Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Aloitusta empien

Poissa Niitty

  • Viestejä: 8
  • Karma: 2
  • Profiili
En ole koskaan ottanut sieniä. Alkoholia useinkin mutta muita päihteitä en juurikaan, ainakaan niin että kokemuksena vaikuttaisi mihinkään. Erityisesti sienissä/ LSD:ssä kiinnostaa pysyvät tai ainakin pitkäkestoiset positiiviset vaikutukset. Olen luonteeltani melko arka, erittäin mietteliäs ja ajattelen asioita monelta kantilta, enimmäkseen tämä aiheuttaa minussa huolta ja stressiä pienissä ja vähäpätöisissäkin asioissa. Muistini on myös huonohko. Analysoin aina tarkasti omaa olotilaani ja sitä mikä tuntemus johtuu mistäkin. Kovassa krapulassa kokemani mieleen jääneet "yliluonnolliset" asiat ovat se että yksin ollessani kuulin tuttavani nimen sanottavan ääneen ja sen että joskus saunassa maatessani tunsin kuinka ajatukseni siirtyivät hieman pääni ulkopuolelle. Ne eivät ainakaan tuntuneet mukavalta silloin siinä olotilassa. Olen keski-ikää lähestyvä enkä edelleenkään hahmota mikä olen ja miksi aion tulla, vaikka elänkin normaalia ja tasapainoista elämää. Pidän tärkeänä työssä käyntiä ja selviydyn siitä hyvin. Ajatteluni on melko putkimaista ja laajan kokonaiskuvan hamottaminen asiassa kuin asiassa on tuntunut muuttuvan vaikeammaksi vuosi vuodelta. Elämä on ollut rutiineita arvostavaa ja hyvin itseään toistavaa useita vuosia. En ole oikeastaan koskaan mitään radikaalia muutosta kaivannutkaan, mutta nyt viime aikana olo ja ajatukset ovat muuttuneet jotenkin levottomiksi, että tämä tasainen elämä ei riittäisikään. Mietin voisiko pienestä "matkasta" olla hyötyä ja apua tähän tilanteeseeni kun en tiedä enkä osaa päättää mihin suuntaan elämäni kuuluisi suuntautua. Olen kova etsimään ja myös löytämään negatiivisiin asioihin syitä itsestäni. Suunnan löytyminen ja ehkä sen myötä sisäisen rauhan saavuttaminen kiinnostaa ja tulisi tarpeeseen. Olen myös aina ollut "järkevän" arka suhtautuessani muihin päihteisiin kuin alkoholiin, mutta nyt ajattelen että muista kuin alkoholista voisi olla jopa enemmän hyötyä kuin haittaa elämässäni. Se asia että sienten/LSD:n vaikutukset ovat pitkällä aikajänteellä positiiviset ja riippuvuutta ei synny, ovat minulle tärkeitä.


Poissa EnimmäkseenKarhu

 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 2
  • Profiili
Tervehdys,

en halua tehdä suosituksia suuntaan tai toiseen, mutta ajattelin jakaa joitain omia havaintojani, koska näen ainakin pientä yhtäläisyyttä kertomassasi ja omissa lähtökohdissani ensimmäisiä kokeiluja tehdessäni. Nämä ovat tietysti hyvin yksilökohtaisia asioita, joten mahdolliset omat kokemuksesi ja se mitä niistä saat / otat irti varmasti poikkeavat.

Kun itse tein ensimmäiset kokeiluni, olin saanut opintoni pakettiin vuosi-pari takaperin ja ollut jo useampia vuosia vakaassa työssä, jossa pääosin viihdyin ja pärjäsin, mutta pieni epävarmuus hommien ja alavalinnan mielekkyydestä oli alkanut kalvaa. Koin levottomuutta sen suhteen mitä oikeasti haluan tehdä elämälläni. Lisäksi väitteet psykedeelien positiivisesta vaikutuksesta luovuuteen ja ongelmanratkaisukykyyn kiinnostivat kovasti.

Ensimmäisistä kokemuksista on kohta lähemmäs kymmenen vuotta ja suht tasaiseen tahtiin olen tänä aikana sieniltä neuvoa hakenut. Olenko löytänyt sieltä elämälleni selkeän tarkoituksen ja suunnan? No en varsinaisesti, mutta olen oppinut olemaan vähemmän huolissani siitä miten asiat voisivat olla ja olemaan tyytyväisempi siihen mitä olen tähän mennessä saavuttanut. Tämä voi varmaankin kuulostaa kunnianhimoisemmalle henkilölle negatiiviselta, mutta omalla kohdallani tämä on tehnyt hyvää. Tuntuu, että aiemmin energiani kului yleisen tyytymättömyyden tunteen kanssa painimiseen, mutta nyttemmin olen saanut käännettyä ajatteluni niin päin, että kaikki on aivan riittävän hyvin nykyiselläänkin, mutta aina voin halutessani pyrkiä vielä parempaan tilaan ja energia on vapaana nyt tälle pyrkimykselle niin halutessani. Tämä on tietty vain pieni ajattelutavan muutos, mutta nyt tuo tyytymättömyys ei enää samalla tavalla syö energiaa arjesta.

Yleisesti ainakaan omalla kohdallani mitään järisyttäviä valaistuksen hetkiä ja vastauksia elämän suuriin kysymyksiin ei ole tullut, toisin kuin ehkä aluksi naiivina kuvitteli ja odotti. Pienempien ja hienovaraisempien oivallusten kautta olen kuitenkin vuosien saatossa alkanut pitämään itsestäni parempaa huolta mm. liikkumalla enemmän, syömällä puhtaammin ja vähentämällä alkoholin käyttöä. Samoin olen havahtunut ihmissuhteiden tärkeyteen ja siihen, että niitä ei voi ottaa itsestäänselvyytena vaan ne vaativat omalta osalta enemmän aktiivista huolenpitoa. Kaikkea tätä ei tietenkään voi varmuudella laittaa sienten piikkiin, mutta uskoisin että aika paljon enemmän autopilotilla näihin asioihin huomiota kiinnittämättä olisin mennyt ellen olisi silloin tällöin "ravistellut lumisadepalloa".

Ei kannata myöskään odottaa, että mahdollisten suurten oivallusten jälkeen olisi erityisen helppoa muuttaa tapojaan tai ottaa uutta suuntaa elämälleen. Etenkin session jälkeiset tunnit ja päivät on kyllä jossain määrin avoimempi muutoksille, mutta se oivallusten käytäntöön laittaminen on edelleen aivan yhtä paljon itsestä kiinni ja vaatii saman vaivan kuin ennenkin. Tuota lyhyttä aikaikkunaa kannattaa kuitenkin yrittää hyödyntää, koska aika pian sitä muutoin luisuu niihin vanhoihin uriinsa. (En tietenkään tarkoita, että siltä istumalta kannattaisi lähteä esim. irtisanoutumaan työstään vaan tuon tason päätöksiä on syytä sulatella hyvän aikaa.)

Jos päädyt sieniä tai vastaavaa kokeilemaan niin varmastikin perehdyt ennalta tai olet ehkä jo perehtynytkin annostukseen, käyttöympäristön ja -tilanteen tärkeyteen jne FAQ:ien yms. tietolähteiden kautta ja valmistaudut kaikin puolin hyvin. Mainitsemasi piirre "Olen kova etsimään ja myös löytämään negatiivisiin asioihin syitä itsestäni" kuulostaa sellaiselta, joka voi tulla vaikeaksi muuttuvalla tripillä ruoskimaan ikävästi. Siksi ja yleisestikin olisi ehdottoman tärkeää aloittaa pienillä annoksilla ja kerätä sitä kautta kokemusta, jotta menon joskus muuttuessa haastavaksi osaisit antautua vaikeillekin kokemuksille ja ajatuksille sen sijaan että pistäisit niitä vastaan ja haluaisit niiden lakkaavan. Uskoisin että onnistuneella tripillä voisi hyvinkin oppia jonkinlaista lempeyttä itseään kohtaan, jolloin tuo itsensä syyttäminen erinäisistä asioista voisi vähentyä.

Poissa Samu20

 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 3
  • Profiili
olen oppinut olemaan vähemmän huolissani siitä miten asiat voisivat olla ja olemaan tyytyväisempi siihen mitä olen tähän mennessä saavuttanut.

Allekirjoitan mitä kirjoitit. Kyllä sienissä ollessaan saa kaikenlaisia oivalluksia, mutta ainakin itselläni parin päivän jälkeen syvällinen oivallus on muuttunut haaleaksi ja melko merkityksettömäksi.

Jos käyn tripillä 10 kertaa, niin ehkä kerran kaksi tulee syvällisempi tutkailu itseään kohtaan, mutta eivät ne johda mihinkään.

Se minkä uskon tämän psykedeelin tekevän on tuo lause, jonka sinulta lainasin. Jotenkin tulee tyytyväisemmäksi siihen mitä itse on ja mitä on jo saavuttanut.
Tämä tunne ei johda kuitenkaan paikoilleen jämähtämiseen vaan aina tulee uusia asioita vastaan joista innostuu - Mutta on jotenkin enemmän jalat maassa ja vain tyytyväinen. Ja eikös tämän kemikaalin antaminen terminaalivaiheessa oleville ole antanut levollisemman mielen kuolemaa kohtaan.


Poissa hemulaattori

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 109
  • Karma: 34
 • Konetontut koputtelee
  • Profiili
Olen Samu20 kanssa tismalleen samoilla linjoilla. Itsellä aina on sienten jälkeen varmempi siitä mitä tekee ja mitä haluaa juuri nyt. Ja jos haluaa jotain mitä ei juuri nyt voi saada (uusi työpaikka, uusi auto/talo, uudet opinnot yms.) sen hyväksyy helpommin ja on tyytyväisempi tämän hetkiseen tilanteeseen. Jos oikeen tekee mieli niin rupeaa työskentelemään noita uusia saavutuksia kohti lujempaa. Saan myös itsestäni ja tuntemuksistani paremmin kiinni ja huomioin muita kanssaihmisiä paljon enemmän.


Poissa tattinen

  • Viestejä: 113
  • Karma: 4
  • Profiili
Tuohon varmasti useampi "syyllistyy", että aletaan syitä miettimään ihan liikaa itsestä.
Sitten kun on taas niitäkin, keiden mielestä tuntuu aina olevan muissa se vika, eikä koskaan itsessä.
Psykedeelejä käyttävistäkin löytyy näitä. Avaa se varmasti kaikilla uusia perspektiivejä, mutta muutos parempaan jää aina itselle tehtäväksi.


Poissa avaruuskalkkuna

  • Viestejä: 19
  • Karma: 5
  • Profiili
Tämä on kyllä hyvä aloitus, on tärkeää pohtia huolella omia valintoja ja hienoa, että mietit huolella.

Itselleni sienet ovat olleet avain syvempään ja merkityksellisempään elämään. Itse monta vuotta sitten tulin uskoon, lopetin alkoholin, tupakan ja "oikeiden" huumeiden (tutkarien, essojen, ketamiinin ja muiden kemikaalipaskojen) käytön ja olen sen jälkeen työstänyt myös muita riippuvuuksiani (mm. pornoriippuvuutta) psilosybiinin ja LSDn avulla. On kuitenkin todettava, että nämä elämänmuutokset ovat vaatineet paljon työtä, meditaatiota, opiskelua ja ennen kaikkea ihan täydellistä pidättäytymistä kaikista tietoisuudentilaa selvästi muuttavista aineista. Kuitenkin sienet ovat käynnistäneet muutoksen minulla ja näyttäneet minulle, että elämässä on niin paljon kaunista ja arvokasta, jota täytyy vaalia.  ;D


Poissa JPR

  • Viestejä: 64
  • Karma: 9
  • Profiili
Edellä onkin jo tullut hyviä pointteja asiaan liittyen. Ajattelin kertoa hiukan omista kokemuksistani jos sattuisit löytämään sieltäkin jotain apuja.

Minä olen pohtinut liikaa / syyllistänyt itseäni kaikesta mitä menneisyydessä on tapahtunut enkä osannut päästää irti näistä asioista ja ajatteluni oli muutenkin "suppeaa" vaikka kuvittelinkin olevani avarakatseinen.

Osasyynä tässä oli liiallinen alkoholinkäyttö jonka olen vihdoin saanut jätettyä kokonaan. Tämä aiheutti perusteetonta ahdistusta joka oli jatkuvaa. Nyt tätä ei enää ole.

Kannabis ja sienet ovat avartaneet ajatteluani ja pystyn tekemään jo todella luoviakin ratkaisuja eri asioissa ja näkemään asioita eri kannalta. Erityisesti viimeisin trippi oli mahtava vaikka olikin järkyttävää kokea: mieltäni oli vaivannut jo todella pitkään eräs asia ja se tuli mieleen yhä uudelleen ja aiheutti pahaa oloa. Tripillä ikään kuin "sukelsin" tähän tapahtumaan ja sen jälkeen se ei ole enää vaivannut. Vaikka yritän ajatellakin kyseistä tapahtumaa, se ei enää herätä mitään tunteita.

Ajatusten avartuminen on aiheuttanut sen, että tähän mennessä olen kokeillut/tehnyt vaikka minkälaisia eri asioita jotka aiemmin olisin heti kieltänyt itseltäni. Pystyn myös nykyään helpommin tutustumaan uusiin ihmisiin  enkä enää pelkää mitä minusta ajatellaan.

Kyllä näistä on siis todellista apua, mutta kannattaa myös tehdä itsetutkiskelua yms. selvin päinkin ja tehdä siitä elämäntapa.
En usko ihmeisiin, vaan oletan niiden tapahtuvan.


Poissa Anadix

 • Tulokas
  • Viestejä: 1
  • Karma: 0
  • Profiili
Täytyy hieman omiakin kokemuksia avata kun sattui niin mielenkiintoinen aihe ja itsellä hyvin samankaltaisia kokemuksia kuin muillakin aiemmin kirjoittaneilla.

Olen noin puolenkymmentä vuotta sitten ensimmäisen kerran sieniä kokeillut ja sen jälkeen 2-4 kertaa vuodessa käynyt sieniltä neuvoa kysymässä. Ajatukseni on ollut käydä matkoilla yhden kerran jokaisena vuodenaikana, tämän olen kokenut itselleni sopivaksi määräksi. Aina ei ole saanut aikaa ja paikkaa riittävän mieluisaksi ja siitä syystä on tullut pidempiäkin taukoja väliin. Tärkeintä on itselle ollut aina kuitenkin se että set&setting on kohdillaan ja oma mieli on kunnossa vastaanottamaan sen mitä matka mukanaan tuo.

Vuosien myötä itse olen sienien avulla saanut tasapainoon oman uhkapeli riippuvuuden, Lopettanut tupakanpolton, lopettanut alkoholinkäytön ja vähentänyt kannabiksen polttelun aivan minimiin. Mitään edellämainituista en ole itseltäni kieltänyt on vain tullut vahva tunne etten niitä tarvitse. Näiden lisäksi yleinen tyytyväisyys omaan elämään on lisääntynyt merkittävästi.

Löydän itseni usein ihmettelemästä onko tämä kaikki sienten ansiota vai olisinko pystynyt noihin positiivisiin muutoksiin ilman sieniä. Vastausta tähän en tietenkään ikinä varmuudella saa, mutta muutos noin 10 vuoden takaiseen on joka tapauksessa todella merkittävä ja siitä olen todella kiitollinen! Kiitollinen olen ennen kaikkea  kuitenkin itselleni. Sienet eivät missään nimessä ole mikään ihmelääke joka laittaisi kaiken kuntoon, mutta ne antavat ehkä juurikin jonkinlaisen ikkunan josta on mahdollisuus muuttaa omia käsityksiä itsestä ja elämänmenosta yleensäkkin.

Sienten käyttöä en suoraan lähtisi kenellekään suosittelemaan ilman omakohtaista aitoa kiinnostusta asiaa kohtaan. Itse olen elänyt traumaattisen lapsuuden ja kärsinyt aiemmin masennuksesta, ollut muutamaan otteeseen työuupumuksen takia pois työelämästä. Ehkä juuri näiden traumojen ja masennuksen takia on omat matkani olleet välillä hyvinkin haastavia käsitellä. Uskon että jos olisin itse lähtenyt trippailemaan ottamatta asioista kunnolla selvää ja en olisi pitänyt kiinni kunnon valmistautumisesta olisi jälki voinut olla hyvinkin toisenlaista kuin nyt.

Kiitokset vielä Niitylle hienosta ja rehellisestä avauksesta!


Poissa Niitty

  • Viestejä: 8
  • Karma: 2
  • Profiili
Perehdyin huonosti sienten valmisteluun jotenka kokemusta ei vieläkään tullut. Silokit olivat kuivumassa lämpimässä 2-3 viikkoa eli taisivat tässä kohtaa mennä pilalle. Noin 15 kpl. Olivat sitruunamehun peitossa noin 30min ja sitten lämmin vesi päälle, haudutus, juonti ja loppujen syönti. Mielenkiintoista että vaikka en kokenut minkäänlaista matkaa tai yliluonnollisuutta, niin tuo valmistautuminen ja rentoutuminen tekivät tilanteesta silti melko mukavan vaikka samalla harmitti kaikki hukkaan mennyt vaiva. Ja se että seuraavaa mahdollisuutta saattaa joutua odottamaan ensi syksyyn ellei sitten LSD mahdollistu ennen sitä.


Poissa jkt666

  • Viestejä: 52
  • Karma: 9
  • Profiili
Niitty. Digivaaka aika kova sana niin kun on moni jo todennut. Ei ne sienet ole pilalle mennyt.


Poissa ruoja

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 122
  • Karma: 30
 • Juodaanko vähän Varjosahtia?
  • Profiili
Se on todella hienoa että ensimmäinen kokemus oli noinkin maltillinen (tai sanotaan maltillisella annoksella)! Mutta siitä huolimatta täytyy sanoa että tuo 15 on sinällään sen verran pieni annos että ei sillä useimmat ehkä varsinaisesti matkalle pääse yleisesti ottaen. Joskus sienet toki osaa yllättää :D Anekdoottina heitän myös (ei oikeastaan henkilökohtaisesta kokemuksesta, mutta kavereiden) että joskus vaatii parikin kokemusta (mielellään toki maltillisella annoksella) ennenku jotkin portit aukeaa. Samaa on ollut havaittavissa myös ganjabiksen osalta ihan vain näin sivuhuomiona. Emmä tiijä onko tuolle mitään tieteellistä pohjaa, mutta anekdoottina näin.


Poissa jkt666

  • Viestejä: 52
  • Karma: 9
  • Profiili
Viime vkl kokemuksesta voin kertoa että mielummin eka kerta rauhallisen maltillisesti kun liikaa. Katsoin kun veli "katosi" hyvin pienellä annoksella. Ei ollut hauskaa kellään..


Poissa ruoja

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 122
  • Karma: 30
 • Juodaanko vähän Varjosahtia?
  • Profiili
Viime vkl kokemuksesta voin kertoa että mielummin eka kerta rauhallisen maltillisesti kun liikaa. Katsoin kun veli "katosi" hyvin pienellä annoksella. Ei ollut hauskaa kellään..

Kyllä, ehdottomasti näin. Ja ihan jo senkin vuoksi että tietää, onko esim. yliherkkä vaikutuksille, tai vaikuttaville aineille. Harvinaista, mutta täysin mahdollista.


Poissa jkt666

  • Viestejä: 52
  • Karma: 9
  • Profiili
Jos mieli ei kestä kaikesta rauhoittelusta huolimatta niin nyt tiedän ettei jotkut asiat vaan sovi kaikille.


Poissa ruoja

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 122
  • Karma: 30
 • Juodaanko vähän Varjosahtia?
  • Profiili
Jos mieli ei kestä kaikesta rauhoittelusta huolimatta niin nyt tiedän ettei jotkut asiat vaan sovi kaikille.

Jaksamisia haasteellisen kokemuksen käsittelyyn veljesi tueksi <3