Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Laillisesti hankittavia päihteitä ja hyödyllisiä rohdoksia

Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
Kuulisin mielelläni laillisesti saatavilla olevista vaihtoehtopäihteistä - luonnosta, kaupasta, apteekista tai ulkomailta hankittavista. Mikäli saat päihteen yhteydessä mainittua huomioitavat riskit ja linkitettyä jonkin lisätietolähteen, sen parempi. Viestiketjusta rajattakoon pois reseptilääkkeet. Mitään rakettitiedettä tämänkään ei tarvitse olla, ja jokaisella on tietysti aina vastuu omista valinnoistaan käyttää eri myrkkyjä. Huomautettakoon myös, että tiettyjen aineiden laillisuus ei automaattisesti tarkoita niiden päihdekäytön laillisuutta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Alkoholi, kofeiini, nikotiini
Saatavilla todennäköisesti jokaisesta suomalaisesta elintarvikeliikkeestä. En usko tarpeelliseksi kuvailla vaikutuksia. Huomaa, että suomalaisten suosikkipäihteen voit nauttia nyt myös anaalisesti. Tamponit löytyvät samalla kauppareissulla.

Impattavat liuottimet ja kaasut
Riski: Älkää impatko. "Yliannostuksen ja äkkikuoleman riski on huomattava. Imppaus tuhoaa aivosoluja jokaisen käytön yhteydessä lopullisesti."
http://www.paihdelinkki.fi/Pikatieto/?c=Imppaus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Imppaus

Kapsaisiini
Chilien tulinen ainesosa, mittayksikkö scoville. Suurin kapsaisiinipitoisuus tunnetuissa chileissä on naga morich -lajikkeella (n. miljoona scovillea) ja heikoin tavallisella paprikalla (0 scovillea). Aiheuttaessaan kipuaistimuksia kapsaisiini aktivoi aivojen oman endorfiinituotannon välittömästi korkeuksiin (perustelen useiden subjektiivisella kokemuksella, en tieteellä). Lisäksi suosittelen ruokahaluttomuuteen, vaikka wikipedia jostain syystä tiedottaa päinvastaista. Päihtymystila hyvin lievä ja hillitty.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kapsaisiini
Riski: Suurilla annoksilla voi (kuulemma) vaikuttaa neurotoksisesti eli hermosoluja vaurioittavasti.

Muskottipähkinä
Siirrytään hieman eri tasolle. "Hallusinogeeniset aineet, kuten sienet, LSD, muskottipähkinä tai fensyklidiini --" Kokemukseni mukaan kaupan jauhepussi (23g) toimii, mutta varsinaiset pähkinät kerrotaan potentiaalisemmiksi. Halpa ja psykedeelinen.
Riski: Tee ehdottomasti allergiatesti pienellä annoksella ennen trippailua. Kyseessä kuolemanvaara.
Riski: Olen kuullut useamman käyttäjän itse kertoneen näkökenttäänsä pysyvästi ilmestyneistä, hiusta muistuttavista vertikaalisista viiruista.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Itsekin lisäilen tänne aineksia vielä paremmalla ajalla. Mikäli en siihen mennessä ole etsinyt vastauksia seuraaviin mietteisiin, sopii näihin myös vastailla:
- Ovatko päivänsinin siemenet (LSA) yhä laillisia?
- Koiruohon kerääminen, hallussapito, maahantuonti jne.?
- Matkapahoinvointiin ilman reseptiä saatavat (hallusinogeeniset) "marsut": infoa?
- Jostain ymmärsin, että JWH-018 olisi laillisesti tilattavissa ulkomailta. Voiko tämä pitää paikkansa?
- Onko lainkaan todennäköistä, että tämän viestiketjun myötä näitä laillisia päihteitä kriminalisoitaisiin virkavallan toimesta?
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Shiron

  • Viestejä: 640
  • Karma: 26
  • Profiili
Ilokaasu, eetteri, poppers (kyllä, just se "homojen juttu"). Näihin ei taida sisältyä mitään sen kummempia riskejä.

Eetteri

Ilokaasu

- Onko lainkaan todennäköistä, että tämän viestiketjun myötä näitä laillisia päihteitä kriminalisoitaisiin virkavallan toimesta?

Kriminalisoinnista päättää eduskunta. Eiköhän heillä ole jokin toimielin, joka selvittelee näitä ja siinä tuskin "joku hippien foorumi" on ensisijainen tiedonlähde.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Mädi

 • Edesmennyt
  • Viestejä: 985
  • Karma: 79
  • Profiili
Päihteiden kuningas, DXM, on reseptivapaata apteekissa.
I haven't failed. I've just found 10,000 ways that won't work. ~ Thomas Edison


Poissa Avalon

  • Viestejä: 350
  • Karma: 28
  • Profiili
 • JWH-018 on lääkeaine, joten sen tilaaminen ulkomailta on laitonta. Lääkeainerikos rapsahtaa.
 • Koiruoho on myös lääkeaine, joten sen maahantuonti on laitonta. Hallussapito ja käyttö eivät. Kerääminen ei tulkintani mukaan ole valmistamista, mutta tämä sietäisi jotenkin varmistaa.
 • Amanita Muscaria eli tuo punakärpässienikin on kivasti lääkeainelistalla. Siitä onkin enemmän tekstiä omassa osioissaan.
 • Marsuista eli syklitsiinistä tämän verran: http://trippi.info/trippipedia/Syklitsiini_%28Marzine%C2%AE%29
 • Päivänsineä löytyy yhä kasviliikkeistä, mutta on kyllä lääkeainelistalla. Huumestatus onkin sitten tosi epäselvää settiä, enkä oikeasti tiedä sen tämänhetkisestä tilanteesta. Lysergidi on ilmeisesti huume, mutta entä D-lysergihapon amidi? Ken tietää, vai tietääkö? Wikipedian lainsäädäntö-teksti LSA:sta on ainakin päin prinkkalaa, se ei ainakaan voi pitää millään paikkaansa, oli päivänsini sitten lääke tai huume.

Eduskunnassa näitä huumejuttuja tosiaan säädetään, mutta lakiesitystä väsätään, että huumeeksi luokitteleminen helpottuisi (ilmeisesti eduskunnan ei kai tarvitsisi itse näistä asioista sitten päättää). Näitä huume-ehdotuksia sitten joku varmaan ehdottelee. Poliisi, tulli ja lääkelaitos varmaan ykkösinä. Lääkelaitos päättää ainakin lääkestatuksesta, mutta minusta tuntuu, ettei täällä tule ilmi mitään niin mullistavaa, että mitkään noista tahoista (ehkä eduskunta pois luettuna) sitä tietäisi.
Psykoosi se siellä vain surisee.


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
Kiitos! Täällähän olikin jo ehditty vastata kaikkiin kysymyksiini.

Päihteiden kuningas, DXM, on reseptivapaata apteekissa.
DXM
Minkä nimisenä lääkkeenä? Uskaltaako Resilaria alkaa nielemään, vai löytyykö muista?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Dekstrometorfaani
http://www.terveysportti.fi/rex/rex.metatesaurus.termi?p_sfui=SF012366&p_cfui=CF003768&p_sab=FINMSH&p_hierarkia=K

Marzine
Avalonin linkistä lainaan tänne oleellisimman:
"Marzinea on saatavilla ilman reseptiä 10 x 50mg tabletin pakkauksessa.
Syklitsiini on laillinen, reseptivapaa lääke."
"Suurilla kerta-annoksilla (yli 5 tablettia/250 mg) Marzinen aiheuttamia hallusinaatioita on kuvattu turhankin todentuntuisiksi, järjen käyttö on siis sallittua ja trippivahdin läsnäolo lähes pakollista."

Olin aluksi, että wtf, kun luulin lukevani wikipediaa. :P


Teaniini
Päihteen määritelmä kun on kovin häilyvä, niin lisään linkit teaniiniin, jota sain juuri tänään käsiini:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teaniini
http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?sid=669042
"Teaniinilla on lievä rentouttava vaikutus." Sisältää antibakteerisia proteiineja, jotka voimistavat immuniteettia.
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Mädi

 • Edesmennyt
  • Viestejä: 985
  • Karma: 79
  • Profiili

Poissa Tattiritari

 • Slaavish warrior
  • Viestejä: 237
  • Karma: 27
  • Profiili
Alkoi kiinnostamaan resilarin extractointi, mukavan yksinkertaiselta vaikuttas.

Tuleeko tänne osioon muuten jenkem?  :D hyhhyh...
Karma kiertämään jos olin avuksi!


Poissa LadLiS

  • Viestejä: 98
  • Karma: 2
  • Profiili
Raakakaakao

Lainaus
Raaka kaakao vs. "tavallinen kaakao"
Kun kaakaosta tehdään "tavallisesta suklaata" tai "tavallista kaakaojauhetta", kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta). Tämän jälkeen kaakaon joukkoon lisätään yleensä mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria ja geenimanipuloitua soijalesitiiniä. Näin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet muuttuvat radikaalisti. Tämänhetkistä suklaan tuotantoprosessia kuvaa hyvin se, että useat suklaatehtaiden työntekijät eivät ole koskaan edes nähneet raakaa kaakaopapua.

Lainaus
Anandamidi (n-arachidonoylethanolamine)
Anandamidi on luonnollisesti aivoissamme esiintyvä neurotransmitteri eli hermosolujemme välittäjä-aine. Anandamidi on kannabioidi, jolla on keskeinen vaikutus mieliaalaamme ja sitä erittyy aina kun koemme autuutta ja onnellisuutta. Kaakao on toistaiseksi ainut ruoka-aine, jonka tiedämme sisältävän näitä yhdisteitä. Kyseinen lipidi syntentisoidaan aivoissa alueella, joka on vastuussa korkeamman ajattelun prosesseistamme. Anandamidillaa on osansa hyvän olon luomisessa, muistin parantumisessa, masentuneisuuden poistumisessa ja yhteydellisyyden tunteen kokemisessa. Se stimuloi myös motivaatiota luovaa osaa aivoissamme.

Kun kirjoitan kirjainyhdistelmän THC, luo se monelle assosiaation kannabiksen vaikuttavaan ainesosaan (9-tetrahydrokannabinolia). On kuitenkin pitkään tiedetty, että kemikaali, joka luonnollisesti lukkiutuu kehossamme THC-reseptoriin, on anandamiini. Kun tietyt molekyylit tarttuvat solun pinnalla olevaan reseptoriin, mahdollistuu tiedon välittyminen solukalvon läpi ja tunnemme olevamme "pilvessä". On kuitenkin selvää, että esimerkiksi fyysisen harjoittelun aikana erittämästämme anandamiinista tai kaakaon sisältämästä anandamiinin määrästä, emme varsinaiseen pilveen tule, mutta monelle jo tuttu "runner's high" tai toistaiseksi ehkä vähemmän tuttu "kaakaoflow", kuvaavat näitä olotiloja mainiosti. Sen lisäksi, että raaka kaakao sisältää anandamidia, se sisältää myös anandamidi-inhibiittoreita (N-oleolethanolamine ja N-linoleoylethanolamine), jotka hidastavat kehomme kykyä pilkkoa anandamiinia. Tämä saa kyseisen välittäjä-aineen aiheuttaman hyvän olon säilymään pidempään.

Teobromiini
Moni luulee, että raaka kaakao piristää sen sisältämän kofeiinin vuoksi. Raaka kaakao sisältää kuitenkin vain noin 1/20 osan kahvin sisältämästä kofeiinin määrästä. Hyvin pienen kofeiinimäärän lisäksi kaakao sisältää kuitenkin luonnossa erittäin harvinaista teobromiinia, joka on kofeiinin "sisarmolekyyli" (molemmat metyyliksantiineja). Teobromiinilla on kehossamme piristävä ja melko pitkäkestoinen vaikutus, sillä maksamme entsyymit pilkkovat teobromiinin vain noin 50%:sti 6-10 tunnin kuluessa nauttimisesta. Teobromiini ei stimuloi hermostoamme ja sen vaikutus on noin 1/4 kofeiinin aiheuttamasta stimulaatiosta. Huom! Koirien elimistöstä puuttuu teobromiinia käsittelevä entsyymi, joten suklaan antaminen koiralle voi johtaa vakaviin seurauksiin.

Fenyylietyyliamiini (PEA)

Anandamidin tavoin fenyylietyyliamiini on aivojemme neurotransmittori. Kehomme fenyylietyyliaminin tasot nousevat rakastuessamme ja vastaavasti masentuneilla PEA:n tasot ovat matalalla. Voikin olla, että rakkauselämämme murheisiin syödyn suklaa helpottavia vaikutuksia ei ole täysin tuulesta temmattu. PEA aktivoi aivojemme keskittymiskyvystä ja havainnoimisesta vastaavan osan neurotransmittoreita, ja fenyylietyyliamiini lisääntyykin, kun ajatuksemme syventyy tiukasti esimerkiksi hyvän kirjan, projektin tai urheilusuorituksen pariin. Kaakaoflow:ssa tälle tunteelle on tyypillistä ajantajun menettäminen ja psyykkisen suorituskyvyn lisääntyminen. PEA lisää myös noradrenaliinin vaikutusta kehossamme, mikä johtaa iloisuuden ja mielihyväntunteiden lisääntyseen.

Magnesium
Kaakao sisältää kaikista ruoka-aineista rikkain magnesiumin lähde ja 50 grammassa kaakaota onkin enemmän magnesiumia kuin tyypillisissä lisäravinteena myytävässä magnesiumtabletissa. Noin 70% kehomme magnesiumista on luissa ja magnesium onkin yksi tärkeimmistä mineraaleista jos haluamme rakentaa vahvat luut. Magnesium aktivoi lähes kaikki entsyymit, joita hermosolumme vaativat muodostaakseen glukoosista energiaa, adenosiini trifosfaattia (ATP). Aivojemme riittävän vilkas toiminta riippuu pitkälti juurikin ATP:sta ja kun aivoillamme on käytössä riittävästi magnesiumia, toimii ajatuksemme kirkkaasti ja selkeästi. Aivo-selkäydinnesteessämme on suurempi pitoisuus magnesiumia kuin veriplasmassamme. Magnesiumia vaaditaan yli 300:n kehomme entsyymin toimintaan, joista suurin osa liittyy aivojen toimintaan ja ajatteluumme. Magnesium on myös välttämätön ainesosa aivolisäkkeellemme, joka saa aivoissamme informaatiota hypotaalamukselta ja siirtää nämä viestit koko kehoomme erilaisina kemiallisina singaaleina tai hormoneina.

MAO-inhibiittorit

Nuorena kehomme erittää enemmän neurotransmittereitä: mm. serotoniinia, dopamiinia, noradrenaliinia, adrenaliinia, minkä vuoksi koemme enemmän innostusta, iloa ja seikkailunhalua. Tietyt aivojemme entsyymit (MAO A ja MAO B) käyttävät ja kierrättävät näitä kehomme tärkeitä välittäjä-aineita. Ikääntyessämme näistä entsyymeistä tulee agressiivisempia ja ne kierrättävät neurotransmittereita turhankin nopeasti, mikä laskee välittäjä-aineiden tasoja aivoissamme. Alhaiset neurotransmitteritasot on linkitetty vanhenemisen lisäksi, epämiellyttävään olotilaan ja masennukseen. Idea näiden välittäjä-ainetasojen pitämistä korkeina on johtanut siihen, että tietyissä huumausaineissa ja mielialalääkkeissä käytetään synteettisiä MAO-estäjiä, jotka pitävät kyseisten välittäjä-aindeiden tasot korkealla. Tällaisia MAO-inhibiittoreja löytyy kuitenkin myös luonnosta (mm. ayahuacha ja tupakka). Raa'an kaakaon sisältämistä mahdollisista MAO-inhibiittoreista ei ole tutkimustietoa, mutta vallitsevan uskomuksen mukaan raaka kaakao sisältää myös näitä ainesosia.
http://www.superfoodit.com/kaakao.html

Omallakohdalla raakakaakao smuutie aiheuttaa;
Luovuutta
pirteyttä
energisyyttä
euforisuutta
ajatusten juoksua
jne.

Liian isona annoksena ja kofeiinin kanssa nautittuna hedarin.

Suosittelen kaikkille jo pelkästään terveysvaikutustensa takia:

Lainaus
Lainaus
Käytön hyödyt
Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie raa'an kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Kaakaon sisältämät antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) ehkäisevät erityisesti huonon LDL- kolesterolin hapettumista. Tämä suojelee kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta. Polyfenoleilla on myös verta tihentäviä ominaisuuksia, jotka ehkäisevät meitä sydänkohtauksilta. Kaakaon antioksidanttipitoisuutta kuvaa hyvin se, että raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä.

Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

Ravintoaineet (/100g) ja bioaktiiviset ainesosat mm.


Energia: 611cal
Proteiinit: 15.4%
Hiilihydraatit: 29.4%
Rasvat: 48.0%

Magnesium 550mg
Kalsium 106mg
Rauta 202mg
Fosfori 537mg
Kupari 3.6mg
Sinkki 7.6mg
Mangaani 3.8mg
Rikki
Kromi
Kalium 58mg
Natrium 53mg
A-vitamiini
B1-vitamiini 0.17-0.24mg
B2-vitamiini 0.14-0.41mg
B3-vitamiini 1.7mg
E-vitamiini 0.2mg
Tryptofaani 200-500mg
Arginiini
Histamiini
Tyramiini
Serotoniini
Anandamiini
Fenyylietyyliamiini (PEA) 2.2g
Kuituja
Omega-6 rasvahappoja
Palmitiinihappo (20-30%)
Steariinihappo (30-35%)
Öljyhappo (30-35%)
Linolihappo (2-4%)
Linoleenihappo 0-0.3%)
Antioksidantteja (polyfenolit, katekiinit, epikatekiinit)
Alkaloideja (metyyliksantiinit: teobromiini, kofeiini): 0.9%


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
LadLiS, sait vakuutettua. :) Saako raakaa kaakaota ruokakaupoista, tai osaatko antaa linkkiä tilaussivulle?
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa LadLiS

  • Viestejä: 98
  • Karma: 2
  • Profiili
Ainaki luontaistuotekaupoista löytää tällasissa pusseissa:


Tsili kaakaossa on mahtavaa!Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 229
  • Karma: 134
  • Profiili
Alkanu kiinnostaa myös nuo vähän vähemmän tunnetut Äiti Maan kasvit:
Dagga: Toimis luultavasti jollain tasolla "hampunkorvikkeena".
Koiruoho: Olis mahtava tehdä vaikka omaa absinttia, jossa tujonipitoisuus on "sopiva".  ;)
Heimia: Vanha meksikon intiaanien kuulohallusinaatioita aiheuttava yrtti.
Efedra: Kahvin korvaava piriste. Auttaa jaksamaan mm. ruumiillista työtä tehdessä.
Kalifornian tuliunikko: Kannabiksen (ja mahd. lievästi oopiumin) kaltainen vaikutuksiltaan (vaikkei oopiumia sisälläkään).
Isokirjopeippi: Kuulohallusinaatioita ja lieviä muita hallusinaatioita antava kaunis koristekasvi.
Datura: Häröä lukemani mukaan. En välttämättä koskaan uskalla kokeilla. Delirium.
Rohtosalaatti: Oopiumin kaltaiset, pienet rauhoittavat olot.
Kessu: "Azteekkien tupakka." Sisältää 10x enemmän nikotiinia kuin normaali, virginiantupakka. Intiaanit diggailee.
Rohtovirmajuuri: Unilääkkeenä.
Raakaooppiumi: Kipuun... ::)
Damiana: "Lemmenyrtti". Pitäisi lisätä sukupuoliviettiä tjtn..  :P En vain itse ole huomannut mitään erikoista..
Tulisalvia: Jotain mietoa mukavuutta.

Toivottavasti tuli jollekin edes yksi uusi "päihin menevä" yrtti.  8) Aika hyvin löytyy lisätietoja PsyVaultista..
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
Osaako Klonkku tai joku muu kertoa edellisessä viestissä lueteltujen kasvien laillisuudesta ja saatavuudesta?
Daturan suhteen olen kanssasi saman kielekkeen varmemmalla puolella. Uhkaavimpia teoreettisesti tutkimiani substansseja. Ja kuten moni vaara: kovin kaunis.
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 229
  • Karma: 134
  • Profiili
Osaako Klonkku tai joku muu kertoa edellisessä viestissä lueteltujen kasvien laillisuudesta ja saatavuudesta?
Daturan suhteen olen kanssasi saman kielekkeen varmemmalla puolella. Uhkaavimpia teoreettisesti tutkimiani substansseja. Ja kuten moni vaara: kovin kaunis.
Laillisuudesta en paljoakaan tiedä, jonkun lääkeaineluettelon tai vastaavan olen joskus lukenut, mutta luulisin näiden kaikkien olevan laillisia. Tietysti "väärinkäyttö" aineella kuin aineella on periaatteessa suomen lain mukaan laitonta. Finlexiä pläräämällä ja googlettamalla löytää lääke-, ja huumaisaineluettelot.

Dagga: Spicen ainesosa. Moni kasvattaa pihamaallaan.
Koiruoho: Absintti sisältää tujonia, mitä on absintissa. Pitäis olla laillinen, löytyy ilmeisesti myös hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista. 
Heimia: Laillinen.
Efedra: Efedriini on lääkeaine. Efedran kasvattamisesta en tiedä.
Kalifornian tuliunikko: Laillinen.
Isokirjopeippi: Laillinen. Kaikki mummot pitää ikkunalautakasvina.
Datura: Kasvaa luonnonvaraisena eteläisemmässä suomessa.
Rohtosalaatti: Laillinen
Kessu: Laillinen.
Rohtovirmajuuri: Laillinen.
Raakaooppiumi: Laillinen kasvattaa, laitonta viiltää kotaa.
Damiana: Laillinen, löytyy extractina luontaistuotekaupasta.
Tulisalvia: Laillinen ikkunalautakasvi.

Onneksi vielä on näitä UG humeita.  8)
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Avalon

  • Viestejä: 350
  • Karma: 28
  • Profiili
Osaako Klonkku tai joku muu kertoa edellisessä viestissä lueteltujen kasvien laillisuudesta ja saatavuudesta?
Daturan suhteen olen kanssasi saman kielekkeen varmemmalla puolella. Uhkaavimpia teoreettisesti tutkimiani substansseja. Ja kuten moni vaara: kovin kaunis.
Tietysti "väärinkäyttö" aineella kuin aineella on periaatteessa suomen lain mukaan laitonta.

Itseasiassa ainoastaan kannabis, oopium ja meskaliinikaktus ovat Suomen laissa laittomia käyttää, mutta laillisia kasvattaa (kunhan ei kasvateta huumausaineeksi) Lainaus: Huumausainelaki, Luku 1, Yleiset säännökset, 7§ Eräiden kasvien ja sienten viljelykielto. Kaikkea muuta voi rauhassa käytellä, jos se ei ole huumausaine, jolloin sen "tuotanto, valmistus, tuonti Suomen alueelle, vienti Suomen alueelta, kuljetus, kauttakuljetus, jakelu, kauppa, käsittely, hallussapito ja käyttö on kielletty." Lainaus: Samaisen lain 5§ Yleiskiellot. Lääkeaineita saa siis vapaasti hallussapitää ja käytellä.

Lain henki on tietenkin päihteiden käyttöä rajoittava (jos joitakin hassuja etanolikohtia ei lukuun oteta), mutta kun tällainen porsaanreika kun kerran on, niin kannattaa kaikkien pikku nistipossujen sitä hyödyntää.

Muistakaas siis lapset Lääkeluettelo + liitteet
Psykoosi se siellä vain surisee.


Poissa Love Speaks

  • Viestejä: 83
  • Karma: 7
  • Profiili
Niinku Klonkku jo kirjottikin: Heimia Salicifolia on laillinen. Sen vaikutuksista tosin on aika ristiriitasta infoa: Jotkut sanoo kokeneensa hyvänä päihteenä ja toiset sanovat saaneensa oikeestaan vaan huonon olon.

Ite tilasin www.exoticgarden.fi stä Heimian siemeniä ja laitoin tänään itämään (edellinen yritys meni ketuiksi). Siemenet makso muistaakseni joku 3.50€ /50 kpl.

Ajattelin harrastusmielessä kasvattaa tota ja jos siitä joskus tulee nyhdettyä jotakin poltettavaa/teenä liotettavaa niin voin kertoa omista kokemuksista. Tosin kasvin täytyy kasvaa ensin vissiin kuukausista aina vuoteen asti ennen kuin siitä saa kelvollisia määriä irti.

Ite ainakin kiinnostuin kuuloharhoista joita kasvin sanotaan aiheuttavan. Kuulostaa päräyttävältä vasinkin kun musiikki on niin lähellä sydäntä.

Wikipedia:    http://en.wikipedia.org/wiki/Heimia_salicifolia
Erowid:       http://www.erowid.org/plants/sinicuichi/sinicuichi.shtml

Oliko jollain jotain kokemuksia kyseisen kasvin kasvattamisesta tai käyttämisestä? Jos on niin jakakaa!