenkin aivoja suojaavasti, mutta en tiedä onko tuollaisella väitteellä kuinka paljon pohjaa. Alkoholi ja MDMA yhdessä voivat olla pienilläkin alkoholiannoksilla vaarallinen yhdistelmä, joten painotan ilmaisua laskujen jälkeen. Jossakin tutkimuksessa on väläytelty, että kannabinoidit suojaisivat aivoja alkoholilta, mutta tiedä sitten miten ne toimisivat muiden aineiden kanssa.

Muistakaahan kuitenkin, että e-tardina ei liene kiva olla. Jos vetelee MDMA:ta parinkin kuukauden välein, kuten joku mainitsi täällä, niinkin ''harva'' käyttö tarkoittaa lähes jatkuvaa serotoniinivajetta ja toistuvaa aivoja vahingoittavaa altistusta mämmille. Jossakin tutkimuksessa muistaakseni väitettiin, että jo 50 käyttökertaa MDMA:ta vaikutti jotenkin henkiseen suorituskykyyn (pitkäaikaisesti?), vaikkakin nuo 50 käyttökertaa lienee otetun monen tutkimukseen osallistuneen osalta melko tiheästi suhteellisen pienellä aikavälillä ja koeihmiset voivat hyvinkin voineet olla sekakäyttäjiä.

Itselleni olen kehitellyt sellaisia rajoja, että MDMA:ta en aio käyttää enempää kuin enintään kerran vuodessa ja ehkä enintään 10 kertaa koko elämän aikana... Onneksi en ole huomannut niiden muutaman käyttökerran jälkeen, mitä elämäni aikana olen ottanut kuukausien ja viimeksi 1,5 v käytöväleillä mitään pysyviä kognitiivisia ongelmia. Luulisin noita ''sääntöjä'' noudattamalla välttäväni melko hyvin pitkäaikaiset haitat ja aineen hohto säilyy. Aivot toipunevat usein melkein mistä vain lievästä damagesta, kunhan antaa niille aikaa. Kannattaa myös muistaa, että annoksissa, jotka ylittävät 200 mg ja rasittavat kehoa tarpeettomasti, ei ole järkeä ellei ole kyseessä todella iso ihminen. Monelle 100 mg on aivan riittävästi. MDMA on aine, jossa on ns. sweetpoint, eli se ei toimi voimakkaammin mitä enemmän ottaa tietyn henkilökohtaisen rajan yli.

Näiden tietojen valossa, sekä voimakkaista laskutiloista ja ikävistä jälkioloista kärsineenä, aion pidättäytyä jatkossa kokonaan MDMA:n käytöstä. Vaikka se kivalta tuntuukin, se ei ole sen arvoista, eikä MDMA ole korvaamaton ja uniikki empatogeeni.

Täytyy toivoa, että MDMA:n vaikutusprofiilia (stimulantti + psykedeeli) jäljittelevät ei-niin-neurotoksiset ja jopa jykevämmät kombinaatiot (kuten 4-FA (http://fi.wikipedia.org/wiki/4-fluoroamfetamiini) + 2C-B (http://fi.wikipedia.org/wiki/2C-B)) tulevat jossain vaiheessa muotiin. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua korvaaviin vaihtoehtoihin, niin täältä löytyy englanniksi juttua (http://www.reddit.com/r/Drugs/comments/224llv/the_mdma_experience_can_be_replicated_with_less/).

Tuohon Arvaliksen kommenttiin MDMA:n uniikkiudesta sanoisin, että toisaalta oikein mikään aine ei taida yltää aivan samalle tasolle, mitä mieltä Shulginkin oli. Mahtaneeko mikään muu aine vapauttaa oksitosiinia, kuin MDMA (eipä tuo oksitosiinivaikutus aivan 100% varmaa tainnut olla, mutta melko todennäköistä)? Jokseenkin vastaavanlaisia ja ''terveellisempiä'' vaihtoehtoja löytää kylläkin vaikkapa tuosta 2-CB:stä, joka vaikutuksiltaan on tavallaan jossain MDMA:n ja psykedeelin hämärässä välimaastossa. Voi olla että itsekin pidättäydyn aineesta ainakin melkein täysin jatkossa tällaisten tutkimustietojen viisastuttamana kaiken varalta, kiitos.

Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Heinäkuu 26, 2014, 18:14
Tuohon Arvaliksen kommenttiin MDMA:n uniikkiudesta sanoisin, että toisaalta oikein mikään aine ei taida yltää aivan samalle tasolle, mitä mieltä Shulginkin oli. Mahtaneeko mikään muu aine vapauttaa oksitosiinia, kuin MDMA (eipä tuo oksitosiinivaikutus aivan 100% varmaa tainnut olla, mutta melko todennäköistä)?
Harva aine on yhdistelmä stimulanttia ja psykedeeliä; MDMA:n eri stereoisomeerit vaikuttavat eri tavoin, toinen on stimulantti, toinen on psykedeeli (http://countyourculture.com/2011/05/23/mirrored-magic-mdma/). Kuitenkin millä tahansa stimulantti + psykedeeli -kombinaatiolla voidaan tuottaa potentiaalisesti samankaltaisia tiloja.

Suurin osa psykedeelisistä tryptamiineista sekä osa psykedeelisistä fenetyyliamiineista vapauttaa oksitosiinia 5-HT1A-reseptoria stimuloimalla. MDMA:n "prososiaalinen" vaikutus juontuu aineen kyvystä stimuloida kyseistä reseptoria (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17383105). Muunmuassa sienten vaikuttava ainesosa psilosiini on voimallinen 5-HT1A-agonisti.

Tässä ketjussa ei ole taidettu vielä puhua ns. preloadaamisesta ja postloadaamisesta? Törmäsin redditissä kirjoitukseen jossa ihan asiallisen oloinen henkilö käy yksityiskohtaisesti läpi mahdollisuuksia välttää/vähentää MDMA:n neurotoksisuutta ja käytön jälkeistä krapulaa lisäravinteilla ja vitamiineilla (mm. alfalipoiinihappo, magnesium ja C-vitamiini): http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/15m9sf/mdma_supplementation/ (http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/15m9sf/mdma_supplementation/).
Iso plussa tämän esiin tuomisesta. Preloadaamisella saattaa välttää ainakin osittain MDMA:n haittavaikutuksia, vaikka se ei toksisten metaboliittien muodostumista estäkään.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arosusi - Heinäkuu 26, 2014, 20:27
Kuitenkin millä tahansa stimulantti + psykedeeli -kombinaatiolla voidaan tuottaa samankaltaisia tiloja.

Itse nautin amfetamiini (piri +100mg & deksamfetamiini 5mg) ja sieni (P.cubensis 0.55g) combosta. Teknoa tuli tanssittua transsissa ja olo oli melkoisen mdma:n kaltainen. Ei niin voimakas moodpush kuin mdma:ssa, mutta euforia ja yhteenkuuluvuus muihin kanssaeläjiin oli voimakasta. Sieniä olisi voinut syödä hitusen enemmänkin...  ;D
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: trippihippi21 - Elokuu 21, 2014, 01:40
Ekstaasista on itselläni vai kaksi koemusta joista toinen oli täysin positiivinen kokemu. Tällöin olin juhlimassa kesäloman alkua ja söin yhden punaisen vaahteran lehti esson. Kuljin ympäriinsä kaverieni kanssa puhuen muille juhlioille nauttien suuresta euforian tunteesta. Toisella kerralla taas homma lähti vähän lapasesta kun soin yhden yön aikana 7 valkoista roleksia ja jäin muutamaksi päiväksi pieni muotoiseen psykoosiin josta en juurikaan muista muuta kuin ahdistavia ajatuksia, mutta kuulemani mukaan nukahtelin/menetin tajuni tuona aikana useaan otteeseen ja tein omituisia asiota täysin tiedottomana. En ole tämän jälkeen uskatanut kyseiseen päihteeseen koskea (ties mitä niissäkin rolekseissa oli). Ennen näitä kokemuksia tuttavani väitti jauhetta jota tarjosi minulle mdma:ksi joka olikin yllätys yllätys amfetamiinia (jota olen välttänyt kaverini siihen ja rauhoittaviin kuoltuaan). Mutta yhteen vetona jos tiedät aineen olevan hyvälaatuista ja osaat nauttia sitä kohtuudella on sinulla toden näköisesti erittäin hauskaa.  ^-^
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Elokuu 21, 2014, 09:01
Itse nautin amfetamiini (piri +100mg & deksamfetamiini 5mg) ja sieni (P.cubensis 0.55g) combosta. Teknoa tuli tanssittua transsissa ja olo oli melkoisen mdma:n kaltainen. Ei niin voimakas moodpush kuin mdma:ssa, mutta euforia ja yhteenkuuluvuus muihin kanssaeläjiin oli voimakasta. Sieniä olisi voinut syödä hitusen enemmänkin...  ;D
Musta alfametyylitryptamiini (http://en.wikipedia.org/wiki/Alpha-Methyltryptamine) on parhaimmillaan aika hyvin noiden kahden leikkauspisteessä, sekä farmakologisesti että subjektiivisilta vaikutuksiltaan. Kehitettiin Neuvostoliitossa masennuslääkkeeksi ja huomattiin myöhemmin empatogeeniseksi psykedeeliksi. Ei niin pushaavaa kuin MDMA. Vaikuttaa huomattavasti pidempään (8-12h). Mahdollisesta toksisuudesta on ollut spekulaatioita, mutta ainakaan jälkiolot eivät ole niin hirvittäviä kuin MDMA:n kanssa. Aiheuttaa kylläkin akuutteja tryptamiinimyrkytysoireita (kuten kuvotusta).
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 20, 2014, 12:54
Vastajulkistettu tutkimus toteaa MDMA:n käytön korreloivan heikentyneen tryptofaanimetabolian (eli toisinsanoen heikentyneen serotoniini- ja tryptamiinituotannon) kanssa.
Onko käsitystä siitä, minkälaisista käyttömääristä puhutaan? Ts. onko tällä syytä olettaa olevan relevanssia esimerkiksi MAPSin MDMA-terapian suhteen?

edit: Odotellessa vastaavaa tutkimusta pelkästään MDMA:ta käyttäneistä...
edit2: Keskusteluntynkää Redditistä: http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/2bejvi/brain_serotonin_synthesis_in_mdma_ecstasy/ (http://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/2bejvi/brain_serotonin_synthesis_in_mdma_ecstasy/)
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Sienimiäs - Tammikuu 03, 2015, 21:21
Aine joka muutti käsitykseni euforiasta. Nautin tabun ja kävin makaamaan sängylle.
1/2 tunnin päästä alkoi hyvä olo. Uppouduin sänkyyni, lämpö valtasi kehoni ja pian olin alastomana.
Makasin sanoin kuvaamattomassa hyvän olon tunteessa. Täysin nurkan takaa ajattelin vanhempiani ja sitä miten he olivat antaneet kaikkensa minun eteeni. Rakastin heitä, sisaruksiani, kissoja. koiraani ja ennen kaikkea itseäni. Kun halasin itseäni totesin ääneen: "älä huoli kaikki on hyvin".
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Aivina - Helmikuu 03, 2015, 21:43
Jos haluais saada puhtaan mdma:n säilymään mahdollisimman pitkään mahdollisimman muuttumattomana, niin miten se kannattaisi tehdä?
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Helmikuu 04, 2015, 04:03
Jos haluais saada puhtaan mdma:n säilymään mahdollisimman pitkään mahdollisimman muuttumattomana, niin miten se kannattaisi tehdä?
Tähän pätee samat säännöt kuin psykedeeleihin yleensä; säilytys kuivassa, viileässä ja pimeässä. Käytännössä siis esimerkiksi ruskeasta lasista valmistettu purkki, mikä sisältää pussillisen silica geliä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Silikageeli) vaikkapa folioon käärityn tuotteen kera, pidetään visusti kiinni asetettuna perunakellarin perälle. MDMA on verrattaen vakaata tavaraa ja kontrolloiduissa olosuhteissa säilytettynä se on aktiivista vielä 100 vuoden kuluttua.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Aivina - Helmikuu 05, 2015, 19:55
Haluaiskohan joku kertoa enemmän pre- ja postloadaamidesta? (Ja keksiä niille suomenkielisemmän termin?)
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: viherpiiper - Toukokuu 02, 2015, 15:15
Ensimmäinen puhdas (> 95 %) MDMA-kokeilu tulossa, sitten kun set & setting on kohillaan. Aikaisempaa kokemusta empatogeeneistä on sen verran, että olen pari kertaa kokeillut ekstaasipillereitä. Silloin kombona oli lisäksi alkoholia ja kannabista. Onko vaikutuksissa odotettavissa eroa MDMA vs. essot? Suositteletteko kombottamaan alkoholin ja savujen tai edes tupakan kanssa vai onko parasta ottaa pelkkä MDMA? Jotain viihdekäytön ja sisäisen tutkiskelun / spirituaalisuuden välimaastossa on oma intentioni käyttää noin 100-150 mg pommina. Vielä on avoimena nautinko aineen yksin vai ystävien seurassa. Miten kannattaa valmistautua henkisesti ja fyysisesti? Miten kannattaa syödä ja mitä muuta päihdettä, lääkettä tai lisäravinnetta kannattaa ottaa ennen, jälkeen ja vaikutuksen aikana, jotta laskut ja jälkiolot olisivat mahdollisimman lempeät? Voiko oksentamisen jotenkin välttää? Kiitos vastauksista. :)

EDIT: Olen mies 65/173. Kuinka pitkään vaikutus luultavasti kestää?
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Toukokuu 03, 2015, 16:25
Ensimmäinen puhdas (> 95 %) MDMA-kokeilu tulossa, sitten kun set & setting on kohillaan. Aikaisempaa kokemusta empatogeeneistä on sen verran, että olen pari kertaa kokeillut ekstaasipillereitä. Silloin kombona oli lisäksi alkoholia ja kannabista. Onko vaikutuksissa odotettavissa eroa MDMA vs. essot? Suositteletteko kombottamaan alkoholin ja savujen tai edes tupakan kanssa vai onko parasta ottaa pelkkä MDMA? Jotain viihdekäytön ja sisäisen tutkiskelun / spirituaalisuuden välimaastossa on oma intentioni käyttää noin 100-150 mg pommina. Vielä on avoimena nautinko aineen yksin vai ystävien seurassa. Miten kannattaa valmistautua henkisesti ja fyysisesti? Miten kannattaa syödä ja mitä muuta päihdettä, lääkettä tai lisäravinnetta kannattaa ottaa ennen, jälkeen ja vaikutuksen aikana, jotta laskut ja jälkiolot olisivat mahdollisimman lempeät? Voiko oksentamisen jotenkin välttää? Kiitos vastauksista. :)

EDIT: Olen mies 65/173. Kuinka pitkään vaikutus luultavasti kestää?
Valtaosa nykymarkkinoilla likkuvasta ekstaasista pitää sisällään ainoana ainesosanaan MDMA:ta. Ekstaasin puhtaudesta voi varmistua joko lähettämällä kamaa GC/MS-analyyseihin (mikä on Suomessa hankalaa) tai yksinkertaisella indikaattoritestillä (https://dancesafe.org/testing-kit-instructions/). Muiden saamia tuloksia voi koittaa tarkistaa PillReportsista (http://www.pillreports.net/index.php?page=region_home&region=2&sub_region=15) tai EcstacyData.org (https://www.ecstasydata.org/)ista.

Alkoholi saattaa pahentaa laskuvaihetta, mutta myös auttaa inhibitioiden kadottamisessa. Kannabis vähentää pahoinvointia ja loiventaa (mahdollisesti) MDMA:n neurotoksista vaikutusta. Tupakointi MDMA:n vaikutuksen alaisena on usein hyvin miellyttävää. Tunnustele olotilojasi ja arvioi oma tarpeesi yhdistellä muita päihteitä kokemukseen.

Nousuvaiheessa kannattaa pysyä aloillaan ja upottautua hyvään oloon vaikkapa sohvalla maaten. Riippuen metaboliasta MDMA-kokemuksen kesto on 3-6 tuntia aineen ensivaikutusten huomaamisesta. On mahdollista ottaa vaikkapa 50 mg boosteri 100 mg alkuannostuksen jälkeen, joka pidentää kokemuksen kestoa, usein kuitenkin antaen enemmän painoarvoa stimulanttivaikutukselle.

[Tämä on samalla vastaus Aivinan kysymykseen (https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=1286.msg27275#msg27275):]

MDMA-kokemusten yhteydessä tapahtuva pre- ja postloadaaminen (esi- ja jälkihoito?) vähentää teoriassa MDMA:n neurotoksisuutta ja muita sivuoireita. Käytännössä lisäravinteiden syömisen vaikutusta ei ole koskaan todettu tieteellisissä tutkimuksissa ja ainoa olemassaoleva osviitta niiden toimivuudesta on saatu jyrsijäkokeiden sekä käyttäjäkunnan anekdoottien kautta.

Yleensä taidetaan suositella tällaista linjaa ns. core supplementationina:
Muita mahdollisia keinoja:
Tämän lisäksi on hyvä huolehtia neste-, sokeri- ja suolatasapainosta, jne.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Aivina - Syyskuu 25, 2015, 21:32
Mistäköhän johtuu, että leukoja kiristelee vielä yli viikko MDMA:n nauttimisen jälkeen ja millä sitä pystyisi vähentämään? Välillä tuntuu, että leukoja ei saa rentoutettua, vaikka yrittäisi. Huomaamattaan sitä vaan heiluttelee alaleukaa ja naputtelee hampaita sivuttain toisiaan vasten ja leuat kipeytyy.

MDMA:n nauttimisesta on aikaa kymmenisen päivää ja nautittu annos oli erittäin kohtuullinen, ellei jopa sangen pieni, alle 1mg/painokilo.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 14, 2015, 12:11
Mistäköhän johtuu, että leukoja kiristelee vielä yli viikko MDMA:n nauttimisen jälkeen ja millä sitä pystyisi vähentämään? Välillä tuntuu, että leukoja ei saa rentoutettua, vaikka yrittäisi. Huomaamattaan sitä vaan heiluttelee alaleukaa ja naputtelee hampaita sivuttain toisiaan vasten ja leuat kipeytyy.

MDMA:n nauttimisesta on aikaa kymmenisen päivää ja nautittu annos oli erittäin kohtuullinen, ellei jopa sangen pieni, alle 1mg/painokilo.
Magnesiumia suositellaan yleensä leukojen kiristelyyn (bruksismiin, joka hassusti kuulostaa jonkinlaiselta ideologialta). Glysinaatti taitaa olla suositelluin muoto magnesiumille.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Aivina - Lokakuu 15, 2015, 08:26
Olenhan minä magnesiumia syönyt, joskin glysinaatista en ole koskaan kuullutkaan. Sitraattia oon käytellyt.
Kiristely meno ohi siinä parissa viikossa, mutta oudon pitkä aika musta silti. Ei varmaan kannata käyttää huumeita.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 15, 2015, 11:13
Suositellut määrät taitaa olla vähän normaalia suurempia tässä yhteydessä.

Nopea googletus aihepiiristä ehdottaa myös, että kyseessä saattaa olla jonkinlainen ehdollistuminen, eli että hampaiden kiristelyä ikäänkuin ylläpitää jotenkin puolitahdonalaisesti. Minäkin huomasin tätä kirjoitellessani jännitteleväni leukaani. Eräässä postauksessa tyypit mainitsivat, että tietynlaisen musiikin kuuntelu aiheuttaa hampaiden kiristelyä (heh heh, siis ihan siksi, että oli ollut tapana kuunnella kyseisenlaista musiikkia MDMA-päissään).
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: SoilBreaker - Maaliskuu 06, 2016, 19:42
Löytyisiköhän hyvin teorioita miksi mdmasta ei tullut mitään postiivisia vaikutuksia?

Edellisestä kerrasta on reilu 10v, eikä silloinkaan ollut mitään kovin ihmeellistä minkä takia en ole ollut kovin kiinnostunut tästä tuotteesta, mutta sattui tulemaan sopiva tilaisuus niin en vastustellut uuden mahdollisuuden antamista. Vaikutukset olivat kuitenkin pelkästään fyysistä ongemointia, kylmä, hikoilua lihasten tärinää, voimattomuutta, ehkä myös ahdistusta ja mentaalisella puolella ei mitään muuta havaittavaa. Otin siis 30mg ja nuo oireet voisivat sopia serotoniini syndroomaan. Joten onko mahdollista, että minulla on jatkuvasti serotoniini niin koholla, että sen nostamisesta tulee vain ongelmia? Tuote oli todettu toimivaksi ja se toimi halutusti muilla ihmisillä. Aiemmin olin havainnut samanlaista ongelmallisuutta myös 5htp:n kanssa.

Taustaksi niin on todettu levottomat jalat syndrooma eli dopamiini on alhaalla ja l-dopa toimii sen takia mahtavasti. Voisiko jotain päätelmiä tehdä siitä jos serotoniini on ylhäällä ja dopa alhaalla? Olisiko muita teorioita sille miten voi olla toimimatta? Tietysti mahdollista olisi, että vastustaisin tunteellista avautumista niin voimaakkaasti, että suojareaktiona kehitän enemmin pahoinvointia, mutta tuota olisi vaikea testata objektiivisesti, eikä muuten tunnu mitenkään ongelmalliselta. Vai voisiko olla niin päin, että serotoniini on niin alhaalle, ettei ole mitään mitä vapauttaa? Sopisi sen kanssa yhteen, että on jatkuvasti nälkä, mikä liittyisi myös serotoniini vajareihin.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Arvalis - Maaliskuu 07, 2016, 10:14
Löytyisiköhän hyvin teorioita miksi mdmasta ei tullut mitään postiivisia vaikutuksia?

Edellisestä kerrasta on reilu 10v, eikä silloinkaan ollut mitään kovin ihmeellistä minkä takia en ole ollut kovin kiinnostunut tästä tuotteesta, mutta sattui tulemaan sopiva tilaisuus niin en vastustellut uuden mahdollisuuden antamista. Vaikutukset olivat kuitenkin pelkästään fyysistä ongemointia, kylmä, hikoilua lihasten tärinää, voimattomuutta, ehkä myös ahdistusta ja mentaalisella puolella ei mitään muuta havaittavaa. Otin siis 30mg ja nuo oireet voisivat sopia serotoniini syndroomaan. Joten onko mahdollista, että minulla on jatkuvasti serotoniini niin koholla, että sen nostamisesta tulee vain ongelmia? Tuote oli todettu toimivaksi ja se toimi halutusti muilla ihmisillä. Aiemmin olin havainnut samanlaista ongelmallisuutta myös 5htp:n kanssa.

Taustaksi niin on todettu levottomat jalat syndrooma eli dopamiini on alhaalla ja l-dopa toimii sen takia mahtavasti. Voisiko jotain päätelmiä tehdä siitä jos serotoniini on ylhäällä ja dopa alhaalla? Olisiko muita teorioita sille miten voi olla toimimatta? Tietysti mahdollista olisi, että vastustaisin tunteellista avautumista niin voimaakkaasti, että suojareaktiona kehitän enemmin pahoinvointia, mutta tuota olisi vaikea testata objektiivisesti, eikä muuten tunnu mitenkään ongelmalliselta. Vai voisiko olla niin päin, että serotoniini on niin alhaalle, ettei ole mitään mitä vapauttaa? Sopisi sen kanssa yhteen, että on jatkuvasti nälkä, mikä liittyisi myös serotoniini vajareihin.
Tulikohan annosmäärä oikein? 30 mg MDMA:ta on hädin tuskin threshold-annoksen verran ja tuolloin se luultavimmin vaikuttaa vain mietona stimulanttina, ei täysivaltaisena empatogeeninä. Tämä saattaa johtaa siihen, että tunnet vain stimulanttipuolen sivuoireet.

Onko sinulla siis L-DOPA-lääkitys päällä levottomien jalkojen takia? Jos on, niin veikkaan, että kokemasi fyysiset oireet johtuvat tästä. L-DOPA toimii dopamiinin esiasteena ja tuo muutoin melko hillitty annos (30 mg) riittää kuitenkin siihen, että MDMA toimii voimakkaasti dopamiinia vapauttavana ja sen takaisinottoa estävänä aineena, jolloin kehossasi saattaa tapahtua erityisesti ääreishermoston puolella dopamiiniöyskyt ja niiden aiheuttamia oireita.

L-DOPA:n kanssa yleensä (ainakin parkinsonismin hoidossa) käytetään DOPA:n dekarboksylaaasin estäjiä jotka eivät läpäise veri-aivoestettä, jolloin L-DOPA => dopamiini -konversio on vähäisempää ääreishermoston alueella ja vaikutus keskittyy keskushermostoon. En tiedä onko tämä sitten taas levottomien jalkojen hoidossa perusteltua.

Joka tapauksessa uskon, että levodopan käytön lopettaminen pariksi päiväksi ennen uutta kokemusta ei olisi lainkaan pahitteeksi, kun MDMA:n kaltaisen dopaminergisen aineen kanssa leikitellään.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: SoilBreaker - Maaliskuu 07, 2016, 11:16
L-dopaa mucunasta on tullut kokeiltua ja siinä on ollut paljon taukoa, mutta mainitsin asiasta, koska dopamiinin lisääminen on aina tuntunut hyvältä niin varmaan huomaisin jos olisi siihen suuntaan vaikuttanut. Mutta serotoniinilla ja dopalla taisi olla jotain toisiaan rajoittavia ominaisuuksia? Esim että serotoniin vapautuminen vähentäisi dopaa entisestään ja siten pahentaisi lihasjäykkyyttä?

Nyt tuli vielä parin päivän jälkeen melkoista vatsakipua ja päädyin kokeilemaan 5 htp:tä, koska löytyi teorioita siitä, että jälkitiloissa serotoniinin puutos laittaa vatsaa sekaisin ja se toimi hyvin. Joten kääntyisin enempi sille kannalla, että ei ollut alunperinkään tarpeeksi serotoniinia jotta olisi mitään mitä vapauttaa.

Annoskoosta niin en uskaltanut lähteä suuremmalla kokeilemaan, koska ennakoin mahdollisia ongelmia. Monet ovat kuitenkin kertoneet havaittavia vaikutuksia jo 15mg, joten ei tuon pitäisi liian vähää olla mentaalisten vaikutusten saamiseksi.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: SoilBreaker - Maaliskuu 10, 2016, 18:54
Paljon todennäköisempää ois tietty, että serotoniini on vasokonstriktori ja oireet olisivat tuon efektin johdannaisia, koska ne ovat olleet hyvin samanlaisia muillakin verisuonia  supistavilla substansseilla.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Diogenes - Helmikuu 01, 2017, 20:07
Viimeksi kokeilin MDMA:ta about puoli vuotta sitten Kambodzassa Koh Ta Kievin saarella, joka on saarena vasta kolonisaation alussa. Mitä viimeksi olin mestoilla, siellä oli vain 2 baaria ja 1:ssä guesthouse. Tutustuin aussi-saksalaiseen travelliporukkaan joiden kanssa siellä olin, muut ottivat happoa ja itse MDMA:ta. Vaikutuksia odotellessa (ja introverttina muutenkin otan omaa rauhaa) lähdin kävelemään pitkin saarta. Kävelin viidakon läpi ja löysin rannan mistä löysin itseni olotilasta mitä ei voi kuvailla muuten kuin "Tämä auringonlasku on niin kaunis ja tunnen olotilani niin vapautuneeksi että en voi tehdä muuta kuin tihrustaa itkua ja katsoa". Silloin kelasin, että annan tämän näyn vaikka palaa omien silmien verkkokalvoille että voisi vain muistaa tämän näyn

Kun palasin takaisin seurueeseen, olin vetämässä happoimmeisiä katsomaan auringonlaskua, mutta halusivat bilettää baarissa. Eipä siinä, itsekin biletin ja oli hauskaa! Mutta meikästä tuntuu siltä, että mielummin keskustelen syvällisiä tai ihmettelen maailmaa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa mitä juhlin ja puhun pinnallisia. Se tuo jotenkin niin paljon enemmän. Näillä bileimmeisillä on sosiaaliset suhteet tärkeitä, ja niin on mullekin, mutta ehkä se mikä eniten merkkaa itsellä on se että luo sellaisen kontaktin toisen ihmisen kanssa missä unohtaa ajantajun voi jutella syntyjä syviä. Ja päästä flow-tilaan missä unohtaa itsensä ja kokee sellaisia näkymiä ympäristössä missä ei voi kun liikuttua.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: tattinen - Heinäkuu 23, 2017, 00:40
Lainaus
Mutta meikästä tuntuu siltä, että mielummin keskustelen syvällisiä tai ihmettelen maailmaa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa mitä juhlin ja puhun pinnallisia. Se tuo jotenkin niin paljon enemmän. Näillä bileimmeisillä on sosiaaliset suhteet tärkeitä, ja niin on mullekin, mutta ehkä se mikä eniten merkkaa itsellä on se että luo sellaisen kontaktin toisen ihmisen kanssa missä unohtaa ajantajun voi jutella syntyjä syviä. Ja päästä flow-tilaan missä unohtaa itsensä ja kokee sellaisia näkymiä ympäristössä missä ei voi kun liikuttua.
:)
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Pehmo - Heinäkuu 26, 2017, 16:54
Oman kokemukseni pohjalta voisin sanoa että MDMA:ta on ehkä jopa hyvä kokeilla. Tosin yksikin kerta riittää jo siihen mitä MDMA pystyy näyttämään ja olisi ehkä jopa hyvä jättää se siihen yhteen kertaan mikäli haluaa huolehtia omasta hyvinvoinnista ja pitää pääkopan kunnossa.

Voi toki kokeilla useampiakin kertoja jos haluaa kokea samat euforiavyöryt uudestaan. Ja kyllähän se etenkin ensikertalaiselle usein niin hyvältä tuntuu että sitä saattaa ehkä liiankin helposti lähtä kokeilemaan uudestaan. Ensimmäisten käyttökertojen aikana ei välttämättä vielä huomaa niitä negatiivisia vaikutuksia tai niihin ei kiinnitä tarpeeksi huomiota. Joillekkin MDMA:n käytöstä saattaa muodostua jopa jonkinlainen elämäntapa ja totutaan siihen että käyttökertojen jälkeen tulee ne huonot olot joksikkin aikaa ja niistä selviydytään aina tavalla tai toisella. Taukoja pidetään uusien parempien nousujen toivossa. Ajan saatossa aletaan ehkä huomata ettei aine enään toimi niinkuin ennen vaikka kuinka pidettäisiin taukoa. Tässä pisteessä olisi viimeistään hyvä jättää aineen käyttö kokonaan, tai pitää ainakin yli vuoden tauko ja katsella elämää välillä selvinpäin. Pitemmän tauon jälkeen voi huomata mihin suuntaan MDMA:n jatkuva käyttö on omaa elämää vienyt ja minkälaista jälkeä se on jättänyt päähän. Ahdistus, masennus, keskittymiskyvyn heikentyminen ja yleinen kiinnostuksen puute on melko yleistä pitempiaikaisilla MDMA:n käyttäjillä.

On toki myös "vastuullisia" MDMA:n käyttäjiä jotka pitävät käyttökerrat minimissä ja annoskoot kurissa. Jotkut sanovat että yksi käyttökerta puolen vuoden välein noin 150mg annoksella olisi turvallinen. Joka saattaa hyvinkin pitää paikkaansa, mutta on hyvä muistaa että jokainen käyttökerta tekee tuhoa pääkoppaan enemmän tai vähemmän. Aivot toki palautuvat ajan kanssa näistä, mutta mitään 100% palautumista etenkin isoista annoksista tuskin tulee.

Tämä on nyt sieltä MDMA:n synkältä puolelta kirjoitettu. Kyllähän tuolla aineella niitä hyviäkin puolia on ja esim terapiakäyttöön erittäin tervetullut aine.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Bettik - Elokuu 09, 2017, 16:19
Onko kukaan löytänyt hyvää tutkimustietoa MDMA:n neurotoksisuudesta nimenomaan pienten annosten satunnaiskäytössä? Se lienee melko varmaa, että suuret annokset usein käytettynä tekevät hallaa pääkopalle, mutta "vastuullisen käytön" vaikutuksesta tuntuu löytyvän paljon ristiriitaisempaa tietoa.  En nyt väitä lukeneeni kaikkea mahdollista tutkimustietoa aiheesta, mutta monesta artikkelista ei tunnu edes löytyvän kunnollisia määritelmiä "raskaalle" tai "satunnaiselle" käytölle, puhumattakaan tietenkään mistään annosten tai käyttövälien kontrolloinnista.  Tietysti luokittelu ja kontrollointi voi olla melko vaikeaa ainakin toistaiseksi, kun kokemuksia laillisista käyttöolosuhteista esim. terapiapuolelta on melko vähän. Joskus kogniitivisia poikkemia havaitaan myös satunnaiskäyttäjillä ja joskus ei.

Tietenkään en yritä nyt väittää, että MDMA olisi turvallista edes järkevillä annoksilla ja käyttöväleillä, mutta itseä asia kyllä kiinnostaa näin "satunnaiskäyttäjänä". Itselläni on takana yhteensä vajaa kymmenkunta käyttökertaa noin kolmen vuoden aikana, mutta vain kerran olen ottanut enemmän kuin 100 mg ja vain kerran pitänyt taukoa vähemmän kuin 2 kk.  Muutenkin olen pyrkinyt pitämään olosuhteet turvallisinä ja huolehtimaan sopivasta nesteytyksestä ja ainakin jonkinlaisesta preloadaamisesta.  Ainakin lukemani perusteella minulle on aika epäselvää, että minkälainen riski kaltaisellani käyttäjällä on saada mitään pysyviä tilastollisesti merkittäviä kognitiiviisia oireita.  Varmastikaan se riski ei ole 0 %, mutta tuskin se on myöskään 100 %. Oman kokemuksen pohjaltakaan asiaa on melkoisen vaikea arvioida, mutta itse en ole huomannut mitään muutoksia. Itseasiassa käytön jälkeisen afterglow:n aikana pää tuntuu toimivan jopa paremmin kuin normaalisti.

Kuten tekstistä joku voi ehkä päätellä, niin olen tykännyt käyttää melko maltillisia annoksia.  Tässä ei sinänsä ole minulle mitään ihmeellistä, sillä en pidä alkoholistakaan suurina annoksina. Parhaat MDMA-kokemukseni olen saanut itseasiassa 75 mg annoksella. Kerran kokeilin 125 mg annosta, mutta siitä tuli lähinnä levoton eikä niinkään empaattinen tai euforinen olo.  Optimi itsellä tuntuu olevan jossain 75 - 100 mg välissä, kun 75 mg tuntuu olevan riittävyyden alarajalla ja 100 mg on tarpeettoman paljon. Olen kuitenkin ehtinyt testata 85 mg annosta vasta kerran. Nämä annoskoot eivät tosin ole tarkkoja, kun käyttämissäni pillereissä voi olla pieniä eroja, mutta samaa satsia ne ovat sentään kaikki.  (Nuo annoskoot on siis mitattu liuottamalla nappi veteen ja mittaamalla sopiva määrä nestettä, jos joku ihmettelee, miten kokonaisesta pilleristä saadaan noin tarkasti eri kokoisia osia.)

Viime käyttökerrasta on nyt tosin kulunut yli puoli vuotta, kun ei ole sattunut riittävän hyvää tilaisuutta kohdalle.  Muutenkin mielenkiinto on viime aikoina suuntautunut enemmän "oikeiden" psykedeelien kuten sienten suuntaan. MDMA oli kuitenkin itselle alkoholin jälkeen ensimmäinen kokeilemani huume ja se avasi lopullisesti silmäni vallitsevan päihdekeskustelun suhteen, joten seuraan siihen liittyviä juttuja yhä mielenkiinnolla.

P.S.
Tämä oli siis allekirjoittaneen ensimmäinen viesti foorumille, joten morjens vaan kaikille. Saa nähdä, jaksaisinko kirjoitella jonkin lyhyen esittelyn jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Pehmo - Elokuu 09, 2017, 19:32
Hei Bettik,

Lainaan tähän pari viestiä tuolta edellisiltä sivuilta:

Hiljattain on ilmestynyt pari uutta tutkimuskatsausta (samalta laatijalta, joka on aihepiirin johtavia asiantuntijoita), jotka on hyvä poimia esiin. Kumpikin näistä käsittelee MDMA:n negatiivisia puolia ja katsauksiin kerätty näyttö on hyvin vakuuttavaa: MDMA nostaa stressitasoja, heikentää kognitiivisia kykyjä, aiheuttaa uniongelmia ja tuhoaa aivoja.

Näiden tietojen valossa, sekä voimakkaista laskutiloista ja ikävistä jälkioloista kärsineenä, aion pidättäytyä jatkossa kokonaan MDMA:n käytöstä. Vaikka se kivalta tuntuukin, se ei ole sen arvoista, eikä MDMA ole korvaamaton ja uniikki empatogeeni.

Täytyy toivoa, että MDMA:n vaikutusprofiilia (stimulantti + psykedeeli) jäljittelevät ei-niin-neurotoksiset ja jopa jykevämmät kombinaatiot (kuten 4-FA (http://fi.wikipedia.org/wiki/4-fluoroamfetamiini) + 2C-B (http://fi.wikipedia.org/wiki/2C-B)) tulevat jossain vaiheessa muotiin. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua korvaaviin vaihtoehtoihin, niin täältä löytyy englanniksi juttua (http://www.reddit.com/r/Drugs/comments/224llv/the_mdma_experience_can_be_replicated_with_less/).


 • Human psychobiology of MDMA or ‘Ecstasy’ - an overview of 25 years of empirical research (Parrot, 2013) (https://psilosybiini.info/paperit/Human%20psychobiology%20of%20MDMA%20or%20'Ecstasy'%20an%20overview%20of%2025%20years%20of%20empirical%20research%20(Parrot,%202014).pdf)
  Lainaus
  When MDMA was a ‘novel psychoactive substance’, it was not seen as a drug of abuse, as it displayed loss of efficacy. However, recreational users display a unique pattern of increasing doses, deteriorating cost–benefit ratios, and voluntary cessation. MDMA increases body temperature and thermal stress, with cortisol levels increased by 800% in dance clubbers. It can be extremely euphoric, although negative moods are also intensified. MDMA causes apoptosis (programmed cell death) and has been investigated for cancer therapy because of its anti-lymphoma properties. Recreational users show deficits in retrospective memory, prospective memory, higher cognition, problem solving, and social intelligence. Basic cognitive skills remain intact. Neuroimaging studies show reduced serotonin transporter levels across the cerebral cortex, which are associated with neurocognitive impairments. Deficits also occur in sleep architecture, sleep apnoea, complex vision, pain, neurohormones, and psychiatric status. Ecstasy/MDMA use during pregnancy leads to psychomotor impairments in the children.
 • MDMA, cortisol, and heightened stress in recreational ecstasy users (Parrot et al., 2014) (https://psilosybiini.info/paperit/MDMA,%20cortisol,%20and%20heightened%20stress%20in%20recreational%20ecstasy%20users%20(Parrot%20et%20al.,%202014).pdf)
  Lainaus
  Stress develops when an organism requires additional metabolic resources to cope with demanding situations. This review will debate how recreational 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA, 'ecstasy') can increase some aspects of acute and chronic stress in humans. Laboratory studies on the acute effects of MDMA on cortisol release and neurohormone levels in drug-free regular ecstasy/MDMA users have been reviewed, and the role of the hypothalamic-pituitary-adrenal (HPA) axis in chronic changes in anxiety, stress, and cognitive coping is debated. In the laboratory, acute ecstasy/MDMA use can increase cortisol levels by 100-200%, whereas ecstasy/MDMA-using dance clubbers experience an 800% increase in cortisol levels, because of the combined effects of the stimulant drug and dancing. Three-month hair samples of abstinent users revealed cortisol levels 400% higher than those in controls. Chronic users show heightened cortisol release in stressful environments and deficits in complex neurocognitive tasks. Event-related evoked response potential studies show altered patterns of brain activation, suggestive of increased mental effort, during basic information processing. Chronic mood deficits include more daily stress and higher depression in susceptible individuals. We conclude that ecstasy/MDMA increases cortisol levels acutely and subchronically and that changes in the HPA axis may explain why recreational ecstasy/MDMA users show various aspects of neuropsychobiological stress.

Vastajulkistettu tutkimus toteaa MDMA:n käytön korreloivan heikentyneen tryptofaanimetabolian (eli toisinsanoen heikentyneen serotoniini- ja tryptamiinituotannon) kanssa.

 • Brain Serotonin Synthesis in MDMA (Ecstasy) Polydrug Users: An alpha-[11C]Methyl-L-tryptophan Study (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jnc.12826/abstract)
  Lainaus
  3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA, ecstasy) use may have long-term neurotoxic effects. In the present study, positron emission tomography with the tracer alpha-[11C]Methyl-L-Tryptophan (11C-AMT) was used to compare human brain serotonin (5-HT) synthesis capacity in 17 currently drug-free MDMA polydrug users with that in 18 healthy matched controls. Gender differences and associations between regional 11C-AMT trapping and characteristics of MDMA use were also examined.

  MDMA polydrug users exhibited lower normalized 11C-AMT trapping in pre-frontal, orbitofrontal and parietal regions, relative to controls. These differences were more widespread in males than in females. Increased normalized 11C-AMT trapping in MDMA users was also observed, mainly in the brain stem and in frontal and temporal areas. Normalized 11C-AMT trapping in the brain stem and (pre)frontal regions correlated positively and negatively, respectively, with greater lifetime accumulated MDMA use, longer durations of MDMA use, and shorter time elapsed since the last MDMA use.

  Although the possibility of pre-existing 5-HT alterations predisposing people to use MDMA cannot be ruled out, regionally decreased 5-HT synthesis capacity in the forebrain could be interpreted as neurotoxicity of MDMA on distal (frontal) brain regions. On the other hand, increased 5-HT synthesis capacity in the raphe and adjacent areas could be due to compensatory mechanisms.


MDMA:n neurotoksisuudesta on paljon keskustelua, ja jos itse MDMA ei ole neurotoksista, niin MDA on. Ja noin reilu 10% MDMA:sta muuttuu MDA:ksi. Mutta tuon aineen neurotoksisuus ei itsessään välttämättä aiheuta kovin suuria vaurioita aivoihin. Myös alkoholi on neurotoksista, mutta pienten määrien nauttiminen satunnaisesti ei kovin suurta vahinkoa saa aikaan. Uskoisin että MDMA:n käytössä vahingot johtuu aineen vaikutustavasta. Joka myös selittää sen miksi pienet annokset ei vielä kovin näkyvää vahinkoa tee, ja suuret annokset taas tekee. Joskus olen koittanut havainnollistaa asiaa hehkulampun käyttöjännitteen nostolla tai prosessorin ylikellottamisella. Kun hehkulampun käyttöjännitettä aletaan nostaa, niin lamppu kirkastuu. Pieni jännitteen nosto hetkeksi ei juurikaan aiheuta vahinkoa lampulle. Jos jännitettä nostetaan saman verran mutta pitemmäksi aikaa, lamppu alkaa lämmetä normaalia enemmän. Jos jännitettä nostetaan lisää, palaa lamppu vielä kirkkaammin, mutta lämpöä syntyy lisää ja riski vaurioitumiseen lisääntyy. Kun jännitettä nostetaan vielä lisää, niin lopulta lampun sisällä oleva lanka palaa poikki, virta ei kulje enään läpi ja lamppu sammuu pysyvästi. Tällä voi vähän havannoida sitä mitä aivoissa tapahtuu. Tuo hehkulampun lanka kuvaa neuroyhteyksiä ja tuo jännitteen nosto MDMA:n lisäämää neurovalittäjien toimintaa. Hyvin pienet annokset (alle 70mg) voisi vastata tuota pientä jännitteen nostoa hetkeksi. Jos näin pienillä annoksilla pärjää niin tuskin kovin suurta vahinkoa itselleen aiheuttaa. Tiheämmällä käytöllä nuo annoskoot tahtoo vaan lähes aina nousta. Ja sitä mukaan myös ne haittavaikutukset. Kun annosta nostetaan tarpeeksi niin alkaa langat hiljalleen palaan poikki.

Edit:
Samaa määritelmää käyttäen tuo nostettu jännite myös syväpurkaa akkua. Kuvaten sitä, kun aivojen välittäjäainevarastot kulutetaan nopeasti loppuun, niin niiden määrä ei nouse enään välttämättä entiselle tasolleen.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Bettik - Elokuu 09, 2017, 22:28
Hei ja kiitos vastauksesta,

Itseasiassa lueskelinkin aiemmin tuota Arvaliksen linkkaamaa tutkimuskatsausta, josta tosiaan selviää, että vahinkoja on mahdollista (ehkä jopa todennäköistä) tulla. Kuitenkin sieltä löytyy muutama kohta, joista tuo satunnaisen käytön olemus jää vähän epäselväksi. (Poimin nyt ihan tarkoituksella vähän päinvastaisia kohtia kuin tuossa aiemmin tehtiin.)

Lainaus
Parrott et al. (2012) collected hair samples from recreational drug users and non-users, which were analysed for 3-month cortisol levels. The light Ecstasy/ MDMA users from the past 3months (one to four occasions) showed a slight non-significant elevation of hair cortisol compared with controls. The heavier Ecstasy/MDMA users (more than four occasions) demonstrated significant increases in 3-month cortisol, when compared with both the other groups.

Tässä on sentään mainittu käyttömääristä jotakin, mutta minusta 3 tai 4 käyttökertaa kolmen kuukauden aikana ei ole kevyttä käyttöä siinä mielessä, missä minä tai useimmat netin infosivustot asian ymmärtävät.  Annoskoosta ei myöskään ole mainintaa.

Muistiongelmista:

Lainaus
However, Zakzanis and co-workers undertook a prospective neurocognitive investigation of 15 MDMA users, who were tested at yearly intervals (Zakzanis and Young, 2001; Zakzanis and Campbell, 2006). With Rivermead Paragraph Recall, they showed a significant decline in immediate and delayed recall over the 12 months, whereas on the other memory tasks, there was no decline from baseline. One year later, seven participants were continuing to take MDMA, whereas the other eight had quit. Former users showed unchanged or improved memory performance whereas continuing users showed either unchanged or further deteriorations in memory performance.

Okei, eli tilastollisesti merkittäviä muutoksia havaitaan. Osalla muutokset kuitenkin palautuvat lopettamisen jälkeen. Tässäkään ei kuitenkaan mainita mitään annoksista tai käyttömääristä.

Myös:
Lainaus
Neurocognitive performance has also been assessed in Ecstasy/MDMA users with minimal use of other substances. Halpern et al. (2004) investigated light/ moderate and heavier MDMA users, from Salt Lake City, USA, who were unusual in that they displayed minimal use of other psychoactive drugs. The light MDMA user subgroup showed no significant differences from non-user controls, whereas the heavy user subgroup showed significant deficits on higher cognitive tasks, such as Wisconsin card sort, Stroop interference, and the revised strategies application test.

Vähemmän käyttävillä ei siis havaittu mitään poikkeamia, kovemmilla käyttäjillä kyllä.

Neurotoksisuudesta:
Lainaus
In a review by Reneman et al. (2006), it was noted that every study of heavy users had found a significant reduction in the density of SERTs in higher brain regions (see also Cowan, 2007). This has been confirmed more recently. Kish et al. (2010) compared 49 moderate Ecstasy users with 50 non-user controls, using an extensive list of methodological controls. Significant serotonergic reduc- tions were again clearly apparent, with significantly lower SERT levels in all areas of the cerebral cortex. Furthermore, these serotonergic deficits remained after controlling for every potential confounder they could address. McCann et al. (2008) found a similar pattern of serotonergic deficits. Erritzoe et al. (2011) reported that MDMA-preferring drug users showed significant decreases in SERT binding potential across several brain regions, with the greatest mean reduction in the neocortex ( 56%). In contrast, LSD-preferring drug users did not show any significant changes in SERT. Di Iorio et al. (2012) investigated female polydrug MDMA users with comparatively light lifetime usage (group mean: 13.5 occasions). Cortical serotonin 2A receptor binding potential levels were measured, with higher levels predicted as a neuroadaptive response to reduced serotonin activity. The authors found significantly higher levels across various areas of the cerebral cortex, including the occipital–parietal, temporal, and fronto-parietal lobes/regions.

Enemmän käyttävillä taas selkeitä muutoksia.  Muutoksia havaitaan myös vähemmän käyttävillä. Käyttäkertojen keskiarvo on tällä kertaa mainittu, mutta annoskoosta ei ole mainintaa. Myönnettäköön, että 13 käyttökertaa ei ole minustakaan älyttömän paljon, ellei ole sitten otettu melko suuria annoksia.

Minua siis häiritsee lähinnä se, että tuossa esim. katsauksessa kuvaillaan melko ylimalkaisesti annoskokoja ja käyttömääriä, joiden luulisi vaikuttavan merkittävästi vahinkojen syntymiseen.  Samoin tuossa usein mainittu "recreational use" nyt voi tarkoittaa suunnilleen mitä tahansa. Mun mielestä tosiaan yli 100 mg on liikaa, kun taas Redditistä tai Silkkitieltä lienee helppoa löytää montakin kirjoittajaa, joiden mielestä 150 mg on ihan minimiannos. Tarkemmat kuvaukset saattavat löytyä lähdeartikkeleista, mutta ei kaiken lukemiseen meinaa millään riittää aika.  Haluaisinkin juuri löytää tutkimuksia, joissa näitä kysymyksiä olisi käsitelty tarkemmin. Tämä saattaa toki olla aika paljon pyydetty, kun useimmilla käyttäjillä ei välttämättä ole tarkkaa kirjanpitoa tai edes tarkkaa tietoa käyttöannoksistaan.

Tykkään tuosta hehkulamppu/ylikellotus-analogiasta, vaikka toki niiden perusteella ennustaminen on aina vähän riskialtista puuhaa.  Ylikellotushan tunnetusti lyhentää prosessorin elinikää, mutta useimmiten ylikellotetullakin prosessorilla elinikä on tuntuvasti sen normaalia käyttöikää pidempi. Tämän saman ajattelumallin soveltaminen aivoihin kuulostaa kieltämättä vaaralliselta, ja olenkin tosiaan tulevaisuudessa aikeissa rajoittaa omankin käyttöni vain erityistilanteisiin.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Pehmo - Elokuu 10, 2017, 17:54
Annoskokojen olisi hyvä olla enintään noin 100mg luokkaa mikäli halutaan minimoida haitat. 150mg voitaisiin ehkä pitää sellaisena maksimi annoksena. Voi myös ottaa ensin 100mg annoksen ja parin tunnin päästä 50mg boosterin jolla olotilaa saa pidennettyä. Tuo boosterin ottaminen ei ole mitenkään järkevää, mutta niissä oloissa se tuntuu usein hyvältä idealta. Ja aika usein liian suuria annoksia tulee otettua juuri sillon kun olotilaa yritetään pitkittää. Jo ensimmäisen annoksen jälkeen on tosin melko turhaa ottaa lisää, koska vaikka ottaisi toisen saman kokoisen annoksen perään, ei siitä saa enään puoleakaan irti verrattuna ensimmäiseen, koska välittäjäaineita on rajallinen määrä ja aivot alkaa myös "downrequloimaan" reseptoreita.


Omista kokeiluista ensimmäinen annos oli noin 140mg, joka oli kyllä enemmänkin kuin tarpeeksi. Ikinä en niin suurta "vapauden" ja euforian tunnetta ollut tuntenut (en voi tosin verrata tuota sienistä kokemaani vapauden tunteeseen ja euforiaan, koska MDMA:n antamat tunteet ovat hyvin keinotekoisen oloisia verrattuna sieniin). Seuraava annos (6 viikkoa myöhemmin) oli sama ensimmäisen kanssa ja euforiat oli lähes yhtä hyvät, mutta vaikutus ei ollut enään yhtä yllättävä koska tiesin jo mitä odottaa. Kolmas annostus saman aikavälin jälkeen samalla annostuksella tuntui vähän miedommalta mitä ensimmäinen ja toinen. Kolmannen annoksen jälkeen aloin myös huomaamaan sivuvaikutuksia. Seuraava viikko oli selvästi normaalia alhaisemmalla mielialalla. Mitään afterglowta en aineesta enään saanut vaan lähinnä himoitsin seuraavaa kertaa. Tämän jälkeen ei ole enään kovin tarkkaa muistikuvaa tauoista käyttökertojen välillä. Kuitenkin yleensä aina vähintään kuukauden tauko ja usein kaksi. Annokset nousi hiljalleen 200mg tasolle koska pienemmät annnokset tuntui suht turhilta. Ja pidin kuitenkin reilun tauon aina käyttökertojen välillä (tai luulin pitäväni) joten ajattelin ettei pieni annoksen nostaminen haittaisi kun aivot ehtisivät palautua. Koko ajattelutyylini oli tässä pisteessä muuttunut täysin siitä varovaisesta ja vastuullisesta käyttötyylistä mitä minulla oli ennen ensimmäistä kertaa. Järjen käyttö oli toissijaista. Halusin vain kokea sen vapauden ja euforian tunteen uudestaan pitkän tauon jälkeen. Se oli se mitä hiljaisuudessa odotin. Olin myös tutustunut pariin kaveriin tänä aikana, joiden seurassa ainetta usein otinkin. Myös "reiveissä" tuli käytyä elämän ensimmäisiä kertoja, tosin ne oli enemmänkin musiikin kuuntelun merkeissä. Sopivasti potkiva konemusiikki kuulosti kyllä mahtavalta MDMA:n vaikutuksen alaisena (tosin mitään psykedeelien tuomaa syvällisyyttä en musiikkia kuunnellessa koskaan kokenut). Kaikki tuntui kyllä mahtavalta käyttökertojen aikana, ja mitä useampi käyttökerta tuli taakse niin sitä enempi odotin seuraavaa kertaa. Tässä pisteessä elämääni, kaikki entiset mielenkiinnon kohteet olivat paljolti menettäneet merkityksen. Harrastukset yms ei kiinnostanut enään. Ajattelin sillon että olen nyt niin muuttunut että tarvin uusia harrastuksia, että entiset ei sen takia kiinnosta. No mitään uutta en lähtenyt edes hakemaan, vaan taukojen aikana olin suht passiivinen. Jossain pisteessä se paljon puhuttu sivuvaikutus, ahdistus, otti vallan. Se tuli jonkin käyttökerran jälkeen normaaliin tapaan jälkioloissa mutta jäi pysyäkseen. Ei ahdistus ollut sinäänsä mitään uutta, koska aina olen ollut jollain tapaa ahdistunut, mutta vain pienissä määrin ja osasin elää sen kanssa. Tämä veti ahdistuksen ihan uudelle tasolle ja ihmisten kanssa asioiminen alkoi tuntumaan tuskalliselta. Normaalit asiat kuten kaupassa käyminen oli tuskallista. Tämä veti elämää yhä passiivisemmaksi. Myöskin masennusta alkoi olla havaittavissa. Olin kuitenkin kaikelle tälle melko sokea tuona hetkenä, enkä osannut nähdä tilannetta realistisesti. Näiden hetkien jälkeen annoskoot nousi 300mg tasolle joka tuntui aivan samalta mitä aikaisemmin se 200mg, mutta jälkiolot alkoivat olemaan kauhistuttavia. Ahdistus nousi entisestään ja masennus myös. Jälkiolot kestivät viikkoja. Aloin jopa itse huomaamaan kaiken tuon keskeltä että keskittymiseni oli heikentynyt, kun se alkoi käymään ilmi ihan normi askareissa. En siitä kuitenkaan sen suuremmin välittänyt. Tämän jälkeen otin yhtenä kertana noin puoli grammaa MDMA:ta (neljässä osassa) jonka jälkeen tunsin olevani rikki. Käyttökerran aikana pystyin suorastaan tuntemaan miten neuroyhteyksiä paloi poikki. Aivoni tuntuivat todella revityiltä. Se sama revitty tunne päässäni mitä olin tuntenut ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien, mutta tämä tuntui x50 vahvuudella. Tässä kohtaa alkoi helvetti. Periaatteenani oli kuitenki että selvinpäin elämää eletään, eli käyttökertojen jälkeen on oltava selvinpäin. Tästä en irti päästänyt missään välissä, vaikka tässä pisteessä benzojen käyttö olisi monilla varmasti alkanut, ellei jo paljon aikaisemmin. Arkeni oli täynnä ahdistusta, masennusta, itsetuhoisia ajatuksia (alkuvaiheessa). Tätä kesti pitkän tovin. Puoli vuotta meni ennenkuin aloin pääsemään irti siitä seuraavan käyttökerran odottelusta. Jossain pisteessä tauolla ollessani kun alon hahmottaan tilannettani realistisemmin totesin että aineen käyttö jää tähän, koska selvästi en siitä mitään hyvää itselleni saanut. Tauon (tai lopettamisen) aikana pidin itseäni hengissä ottamalla pienen pienen annoksen sieniä sillon tällöin. Trippailu tuntui pelottavalta ajatukselta ja oli tuntunut jo pitkän aikaa jonka takia oli pidättäytynyt psykedeeleistä. Kuitenkin nämä pienet sieniannokset toivat valoa ja toivoa elämääni joten ehkä pelkäsin näitä turhaan. No mitään isompaa annosta en vielä uskalla ottaa vähään aikaan.

Tuossa on nyt melkonen läjä tekstiä kirjoitettuna vähän miten sattuu, mutta tuossa on tiivistettynä omat kokemukseni MDMA:n käytöstä. En selvästi kuulunut niihin vastuullisiin käyttäjiin vaikka alussa siltä tuntui. Hieman huolestuttavaa on se että tuo minun käyttöni ei ollut edes kovin rajua monien muiden MDMA:n käyttäjien menoa katsellen. Monet muut vaan selviytyivät arjesta ottamalla rauhottavia ja muita aineita ja/tai polttamalla kukkaa. Itse kävin kaikki jälkioloni läpi selvinpäin.


Mielenkiinto meni kyllä kyseiseen aineeseen. Näin jälkeen päin ajateltuna olisi ollut fiksua jättää aineen käyttö viimeistäään tuon toisen käyttökerran jälkeen. Ja käyttää ainetta korkeintaan kerran vuodessa sen jälkeen maltillisella annoksella. Ja niin voisin tehdä nyttenkin jos haluaisin. Kerran vuodessa maksimissaan 150mg annos tuskin tekee kovin paljoa vahinkoa päähän kaiken tuon päälle. Mutta en vaan näe mitään syytä käyttää tuota ainetta enään. Ne kemialliset euforiat on jo koettu ja en halua niitä enään takaisin. Saan paljon paremman olon sienistä. Ja nyt viimeaikoina mielialani on selvästi noussut sienien ansiosta. Harrastukset on alkanut tulla takaisin elämääni. Masennuksesta olen päässyt aika hyvin eroon ja niin myös ahdistuksesta (ja tässä sienistä on ollut kova apu). Keskittyminen, muistaminen, oppiminen on kuitenkin edelleen vaikeaa ja siinä huomaan tuon pysyvän jäljen mitä MDMA jätti. Ehkä tämä paranee osittain vuosien varrella.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Bettik - Elokuu 11, 2017, 18:15
Joo, varmasti annoskokojen lisääntyminen ja "karkaaminen käsistä" on ihan todellinen riski, mikä epäilemättä näkyy myös haitallisuustutkimuksissa. Surullista toki että sulle on noin käynyt, ja surullista sekin, että niin monella ei ole minkäänlaista itsekontrollia päihteiden käytön suhteen.

Olen itsekin huomannu jonkinlaista turtumista (tai ehkä tottumista?) tunnetta MDMA:n vaikutuksiin, tai asian voisi nähdä myös niin, että käyttöolosuhteiden merkitys on korostunut myöhemmillä käyttökerroilla enemmän.  Ensimmäinen kerta oli mahtava kokemus yksin kotonakin, mutta myöhemmät "soolotripit" ovat olleet lieviä pettymyksiä, siinä missä sopivassa seurassa myös myöhemmät kokemukset ovat olleet erinomaisia.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Pehmo - Elokuu 15, 2017, 02:42
MDMA:n kanssa on todellakin hyvä muistaa että ei makeaa mahan täydeltä. Etenkin kun kyseessä on melkeinpä makeimmista makein karkki mitä voi suuhunsa laittaa. Siksipä esim kerran vuodessa herkuttelu joulukonvehtien tapaan voisi olla hyvä annostelu.

MDMA:ta onkin paras nauttia seurassa. Yksin ollessa unohtaisin tämän aineen ja ottaisin sen sijaan muita herkkuja. Sienet ehkä näistä parhain, mutta makunsa kullakin :)
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: tattinen - Tammikuu 19, 2018, 18:25
Tätäkin joskus aikoinaan tuli kristallimuodossa kokeiltua. Seuraavana päivänä aivan käsittämättömän paha olo ja vainotusta ilmeni.
Olisiko lie suurin syy ollut siinä, että alkoholia oli kulunut illan aikana reippaasti ja en oikeen saanut vaikutuksista mitään irti ?? Muutaku todella levollinen olo oli ja tuntu ku ois ollu aika selvinpäin. Viinakin on huume... En sen jälkeen ole uskaltanut koskea koko substanssiin. Ja kyllä tiesin sen etukäteen, et tää kuluttaa serotoniini varastoja. Annos oli varmaan jotain 0,12g.

Vauhdeista ei oo ikinään tuohon verrattavia jälkioloja tullut vaikka on tullut alkoa otettua samalla.
Oisko järkevin jos ottaa niin ottaa ilman viinaa eka ja sit jos näkee tarpeelliseks nii korkeintaan muutaman, et voi välttää tommoset kamalat jälkiolot ? Nykyään en niinkään alkoholista enää perusta ja jatkuvasta juhlimisesta muutenkaan tosin kun sillon joskus nuorempana.

Ja tää kun on vielä todella yleinen päihde mitä juhlinnan lomassa näkee, ku todella monesti nähny ku porukka pistää pupillit lautasina menemään :D
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Pehmo - Maaliskuu 01, 2018, 14:29
(https://d14rmgtrwzf5a.cloudfront.net/sites/default/files/serotonin_present.jpg)
Reduced Serotonin in Cerebral Cortex Neurons Following Long-term MDMA Exposure
The left panel is brain tissue from a normal monkey. The middle and right panels illustrate
the loss of serotonin-containing nerve endings following MDMA exposure.
Source: Hatzidimitriou G, et al. J Neurosci Off J Soc Neurosci. 1999

https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/mdma-ecstasy-abuse/what-are-mdmas-effects-on-brain

Tätäkin joskus aikoinaan tuli kristallimuodossa kokeiltua. Seuraavana päivänä aivan käsittämättömän paha olo ja vainotusta ilmeni.
Olisiko lie suurin syy ollut siinä, että alkoholia oli kulunut illan aikana reippaasti ja en oikeen saanut vaikutuksista mitään irti ?? Muutaku todella levollinen olo oli ja tuntu ku ois ollu aika selvinpäin. Viinakin on huume... En sen jälkeen ole uskaltanut koskea koko substanssiin. Ja kyllä tiesin sen etukäteen, et tää kuluttaa serotoniini varastoja. Annos oli varmaan jotain 0,12g.

Vauhdeista ei oo ikinään tuohon verrattavia jälkioloja tullut vaikka on tullut alkoa otettua samalla.
Oisko järkevin jos ottaa niin ottaa ilman viinaa eka ja sit jos näkee tarpeelliseks nii korkeintaan muutaman, et voi välttää tommoset kamalat jälkiolot ? Nykyään en niinkään alkoholista enää perusta ja jatkuvasta juhlimisesta muutenkaan tosin kun sillon joskus nuorempana.

Ja tää kun on vielä todella yleinen päihde mitä juhlinnan lomassa näkee, ku todella monesti nähny ku porukka pistää pupillit lautasina menemään :D


Paria kertaa lukuun ottamatta en ole alkoholia juuri sekoitellut MDMA:n kanssa. Noiden kokemusten perusteella sanoisin, että alkoholi ei mielestäni ainakaan paranna MDMA:n vaikutuksia millään tavalla. Sekavampi olo tulee vaan. Jälkioloihin en sen kokenut kovin suuresti vaikuttavan. Suurilla annoksilla en ole kokeillut, mutta luulen ettei siitäkään mitään hyvää saa ellei tarkoituksena ole vain pistää päätä sekaisin.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: tattinen - Maaliskuu 04, 2018, 12:20
Joo, siis tuo tarkoitus noiden pohjien juomiselle oli silloin se et pystyy ne nousut ottaa jotenkin rennommin ja kun ajankohtana oli silloin keskikesän juhla jolloin muutenkin tuli alkoa otettua.
Jälkeenpäin ajateltuna tyhmästi tehty, mikäli haluaa tietää oikean vaikutusmekanismin. Ja etenkin jos haluaa hakea jotain terapeuttista arvoa.
Sen sijaan jos on sienien syönnin yhteydessä ottanut vain sen 1 tai 2 olutta niin nousut tuntuu menevän vähän tasaisemmin ja vaikutukset tuntuu todella letkeeltä ja euforiselta ja on kaiken lisäksi luonnontuote. Eli ei mee semmoseks sekavaks niinku mämmin taikka essojen kaa. Joskus ihan eri ajankohtana tuli testattua keltaisia luis vuittoneita, mitkä jälkeenpäin huomattuna tuskin sisälsivät hirveenä mämmiä. Mitälie tutkaritavaraa, ja oli aika pettymys. Jos ajankohta on väärä tai on vähänkään enemmän alkoa alla en nää oikeen mitään järkee ottaa mitään näistä.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Rosemary - Maaliskuu 16, 2018, 21:39
Kysymys tänne enemmän tietäville.

Paljonko tuota MDMA:ta kannattaa siis "nauttia" yhdellä kerralla. Jostain olen lukenut, että oma paino milligrammoina (100mg) ja tähän n. kolmas osa vielä buusterina (3-4h nousun jälkeen n. 30-40mg). Pommina, juomaan sekoitettuna vai miten suosittelette? Mites vauhdin laita kyytipoikana? Kannattaako sekoittaa? Ennen vai jälkeen MDMA:n nauttimisen? Alkoholia ei hirveästi vissiinkään suositella, vaikka usein tykkään ystävien kanssa "muutamat" ottaa. Auttakee kokematonta tiedoillanne.

Hiukan taustoja siis! MDMA:n käyttöä takana n. 2,5vuotta suurimmaksi osaksi pillerimuodossa, kerran aikaisemmin on ollut itse kristallia käytössä (kuten nytkin). Satunnaista on käyttö siis ollut ja vain viihdekäytössä. Käyttöä olen pyrkinyt rajoittamaan kerran kolmeen kuukauteen (poikkeuksia siis on ollut). Viimeisin kerta oli joulukuussa ja nytten tulisi siis seuraavaan kertaan mennessä n. 4kk tauko, joten serotoniinitasot ovat varmaan ihan ok? Vaikuttaako joulukuun 2 päivän putki tähän jotenkin?

Morot vaan täältäkin! Ensimmäistä viestiä pukkaa :)
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: tattinen - Huhtikuu 16, 2018, 21:53
Youtubesta löytyy semmonen kanava kuin drugslab ja siellä on tosi paljon infoa vähän kaikkeen.Yleisen ohjeen mukaan sopiva annos olisi 1-1.5mg per painokilo. Eli esim. 70kg painavalle jampalle 70 - 105mg. Boostista tossa ei ollut puhetta mut kolmasosa kuulostaa ihan ok. Se ei vaan enää toimi samalla tavalla niinku startti dose, niinkuin edellä onkin ollut puhetta. Lähinnä piristää.

Tässä luin jonkun kertomuksen mdma:han liittyen. Eli kertomuksen mukaan kyseinen tyyppi ois käyttäny yhtenä vuonna satunnaisesti essoja vähän laidasta laitaan, joskus sattui hyviä ja joskus huonoja. Kunnes eräänä päivänä oli käyttänyt vuorokauden aikana gramman amfetamiinia ja siihen päälle myöhemmin illasta "vitusti" mdma kristallia. Veikkaisin varmaan puolta grammaa, ehkä. Tämän jälkeen oli koittanut jonkun pari kuukautta kestänyt psykoosi. Tästä meni kuitenkin noin 2 vuotta ilman mdma:ta, silloin tällöin hyvi  harvakseltaan amfetamiinia pikku laineja.
Kunnes oli seuraavan kerran ottanut kokonaisen ekstaasitabletin, jota ei ilmeisesti ollut testannut, niinkuin ei edellisiäkään. Ja tästä seurasi taas psykoosi, joka ei tosin kestänyt kuin vähän alle viikon ilmeisesti ja oli lievempi muutenkin.

Mulla on semmoinen teoria, että tässä on käynyt juuri niin että reseptoreja on rasitettu hivenen liikaa silloin överi-iltana ja mitään 100% toipumista ei ole tapahtunut, vaikka onkin ollut taukoa substanssista melkein 2 vuotta. Tai sitten ekstaasitabletissa on ollut jotain vaarallista tutkaria, mene tiedä. Saatan toki olla väärässäkin.

Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Pehmo - Elokuu 02, 2018, 11:18
MDMA pähkinänkuoressa. Kolikon molemmat puolet nopeasti läpikäytynä.

Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: tattinen - Tammikuu 24, 2019, 22:29
https://www.reddit.com/r/MDMA/comments/77cex9/can_set_and_setting_kill_a_roll/ (https://www.reddit.com/r/MDMA/comments/77cex9/can_set_and_setting_kill_a_roll/)
Siis jo pelkkä set & setting itsessään voi MDMA:n kohdalla vaikuttaa niin paljon, että vaikutukset voi "hävitä" lähes kokonaan?
Esimerkiks jotkut tykkää ottaa mämmiä yksin, mikä on heille ihan ok. Ja kuultujen perusteella joku toinen taas ei saa vastaavanlaisesta kokemuksesta välttämättä mitään irti yksin ottaessa.


Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: Doctor Funga - Elokuu 11, 2020, 12:03
Laitanpa omia kokemuksia MDMA:sta.

Ensimmäisen kosketus aineeseen oli noin vuosi sitten. Ensimmäinen testi meni huonosti, koska en ollut tutustunut MDMA:han yhtään. Toisekseen en tiedä mitä kaikkea tabletissa oikeasti oli. Saattoi olla puhdasta MDMA:ta, mutta annos oli ehkä liian suuri ja pohijlla nautittuna oli jo liikaa muutakin kuten runsaasti alkoholia. Kyseessä oli bileviikonloppu, joten koitin toisenakin päivänä paljon pienmmällä määrällä ja pidin fiiliksestä. Tämän jälkeen olen nauttinut ainetta useita keratoja... uskoakseni noin 7-8 kertaa, joista kahdesti jonkinlaisen candyflippinä tosi olen ottanut MDMA:n vasta LSD:een laskuvaiheessa, vaikka oikea tapa lieneekin ajoittaa LSD:een ja MDMA piikki samaan kohtaan.

Mitäs tässä olen oppinut.

Kerta-annostelu puhtaana MDMA:na on: alkuun noin 110-120 mg, 1,5-2h kohdalla redose 50-60 mg ja sitten jos vielä haluaa pitkittää häntää niin jossain 3-3,5 h kohdalla toine redose 30-40 mg. Tuon kolmannnen annoksen mielekkyys on vähän niin ja näin, mutta pidentää kokemusta mielestäni. Näin ollen koko illan annos on minulla maksimissaan 220 mg. Candy flippiin ei varmasati kannat ladata näin paljon.

Pitkänajan annostelu: Jokaisen käyttökerran välissä pidän vähintään 5 viikon tauon. Ainut poikkeama oli tuo ensi kokeilu, kun tiedot aineesta olivat vajaat.

Set and setting: kivoja kavereita, musaa,kämpillä rauhasssa oloa ja fiilistelyä perjantai tai lauantai-iltana. Pudotus illalla noin 18:00-19:00 on minulle optimiaika, koska vaikutus on alkaa olemaan poissa keskiyöllä ja ainakin minua ramaisee todella selkeästi laskun loppussa, jolloin on kiva painua pehkuihin. Alkoholi tukee päihtymysfiilistä ja esim. lopussa on kiva istua rauhallisessa baarissa ja ottaa olut tai kaksi. Olutta kuluu helposti enemmänkin, joten kannattaa olla tarkkana ja itselleen topakkana ettei litki mallasta enempää.

Ruoka ja juoma: Juomaksi varaan usein 2 1,5 litran novelle makuvesipulloa tai vichyä ja tuoremehua joita sotkea keskenään. Pyrin juomaan 0,75 l nestettä/tunti tasaiseen tahtiin. Ruoka ja karkki uppoaa mämmin kanssa ainakin minulle hyvin.  Kiristelen leukoja mämmeissä, niin että ne tulevat helposti kipeäksi. Narskutukseen auttaa näemmä purkka, jonka jauhamisella pääsee näemmä ongelmasta.

Visuaalit: En saa ikinä mielestäni pelkällä  MDMA:lla mitään värikokemuksia. Jotkut kait saavat.

Muut ihmiset: Alkoholista juopuneiden ihmisten mölyisyys, sekaisuus, aggressiivisyys ja heidän katatoninen horjuva olotilansa vaikuttaa minuun ahdistavasti empatogeenien toimiessa. Vältänkin meluisia baareja ja seuraa, joissa porukka juo liikaa. Sivistynyt naukkailu ja sivistynyt käytös ei häiritse, mutta kaikki hiomaton aggressio tuntuu raskaalta katsoa. On kiva jutella ihmisten kanssa rauhassa ja jakaa ajatuksia ilman turhaa häpeän tunnetta avoimesti.

Next day eli molly: En juurikaan koe mitään vahvoja masentavia hetki. Ehkä pientä lakuloa, mutta on vaikea sanoa, mistä sellainen johtuu, koska syyt voivat olla moninaisia.

Pidän MDMA:sta. Sanoisin että se on pieni kiva karkkipala otettavaksi joskus, kun haluaa vain upota pieneen onnen hetkeen hyvässä seurassa ja ymmärtää, että joka päiviä ei ole karkkipäivä. Saan myös sienillä tämän kaltaisia hyväolon kokemuksia, joten jos pidit MDMA:sat pidät varmaankin myös sienistä.
Otsikko: Vs: MDMA ja ekstaasi
Kirjoitti: tattinen - Elokuu 14, 2020, 22:41
Joo, ei kyllä mitään psykedeeliä tai sen tapaista kannata kännissä alkaa kiskomaan.
Ei varsinkaan ekalla kertaa. Siinä kun ei voita yhtään mitään, ja voi jäädä aivan väärä kuva ko. tavarasta.
Nää laskut/jälkiolot taitaa olla todella yksilöllisiä, kun toisille jo ekan kerran jälkeen tuli tuosta alkoholin ja mämmin combosta aivan selvät laskut.

Ja se on kyllä totta, että humalaisia ihmisiä osaa katella vähän uudesta näkökulmasta tommosen aikana/jälkeen.
Ja ylipäätään, et miksi sitä viinaa pitää juoda, kuin se olisi huomenna loppumassa? ???