Psilosybiini.info

Psilosiinin/psilosybiinin eristäminen

Poissa Ranki

  • Viestejä: 58
  • Karma: 7
 • Näe kokonaisuus.
  • Profiili
nice. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Ai että vapottamalla.. hmm:) Täytyneepi koittaa jos sais eristettyä herkkusienistä herkullisuuden .. :P


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 844
  • Karma: 26
  • Profiili
Parin päivän päästä tämän suodatetun litkun alkaloidit kiteytyvät uudestaan ja pohjalle muodostuu valkea sedimentti joka on aktiivista ainetta.

Onko tätä kukaan kokeillut? Annostelusta mitään tietoa? Vaikuttaa mielenkiintoiselta tavalta ottaa kaikki hyöty irti.. Onko lopputuote puhdasta psilosybiiniä?
Tuo vaaleanvärinen, läpikuultava materiaali sisältänee sekä psilosybiiniä että sienten solukosta vapautuneita sokereita ja kitiiniä.

Psilosybiinin kynnysannos on ~4 mg ja useimmiten käytettävät annokset ovat noin 10-30 milligramman luokkaa. Psilocybe cubensis sisältää vaikuttavia aineita useimmiten 6-8 mg per gramma ja P. semilanceata noin 10 mg/g. Yksittäisten itiöemien pitoisuudet saattavat vaihdella huomattavasti.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa kirjailija

  • Viestejä: 30
  • Karma: 9
  • Profiili
Asetoni voisi toimia?
Litra asetonia maksaa muutaman euron, saatavuus ”joka toisessa putiikissa”, kiehumispiste 56 astetta.
Eli sienimurska(kuiva) kannelliseen lasipurkkiin asetonin sekaan, kanteen reikä.
Lasipurkki vesikattilaan ja levylle, lämpötilaa varovasti ylös ja kun asetoni kiehuu lasipurkissa on keitos 56 asteista. Keittelee aikansa, tunnin-pari, suodattaa kiinteän tavaran pois(kahvinsuodatin?) ja jatkaa keittelyä, kunnes kaikki asetoni on haihtunut kokonaan pois.
(kannen reikään täytyy laittaa vaikka pätkä puutarhaletkua, jolla höyryt voi johtaa ikkunasta pihalle tai liesituulettimeen, ilman sitä saa taatusti iloisen päänsäryn)

Sitä en tiedä liukeneeko psilosybiini asetoniin, mutta voisin olettaa näin tapahtuvan(se kai riippuu niistä Van der Waalsin voimista). Ja mitä muita aineita siihen liukenee?
Lämpötila on kuitenkin riittävän alhainen, ettei psilosybiinin pitäisi tuhoutua, kun taas etanolilla tai metanolilla keitettäessä liikutaan jo rajoilla.
Tuon pitäisi olla suht nopea juttu, sillä asetoni haihtuu kiehuessaan nopeasti.
Psilosybiinin liuotusvaiheessa korkissa siis pieni reikä, jonka tarkoitus tasata painetta ja sitten haihdutusvaiheessa suurempi reikä.

Tosiaan en tiedä lopputulosta, mitä ja minkäverran sinne purkin pohjalle tavaraa jää, mutta tuon pitäisi olla halpa, helppo, turvallinen ja suht sukkela. Voisin olettaa että tunnin keittelyllä liukenisi psilosybiiniä enemmän kuin viikon viinassa lilluttelulla ja ravistelulla. Toki tuo ei pohjaa tietoon, vaan enemmänkin näppituntumaan.
Joku kemisti varmasti tietäisi paremmin.

Tuli vielä mieleen sellainen että onko kukaan kuivannut sieniä tyhjiössä? Tällöin ei psilosiinin hapettumista juurikaan tapahtuisi?
Itsellä olisi siihen periaatteessa mahdollisuus, joten täytyy kai joskus kokeilla.


Poissa Dove

  • Viestejä: 14
  • Karma: 0
  • Profiili

The psilocin content of the species was higher by using aqueous solutions of alcohols than with methanol alone but was an artificial phenomenon caused by enzymatic destruction of psilocybin. The extraction with dilute acetic acid yielded better results than with the water containing alcohols. The simple one-step procedure with methanol for the quantitative extraction is still the safest method to obtain the genuine alkaloids from fungal biomass.

Tulkitsisin tämän kohdan niin että laimealla etikkahapolla (perus talousetikka) saavuttaisi paremman tuloksen kuin vesi/alkoholi seoksella?
Kuitenkin paras tulos löytyisi puhtaalla metanolilla eristettäessä?
Tämähän vaatii vaan alan kirjallisuuden lukemista ja kokeilu(n halu)a  :)
When the going gets weird, the weird turn pro
-Hunter S. Thompson


Poissa Prometheus

  • Viestejä: 12
  • Karma: 0
  • Profiili
Oletko kirjailija, tai joku muu, kokeillut tuon asetonin kanssa?


Poissa Eni

  • Viestejä: 393
  • Karma: 79
  • Profiili
Tarvikkeet:
Sienimateriaalia
Metanolia
Lasinen astia x2 (salsapurkki)
Vesihaude (kattila, jossa vettä)
Keittolevy

Lähtömateriaalina 23g kuivattua ja pakastettua Psilocybe cubensista.

Jauhetaan sienimateriaali mahdollisimman hienoksi pölyksi kahvimyllyllä. Itselläni on käytössä OBH Nordica kahvimylly 2393, joka sopii mielestäni erinomaisesti sienten pulverointiin esimerkiksi kapselointia varten.

Sekoitetaan sienipöly ja 2,5dl metanolia lasipurkissa. Annetaan uuttua n. 10 min purkkia välillä voimakkaasti ravistellen. Vähempikin alkoholi riittäisi, mutta suuremmalla liuosmäärällä sienipölyyn jäävän ja näin hukkaanmenevän uutoksen konsentraatio on pienempi -> vähemmän lopputuotetta hukkaan)

Suodatus sienimateriaalin poistamiseksi. Tällä kertaa käytössä kahvinsuodatin ja 0,5l limonadipullosta tehty suppilo. Alipainesuodatus vetäisi paremmin nesteen irti kiinteästä materiaalista, mutta menköön näin testinä

Metanolin haihdutus vesihauteessa. Kunnollinen ilmanvaihto on pakollinen tähän vaiheeseen. Metanoli haihtuu hissukseen myös huoneenlämmössä laakeassa astiassa, mutta siihen menee aikaa.

Kaiken metanolin haihduttua astian pohjalla hieman likaisenvalkoista voimakkaasti cubensikselta tuoksuvaa kiteistä materiaalia. Muovikortilla tai esimerkiksi partaterällä raaputtelemalla kristallit talteen. Tässä testissä lopputuotteena n. 180mg kristalleja.

Koska osa kristalleista ei tahtonut irrota astiasta ja tarkoitus oli joka tapauksessa liuottaa tuote viinaan, lisäsin astiaan 5ml etanolin ja veden seosta (40% Viru Valge), johon jäljelle jääneet kristallit liukenivat kevyellä astian pyöräytyksellä. Lasipulloon 31ml viinaa (+ se 5ml viina/kristalliliuosta) sekä loput kiteet -> 36ml 5mg/ml Psilos(yb)iini liuosta alc. 40 vol-%. Lopputuote sameaa ja erittäin haalean kellertävää/rusehtavaa liuosta.

Huomioita:
Jos oletetaan, että kuiva cubensis sisältää psilos(yb)iiniä yleensä noin 10mg/g, hukkaprosentti tässä testissä on n. 25%. Sienimateriaalin uudelleenliotus (mahdollisesti kiehuvaan) metanoliin ja alipainesuodatus pudottanevat hukkaprosenttia merkittävästi.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Hyperwelt

  • Viestejä: 59
  • Karma: 0
 • Dick Torture.
  • Profiili
tästä pitikin kysyä, mutta ajatukset harhautu, enään ei tarvitse kysyä ^_^
From the earth.


Poissa Eni

  • Viestejä: 393
  • Karma: 79
  • Profiili
Ensimmäinen testiajo suoritettu.

25mg ekstraktoitua materiaalia alkoi selvästi nousemaan 15-20min nauttimisesta. Huippu saavutettu suunnilleen puolentoista tunnin kohdalla, mutta tarkka seuranta oli vaikeaa kiihkeään keskusteluun uppoutumisen vuoksi.
Ei pahoinvointia.
Voimakasta värien kirkastumista, mutta hyvin vähän muita visuaalisia muutoksia. Erittäin hienoista elämistä sopivissa tekstuureissa tai kuvioissa. Sienimateriaalista, josta ekstraktointi tehtiin, on aikaisemmilla matkoilla suunnilleen samoilla annoksilla tullut voimakkaitakin visuaaleja.
Hyvin kirkas trippi. Ajatus juoksee todella vaivattomasti ja ajatusten artikulointi onnistuu hienosti.
Lasku alkoi kunnolla noin 4,5h ja baseline 5,5-6,5h. Vaikea sanoa aivan tarkasti.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Eni

  • Viestejä: 393
  • Karma: 79
  • Profiili
Lähtömateriaalina 18,8g kuivaa, pakastettua P. cubensista.

Samat sienet jauhettuna.

Lisäsin 2dl metanolia ja lämmitin vesihauteessa vanhaa kahvinkeitintä hyväksikäyttäen noin tunnin ajan. Huomaa lämpötila, joka on aavistuksen metanolin kiehumispistettä (44,7 astetta celsiusta) korkeampi. Alkoholia haihtui hieman hauduttelun aikana, mutta eipä tuo haittaa.

Suodatus kuumana. Suodatin kahteen kertaan tavallisen kahvinsuodattimen läpi.

Haihdutus liedellä vesihauteessa.

Haihdutusastiaan pääsi liraus vettä kiehahduksen seurauksena, joten haihdutin viimeiset nesteet kattilassa. Sokerit tms. epäpuhtaudet materiaalissa paahtuivat hieman antaen lopputuotteelle herkullisen ruskean värin. Kuivaa tuottetta tuli n. 155mg. Liuotus 31ml 40% etanolia ja siirto nätimpään astiaan.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2015, 18:51 kirjoittanut Eni »
"aha"
-PsyKhoZ