Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Tehostaako sitruunamehu trippiä?

Poissa Sienimiäs

    • Viestejä: 25
    • Karma: 1
    • Profiili
Pitkällisen ajattelun jälkeen on haltuuni päätynyt 2g cubensicsia.
Kokemusta psykeedeleistä ei ole, siis paljonko olisi järkevä määrä tätä?

2 grammaa. Joillekin vähempikin riittää. Mikäli haluat pelata varman päälle, ota vain 1,5 g. Mitään tajuntaasi sirpaleiksi pirstovaa trippiä tuskin kahdellakaan grammalla tulee :)
Hyvä kuulla, paljonko sitruunamehussa liotetut sienet tehostaa trippiä?


Poissa Sienimiäs

    • Viestejä: 25
    • Karma: 1
    • Profiili
Lainaus käyttäjältä: Käkikello - Helmikuu 07, 2014, 23:10
Suoraan sanottuna, en tiedä. Itse olen nauttinut sieneni teenä lähes aina. Kaikkein eniten nautin n. 1,5-2 g annoksesta kuivaa cubensista.

Pitää kokeilla tuolla 2g annostuksella, saa nähdä mitä käy. 


Poissa Klonkku

    • Viestejä: 1 229
    • Karma: 134
    • Profiili
Hyvä kuulla, paljonko sitruunamehussa liotetut sienet tehostaa trippiä?
Sitruuna ei sinänsä tehosta trippiä, vaan sitruunassa oleva sitruunahappo muuntaa psilosybiinin jo valmiiksi psilosiiniksi, mikä muutoin tapahtuisi elimistössä. Tämä siis tarkoittaa toisin sanoen sitä, että trippi saavuttaa huippunsa hieman nopeammin. Sitruunahappo on myös oiva apu "matkapahoinvointiin". Sitruunashotti (=sitruunamehua ja haluamasi määrä sienimurskaa shottilasillisessa) on oiva tapa nauttia sienet. Olisi hyvä antaa sitruunahapon vaikuttaa sieniin n. puolen tunnin verran, jotta se ehtii tehdä muutoksen tryptamiinien osalta.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Arvalis

    • Viestejä: 783
    • Karma: 30
    • Profiili
Olen käsitellyt aihetta aikaisemmassa postauksessani (kannattaa lukea myös vastaukset):

Miksi jengi liottaa sieniään sitruunamehussa?

Ilmeisesti monet olettavat, että sitruunamehu happamana aineena aiheuttaa psilosybiinin defosforyloitumisen psilosiiniksi ja täten ikäänkuin toteuttaisi etukäteen aktiivisen aineenvaihduntatuotteen muodostumisen. Tähän lienee syynä se, että monet lähteet mainitsevat happamien olosuhteiden edesauttavan tätä prosessia (en kuitenkaan ole löytänyt tästäkään konfirmoitua näyttöä).

Itse epäilen hyvin suurelti, että tämäntyyppinen konversio ylipäätään olisi mahdollinen liuoksen ollessa niin laimeaa. Sitruunahapon -mehun pH on 2,3 - siinä missä mahahapon pH-lukemat lähenevät jo yhtä (eli maksimihappamuutta), joten muunnoksen pitäisi tapahtua joka tapauksessa, kun sienet nautitaan oraalisesti.

Paras veikkaus on, että defosforylaatio tapahtuu käytännössä vasta ensikierron metabolian myötä, tarkemmin ottaen maksassa alkaalisen fosfataasin toimesta - tästä ainakin löytyy näyttöä.
Myöhemmin on tullut mieleen, että sitruunamehu saattaa helpottaa sienen solukon hajoamista ja siten edesauttaa vaikuttavien aineiden irtaantumista.

Sitruunamehun käytölle tosin on olemassa sekin peruste, että se saattaa vähentää pahoinvointia, joka on monelle tuttu nousuvaiheen sivuoire:

Mulla on teoria: Sienten ja muiden psykedeelien aiheuttama pahoinvointi johtuu paljolti (ellei yksinomaan) siitä, että kyseiset molekyylit tökkivät 5-HT3-reseptoria.

Tämän tyypin serotoniinireseptorit ovat levittäytyneet autonomisista reflekseistä vastaavalla ydinjatkeen alueella siten, että niiden stimulaatio johtaa välittömään oksetusrefleksiin. Ruoansulatuskanavassa niiden on tarkoitus aiheuttaa paskatusta.

Mainitusta syystä kyseisten reseptorien toimintaa rajoittavia 5-HT3-antagonisteja käytetään pahoinvointilääkkeinä mm. kemoterapian yhteydessä. Ehkä joku voimakkaista matkapahoinvoinneista kärsivä voisi kokeilla lääkitä itseään tuollaisella? Nähdäkseni sen ei pitäisi ainakaan vaikuttaa trippiin negatiivisella tavalla; vaikuttaa siltä, että kyseisen reseptorin funktio on aiheuttaa lähinnä paskoja fiiliksiä ja muiden reseptorien aktivoituminen tuottaa psykedeliaa.

Itseasiassa mm. inkivääri ja sitruuna sisältää suuria määriä monoterpeenejä, jotka toimivat 5-HT3-antagonisteina, estäen aiemmin mainittuja reaktioita.

Teoriaa tukee sekin, että LSD ei affinoidu merkittävissä määrin 5-HT3-reseptoriin; se on myös yksi vähiten pahoinvointia aiheuttavista psykedeeleistä.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher