Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Asiattomien viestien poistaminen/muokkaaminen

Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 229
  • Karma: 134
  • Profiili
Kuinka toimimme tilanteissa joissa jollaintapaa tarjotaan vaihdossa suoraan huumaus-/lääkeaineeksi luokiteltuja substansseja vähintäänkin epäsuorasti? Kyseessä ei siis ole suoranaisesti kauppa, mutta kuitenkin vaihtokauppa.

Esimerkkinä toimikoon tästä viestiketjusta tällainen viesti:
Extracteja kyllä saa kun vain tietää mistä etsiä. :) Mikäli pistokkaita laitat kesällä jakoon niin voisin lahjoittaa sinulle siitä hyvästä jotain extractia! :)

Käykää poistamassa jos viesti on mielestänne asiaton, itse en uskaltanut vielä jos se sallitaan seuraavista syistä:

Periaatteessahan salviapistokkaidenkin lähettäminen anonyymisti, mutta julkisesti on laitonta, mutta se on (ainakin tähän asti) sallittu foorumilla julkisesti. Esimerkkinä tulee mieleen salvian kasvatusketjussa oleva kilpailu, jossa pääpalkintona on salvian pistokas ja olempa itsekin lupaillut pistokkaita jossain vaiheessa jakaa. Liekö joskus ollut Kirpputori -alueellakin jollain pistareita jaossa. Salviapistokkaissa ja extractissa on se suurehko ero, rttä extracti on suoraan huumausaineeksi käytettävää materiaalia, mutta pistokas voi olla vain koristekäyttöön. Palstalla on jaettu myös järjestyssäännöissä mainittuja kyseenalaisten kasvien pistokkaita ja siemeniä (mielestäni ehkäpä esim. DMT-kasvien pistokkaat, päivänsinen siemenet, Daturan siemenet, Peganum harmalan siemenet ja oopiumunikko tms. kuuluvat näihin, sillä ne sisältävät suoraan laittomia alkaloideja).

Kerrataampas vielä foorumin järjestyssäännöt:
1. Taikasieni.net on tarkoitettu ainoastaan sananvapauden toteuttamiseen, eivätkä keskustelupalsta tai sen käyttäjät täten kehota ketään rikkomaan Suomen lakia tai vastaa jakamansa tiedon todellisuusperästä tai mahdollisesta väärinkäytöstä.

2. Palstalla ei myydä psilosybiinisieniä tai niihin rinnastettavia huumausaineita. Koskee kaikkea nesteviljemistä tai rihmastosta aina valmiisiin sieniin asti. Myös ostattelu on kiellettyä. Itiöiden välittäminen on sallittua.

3. Ylläpito ei vastaa käyttäjien kirjoituksista, lopullinen vastuu on aina kirjoittajalla.

4. Ylläpidolla on täysi oikeus sensuroida tai poistaa viestejä erityistapauksissa. Pääasiallisesti kuitenkin sananvapaus vallitsee.

5. Kaikkien kyseenalaisten kasvien, sienten ja aineiden kauppaaminen tai ostattelu on kiellettyä.

Muuta huomioitavaa:

IP-osoitteita ei luovuteta ylläpidon toimesta mihinkään missään tapauksessa. Palvelin sijaitsee ulkomailla.

Jos viesti päätetään poistaa, se ei ole kuitenkaan mielestäni bannauksen arvoinen, sillä se ei suoranaisesti riko sääntöjä, ehkäpä siitä voisi kuitenkin kirjallisen varoituksen antaa, mutta ystävälliseen sävyyn. Peace works.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Mik.is

  • Viestejä: 760
  • Karma: 47
  • Profiili
Siirsin viestisi toimiston puolelle. Näistä voi hyvin keskustella kaikkien käyttäjien kanssa.

Periaatteessahan salviapistokkaidenkin lähettäminen anonyymisti, mutta julkisesti on laitonta, mutta se on (ainakin tähän asti) sallittu foorumilla julkisesti.

Kuinkas hyvin tunnet tuota lainsäädäntöä? Meinaan ainakin wikipediassa sanotaan, että:

Lainaus käyttäjältä: Wikipedia Salvia Divinorum
Suomessa salvia divinorum luokitellaan lääkkeeksi, ja sen postittaminen Suomeen, sekä maahantuominen ilman asianmukaista reseptiä on kielletty. Salvia divinorumia ei kuitenkaan luokitella huumausaineeksi, eikä sen hallussapito ole laitonta.

Eli maahantuonti on laitonta ilman reseptiä, mutta hallussapito Suomessa kuitenkin laillista. Eli Suomen sisällä postittaminen ei olisi laitonta? Wikipediaa tietenkään ei voi uskoa, mulla ei oo faktatietoa asiasta. Jos joku tietää enemmän valaiskaa.

Mitä tulee tuohon xtractin tarjoamiseen, (onko se nyt edes laitonta) asiasta vois huomauttaa yksityisviestillä, että parempi, jos et tarjoile forumilla julkisesti.

Mädi on noi säännöt kirjoittanut, mä pidin niitä jo alkuun vähän turhan kireinä.

On kuitenkin järkevää pitää forum siistinä laittomien huumausaineiden vaihdoista, koska silloin forum saattaisi ruveta kiinnostamaan viranomaisiakin enemmän. Jos täällä jaetaan vain lähinnä informaatiota, niin saadaan varmaan olla aika rauhassa.

Itsekin olet Klonkku lain rajamailla omissa kirjoituksissasi:

...

Mainostat jakavasi itiöitä kasvatustarkoitukseen.. Tietääkseni psilosybiiniä sisältävien sienten itiöiden halussapito on Suomessa laillista vain, jos niistä ei aio kasvattaa mitään. Psilosybiinisienten kasvattaminen on lailla kielletty.

Itse oon vähän kuumotellut samanlaisen tarjouksen esittämistä forumilla. Kyllä tuosta virkavalta selvästi huomaa, että kasvatustarkoitukseen on jaossa, ja siitä voi sitten tilata sulta yhden printin ja saada sun dna:n selville. *foliohattu päässä


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 229
  • Karma: 134
  • Profiili
Helkkarin helkkari kun yhdistää aina mielessään salvian huumeeksi vaikka kuitenkin tiedostaa sen olevan lääkeaine.

Myönnän jakavani itiöitä ilmaiseksi kasvatustarkoitukseen, sillä järjestyssäännöissä kielletään ostaminen ja kauppaaminen. Kuitenkin toimintani on Suomen lain rajamailla, joten uskoisin sen olevan tavallaan myös foorumin lain vastaista. Kuitenkin itiöt ovat Suomen lain mukaan laillisia. En sen kummemmin kuumottele jakamista, tulee aina juteltua ihmisten kanssa jokusen viestin verran ennen kuin lähettelen printin. Kunhan saan itiöt jaettua pidän pienen breikin foorumilta (toivottavasti pystyn). Muutan kuitenkin itiönjakoviestiäni hieman erilaiseksi. ;)

Selvyys asiaan kuitenkin tuli. Kiitos informaatiosta Mik.is.

Edit: Viestiäni olikin aika vaikea muokata laissa kierrettäväksi. Hullu mykologi -opaskin on tarkoitettu taikasienten kasvatustarkoitukseen.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Mik.is

  • Viestejä: 760
  • Karma: 47
  • Profiili
Poistin tuosta omasta viestistäni tarkan lainauksen sun viestistä. Näin voit jälkeenpäin muokata ton viestisi ihan mihin muotoon haluat.

Myönnän jakavani itiöitä ilmaiseksi kasvatustarkoitukseen, sillä järjestyssäännöissä kielletään ostaminen ja kauppaaminen.

Ei kai itiöiden kauppaamista oo kielletty? Kirpputorilla voi ostaa/myydä/vaihtaa kamaa, jos se on laillista tavaraa Suomessa.