Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Psykedeeliuutiset-blogi

Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
Huhtikuisessa Psykedeelinäkymiä-luentotapahtumassa pitämäni esitelmä, jossa kartoitan psykedeeleihin liittyvän tieteellisen tutkimuksen ja psykedeelejä hyödyntävien terapiamuotojen historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Luennon loppupuolella puhun myös hitusen aihepiirin käsittelyn haasteista ja mahdollisuuksista, sekä siitä, miten psykedeelitutkimuksesta ja -terapiasta ammatillisessa mielessä kiinnostuneet voivat edetä asian parissa.

https://www.youtube.com/watch?v=4MfBCMmdarI

Onko tieteeseen nojaava työ psykedeelitutkimuksen tai -terapian parissa sinun tulevaisuuden unelmatyösi? Laita privaviestiä, jutellaan! Samaten, jos lisätieto esitelmässä mainituista tutkimuksista jää kiinnostamaan, kysy rohkeasti!


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
Sveitsiläisellä psykiatrilla on laillinen lupa LSD-avusteiseen terapiaan -- myös tutkimusolosuhteiden ulkopuolella
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/11/sveitsilaisella-psykiatrilla-on.html

Sveitsiläiselle psykiatri Peter Gasserille on myönnetty viralliset luvat LSD:n käyttöön terapiakontekstissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun klassista psykedeeliä sallitaan 2000-luvulla käytettävän tutkimusolosuhteiden ulkopuolella. Koska LSD:llä on jo tehty phase II -tutkimusta ja aineen lähtökohtaisesta turvallisuudesta valvotuissa, terapeuttisissa olosuhteissa on näyttöä, Gasserilla on mahdollisuus hakea Sveitsin terveysvirastolta tapauskohtaisesti lupia myös sellaisiin kokeellisiin hoitosovelluksiin, joista ei ole vielä tutkimusnäyttöä.

Vastaavaa periaatetta sovelletaan Suomessakin sellaisissa tilanteissa, joissa viralliseksi hoidoksi hyväksytyt hoitomuodot eivät tietyllä potilaalla ole tehonneet tiettyyn vaivaan; erityisluvan pohjalta toteutetut hoidot voivat myös osoittaa tarpeen tietyn hoitosovelluksen lisätutkimukselle.

Artikkelin tarjoamassa mielenkiintoisessa haastattelussa Gasser kertoo omasta polustaan aihepiirin äärelle sekä lupamenettelyn ja terapian käytännön ulottuvuuksista. Gasser käsittelee myös hoidon rankkoja puolia.

Joka tapauksessa, tilanne maailmassamme on nyt se, että laillinen LSD-terapia on mahdollista tietyissä, hyvin spesifisissä olosuhteissa.

(-> http://facebook.com/psykedeeliuutiset <-)


Poissa lynott

  • Viestejä: 7
  • Karma: 0
  • Profiili
Aivan upeaa luettavaa! Kiitos tästä.
“The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence.”
― Nikola Tesla


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
Kärsimyksen ja ekstaasin äärellä: MDMA traumahäiriöisten paranemisprosessin apuvälineenä
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/12/karsimyksen-ja-ekstaasin-aarella-mdma.html

Uusi Psykedeeliuutiset-artikkeli kuvaa ihmisiä, joilla traumatisoivien kokemusten, onnettomuuksien tai väkivallan jälkeensä jättämä sisäinen kaaos on ollut sitä luokkaa, ettei välttämättä edes toista vuosikymmentä kestäneestä terapiasta lääkehoitoineen ole löytynyt avaimia eheyteen ja tasapainoon. Kuten artikkelissa todetaan, tuoreiden tutkimusten mukaan näyttää kuitenkin siltä, että MDMA:ta hyödyntävä terapia voi tarjota kokonaisvaltaista, pysyvää apua monille tällaisille äärimmäisen syvästi traumatisoituneille ihmisille.

(Huomio kuitenkin kaikille hupihenkisille: nämä tutkimustulokset eivät tarkoita, että MDMA:sta olisi hyötyä olosuhteista riippumatta. "MDMA yhdistettynä terapeuttisia vaikutuksia tukeviin olosuhteisiin" ei ole sama asia kuin "MDMA missä tahansa olosuhteissa".)

[ -> http://facebook.com/psykedeeliuutiset <- ]


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 461
  • Karma: 48
  • Profiili
Jaaha, enpä ole näemmä tännekään kirjoittanut aikoihin. Kirjotin just Vaulttiin tiivistelmät tän ja viime vuoden Deeliuutiset-artikkeleista, joten postaan samalla vaivalla tännekin, jos vaikka jotain sattuis kiinnostamaan. Jos tekee mieli säännöllisempiä päivityksiä niin blogihan löytyy myös Facebookista.


Viimeisimpänä Uusi tutkimus: psykedeelejä käyttäneillä keskimääräistä vähemmän opioidien ongelmakäyttöä
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/03/uusi-tutkimus-psykedeeleja-kayttaneilla.html

Laajaan kyselyaineistoon perustuvan jenkkitutkimuksen mukaan opioideja laittomasti käyttäneistä niillä, jotka ovat käyttäneet myös psykedeelejä, esiintyy selkeästi muita vähemmän sekä opioidiriippuvuutta että opioidien ongelmakäyttöä. Tutkimuksen pohjalta ei ole mahdollista tehdä suoria johtopäätöksiä syy- ja seuraussuhteista, mutta se osoittaa selvän tarpeen lisätutkimukselle.


Psykedeelien sääntely kieltolainjälkeisessä maailmassa
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/02/psykedeelien-saantely.html

Kanadalainen päihdetyöntekijä Mark Haden julkaisi viime vuonna paprun, jossa hahmoteltiin mallia psykedeelien lailliseen sääntelyyn kieltolainjälkeisessä maailmassa. Yhtenä ajatuksena olisi psykoaktiiveihin keskittyneen komission perustaminen; artikkelista: "Komissiolla olisi oikeus säännellä psykedeelien ja muiden tällä hetkellä kiellettyjen yhdisteiden sekä mahdollisesti myös alkoholin ja tupakan tuotantoa ja markkinoita sekä verotusta, ja sen johdossa olisi asiaankuuluvien alojen ammattilaisia. Komission toiminta pohjaisi jo olemassaoleviin kansanterveyden periaatteisiin ja tavoitteisiin. Ensisijaisena tavoitteena ei olisi liikevaihdon kasvattaminen, vaan myynnin tuotoilla rahoitettaisiin sääntelymekanismin toimintaa, psykoaktiivisiin yhdisteisiin kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta, kansanterveydellisiä ohjelmia sekä muita terveydellis-sosiaalisia projekteja."

Artikkelissa esitetään myös, että luvat käyttöön ja esimerkiksi niitä hyödyntävien sessioiden vetämiseen myönnettäisiin erillisen lisensointi-/sertifikaattijärjestelmän kautta, jossa on yhtymäkohtia Vaultissakin aikoinaan puituihin keloihin päihdeajokortista. Erittäin kiinnostavaa kamaa.


Pitkämielinen kamppailu psykedeelitutkimuksen käynnistämiseksi Australiassa
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/01/pitkamielinen-kamppailu.html

Australialainen tutkija ja outolintu Martin Williams on pyrkinyt käynnistämään psykedeelitutkimusta Australiassa, mutta toistaiseksi hänen visionsa ovat tyssänneet siihen, että olennaiset sääntelyelimet ja eettiset komiteat eivät ole halunneet edes tarkemmin keskustella aiheesta. Williams on kuitenkin sinnikkäästi jatkanut työtä visionsa toteuttamiseksi.


Toimenkuvana musiikin valitseminen tutkimusolosuhteissa trippaaville
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/11/toimenkuvana-musiikin-valitseminen.html

Mendel Kaelenin duuni on valita musiikki psykedeeliavusteisen terapian sessioihin brittitutkimuksissa. Siinäpä työ: DJ, jonka kaikki kuulijat ovat deelipäissään.


Uusi tutkimus: LSD voi auttaa purkamaan haitallisia ajattelutottumuksia
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/04/uusi-tutkimus-lsd-voi-auttaa-purkamaan.html

Viime vuonna julkaistiin tutkimus, jossa selvitettiin useiden eri menetelmien kautta LSD:n toimintamekanismeja aivoissa. Palkitusta tutkimuksesta uutisoitiin laajasti Suomea myöten, mutta uutisoinnissa oli paikoin merkittäviä asiavirheitä. Artikkelissa selitetään, mitä meni mönkään, ja avataan tarkemmin tutkimuksen implikaatioita:

»Yhtenä tulkintakehikkona Imperial Collegen tutkijat ovat viimeaikaisissa julkaisuissaan ehdottaneet mallia, jonka mukaan psykedeeleillä on "entrooppinen" vaikutus aivokuoren toimintoihin: niiden akuutin vaikutuksen alaisena kognitiivinen epäjärjestys kasvaa; toisin sanoen, ajatteluun liittyvien toimintojen järjestäytyneisyys ja johdonmukaisuus vähenevät. Tämän on edellämainituissa julkaisuissa todettu korreloivan lisääntyneen pitkän aikavälin hyvinvoinnin kanssa. Metaforana on esitetty psykedeelien "rasvaavan" kognitiivisia toimintoja auttamalla purkamaan vakiintuneita toimintatapoja ja korvaamaan niitä uusilla. On myös viitteitä siitä, että psykedeelit lisäävät neuroplastisiteettia ja neurogeneesiä. Psykedeeleillä on mitä ilmeisimmin monia rinnakkaisia, potentiaalisen hyödyllisiä vaikutusmekanismeja.«


Haastattelussa farmakologi Jordi Riba: viisitoista vuotta ayahuascatutkimusta
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/03/haastattelussa-farmakologi-jordi-riba-viisitoista.html

Pitkän linjan uraauurtava ayahuascatutkija, Espanjalainen Jordi Riba kertoo työstään ayahuascan parissa. Seikkaperäinen haastattelu auttaa ymmärtämään, millaisia ylitettäviä esteitä laadukkaan psykedeelitutkimuksen polulta löytyy.

»Tämän kokeen mukaan ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään. Ayahuascaa vain joitakin kertoja – alle kolmisenkymmentä kertaa – ottaneilla toimintakyky heikkeni ayahuascan vaikutuksen alaisena. Kokeneemmilla käyttäjillä vastaavaa heikkenemistä ei todettu, vaan he päinvastoin suoriutuivat normaalia paremmin. Miten tulkitsimme tätä? Ayahuascan pitkäaikaiskäyttäjien aivorakenteita tutkiessamme olimme havainneet myös aivojen etuosan aivokuoren paksuuntumista. Tämä on "tavoitteellisen toiminnan verkkona" (task-positive network) tai "tarkkaavaisuusverkkona" (attentional network) tunnetun hermoverkon toiminnan kannalta keskeinen alue. Näyttää siltä, että tämä vaikutus auttaa ihmisiä pärjäämään paremmin tietyissä neurofysiologisissa tehtävissä, koska monet niistä ovat riippuvaisia etuaivolohkon sujuvasta toiminnasta.«Semmosta.