Kirjoittaja Aihe: Riisitek  (Luettu 8448 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Riisitek
« : Tammikuu 08, 2014, 14:41 »
Ajattelin tässä kirjoitella hieman käyttämästäni tavasta kasvattaa sieniä.

Tarvitset:
Täysjyväriisiä (Itse käytän tavallista kaupan täysjyväpikariisiä)
Painekeittämistä kestäviä astioita (Itselläni käytössä 3dl lasit + foliokannet)
Painekeittimen
Itiöitä tai valmista rihmastoa esimerkiksi agar- tai nesteviljelmästä
Inokulointiin tarpeelliset työkalut (Ruiskut neuloineen, kaasuliekin, puhdistusainetta, veitsen)

Keitä riisi normaalisti kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan (älä lisää suolaa, saa jäädä hieman al denteksi) ja lapa astioihin, jätä ravistelun helpottamiseksi pari senttiä yläreunasta tyhjää tilaa. Riisi turpoaa keittäessä yli kolminkertaiseksi.
Painekeitä astiat riiseineen 45-75 minuuttia (oman painekeittimeni varoventtiili sanoo 80kPa, eli 11,6PSI, ja riittää hyvin kaikesta päätellen).
Inokuloi vapaalla tyylillä, muista mahdollisimman steriilit työtavat (Itiöruiskua käyttäessäsi muista tehdä tuplafoliokannet, oma tyylini on avata kantta, rapsutella itiöt/agar-viljelmä lasiin, teipata kansi takaisin kiinni ja ravistella raivokkaasti).
Siirrä astiat soveltuvaan tilaan kolonisoitumaan. Rihmaston peitettyä koko kasvualustan, anna sille vielä noin viikko aikaa varmistuaksesi, että rihmasto todella on vallannut myös kakun sisäosat.

Rihmastoitunut riisikakku tuppaa kiinteytymään pinnaltaan liiaksi, joten fruittaustilaan siirron yhteydessä on syytä tökkiä kakku täyteen reikiä esimerkiksi (puhdistetulla) haarukalla. Vastaavasti riisikakun voi murskata toissijaiseen kasvualustaan, johon se leviääkin pienen jyväkoon ansiosta erittäin mukavasti.

Pelkässä riisissä kasvattamisessa on myös se hyvä puoli, että viimeisen sadonkorjuun jälkeen, olettaen että kakku on kontaminaatiovapaa, leikkaamalla kakun ohuiksi siivuiksi ja kuivattamalla sen, saat mukavia psykoaktiivisia riisilastuja ;) Testatusti toimiva tapa nauttia sienten annista.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Ranki

  • Viestejä: 58
  • Näe kokonaisuus.
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #1 : Tammikuu 08, 2014, 14:49 »
Täytynee kokeilla ilman painekeittämistä. Siis ihan normi kattilasteriloinnilla.
Mikäs on avaruuslastujen annostus?:) taitaa olla ihan hyvän makusiakin.

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #2 : Tammikuu 08, 2014, 14:55 »
Oikeastaan lastut ovat hyvinkin neutraalin makuisia mielestäni. Rihmaston voimakkuudesta ja määrästä on melko mahdotonta sanoa mitään kovin tarkkaa, joten puolisen (noin 2dl) kakkua on varmaankin ok aloitusannos, lisää voi aina ottaa fiilisten mukaan. Tai sitten napsii, minkä verran hyvältä tuntuu ja varautuu yllätykseen :D
Odotan innolla tuloksia ghettoversiosta.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Ranki

  • Viestejä: 58
  • Näe kokonaisuus.
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #3 : Tammikuu 08, 2014, 15:00 »
Tänään illalla lähtee ghetto kokeilu itiöillä, myöhemmin sitten nesteviljelmällä . Eli varmaan kuun loppuun mennessä on jotakin raportoitavaa O0

Poissa Elucka

  • Viestejä: 104
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #4 : Tammikuu 08, 2014, 16:03 »
Hitto vie tämähän kuulostaa ihan kokeilun arvoiselta ghettoversiona! Itse kun en painekattilaa, hanskalaatikkoa yms. härveleitä omista, on ghettoilu ainoa tapa toimia. Kaapissa on pari täysin rihmastoitunutta 0,5l maissikakkua jotka voisi ihan mielenkiinnosta miksailla riisiin. Jos riisi toimii substraattina maissin tapaan, olisi se paljon parempi käyttää ghettoilumielessä ravinnerikkautensa puolesta maissiin verraten.

Satoisuus tässä on varmaan aikalailla sama entä riisijauhokakuissa, vai millaisia satoja olet menetelmällä saanut aikaiseksi?

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #5 : Tammikuu 08, 2014, 16:15 »
Tuottoisimmasta parin desin lasiin tehdystä riisikakusta ilman toissijaista taisi tulla 17g kuivaa ensimmäisestä flushista ja kahdesta seuraavasta viitisentoista grammaa molemmista.
Puolen litran pakasterasiaan tehty kookoskahvitoissijainen antoi hieman reilun 30g rutikuivaa parhaasta flushista ja yhteensä kolme satoa.
Yksi parin desin riisikakku riittää hyvin ainakin kolmeen puolen litran sekundääriseen.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Psilocybin Laden

  • Viestejä: 90
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #6 : Tammikuu 08, 2014, 16:45 »
Käytätkö tähän vaaleaa riisiä vaiko tummaa? Jostain muistan lukeneeni, että vaalealla riisillä ei sienistä tulisi yhtä potentteja, mene ja tiedä.

Semi-offtopik: Olen ollut huomaavinani että tumma täysjyväriisi>täysjyväriisijauho perus PF-tekkiä käyttäessä. Syyksi veikkaisin, että kakuista saa helpommin kuohkeita kokonaisella riisillä kuin jauholla.
 
Psykoaktiivisille riisilastuille full support !  :D

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #7 : Tammikuu 08, 2014, 16:52 »
Käsittääkseni ei ole olemassa vaaleaa täysjyväriisiä ;)
Ja juu eihän tavallisessa vaaleassa riisissä ole juuri muuta, kuin tärkkelystä, eli varmasti on ravinteikkaampaa tuo tumma.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Ranki

  • Viestejä: 58
  • Näe kokonaisuus.
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #8 : Tammikuu 08, 2014, 16:54 »
Vaalea riisi on hiottua, ei täysjyvää.  Itsekin löysin vain "kevyesti hiottua" tummaa riisiä. Saapi kelvata.

Poissa Psilocybin Laden

  • Viestejä: 90
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #9 : Tammikuu 09, 2014, 06:02 »
Jaajaa, aina sitä oppii uutta :) Onko sulla ollut minkälainen kontaminaatio/onnistumis-suhde tällä tekillä ja montako kertaa olet toteuttanut, jos saa udella?

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #10 : Tammikuu 09, 2014, 12:20 »
Varmaan parikymmentä kakkua olen näitä tehnyt, ehkä vähän reilut. Ainoat kaksi homehtunutta olivat sellaiset, joihin laitoin testimielessä agarviljelmää, josta olin leikannut trichodermaa pois. Kaksi tai kolme olen homehduttanut dunkkauksen jälkeen.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Käkikello

  • Viestejä: 83
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #11 : Tammikuu 09, 2014, 20:20 »
Tämäkin tek todettu toimivaksi aikoinaan lakkakäävän ja osterivinokkaan kasvattelussa. Lakkakääpä fruittasi suoraan riisistä.

Poissa Ranki

  • Viestejä: 58
  • Näe kokonaisuus.
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #12 : Tammikuu 24, 2014, 08:20 »
Ghettomeiningillä 4/5 osaa rasiasta erittäin vahvaa rihmastoa. Loppu ei ota peittyäkseen.rasian pohjalle alkaa jo kertymään nestettä.. Mikäköhän ois oikea ratkaisu. Yllättävän hyvin lähti kolonisoitumaan mun riisipuurot kyllä^^

Poissa Käkikello

  • Viestejä: 83
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #13 : Tammikuu 25, 2014, 01:12 »
Ghettomeiningillä 4/5 osaa rasiasta erittäin vahvaa rihmastoa. Loppu ei ota peittyäkseen.rasian pohjalle alkaa jo kertymään nestettä.. Mikäköhän ois oikea ratkaisu. Yllättävän hyvin lähti kolonisoitumaan mun riisipuurot kyllä^^

Veikkaan bakteerikontaminaatiota, etenkin kun pohjalle kertyy nestettä. Haiseeko rasia? Itse poistasin vahvasti kolonisoituneen osan rasiasta, pyyhkisin siitä kolonisoitumattomat osat pois ja fruittaisin. Syötäviä riisilastuja kontaminoituneesta kakkusesta en lähtisi tekemään.

Poissa Ranki

  • Viestejä: 58
  • Näe kokonaisuus.
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #14 : Helmikuu 07, 2014, 08:31 »
Ensimmäinen haiseva ghettokokeilu meni roskiin. Nyt uusi versio menossa. Riisejä keitin n.10 min, sen jälkeen valutus-> juomalaseihin, ja foliot päälle-> normi kattilaan kiehumaan 90min.-> jäähdytys-> inokulointi ruiskulla-> kaappiin.

Näyttää ainakin paljon irtonaisemmalta, ei niin vetisen puuroiselta, ja muutenkin paremmalta. Erittäin positiivisella mielellä odottelen tuloksia..

Siltä varalta, että tämä ghettoilu vielä jotakuta kiinnostaa, nii raportoidaanpa taas:

Tein siis kolme kakkua yllä mainitulla tavalla. Yksi kontaminoitui, kaksi lasia on nyt melkein valmiina. Erittäin vahvaa rihmastoa näyttää olevan. Veikkaanpa että ensi viikolla saa laittaa fruittaukseen.

Jälkeenpäin ajateltuna, olisi ollut varmaan viisasta laittaa vermikuliittikerros filtteriksi noihin kakkusiin vielä, mutta eipähän tullut tajunneeksi.Mikäli näistä satoa saadaan, luvassa kuvallinen ghetto-ohje.