Oon kyllä aika eri asenteella ja lähtökohdilla liikenteessä ku kuosailu mielessä.
Testannu joskus nuorena hurjana tasan kerran kaverin kasvattamia Meksikolaisia, jotka käsittääkseni on vielä laimeita Suomalaisiin verrattuna. (Rikoskin on kerinny jo vanhentua).
Ihan hupaisa kokemus mutta ei ole vaan sen jälkeen tullu nautittua. Taikasieniä oon tutkinu / seuraillu enemmän ja vähemmän kuitenki jo 15 vuotta.
Nyt kun on alkanu rupsahtamaan niin oon alkanu kiinnostumaan omasta ympäristöstä ja Suomalaisista luonnon antimista paljon tarkemmin.
Semejä tuli bongattua tänä vuonna 2, kun kävin huvikseni yhellä paikalla kerran tiirailemassa
Asun siis alueella jossa on harvinaisen paljon alan sienestäjiä...
Ja paljon Suomea matkustelleena oon pistäny merkille että kasvusto on paikoin tosi omalaatusta. Lajit mitkä on toisaalla harvinaisia voi olla parinkymmenen kilometrin päässä riesa.
Täällä esimerkiksi kasvaa kärppäreitä joka vuosi niin paljon kun jaksaisi kerätä. Mutta on kuulemma alueita missä niitä näkee aika harvoin.
Toinen esimerkki on vaikka kataja. Niitä on täällä ihan liikaa ja pienenä ihmettelin että miksi sen muka pitää olla rauhotettu.
Eli asiasta voi olla kiinnostunut oikeesti muutenkin! Omasta mielestä varsinkin noista harvinaisista pitäs yrittää levittää mahollisimman paljon ja niin tarkkaa tietoa kuin voi.
Apua ja tietoa saattaa ja voi vasta sillon alkaa valumaan, yllättäviltäki tahoilta.
Ja nyt kun tosta kasvattamisesta ja viljelystä on tullu paljon enemmän tietoa, niin ehkä olisi just mahollista alkaa niitä levittämäänki. Kuten Arvalis mainitsi.
Ja tosta kasvattelusta on aina 2 koulukuntaa: toiset näkee sen helpommaksi ja toiset taas sen että opiskelee löytämään niitä tarpeeks luonnosta.