Psilosybiini.info

Muu keskustelu => Vapaa aihe => Aiheen aloitti: Ilviselmä - Lokakuu 16, 2010, 00:42

Otsikko: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 16, 2010, 00:42
Pidän psykedeeliuutiset-blogia, jonne kirjoittelen suomennettuja uutisia psykedeelitutkimuksen rintamalta.
http://psykedeeliuutiset.blogspot.com/ (http://psykedeeliuutiset.blogspot.com/)

Ensimmäinen postaus käsitteli psilosybiinia terapiakäytössä. Tänään postasin toisen, jossa aiheena MDMA ja posttraumaattinen stressioireyhtymä.

Lukekaa ja levitelkää. Palautetta ja juttuehdotuksia saa tarjota!
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Tiisku - Lokakuu 21, 2010, 14:27
Ihan hyvin puhekielelle kirjoitettuja juttuja ja linkeistä plussaa. Nämä kaksi uutista tosin ovat nimenomaan hiljattain valtauutisvirrankin tiedostamia. Psykedeelien testaus lääkekäyttöön on sen verran hiljaista puuhaa ettei niistä mielenkiintoisemmista projekteista paljoa tutkimusryhmän ulkopuolelle taida vuotaa. Joitakin inspiraationlähteitä joita ehkä voin ehdottaa on erowidin teafairyn blogi joka on enemmänkin lifestyle-tyylinen.

Juttuehdotuksia joita haluaisin nähdä: Jonathan Ottin pharmahuasca-projektin kuulumisia, MAPS:in 2-CB tutkimuksia, kannabis suomalaisessa laillisessa lääkekäytössä ; käyttäjän arkikuviot (mihin tauteihin saa, paljon maksaa, mistä, jne)
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Silo-P - Lokakuu 21, 2010, 17:28
Ihan on mielenkiintoista luettavaa :)
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 22, 2010, 06:19
Joitakin inspiraationlähteitä joita ehkä voin ehdottaa on erowidin teafairyn blogi joka on enemmänkin lifestyle-tyylinen.
No itse asiassa, oon suomentanut hieman Teafaerieta toiseen blogiini: http://inspiroi.blogspot.com/2010/01/2013-haamottaa.html (http://inspiroi.blogspot.com/2010/01/2013-haamottaa.html)
On kyl valtavan inspiroiva olento se.

Ja no, juttuehdotuksiin - suomennettavaksi toivottavia artikkeleita voi suoraan ehvotella!
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Tiisku - Lokakuu 24, 2010, 18:58
Tätä tarkotin Jonathan Ott:in pharmahuasca projektilla, jos satut jostain löytämään sen tämän hetkisiä tunnelmia olisi hienoa. Suomennos blogiin voisi kyllä olla ehkä liian pitkä projekti.

http://www.erowid.org/culture/characters/ott_jonathan/ott_jonathan_er_interview1.pdf (http://www.erowid.org/culture/characters/ott_jonathan/ott_jonathan_er_interview1.pdf)
http://www.erowid.org/culture/characters/ott_jonathan/ott_jonathan_er_interview2.pdf (http://www.erowid.org/culture/characters/ott_jonathan/ott_jonathan_er_interview2.pdf)


Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Marraskuu 29, 2010, 00:52
Tohtoreilla pärisee taas
http://psykedeeliuutiset.blogspot.com/2010/11/tohtoreilla-parisee-taas.html (http://psykedeeliuutiset.blogspot.com/2010/11/tohtoreilla-parisee-taas.html)
Alunperin The New York Timesin sivuilla julkaistu, psykedeelitutkimuksen uutta aaltoa ja alustavia tutkimustuloksia käsittelevä artikkeli suomeksi.
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Joulukuu 28, 2014, 00:02
Happo valuu takaisin tieteen valtavirtaan – LSD-terapia kuolemaan liittyvän ahdistuksen hoidossa
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2014/12/happo-valuu-takaisin-tieteen.html (http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2014/12/happo-valuu-takaisin-tieteen.html)
Sveitsissä toteutettu, lupaaviin tuloksiin päätynyt pilottitutkimus on ensimmäinen ihmiskoehenkilöillä toteutettu LSD-tutkimus yli neljäänkymmeneen vuoteen. Kuten tutkimuksen tekijätkin toteavat, tämän ensimmäisen uuden tutkimuksen otanta on niin pieni, ettei yksinään sen perusteella voi vielä tehdä laajamittaisia johtopäätöksiä, mutta se osoittaa vähimmilläänkin, että terapiaolosuhteissa on mahdollista nauttia LSD:tä turvallisesti, ja avaa ovia lisätutkimukselle.
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Tammikuu 14, 2015, 18:36
Psykedeeliuutiset: Katsaus ayahuascan etnofarmakologiseen historiaan  (http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/01/katsaus-ayahuascan-etnofarmakologiseen.html)
(http://4.bp.blogspot.com/-96xZUf0lV5M/VLZAWXTKr6I/AAAAAAAAAi4/Xi4sOUsWT2g/s1600/aya.jpg)
Suomennos Dennis McKennan seikkaperäisestä ayahuascan historiaa käsittelevästä artikkelista, joka on alunperin julkaistu The Ayahuasca Experience -esseekokoelmassa.


EDIT: Fiksasin linkin ja rivityksen. --Arvalis
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Tammikuu 16, 2015, 12:27
Hienoa käännöstyötä. Pari pientä virhettä sieltä kuitenkin löytyy. Family tarkoittaa heimoa, ei sukua. Malpighiaceae siis heimo. Lisäksi Solanaceous ja Rubiaceous eivät ole varsinaisia taksoneita, vaan kuvaavat englannin kielessä heimojen Solanaceae ja Rubiaceae kasveja.
Kiitos korjauksesta. Fiksasin Malpighiaceaen osalta. En kommenttisi pohjalta osaa sanoa, miten nykymuodossaan "Vaikka käytettyjen kasvien kirjo onkin laaja, yleisimmät lisäainesosat ovat Solanaceous-sukua" ja "Näistä yleisimpiä ovat Rubiaceous-suvun Psychotria-kasvit" kuuluvat lauseet tulisi ilmaista. Saa auttaa!

En ole millään muotoa ekspertti blogin käsittelemien asioiden suhteen, vain utelias harrastelija. Taksonomisten detaljien (sukujen, heimojen, lajien jne.) suhteen tuli googleteltua artikkelia kääntäessä paljonkin, mutta noin pitkässä artikkelissa jotain virheitä jää helposti. Onneksi on nämä kollektiiviset aivot, joiden avulla debuggailla. ;)
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Tammikuu 28, 2015, 14:04
"Vaikka käytettyjen kasvien kirjo onkin laaja, yleisimmät lisäainesosat kuuluvat Solanaceae-heimoon" ja "Näistä yleisimpiä ovat Rubiaceae-heimon Psychotria-kasvit" olisivat mielestäni hieman parempia ilmaisuja. Pitkälti pilkunviilailuksihan tämä menee  :D
Voi, näkisitpä sen määrän, jota hienosäädän jokaikistä kirjoittamaani artikkelia... Oikein tervetullutta tällainen lukijoiden harjoittama avustustyö, mikään detalji ei ainakaan toistaiseksi ole ollut minulle liian pieni korjattavaksi :)


Uusi artikkeli:
MDMA sosiaalisesta ahdistuksesta kärsivien autistien hoidossa
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/01/mdma-sosiaalisesta-ahdistuksesta-karsivien-autistien-hoidossa.html (http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/01/mdma-sosiaalisesta-ahdistuksesta-karsivien-autistien-hoidossa.html)
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Helmikuu 16, 2015, 23:06
Tutkijan taistelu pelkoa ja hölynpölyä vastaan - Robin Carhart-Harris LSD:n äärellä
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/02/tutkijan-taistelu-pelkoa-ja-holynpolya.html (http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/02/tutkijan-taistelu-pelkoa-ja-holynpolya.html)

"Psykedeelit jakavat mielipiteitä, ja niitä vastustetaan koska ne nähdään uhkana. Tieteenteossa on kuitenkin viime kädessä kyse rehellisyyden harjoittamisesta: pyrkimys rehellisyyteen on tieteen suurin ansio. Jos tarkoituksena on todellisuuden ymmärtäminen, ei vaikeita asioita voi loputtomiin vältellä."
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Heinäkuu 07, 2015, 15:14
Taikasienten sisältämä psilosybiini voi olla tehokas apuväline tupakkavieroitukseen
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/07/taikasienten-sisaltama-psilosybiini-voi.html

Uusi Psykedeeliuutiset-artikkeli. Oikeanlaiseen terapiaan yhdistettynä psilosybiini näyttää olevan poikkeuksellisen tehokas apuväline tupakasta vieroittautumiseen.
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Fjori - Heinäkuu 08, 2015, 11:56
Loistava blogi, kiehtovaa luettavaa. Kiitos tästä!
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 23, 2015, 16:20
MDMA-avusteinen terapia kuolettaviin sairauksiin liittyvän ahdistuksen hoidossa
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/09/mdma-avusteinen-terapia-kuolettaviin.html

MDMA-avusteista terapiaa tutkitaan jo useampiin tarkoituksiin, mm. traumaperäisen stressihäiriön, autistien sosiaalisen ahdistuksen ja viimeisimpänä kuolettaviin sairauksiin liittyvän ahdistuksen hoidossa. Tutkija Philip Wolfsonin mukaan MDMA tukee "syvää, merkityksellistä ja poikkeuksellisen tehokasta psykoterapiaa".

Mikäli tutkimukset etenevät tutkijoiden suunnitelmien mukaisesti, MDMA-terapia hyväksytään traumaperäisen stressihäiriön viralliseksi hoidoksi vuonna 2021. Tämän tapahtuessa lääkäreille käy mahdolliseksi tarjota MDMA-terapiaa harkinnanvaraisesti myös muihin tarkoituksiin, ns. off label -hoitona.

http://facebook.com/psykedeeliuutiset
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 26, 2015, 18:02
Tutkija kuvaa psilosybiinihoitoa "traumatisoivan kokemuksen vastakohdaksi"
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/09/tutkija-kuvaa-psilosybiinihoitoa.html

Addiktioihin erikoistuneen psykologi Michael Bogenschutzin mielenkiintoinen haastattelu. Bogenschutz kuvaa pilottitutkimustaan, jossa selvitettiin psilosybiiniavusteisen terapian tehoa alkoholismin hoidossa, ja käsittelee niin hoitomuodon mahdollisuuksia kuin tutkimukseen liittyviä rajoituksiakin.

Bogenschutz kuvaa psilosybiiniavusteisen terapian toimintamekanismia: "Mielestäni selkein analogia on traumaperäinen stressihäiriö (PTSD), jossa yksittäinen traumaattinen tapahtuma voi muuttaa ihmisen arkikokemusta pysyvästi. Vaikka niihin usein liittyy myös fyysistä väkivaltaa, ovat tällaiset traumat toisinaan pelkästään psykologisen tason ilmiöitä. PTSD on esimerkki siitä, kuinka yksittäinen voimakas kokemus voi aiheuttaa pysyviä psykologisia sekä mitattavissa olevia biologisia muutoksia aivojen toiminnassa ja rakenteessa. Psilosybiinin vaikutusta voidaan kuvata eräänlaisena käänteisenä PTSD:nä – kokemuksena, jonka myönteinen voimakkuus jättää mieleen ja aivoihin pysyvän jäljen."

Bogenschutzin mukaan monet riippuvuuksiaan hallintaan saaneet tuovat esiin sen merkitystä paranemisprosessissa, että ihminen kykenee kokemaan itsensä rakastamisen arvoisena; tätä oikein toteutettu psilosybiiniterapia voi tutkimusten mukaan edesauttaa. Hän kommentoi myös Jungin näkemystä, jonka mukaan riippuvuuksissa on monesti kyse ihmisen pyrkimyksestä löytää yhteyttä johonkin itsen ulkopuoliseen – mikä tarjoaa perspektiiviä siihen, miksi niin monet taistelevat riippuvuuksien kanssa. Haastattelu sivuaa myös psykedeelitutkimuksen uuden aallon potentiaalisten sudenkuoppien välttämistä.

http://facebook.com/psykedeeliuutiset
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 26, 2015, 00:42
Huhtikuisessa Psykedeelinäkymiä-luentotapahtumassa pitämäni esitelmä, jossa kartoitan psykedeeleihin liittyvän tieteellisen tutkimuksen ja psykedeelejä hyödyntävien terapiamuotojen historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Luennon loppupuolella puhun myös hitusen aihepiirin käsittelyn haasteista ja mahdollisuuksista, sekä siitä, miten psykedeelitutkimuksesta ja -terapiasta ammatillisessa mielessä kiinnostuneet voivat edetä asian parissa.

https://www.youtube.com/watch?v=4MfBCMmdarI

Onko tieteeseen nojaava työ psykedeelitutkimuksen tai -terapian parissa sinun tulevaisuuden unelmatyösi? Laita privaviestiä, jutellaan! Samaten, jos lisätieto esitelmässä mainituista tutkimuksista jää kiinnostamaan, kysy rohkeasti!
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Marraskuu 21, 2015, 15:49
Sveitsiläisellä psykiatrilla on laillinen lupa LSD-avusteiseen terapiaan -- myös tutkimusolosuhteiden ulkopuolella
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/11/sveitsilaisella-psykiatrilla-on.html

Sveitsiläiselle psykiatri Peter Gasserille on myönnetty viralliset luvat LSD:n käyttöön terapiakontekstissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun klassista psykedeeliä sallitaan 2000-luvulla käytettävän tutkimusolosuhteiden ulkopuolella. Koska LSD:llä on jo tehty phase II -tutkimusta ja aineen lähtökohtaisesta turvallisuudesta valvotuissa, terapeuttisissa olosuhteissa on näyttöä, Gasserilla on mahdollisuus hakea Sveitsin terveysvirastolta tapauskohtaisesti lupia myös sellaisiin kokeellisiin hoitosovelluksiin, joista ei ole vielä tutkimusnäyttöä.

Vastaavaa periaatetta sovelletaan Suomessakin sellaisissa tilanteissa, joissa viralliseksi hoidoksi hyväksytyt hoitomuodot eivät tietyllä potilaalla ole tehonneet tiettyyn vaivaan; erityisluvan pohjalta toteutetut hoidot voivat myös osoittaa tarpeen tietyn hoitosovelluksen lisätutkimukselle.

Artikkelin tarjoamassa mielenkiintoisessa haastattelussa Gasser kertoo omasta polustaan aihepiirin äärelle sekä lupamenettelyn ja terapian käytännön ulottuvuuksista. Gasser käsittelee myös hoidon rankkoja puolia.

Joka tapauksessa, tilanne maailmassamme on nyt se, että laillinen LSD-terapia on mahdollista tietyissä, hyvin spesifisissä olosuhteissa.

(-> http://facebook.com/psykedeeliuutiset <-)
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: lynott - Marraskuu 22, 2015, 01:32
Aivan upeaa luettavaa! Kiitos tästä.
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Joulukuu 13, 2015, 21:52
Kärsimyksen ja ekstaasin äärellä: MDMA traumahäiriöisten paranemisprosessin apuvälineenä
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/12/karsimyksen-ja-ekstaasin-aarella-mdma.html

Uusi Psykedeeliuutiset-artikkeli kuvaa ihmisiä, joilla traumatisoivien kokemusten, onnettomuuksien tai väkivallan jälkeensä jättämä sisäinen kaaos on ollut sitä luokkaa, ettei välttämättä edes toista vuosikymmentä kestäneestä terapiasta lääkehoitoineen ole löytynyt avaimia eheyteen ja tasapainoon. Kuten artikkelissa todetaan, tuoreiden tutkimusten mukaan näyttää kuitenkin siltä, että MDMA:ta hyödyntävä terapia voi tarjota kokonaisvaltaista, pysyvää apua monille tällaisille äärimmäisen syvästi traumatisoituneille ihmisille.

(Huomio kuitenkin kaikille hupihenkisille: nämä tutkimustulokset eivät tarkoita, että MDMA:sta olisi hyötyä olosuhteista riippumatta. "MDMA yhdistettynä terapeuttisia vaikutuksia tukeviin olosuhteisiin" ei ole sama asia kuin "MDMA missä tahansa olosuhteissa".)

[ -> http://facebook.com/psykedeeliuutiset <- ]
Otsikko: Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
Kirjoitti: Ilviselmä - Maaliskuu 12, 2017, 21:41
Jaaha, enpä ole näemmä tännekään kirjoittanut aikoihin. Kirjotin just Vaulttiin tiivistelmät tän ja viime vuoden Deeliuutiset-artikkeleista, joten postaan samalla vaivalla tännekin, jos vaikka jotain sattuis kiinnostamaan. Jos tekee mieli säännöllisempiä päivityksiä niin blogihan löytyy myös Facebookista (http://facebook.com/psykedeeliuutiset).


Viimeisimpänä Uusi tutkimus: psykedeelejä käyttäneillä keskimääräistä vähemmän opioidien ongelmakäyttöä
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/03/uusi-tutkimus-psykedeeleja-kayttaneilla.html

Laajaan kyselyaineistoon perustuvan jenkkitutkimuksen mukaan opioideja laittomasti käyttäneistä niillä, jotka ovat käyttäneet myös psykedeelejä, esiintyy selkeästi muita vähemmän sekä opioidiriippuvuutta että opioidien ongelmakäyttöä. Tutkimuksen pohjalta ei ole mahdollista tehdä suoria johtopäätöksiä syy- ja seuraussuhteista, mutta se osoittaa selvän tarpeen lisätutkimukselle.


Psykedeelien sääntely kieltolainjälkeisessä maailmassa
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/02/psykedeelien-saantely.html

Kanadalainen päihdetyöntekijä Mark Haden julkaisi viime vuonna paprun, jossa hahmoteltiin mallia psykedeelien lailliseen sääntelyyn kieltolainjälkeisessä maailmassa. Yhtenä ajatuksena olisi psykoaktiiveihin keskittyneen komission perustaminen; artikkelista: "Komissiolla olisi oikeus säännellä psykedeelien ja muiden tällä hetkellä kiellettyjen yhdisteiden sekä mahdollisesti myös alkoholin ja tupakan tuotantoa ja markkinoita sekä verotusta, ja sen johdossa olisi asiaankuuluvien alojen ammattilaisia. Komission toiminta pohjaisi jo olemassaoleviin kansanterveyden periaatteisiin ja tavoitteisiin. Ensisijaisena tavoitteena ei olisi liikevaihdon kasvattaminen, vaan myynnin tuotoilla rahoitettaisiin sääntelymekanismin toimintaa, psykoaktiivisiin yhdisteisiin kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta, kansanterveydellisiä ohjelmia sekä muita terveydellis-sosiaalisia projekteja."

Artikkelissa esitetään myös, että luvat käyttöön ja esimerkiksi niitä hyödyntävien sessioiden vetämiseen myönnettäisiin erillisen lisensointi-/sertifikaattijärjestelmän kautta, jossa on yhtymäkohtia Vaultissakin aikoinaan puituihin keloihin päihdeajokortista. Erittäin kiinnostavaa kamaa.


Pitkämielinen kamppailu psykedeelitutkimuksen käynnistämiseksi Australiassa
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/01/pitkamielinen-kamppailu.html

Australialainen tutkija ja outolintu Martin Williams on pyrkinyt käynnistämään psykedeelitutkimusta Australiassa, mutta toistaiseksi hänen visionsa ovat tyssänneet siihen, että olennaiset sääntelyelimet ja eettiset komiteat eivät ole halunneet edes tarkemmin keskustella aiheesta. Williams on kuitenkin sinnikkäästi jatkanut työtä visionsa toteuttamiseksi.


Toimenkuvana musiikin valitseminen tutkimusolosuhteissa trippaaville
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/11/toimenkuvana-musiikin-valitseminen.html

Mendel Kaelenin duuni on valita musiikki psykedeeliavusteisen terapian sessioihin brittitutkimuksissa. Siinäpä työ: DJ, jonka kaikki kuulijat ovat deelipäissään.


Uusi tutkimus: LSD voi auttaa purkamaan haitallisia ajattelutottumuksia
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/04/uusi-tutkimus-lsd-voi-auttaa-purkamaan.html

Viime vuonna julkaistiin tutkimus, jossa selvitettiin useiden eri menetelmien kautta LSD:n toimintamekanismeja aivoissa. Palkitusta tutkimuksesta uutisoitiin laajasti Suomea myöten, mutta uutisoinnissa oli paikoin merkittäviä asiavirheitä. Artikkelissa selitetään, mitä meni mönkään, ja avataan tarkemmin tutkimuksen implikaatioita:

»Yhtenä tulkintakehikkona Imperial Collegen tutkijat ovat viimeaikaisissa julkaisuissaan ehdottaneet mallia, jonka mukaan psykedeeleillä on "entrooppinen" vaikutus aivokuoren toimintoihin: niiden akuutin vaikutuksen alaisena kognitiivinen epäjärjestys kasvaa; toisin sanoen, ajatteluun liittyvien toimintojen järjestäytyneisyys ja johdonmukaisuus vähenevät. Tämän on edellämainituissa julkaisuissa todettu korreloivan lisääntyneen pitkän aikavälin hyvinvoinnin kanssa. Metaforana on esitetty psykedeelien "rasvaavan" kognitiivisia toimintoja auttamalla purkamaan vakiintuneita toimintatapoja ja korvaamaan niitä uusilla. On myös viitteitä siitä, että psykedeelit lisäävät neuroplastisiteettia ja neurogeneesiä. Psykedeeleillä on mitä ilmeisimmin monia rinnakkaisia, potentiaalisen hyödyllisiä vaikutusmekanismeja.«


Haastattelussa farmakologi Jordi Riba: viisitoista vuotta ayahuascatutkimusta
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/03/haastattelussa-farmakologi-jordi-riba-viisitoista.html

Pitkän linjan uraauurtava ayahuascatutkija, Espanjalainen Jordi Riba kertoo työstään ayahuascan parissa. Seikkaperäinen haastattelu auttaa ymmärtämään, millaisia ylitettäviä esteitä laadukkaan psykedeelitutkimuksen polulta löytyy.

»Tämän kokeen mukaan ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään. Ayahuascaa vain joitakin kertoja – alle kolmisenkymmentä kertaa – ottaneilla toimintakyky heikkeni ayahuascan vaikutuksen alaisena. Kokeneemmilla käyttäjillä vastaavaa heikkenemistä ei todettu, vaan he päinvastoin suoriutuivat normaalia paremmin. Miten tulkitsimme tätä? Ayahuascan pitkäaikaiskäyttäjien aivorakenteita tutkiessamme olimme havainneet myös aivojen etuosan aivokuoren paksuuntumista. Tämä on "tavoitteellisen toiminnan verkkona" (task-positive network) tai "tarkkaavaisuusverkkona" (attentional network) tunnetun hermoverkon toiminnan kannalta keskeinen alue. Näyttää siltä, että tämä vaikutus auttaa ihmisiä pärjäämään paremmin tietyissä neurofysiologisissa tehtävissä, koska monet niistä ovat riippuvaisia etuaivolohkon sujuvasta toiminnasta.«Semmosta.