Kirjoittaja Aihe: Rihamstoa ja reissua pukkaa.  (Luettu 228 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Wildchild

  • Viestejä: 14
    • Profiili
Rihamstoa ja reissua pukkaa.
« : Joulukuu 31, 2018, 09:36 »
Hei. Ensimmäinen kasvastus meneillään ja alun pienistä sähläyksistä huolimatta PF-tek:illä rihmastot ovat alkaneet kasvamaan eri tahdeissa kaikkiin lasipurkkeihin. Ongelmaksi on tullut nyt aikataulut. Luin Hullu Mytologia ja hiukan tulkitsin väärin pelkkää kuvaa kasvatuksen kaaresta ja ajattelin aikatulut sen mukaan.

Rihmaston kasvaminen onkin kestänyt pidempään mitä ajattelin (tekstissähän tämä selkeästi lukee, että saattaa kestää parikin kuukautta) ja nyt osassa purkeista on täysi rihmasto ja osa on vasta puolessa välissä. Minulla on reilu viikon reissu joka alkaa 13.1 ja nyt en oikein tiedä kuinka toimisin tässä tilanteessa.

Eli kannattaisiko yrittää laittaa täydet rihmastot nyt kasvatukseen ja yrittää saada yksi sato ennen reissua?
Onko vasta kehittyvillä rihmastoilla mahdollilsuutta olla purkeissa vielä kolme viikkkoa?

Tai sitten yksinkertaisesti, kuinka tekisitte asian suhteen tässä tilanteessa? Minulla on mahdollisuus siirtää purkit esim erittäin tasaiseen +17C lämpötilaan jos se hiukan hidastaa rihmamastojen kehitystä ja parantaa "säilyvyyttä".

Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen, että käsittääkseni haastavin prosessi näyttää onnistuneen varsin hyvin, koska kaikissa purkeissa on vain valkoista rihmastoa. Itiöt kakkuihin on ruiskutettu 20.11.

Kiitoksia kaikillle jotka jaksavat antaa vinkkejä ja hyvää uutta vuotta kaikille!


Poissa Eni

  • Viestejä: 344
    • Profiili
Vs: Rihamstoa ja reissua pukkaa.
« Vastaus #1 : Joulukuu 31, 2018, 10:54 »
Laita kokonaan rihmastoituneet purkit sinne viileämpään ja anna muiden olla huoneenlämmössä
TAI
Annat vaan kaikkien olla huoneenlämmössä.
Rihmasto kyllä pysyy hyvänä monta viikkoa ja saattaapi alkaa pinnaamaankin tai ainakin on erittäin valmis pinnaamaan, jos saa vakautua kunnolla.
Jos siirrät umpeenkasvaneet kakut nyt fruittaukseen, on aina riski etteivät ehdi tehdä satoa tässä parissa viikossa, mikä ei toki ole hyvä.
Jos sinulla on hyvin automaattisesti toimiva fruittaustila, niin toki voit jättää kakkusi viikoksi sinne. Mikäli manuaalisen tuulettelun tarvetta on, en korkkaisi purkkeja ennen reissua. Lisäksi jos lakit vaikkapa aukeavat reissusi alkupäivinä, niin laatikkosi on mustanaan itiöistä kotiin palatessa, mikä on myös aika perseestä.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Wildchild

  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: Rihamstoa ja reissua pukkaa.
« Vastaus #2 : Joulukuu 31, 2018, 13:46 »
Kiitoksia nopeasta vastauksesta ja avusta tilanteeseen!

Vastaus antaa tukea itselle vielä varsin uuteen asiaan ja toimin ensimmäisen vaihtoehdon mukaisesti ja uskon, että se johtaa hyvään lopputulokseen aikanaan.