Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Kirjoja

Poissa Qufwan

  • Viestejä: 121
  • Karma: 15
  • Profiili
Eli tarkotuksena on kerätä tänne erilaisia kirja suosituksia laidasta laitaan joita voi sitten vaikka käydä lainailemassa kirjastoista

Omat suositukseni on: Johannes Greber, Yhteydessä henkimaailman kanssa I ja II
Vaikutti itseeni ainakin pysyvästi

Kirjassa paneudutaan ensimmäisiin kristittyihin ja heidän suhteestaan henkimaailmaan ja myös kuinka kristinusko on muuttunut ja sitä on muunneltu matkan varrella ja sen myötä se vaikuttaa nykyään niin järjettömältä

Voi laittaa myös perusteluita jos huvittaa


Poissa Lion's mane

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 249
  • Karma: 66
  • Profiili
Aldous Huxley

Uljas uusi maailma. (Brave New World, 1932)

Tajunnan ovet; Taivas ja helvetti. (The doors of perception, 1954; Heaven and hell, 1956.)


Poissa Shiron

  • Viestejä: 640
  • Karma: 26
  • Profiili
Viimeisin lukemani kirja on Jani Laasosen "Tunne itsesi." Oli kyllä mukava satu ja tarpeeksi lyhyt luettavaksi vaikka yhdeltä istumalta. Kirjan voi ladata tästä linkistä:

http://www.megaupload.com/?d=VQ8UXU14
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili

Daniel C. Dennett: Consciousness Explained / Tietoisuuden selitys

Erittäin hyvä näkökulma tietoisuuden kysymyksiin ja toimintaan, perustuu pitkälti neurotieteen käsityksiin. Asettaa kyseenalaiseksi aineen ja mielen erottelevan dualismin. Mukaansatempaavasti kirjoitettu. Hyvää vastapainoa aineellisen maailman vihaamista painottavalle "henkistelylle", joka ei kuitenkaan tarkoita, että kirja halveksuisi pyhää tai subjektiivista.


Poissa Shiron

  • Viestejä: 640
  • Karma: 26
  • Profiili
Laitoin tilaukseen tuon Huxleyn "Doors of Perceptionin". Alkuperäiskielellä ja halvalla tulee book depositorysta (kiitti vinkistä toisessa ketjussa, Ilmiselvä).

Lainaus
The Doors of Perception is a 1954 book by Aldous Huxley detailing his experiences when taking mescaline. The book takes the form of Huxley’s recollection of a mescaline trip which took place over the course of an afternoon, and takes its title from William Blake's poem The Marriage of Heaven and Hell. Huxley recalls the insights he experienced, which range from the "purely aesthetic" to "sacramental vision". He also incorporates later reflections on the experience and its meaning for art and religion.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa SoilBreaker

  • Viestejä: 366
  • Karma: 25
  • Profiili
Oliver Sacks kirjoittaa erittäin elävästi neurologisista häiriöistä ja mahdollisuuksista. Mahtavaa luettaa.

If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so. - Thomas Jefferson


Poissa Avalon

  • Viestejä: 350
  • Karma: 28
  • Profiili
Lukaisin tuossa kirjastossa käydessäni tollasen 200 sivuisen sarjakuvateoksen nimeltään Röykkiö ihraa (Blast 1). Julkaisijana.Luulisin, että täällä foorumilla pyörii juuri sellaista hengellisistä kokemuksista ja ympäristön paineista irtautumisesta kiinnostuneita yksilöitä, että juuri nämä kirjan teemat heihin iskisivät. Pituudestaan huolimatta mulle jäi hyvin keskeneräinen olo tuosta teoksesta ja toivon, että (ymmärtääkseni tulossa olevat) seuraavat osat uppoutuvat huomattavasti syvemmälle päähenkilön ajatuksiin, maailmankuvaan ja kokemuksiin. Mutta vähän sai kyllä nälättämään jo eka osa.
Psykoosi se siellä vain surisee.


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 229
  • Karma: 134
  • Profiili
Johannes Setälän kirjoja suosittelen lämpimästi luettavaksi etenkin niille, jotka ovat kiinnostuneet mielimatkoista tai uskovat, että ihmisessä itsessään on potentiaa johonkin suuremman kokemiseen ilman psykoaktiivisia aineita. Kirjat käsittelevät siis shamaaniutta ja kertovat mm. monta Setälän kokemaa shamaanimatkaa, eli "trippistoorejakin" löytyy. Myös selkeät ohjeet shamaanimatkan aloittamista ja toteuttamista varten. Hän on itse myös kuvittanut kirjansa ja pyrkinyt piirtämään näkemänsä. Hän käsittelee erilaisia aiheita, esim. sattumaa ja aikaa, kirjoissaan upealla tavalla. Luettavana ei raskasta, mutta ei kevyttäkään. Vähänkuin kevytbetonia, näyttää painavalta, mutta ei ole loppujenlopuksi niin raskas kuin miltä näyttää. ;D Plussana vielä laiskaluluisille, että kirjat eivät ole pitkiä, lähinnä vihkosia.http://80.75.96.68/sptkul/userfiles/kansantaide/tmp/johannes_setala_19.html
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Ystävällinen Apina

  • Viestejä: 48
  • Karma: 8
  • Profiili
Food Of The Gods
Terence Mckenna

Mckennan radikaali versio päihtymisen historiasta aina luolamiesajoista, raamatun myytteihin ja nykyaikaisiin psykedeelikulttuureihin saakka. Mm. Kuuluisa 'stoned ape theory' tulee kirjaa lukiessa tutuksi. Lisäksi Mckenna keskustelee mm. partnership societyn kuolemasta, dominator societyn noususta, psykedeelien vaikutuksesta tähän kaikkeen ja paljon muuta. En tiedä onko suomennettua versiota olemassa, itse luin englanninkielisen version ja täytyy sanoa että englanti täytyy olla hallussa tai sanakirja lähettyvillä ihan vaan sen takia koska Mckennalla tuppaa olemaan erittäin laaja sanavarasto ja uusia sanoja tulee vastaan kokeneemmallekin englannin lukijalle.

Kaikenkaikkiaan erittäin inspiroiva, ehkä jopa vallankumouksellinen ja vähintäänkin mielenkiintoinen, siis taattua Mckennaa. Sanoisin että yksi ehdottomista alan klassikoista.Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
En tiedä onko suomennettua versiota olemassa, itse luin englanninkielisen version ja täytyy sanoa että englanti täytyy olla hallussa tai sanakirja lähettyvillä ihan vaan sen takia koska Mckennalla tuppaa olemaan erittäin laaja sanavarasto ja uusia sanoja tulee vastaan kokeneemmallekin englannin lukijalle.
Ei oo McKennalta ainakaan toistaiseksi suomennettu yhtään kirjaa. Siitä vaan työstämään... :)


Poissa Lähiötonttu

  • Viestejä: 117
  • Karma: 12
  • Profiili
Jos nämä asiat kiinnostavat vähän enemmän niin suosittelen ehdottomasti Stanislav Grofin teoksia. LSD psychotherapy varmaan hyvä lähtökohta. Teokset eivät ole kovin kevyitä tai viihteellisiä, mutta suunnattu aika selkeästi pienen ammattilaisjoukon ulkopuolellekin. Tässä teoksessa Grof kartoittaa niitä tiloja joita hän on vuosikymmenen kokemuksella nähnyt holotrooppisissa tajunnantiloissa (Grofin oma termi) eli psykedeelien ja muiden tietoisuustekniikoiden aikaansaamana tajunnansisällöissä. Grof teki kuitenkin vuosikymmeniä tutkimusta ihmispsyykeeseen LSD:n ja myöhemmin muiden menetelmien kanssa kanssa ja näin on varmasti tämän pallon parhaita asiantuntijoita asiassaan. Jos googlettelee niin saattaa löytää tämän teoksen PDF:nä. Kirjan ostamalla saa mukavemman version ja tukee uutta kustantajaa MAPS:ia.The sensationalism surrounding the widespread use of LSD in the late 60s and the subsequent legislative overkill virtually ended psychotherapeutic LSD research. Much of what had been learned over thirty years of scientific medical study was so distorted or suppressed that no objective overview was available to the general reader - except for this book. LSD Psychotherapy is a complete account of a remarkable chapter in the ever-continuing inquiry into our transpersonal nature and origins. The controlled studies described in this book reveal exciting and challenging data about the nature of human consciousness, perception, and reality itself. Drawing on this work Dr. Stanislav Grof outlines a new cartography of the human mind, one which accounts for experiences such as shamanic trance, near-death experiences and altered states of consciousness. This vision is also the foundation for Dr. Grof's revolutionary new Holotropic Breathworkâ„¢ techniques. This book is also a visual feast, with numerous color drawings and paintings created by research participants (see featured artist Sherana Harriette Frances' book Drawing It Out: Befriending the Unconscious). Many of these depict archetypal images from the collective human consciousness, which form a powerful addition to the text. LSD Psychotherapy is a valuable source of information for those who are involved with LSD in any way, as parents, teachers, researchers, legislators, or students of the human psyche. The approach to healing described in this book is inspired by the eternal desire of humankind for wholeness and an enduring grasp of reality.

http://www.goodreads.com/book/show/196571.LSD_Psychotherapy

Hankala kaikkia tuon kirjan väitteitä on kerralla niellä, mutta ompahan mietittävää.

Googlella voi löytää myös videotaltiointeja kyseisen miehen julkisista puheista jotka ovat myös hurjan mielenkiintoisia.

Tämä on kanssa hieno teos:

Arno Gryen: Tahdon maailman ilman sotaa. Nimestään huolimatta vallan mainio teos ihmispsyykeestä, lapsuudesta, vihas ja myötätunnosta. Reilu 100 sivua ja viimeaikoina näkynyt alennuslaareissa muutamalla eurolla. Sieltä se kannattaa pelastaa ja lukea.Täällä arvostelu:

http://www.ksml.fi/viihde/kirjat/tahdon-maailman-ilman-sotaa-arno-gruen/110784

Laitetaan nyt sitten tämäkin:

Mindfulness in Plain English on vihdoin suomennettu. Englanninkielistä teosta pidetään laajalti parhaana johdatus teoksena meditaatioon sekä buddhalaisuuteen. Ei mikään teoriaopus jossa aloitettaisiin Gautama Buddhan elämnkerrasta tms. vaan sellainen "hands on" opas siihen mitä meditaatio on ja miten se oikeasti tehdään. Kieli on selkeää ja kirkasta, mikä kertoo kirjoittajan syvästä ymmärryksestä todellisuuden luonteesta ja harjoituksesta joka johtaa sen tietämiseen sellaisena kuin se on (viisauteen). Suomennoskin on ihan mukava.Jos jostain syystä ei onnistu tuota Basamin suomennosta hankkimaan niin täällä on englanninkielinen teos ilmaiseksi ladattavana:

http://www.urbandharma.org/udharma4/mpe.html


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
Jos joku haluaa Grofia lainaan, niin multa löytyy ainakin toi mainittu LSD Psychotherapy ja When the Impossible Happens. Aika liuta muitakin psykedeeliaiheisia teoksia löytyy. Privaviestiä jos.


Poissa Lähiötonttu

  • Viestejä: 117
  • Karma: 12
  • Profiili
Ohhoh. Sattumalta törmäsin tähän Grofin suomennettuun teokseen jonka olemassaolosta en tiennyt. Lukea en ole ehtinyt, mutta printteri sylki juuri siihen valmistavan tuotteen.

Stanislav Grof - Kosminen näytelmä

Alkuperäinen nimi: STANISLAV GROF, M.D. LSD AND THE COSMIC GAME: OUT LINE OF PSYCHEDELIC COSMOLOGY AND ONTOLOGY
Suomennos: JORMA ELOVAARA
© 1977 Stanislav Grof
SAMSARA-KIRJA
Ali rights reserved. Printed in Finland by Syndicate Press Oy, Helsinki 1977 (hmm)

Täältä saa teoksen suomennoksen kokonaisuutenaan, paperiversio on luultavasti valtava harvinaisuus:

http://almost.110mb.com/muiden_teksteja/kosminen.html


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 783
  • Karma: 30
  • Profiili
Täältä saa teoksen suomennoksen kokonaisuutenaan, paperiversio on luultavasti valtava harvinaisuus:

http://almost.110mb.com/muiden_teksteja/kosminen.html
Turun yliopiston valikoimasta löytyy.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Bullet

  • Viestejä: 22
  • Karma: 0
  • Profiili
Ole Nydahl: How things are /Kuinka asiat ovat. Perusteet tiibetinbuddhalaisuuteen, joka on ainoa tietämäni menetelmäpaketti, jota käyttäen voi saavuttaa saman ymmärryksen kuin olen havainnut joidenkin saavuttavan psilosybiinin avulla. Erona mm., että tiibetinbuddhalaisuus laajentaa tajuntaa selvinpäin, polku on pidempi, ja tulokset pysyviä  O0 Suosittelen!
Wanderlust:
A desire to travel, to understand one's very existence.