Kirjoittaja Aihe: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi  (Luettu 9325 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Nakertaja

 • Viestejä: 57
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #15 : Marraskuu 21, 2011, 20:17 »
Rupesin itsekin noita määriä miettimään, mutta en oikein onnistunut löytämään kuin tuosta jauhetusta inkivääristä:

"Jauhettu inkivääri (940-2000 mg) estää matkapahoinvointia yhtä hyvin kuin 100 mg dimenhydramiinia kun se otetaan n. 25 minuuttia ennen matkaa. Inkiväärin vaikutus ei kohdistu keskushermostoon, toisin kuin dimehydramiini, vaan ilmeisesti suoraan vatsan eritystoimintaan."
http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=6819266

Otettava siis hyvissä ajoin ennen matkaa ^-^

Poissa Arvalis

 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #16 : Joulukuu 21, 2011, 03:09 »
Mulla on teoria: Sienten ja muiden psykedeelien aiheuttama pahoinvointi johtuu paljolti (ellei yksinomaan) siitä, että kyseiset molekyylit tökkivät 5-HT3-reseptoria.

5-HT3-reseptoreja on jonkin verran keskushermossa (ja ilmeisesti niiden aktivaatio aiheuttaa tukalia psyykkisiä tuntemuksia), mutta myös laajamittaisesti irrallaan keskushermostosta, ja tämän tyypin serotoniinireseptorit ovat levittäytyneet autonomisista reflekseistä vastaavalla ydinjatkeen alueella siten, että niiden stimulaatio johtaa välittömään oksetusrefleksiin. 5-HT3-reseptoreja esiintyy huomattavasti muunmuassa kiertäjähermon alueella.

Mainitusta syystä kyseisten reseptorien toimintaa rajoittavia 5-HT3-antagonisteja käytetään pahoinvointilääkkeinä mm. kemoterapian yhteydessä. Ehkä joku voimakkaista matkapahoinvoinneista kärsivä voisi kokeilla lääkitä itseään tuollaisella? Nähdäkseni sen ei pitäisi ainakaan vaikuttaa trippiin negatiivisella tavalla; vaikuttaa siltä, että kyseisen reseptorin stimulointi aiheuttaa lähinnä paskoja fiiliksiä ja muiden reseptorien aktivoituminen tuottaa psykedeliaa.

Itseasiassa mm. inkivääri ja sitruuna sisältää suuria määriä monoterpeenejä, jotka toimivat 5-HT3-antagonisteina, estäen aiemmin mainittuja reaktioita.

Inkivääri sisältää myös galanolaktonia, jonka on myös todettu vaikuttavan 5-HT3-antagonistisesti.

Teoriaa tukee sekin, että LSD ei affinoidu merkittävissä määrin 5-HT3-reseptoriin; se on myös yksi vähiten pahoinvointia aiheuttavista psykedeeleistä.

Mainittakoot vielä, että toi reseptori eroaa muista serotoniinireseptoreista merkittävästi ollen (hyvin nopeasti vastetta tuottava) ligandin säätelemä ionikanavareseptori, siinä missä muut serotoniinireseptorit on G-proteiinikytkentäisiä (välittäen signaaleja huomattavasti hitaammalla tahdilla kaskadisten reaktioketjujen myötä) - eli itseasiassa se on enemmän sukua nikotiinia vastaanottavalle asetyylikoliinireseptorille kuin muille serotoniinireseptoreille.


EDIT: Olen editoinut tätä viestiä useaan kertaan tietämykseni lisäännyttyä.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2018, 00:04 kirjoittanut Arvalis »
"Beyond a certain point, the whole universe becomes a continuous process of initiation."
-- Robert Anton Wilson

Poissa Nyäpikkä

 • Viestejä: 380
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #17 : Joulukuu 21, 2011, 17:48 »
Täytyypä pitää mielessä toi inkiväärikikka seuraavan kerran kun merellä joutuu kovempaan keliin. Viimeisen meritautisession aikana pystyin tekemään jonkinlaista vertailevaa tutkimusta olojen vartautumisesta tiettyihin päihdekokemuksiin. Alkava yökötys muistutti lähes 1:1 sieneilyjä mutta suun kuivuminen enemmän kannabisoloja. Siinä vaiheessa kun sylkirauhaset alkavat kunnolla pukata tavaraa suuhun, tietää että on tullut aika siirtyä reelingin ääreen.

Poissa Arvalis

 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #18 : Tammikuu 21, 2014, 04:45 »
Jatkeena aikaisempaan lässytykseen: Useiden kannabinoidien on myös todettu estävän 5-HT3-välitteistä viestintää (kannabinoidireseptoreista irrallisen mekanismin kautta).

No, sehän nyt ei ollut mikään uusi juttu, että hatsi auttaa pahoinvointiin.
"Beyond a certain point, the whole universe becomes a continuous process of initiation."
-- Robert Anton Wilson

Poissa j0rmis

 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #19 : Helmikuu 03, 2014, 00:39 »
Meinasin jo luovuttaa sienien suhteen, sitten tajusin kokeilla tehdä niistä teetä. (puristan aina sitruunaa mukaan, eikös se sitten oo ns. lemon tek?)
Suosittelen kokeilemaan jos raa'at sienet aiheuttaa vatsanväänteitä.

Poissa intellectbucket

 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #20 : Elokuu 31, 2014, 13:58 »
Eilen nautin semejä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, ensimmäistä kertaa teeksi haudutettuna. Kostutin 50 medium-kuivaa sientä sitruunamehulla, ja annoin olla 10 min rauhassa. Sitten lisäsin lämpimän veden, odotin 20 min, join teen ja söin sienet mukin pohjalta. Noin 15 min päästä sienet alkoivat toimimaan, tuoden pintojen väreilyä, euforiaa ja todella huonon fyysisen olon.
Aiemmin sienitripillä ollessani olen polttanut ketjussa tupakka kamalia määriä. Nyt yksienkin sauhujen hengittäminen alkoi etomaan. Myös liikkuminen huononti oloa.

Huono olo vei tripiltä sen suurimman nautinnon, kun hengittäminenkin tuntui välillä tuovan oksennuksen suuhun. En tiedä oliko annos liian suuri, sitä en kuumotellut lainkaan, mutta ikäänkuin liian kovat ja nopeat nousut olisivat tuoneet fyysisen pahoinvoinnin aiempia kertoja voimakkaammin esille.

Täytynee kokeilla seuraavalla kerralla tuota inkivääriä.

Poissa Alfamursu

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Sienten aiheuttama fyysinen pahoinvointi
« Vastaus #21 : Maaliskuu 09, 2015, 02:40 »
Itelle se on nimenomaan just merkki että "kohta kolisee" kun rupee vattan pohjasta vääntään. siin on sitte hyvä kovimmissa nousuissa aina käydä heittään jo melkein rituaaliksi muodostunut laatta  ::)