Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Baeokystiini

Poissa Klonkku

    • Viestejä: 1 229
    • Karma: 134
    • Profiili
MODE: Tämä ketju on tarkoitettu keskusteluun baeokystiinistä. Keskustelu sai alkunsa täältä. Alla on lainattua keskustelua sieltä:

Jos meinaat tilannetta Suomessa, niin on niissä ainakin eri vaikuttavat aineet. Semilanceatassa on pääosin psilosybiiniä (mikä muuttuu psilosiiniksi) ja baeokystiiniä. Kotona kasvatetuilla tarkoittanet cubensista, missä on psilosybiiniä ja psilosiiniä, mutta vain hyvin vähäinen määrä baeokystiiniä. Psilosybiini on psilosybiiniä ja psilosiini on psilosiinia. Maanläheisyys on minun mielestä käyttäjän mielen tuotetta ("todellista" silti) ja erot sienten vaikutuksissa esim. eri cubensislajikkeiden välillä johtuvat tästä.

Pampula: Haluaisitko vähän avata tota baeokystiini-juttua jossain päin foorumia. Moisesta aineesta ei pikahaun mukaan ole koko foorumilla kirjoitettu laisinkaan, enkä ole siitä muutenkaan ennen tätä koskaan mitään kuullut, eikä sen vaikutuksista ole mitään kummempia tutkimuksia.

Joo tuo baeokystiini juttu tarvitsee kyllä nyt vähän, ja vähän enemmänkin avaamista. Wikipedian mukaan sitä on psilosybiinisienissä, mutta hyvin hyvin vähän. Ja onko tällä aineella merkitystä? Onko tällä aineella yksinään minkäänlaista käyttöpotentiaalia?

Mielenkiintoista, tästä voisi etsi hieman lisää informaatiota.

Lainaus
Baeocystin is a mushroom alkaloid and analog of the psychedelic hallucinogenic drug psilocybin, a tryptamine derivative. It is found as a minor compound in most psychoactive mushrooms together with psilocybin, norbaeocystin, and psilocin. Little information exists with regard to human pharmacology, but in the book Magic Mushrooms Around the World, author Jochen Gartz reports being aware of a study in which "10 mg of baeocystin were found to be about as psychoactive as a similar amount of psilocybin."

http://en.wikipedia.org/wiki/Baeocystin

Kun puhun pitoisuuksista, niin tarkoitan käytännössä näitä arvoja:

http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin_mushroom (kohta "Dosage")

Ne ovat ilmeisesti kokoelma eri vuosien varrella tehtyjä mittauksia, eli tieto on otettu täältä:

http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml

Lainaus
Please note that these do not represent average values for widely sampled populations. Just because a mushroom species has some samples that show high or low concentrations does not mean that all mushrooms of that type have levels matching those in this chart.

Kovin on hajanaista... Nuo ovat kuitenkin niitä harvoja referenssiarvoja, mitä meillä on käytössämme, joten paremman datan puuttuessa täytyy vain uskoa niihin. Semilanceata sisältää 0.98% psilosybiiniä, 0.02% prosenttia psilosiinia ja 0.36% baeokystiiniä. Jos vertaillaan hiukan noiden prosenttiosuuksien suhteita, niin minä ainakin teen sellaisen huomion, että psilosiinin osuus silokeissa on mitätön verrattuna psilosybiiniin ja baeokystiiniin. Sitä itse asiassa tukee muutama käytännön havainto silokeista: 1) Ne eivät menetä juurikaan tehoa kuivauksessa (psilosybiini on suhteellisen stabiili) ja 2) ne eivät kovin paljon sinisty (sinistymisen arvellaan olevan merkki psilosiinin hapettumistuotteista).

Cubensis sisältää 0.63% prosenttia psilosybiiniä, 0.25–0.60% psilosiinia ja 0.02–0.025% baeokystiiniä. Jotain sellaista voisi edellisen kappaleen päätelmien hengessä ja käytännön todisteisiin nojautuen odottaakin, koska cubensis 1) menettää huomattavasti tehoaan kuivauksessa (psilosiini hajoaa epästabiilina) ja 2) cubensis myös sinistyy varsin huomattavasti (hapettumistuotteet). Eli toisin sanoen psilosiiniä pitäisi olla enemmän kuin silokeissa (sinistyy enemmän) ja lisäksi sen määrän pitäisi olla psilosybiinin kanssa samaa luokkaa (tehon lasku). Käytännön tulokset tukevat loogisella tavalla teoriaa, mutta olen avoin vastaväitteille.

Kuten sanoitte, tuosta beokystiinistä on aika vähän tietoa tarjolla. Mädi jo tuossa taisikin linkata tärkeimmän siitä vähästä. Minun (ja Mädin) huomio kiinnittyi tähän:

Lainaus
...but in the book Magic Mushrooms Around the World, author Jochen Gartz reports being aware of a study in which "10 mg of baeocystin were found to be about as psychoactive as a similar amount of psilocybin."

Jos semilanceatassa on tuota baeokystiiniä todellakin se 0,36% ja jos baeokystiini on yhtä psykoaktiivinen kuin psilosybiini, niin sen merkitys psykoaktiivisuuden kannalta voi olla hyvinkin merkittävä.

Baeokystiini?

Se aine, josta vaietaan, mutta siellä se on ihan yhtäläillä kuin psilosybiini ja psilosiinikin, sienessä. Sillä on selitetty mm. sienitripin antamia henkisiä kokemuksia, visuaalisuutta jne. "Cubensistrippi on jollaintapaa henkisesti helpompi ja vaivattomampi kuin silokkitrippi", joku joskus aikoinaan sanoi. Tämä voisi johtua siitä, että baeokystiinin määrä on huomattavasti suurempi silokeilla kuin cubensiksilla (vrt. Semilanceatan 0,36% -> Cubensiksien 0,02%:iin). Itse uskon tuossa olevan jotain perää. Ainoana lopullisesti vaikuttavana aineena ei siis toimi psilosiini, ja siksi baeokystiinistä ja sen vaikutuksista olisi syytä keskustella ja kerätä tietoa/kokemuksia enemmänkin.

Olenkin nyt kiinnostunut hyvin paljon tästä kyseisestä aineesta je sen vaikutuksista ihmismieleen ja tripin luonteeseen. Kummastuttaa miten lähellä baeokystiinin kemiallinen rakenne on verrattuna psilosybiiniin ja DMT:hen.[smg id=1690]

Pyrin saamaan käsiini mahdollisimman paljon baeokystiiniä sisältävän sienen, joka voisi tässä tapauksessa olla vaikkapa silokki (sisältää melkein kolmasosan tuoreen sienen vaikuttavista aineista baeokystiiniä), mutta etnobotaanisesti mielenkiintoisempikin baeokystiinirikas sieni olisi mukava saada käsiinsä ja kasvattaa, vaikkapa Psilocybe azurescens. Myös muista suhteellisen paljon baeokystiiniä sisältävistä sienistä olisi kiva kerätä listaa. Tässä yksi: http://en.wikipedia.org/wiki/Conocybe_smithii

Baeokystiinillä on myös "serkkupoika" norbaeokystiini. Erowidin tekstiä näistä aineista:
"In other words, baeocystin and norbaeocystin are just psilocybin with one methyl and two methyls respectively lopped off. When baeocystin and norbaeocystin are dephosphorylated, they turn into 4-hydroxy-N-methyltryptamine and 4-hydroxytryptamine respectively. All 4 substances are presumed hallucinogenic though some suspect they are less psychoactive than psilocin or psilocybin. And unfortunately for all you synthesis experts, while baeocystin and norbaeocystin do not have DEA control numbers they do both fall under the Controlled Substance Analogue Act.

Baeocystin and norbaeocystin are generally present in smaller quantities than psilocyin and psilocybin, if they are present at all. Very little work seems to have been done with either substance (Chemical Abstracts averages a cite a year, with most being of the variety "baeocystin found in Psilocybe totallyobscuralis"). There has been speculation about a possible correlation between baeocystin content and nausea, but at least one bioassay suggests the effects are quite similar to those of psilocybin and psilocyin."

Eikö psilosiini olekaan loppupeleissä ainoa vaikuttava aine tripillä? :-\

Löysin pikaisella googlettamisella vain muutamia keskusteluja, joissa pohdittiin baeokystiinin vaikutuksia ja roolia sienissä. Kuitenkaan mitään varmaa tietoa ei missään näkynyt olevan. Useimmat epäilivät baeokystiinin tuovan enemmän henkisen fiiliksen, ja psilosiinin taas hallusinaatiot. Synteettisen psilosiinin kokeileminen voisi avata hieman asiaa empiirisesti.. Hemmetti kun ei tullut aikoinaan kokeiltua. :(

Synteettinen baeokystiini olisi mielenkiintoista ainetta! Mikähän mahtaa olla baeokystiinin laillinen status? Aivan kuin annostuksena olisi vilahtanut 10mg jollain foorumilla.. Ei näyttäisi olevan myynnissä, tai sitten en osaa etsiä. Baeokystiini on siis 4-PO-NMT ainakin tämän lähteen mukaan: https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=posts&t=15157 ja eräältä keskustelufoorumilta löysin aineesta seuraavaa nippelitietoa:

Names: 4-po-nmt , Baeocystin,
IUPAC Name: 3-[2-(methylammonio)ethyl]-1H-indol-4-yl hydrogen phosphate
CAS Number: 21420-58-6
Formula: C11H15N2O4P*
Molar Mass: 270.222 g/mol


Todella mielenkiintoista. Baeokystiini/psilosybiini/psilosiini-suhteillahan voisi hifistellä labraoloissa aivan kuin kannabiksen eri kannabinoideilla.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Ystävällinen Apina

    • Viestejä: 48
    • Karma: 8
    • Profiili
Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla lisää tästä yhdisteestä.

En ole kemisti enkä ymmärrä juurikaan mitään noista kemiallisista kaavoista mutta tuossa toissapäivänä etsiessäni mm. shroomerystä tietoa silokin annostuksesta törmäsin siihen että yleisesti semilanceataa pidetään vahvempana kuin cubensista. Löysin myös tälläisen listan



Tämähän on nyt vain tälläinen heitto tai veikkaus enkä väitä tuntevani aihetta kovinkaan hyvin mutta
voisiko olla että se on juuri se baeokystiini, joka tekee semilanceatasta vahvemman kun ilmeisesti nuo psilosybiini pitoisuudet liikkuvat suurinpiirtein samoissa lukemissa molemmissa sienissä?


Poissa Klonkku

    • Viestejä: 1 229
    • Karma: 134
    • Profiili
Tämähän on nyt vain tälläinen heitto tai veikkaus enkä väitä tuntevani aihetta kovinkaan hyvin mutta
voisiko olla että se on juuri se baeokystiini, joka tekee semilanceatasta vahvemman kun ilmeisesti nuo psilosybiini pitoisuudet liikkuvat suurinpiirtein samoissa lukemissa molemmissa sienissä?
Psilosybiiniä on kuivassa Semilanceatassa suhteessa painoon enenmmän kuin Cubensiksessa. Jos verrataan kuivaneita yksilöitä ja oletamme, että psilosiini on hävinnyt kuivamisprosessin aikana pois: Semilanceatassa psilosybiiniä oli 0,98% ja Cubensiksessa 0,63%. Jos sienet käytetään märkänä, psilosiini+psilosybiini pitoisuudet ovat suunnilleen samat.

Baeokystiini ilmeisesti hapettuu suunnilleen psilosybiinin kanssa käsi kädessä, eli ei kovinkaan nopeasti ja pysyy siis kuivassakin sienessä:
"From 1960 on, it was found that only psilocin can be oxidized into products of bluish-green colour (GARTZ, 1996).The phosphate group in psilocybin and baeocystin prevents direct oxidation of the alkaloids." Lähde kannattaa tsekata läpi.

Täällä kans jotain Hoffmannin tutkimuksien spekulaatiota.

By the way: Shroomeryn kuvat saa näkymään klikkaamalla hiiren oikealla napilla ja valitsemalla "Kopioi kuvan URL-soisite" ja lisäämällä se osoitekenttään.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Arvalis

    • Viestejä: 783
    • Karma: 30
    • Profiili
Jonathan Ott ja Jochen Gartz muistaakseni ovat maistelleet puhdasta baeokystiiniä ja todenneet sen aktiiviseksi.

Baeokystiinin pitäis periaateessa metaboloitua 4-HO-NMT:ksi (kuten psilosybiini redusoituu psilosiiniksi) jonka aktiivisuus on epäilyksenalaista.

Itse oon kelannut, että luultavasti transferaasientsyymit muovaavat 4-HO-NMT:n uuteen uskoon lähes välittömästi ja mahdollisia vaikutuksia hädin tuskin huomaisi edes parin minuutin aikana. Ellei siitä sitten synny jotain psykoaktiivista metaboliittia joka tulee takaisin kiertoon.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Klonkku

    • Viestejä: 1 229
    • Karma: 134
    • Profiili
Löysin Panaeolus cyanescens -lajin baeokystiinipitoisuuksista tällaista tutkimusta: http://www.shroomery.org/images/23937/83990-com-stijvepage119.jpg (näyttäis vähän arvot heittelevän). Baeokystiiniä siis sienessä näyttäisi tutkimusten mukaan olevan max. 0,02 mg/kg kuivaa sientä. Eli prosentuaalisesti baeokystiinin määrä jää olemattoman pieneksi verrattuna muihin tryptamiineihin.

Jonathan Ott ja Jochen Gartz muistaakseni ovat maistelleet puhdasta baeokystiiniä ja todenneet sen aktiiviseksi.

Baeokystiinin pitäis periaateessa metaboloitua 4-HO-NMT:ksi (kuten psilosybiini redusoituu psilosiiniksi) jonka aktiivisuus on epäilyksenalaista.

Itse oon kelannut, että luultavasti transferaasientsyymit muovaavat 4-HO-NMT:n uuteen uskoon lähes välittömästi (metyyliamiinit pilkkoutuvat huomattavan helposti); mahdollisia vaikutuksia hädin tuskin huomaisi edes parin minuutin aikana. Ellei siitä sitten synny jotain psykoaktiivista metaboliittia joka tulee takaisin kiertoon.
Jos baeokystiini toimii, mutta metaboloituu (ainakin osaksi) 4-HO-NMT:ksi, jonka ei ole todettu olevan aktiivinen, on baeokystiinin tuotettava muitakin metaboliittejä tai vaikutettava alkuperäisessä muodossaan, sillä muutenhan sitä ei voitaisi todeta aktiiviseksi.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.