Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Psykedeeleihin liitettäviä raamatunjakeita.

Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
useita löytämiäni jakeita Raamatusta (näistä voisin joskus koota jonkinlaisen viestiketjun, jos kukaan ilmaisee kiinnostusta sellaiseen).
Yksityisviestein osoitettiin mielenkiintoa tutkimaani aiheeseen, joten päätin luoda viestiketjun Raamatun psykedeelikannasta, jota uskonnollista keskustelua vierastavien ei tarvitse seurata. Olen kriittisesti avoin joka suuntaan, enkä enää näe kristillisyydessäni ja huumausaineharrastuksessani ristiriitaa. Lisää pohdinnoistani voi lukea ja kanssapohtia esittelyssäni.

Tämän topicin alle kokoan siis satunnaisesti päivittäen raamatunjakeita, jotka mielestäni ovat yhdistettävissä argumentontiin psykedeelien "puolesta" tai niitä "vastaan". Keskustelu on avoin. Itsestäni lyhyesti sen verran, että olen kristitty teologian opiskelija ja hallitsen sekä Vanhan testamentin heprean että Uuden testamentin koinee-kreikan. Keskustelu on avoin.
Na.
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
Tekee mieleni ihan vaan yleisesti, kovasti, kovasti, kovasti muistuttaa mistä tahansa asiasta intoilevien taipumuksesta nähdä omaa asiaansa tukevia todisteita kaikkialla.


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
Tekee mieleni ihan vaan yleisesti, kovasti, kovasti, kovasti muistuttaa mistä tahansa asiasta intoilevien taipumuksesta nähdä omaa asiaansa tukevia todisteita kaikkialla.
Kiitos muistutuksesta. :) Olen pyrkinyt keräämään argumentin aineksia sekä puolesta että vastaan, mutta totta kai myönnän subjektiivisen hypoteesini vaikuttavan löytöjen painoarvottamiseen. Tervetuloa keskusteluun.
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
"PUOLESTA" ?

1. Moos. 1: 11-12, 29:
Lainaus
Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä." Ja niin tapahtui. Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä. -- Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne."

1. Moos. 3: 22-24; 9:3
Lainaus
Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!" Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä. -- (luku 9) "Teidän ravintonanne olkoot kaikki olennot, jotka elävät ja liikkuvat. Ne kaikki minä annan nyt teille, niin kuin annoin teille vihreät kasvit."
Luomiskertomukseen perustuvat argumentit ovat teologiassa aina erityisen merkittäviä.

"Vastaan": En nyt liitä tähän jakeita syntiinlankeemuksesta, joista joku voi toki spekuloida yhteyksiä luonnonpsykedeeleihin, jotka "antavat tiedon hyvästä ja pahasta ja tekevät Jumalan kaltaisiksi".
"Puolesta": Toisaalta voisi spekuloida vastapalloon kysymällä, kukas Jumalan pyhän luomistyön äärellä kyseenalaistaakaan: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta?'" Saatana. (1. Moos. 3: 1)

Ja jotain teeman ytimestä Uuden testamentin puolelta:

Room. 14: 14-16, 20-23a:
Lainaus
Herraan Jeesukseen luottaen tiedän varmasti, ettei mikään ole sinänsä epäpuhdasta. Mutta jos joku pitää jotakin epäpuhtaana, hänelle se on epäpuhdasta. Jos veljesi pahastuu ruoastasi, et enää ole noudattanut rakkauden vaatimuksia. Älä saata ruoallasi perikatoon sitä, jonka vuoksi Kristus on kuollut. Älkää antako aihetta pilkata sitä hyvää, minkä olette saaneet. -- Älä ruoan vuoksi hajota Jumalan työtä. Kaikki tosin on puhdasta, mutta ihmiselle on pahaksi, jos hän syö jotakin, mikä loukkaa omaatuntoa. Sinun on hyvä olla syömättä lihaa ja juomatta viiniä ja välttää muutakin, mikä loukkaa veljeäsi.

Säilytä sinä oma uskosi Jumalan edessä. Onnellinen se, joka ei tuomitse itseään siitä minkä uskoo oikeaksi. Mutta se, joka epäröi ja silti syö, on tuomittu, koska hän ei toimi uskon perusteella.

Ef. 4: 22-24:
Lainaus
-- teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää.

Ef. 5: 10-11, 15-20
Lainaus
Pyrkikää saamaan selville, mikä on Herran mielen mukaista. Älkää osallistuko pimeyden töihin: ne eivät kanna hedelmää. Tuokaa ne päivänvaloon. -- Katsokaa siis tarkoin, miten elätte: älkää eläkö tyhmien tavoin, vaan niin kuin viisaat. Käyttäkää oikein jokainen hetki, sillä tämä aika on paha. Älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto. Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne. -- soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta --
Seuraako psilosybiinin nauttimisesta "rietas meno", joka johtaa elämään tyhmien tavoin tai järjettömästi? Etenkin, jos sen saisi nauttia kiitoksella avoimesti ja laillisesti?


"VASTAAN" ?

1. Piet. 1: 13-15
Lainaus
Vyöttäytykää siis, olkaa raittiit. Pitäkää ajatuksenne kirkkaina ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana elitte. Niin kuin hän, joka teidät on kutsunut, on pyhä, niin tulkaa tekin pyhiksi kaikessa mitä teette.
Subjektiivinen kokemukseni on, että juuri psykedeelejä valitsen usein hyväksi hyödyntää kirkastaakseni ajatukseni.

1. Piet. 5: 8-9
Lainaus
Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset.

1. Piet. 4: 1-4
Lainaus
Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään, jotta eläisitte jäljellä olevan maallisen elämänne Jumalan tahdon mukaisesti ettekä ihmisten himoja seuraten. Sillä se, joka on ruumiissaan kärsinyt, on luopunut synnistä. Aivan riittämiin te menneenä aikana elitte niin kuin pakanat tahtovat, ryvitte irstaudessa ja himoissa, juoppoudessa, mässäilyissä ja juomingeissa ja palvelitte epäjumalia jumalattomin menoin. Nyt he kummeksuvat sitä, että te ette enää riennä heidän kanssaan samaan riettauden virtaan, ja syytävät herjauksiaan.

Viittaan luonnonpsykedeeleillä yleensä kannabikseen, psilosybiinisieniin ja monenmoisiin tutustumisenarvoisiin psykotrooppisiin kasveihin / eläinten eritteisiin. Kuulostaako edellinen lainaus luonnonpsykedeelien aiheuttamilta vaikutuksilta?

Vastaavaksi tapaukseksi arvioisin seuraavan:
Ef. 4: 17-19:
Lainaus
Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita. Heidän tuntonsa on turtunut, ja he ovat heittäytyneet irstailuihin sekä kaikenlaiseen saastaisuuteen ja ahneuteen.
= Taikasieni.net ?

1. Tess. 5: 15-24
Lainaus
Katsokaa, ettei kukaan maksa pahaa pahalla. Pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille ihmisille. Iloitkaa aina. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta. Älkää sammuttako Henkeä, älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. Pysykää erossa kaikesta pahasta. Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa.
Minun on kovin vaikea löytää tästäkään mitään painavaa vasta-argumenttia. Alaotsikolla "Kehotuksia". (Edit: Oikeastaan näin jälkeenpäin kummastelen, miksei tämä ole "Puolesta"-puolella.)Lainaukset: Kirkkoraamattu, 1992.

EDIT: Pidän yhden viestin enimmäismääränä viittä "puolesta"-lainausta ja viittä "vastaan"-lainausta (yht. 10) luettavuuden, mukavuuden ja löydettävyyden vuoksi. Ja antaaksemme aikaamme meditatiiviselle lukutavalle.
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 250
  • Karma: 14
  • Profiili
"PUOLESTA" ?

Saarnaaja on kyllä syystä fanitettu. Suosittelen. (Vanha testamentti: Saarnaajan kirja, 10 sivua.)

Saarn. 5: 17-19:
Lainaus
Niinpä olenkin havainnut, että on oikein ja paikallaan syödä ja juoda ja nauttia elämästä kaiken sen vaivan keskellä, jota ihminen näkee vähinä Jumalan antamina elinpäivinään auringon alla; sellainen on hänen osansa. Jumalan lahja on sekin, että hän antaa rikkautta ja omaisuutta ja sallii ihmisen käyttää sitä ja saada siitä osansa ja iloita kaiken vaivannäön keskellä. Kun Jumala täyttää mielen iloa tuottavilla askareilla, ei ihminen ehdi ajatella elinpäiviensä kulumista.

Saarn. 9: 7:
Lainaus
Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi.
Huomioitakoon, että molemmilla substansseilla on myös laajempi symbolinen merkitys. Raamatun hepreassa "leipä" viittaa useimmiten ruokaan (tai jopa omaisuuteen), samoin kuin "viini" juomaan (ei kuitenkaan läheskään niin yleisesti ja selkeästi kuin leipä ruokaan).

Saarn. 11: 9-10:
Lainaus
Iloitse varhaisista vuosistasi, nuorukainen, nauti nuoruutesi päivistä! Seuraa sydämesi teitä ja silmiesi haluja, mutta muista, että Jumala vaatii sinut kaikesta tuomiolle. Karkota suru sydämestäsi ja torju kärsimys ruumiistasi - silti myös nuoruus, elämän aamu, on turhuutta.
Hmm.


"VASTAAN" ?

Jes. 28: 7-8:
Lainaus
Nuokin ovat viinistä humaltuneita, horjahtelevat väkevien juomien huumaamina: pappi ja profeetta juovat ja horjuvat, viini on vienyt heidät mukaansa. He horjuvat juopuneina, hoippuvat näkyjä nähdessään ja kompastuvat oikeutta jakaessaan. Kaikki pöydät ovat täynnä oksennusta, kaikkialla saastaa, ei missään puhdasta paikkaa.
Alan yhä varmemmin vakuuttua siitä, että Raamattu (1) ei vastusta viiniä, (2) suhtautuu kriittisesti humaltumiseen ja (3) kieltää juopumisen "riettaat" seurausvaikutukset päihteen käyttäjässä. En arvioisi kolmatta vaihetta tavoitettavan lainkaan luonnonpsykedeelien kanssa.*

Esim.
Sananl. 20: 1:
Lainaus
Viinissä on rehentely, oluessa rettelö, päihtyneenä hoippuva on älyä vailla.
I rest my case.


EDIT: *Olemme kaikki tietenkin lähtökohtaisesti erilaisia siinä, miten eri asiat käyttäytymiseemme vaikuttavat. Jos joku varastaa käsilaukun ollessaan C-vitamiinin vaikutuksen alaisena, on varastaminen väärin. Mutta.

Lähde: Kirkkoraamattu, 1992. (Uusin suomalainen käännös)
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~