Tosi mukavaa seurata suomalaista paneelia aiheesta. Hyvät keskustelijat ja yleisö.
Ram Dassille naureskelu tuntu perustuvan ulkoisten seikkojen nopeahkolle muutokselle ja (keskustelussa muuten kyllä ruodituille) ennakkoluuloille. Dass ammensi pitkälti itämaisesta kokemusperäisestä filosofiasta/kontemplatiivisesta perinteestä (bhagavad gita jne.), vähemmän taikauskosta.
Terencen suuren annoksen trivia oli hyvä. Suurten annosten mainostaminen oli silti siis ok, koska itse koki negatiivisen/ylitsepursuavan kokemuksensa niin merkitykselliseksi? Prioriteetin kärjessä on siis (subjektiivinen!) merkityksellisyys, ei niinkään kohentunut elämänlaatu tmv. Syvästi merkitykselliset kokemukset ovat tuntuneet johtavan elämän syvyyden lisääntymiseen, joka toisaalta ulottuu myös onnellisuuden tunteisiin jotka itsetuntemuksen kasvaessa moniulotteisempia.
Elämän syvyyttä ei silti voi hahmottaa ilman verokkia, subjektille (jolla rajat) skaala on todellisuudessa loputon. Rajoitetulle subjektille monet asiat ovat äärettömiä, toisaalta ne juuri osoittavat illusorisesti rajoitetun subjektin pohjattoman luonteen.
Elämän syvyyden (nopeasti lisää merkityksiä) lisääntyminen tuottaa nähdäkseni useimmiten E(dge)G(od)O(ut) dissoluutiosta poikkeavan kokemuksen psykevalaistumisesta.
Kiitos uusistakin näkökulmista. Mystiikka vähenee.