Nämä ovat mielenkiintoisia ajatuksia, minkä toteuttaminen voi olla käytännössä hyvin vaativaa. Sitten kun alkaa todella suunnittelemaan, huomaa pian asioiden haastavuuden. Mitä pidemmälle kohti symbioottista luontosuhdetta haluaa ja mitä kauemmas sivistyksestä, sitä monipuolisempia taitoja selviytyminen nykyajan köyhtyneessä luonnossa vaatii. Eikä tämän tyypin onnela ole mahdollinen kuin hyvin harvoille, joten itsekeskeinen ratkaisu yhteiskunnasta irtautuminen omalla tavallaan on.
Kiitos linkistä, täytyy kurkata!
Asioiden haastavuus tuntuu sitä voimakkaammalta, mitä vähemmän asiaan on perehtynyt, tottakai.
Suomessa luonto on kuitenkin sen verran monipuolinen, vielä, että sen suhteen ei ongelmia suuremmin voisi kuvitella tulevan.
Mielestäni olet väärässä tuosta, että tämän tyypin elämäntapa "onnela", olisi mahdollinen vain harvoille.
Eihän tämä minultakaan ole vaatinut kuin muutaman vuoden perehtymistä asiaan. Varsinkin ennakkoasenteet ovat kaikissa asioissa kehittymisessä todella merkittäviä.
Teon itsekkyydestä en menisi vannomaan myöskään. Tässä nykyisessä systeemissä vastuun kantaminen omasta olemassaolosta on lähes mahdotonta.
Toisin kuin omavaraisessa systeemissä, kohtaat täydellisesti tekemäsi työn tuloksen. Tässä on jopa hieno haaste; kuinka vähällä tekemisellä sitä pystyisikään tulla toimeen loistavasti!
Suurin ongelma tuntuisi olevan se, että kaikki tieto on niin hajallaan liittyen omavaraisuuteen.
Juuri tähän tiedonhankintaan on kulunut valtavasti energiaa, mutta pidän kuitenkin tiedonhakemisesta.
Tässä on suunnitelmat omavaraisuuden suhteen kehittyneet jo todella pitkälle.
Lasse Nordlund on ollut suurimpia innoittajiani. Kannattaa googlailla hänestä hieman.
Ajatus omavaraisuudesta tuntuu sitä kaukaisemmalta, utopistisemmalta ja mahdottomalta, mitä vähemmän asiasta on ottanut selvää.
http://wikikko.info/wiki/Etusivu - auttaa alkuun pääsemisessä.
Ennen tätä pakonomaista tarvetta lähestyä omavaraisuutta, en todellakaan osannut arvata kuinka pullollaan viereinen kirjasto on puutarhaan ja rakentamiseen liittyvää kirjallisuutta!
Olen lukenut monia hyötypuutarhakirjoja ja rakentamiseen liittyviä kirjoja. Menestyvän puutarhan avaimet ovat kompostissa, viljelykierrossa ja kasvien järjestyksessä. Rakentamisella on taasen vain mielikuvitus rajana, jos rohkeutta kokeilemiseen riittää. Monilla ihmisillä on hyvin rajoittunut näkemys siitä, millainen asunto voi olla.
Kannattaa googlata vaikka kuvahakuun "alternative building".
http://www.simondale.net/house/Periaatteessa olen jo edennyt tässä suunnitelmassa siihen pisteeseen, että enään tarvitsee vain tontti alle hankkia.
Aikuistumisesta sen verran, että tuntuu jotenkin oudolta nähdä ympärillään massoittain "aikuisia ihmisiä" jotka eivät todellakaan ole ottaneet vastuuta olemassaolostaan, ja sitten vielä kouluttavat jengiä elämään samalla tavalla.
Onhan tässä myös sairastumista ja kuolemaa mietitty. Lukuisat sairaudet johtuvat vain elämäntavasta.
Pariin kertaan on kuolema liipannu sen verta läheltä, että ihmetyttää miten tässä vieläkin ollaan. Nyt olen kuitenkin jo sujut kaiken väliaikaisuuden suhteen. Hauskana, mutta turhana ajatusleikkinä on kuoleman jälkeinen.
Nyäpikälle:
Tuossa on tietenkin kyse jo ihan erilaisesta elämäntavasta. Itse aion koneet jättää omavaraisuuteen siirryttäessä.
On kyllä tullu vastaavia juttuja mietittyä, mutta noissa jäädään riippumaan niin monien tekijöiden varaan, että ei meikälle sovi.