Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Foorumin olemassaolon merkitys

Poissa Pehmo

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 209
  • Karma: 11
  • Profiili
Itse ajattelen foorumia kaikkein eniten tietopankkina tai kirjastona johon kaikilla on vapaa pääsy lukemaan ja kirjoittamaan asioita nyt ja tulevaisuudessa. Kaikenlainen keskustelu foorumilla on tottakai hyväksi, mutta eniten näen painoarvoa asioiden sisällöllä ja siinä että niitä pääsee lukemaan myös tulevaisuudessa. Itse en ajattele tai näe foorumia varsinaisesti chattina vaikka keskustelu onkin tätä kautta mahdollista.

Mitä te ajattelette?
The world is a battleground of good and evil. Be aware. Be good.


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 691
  • Karma: 149
  • Profiili
Aktiiviset keskustelut yhteisössämme käydään nykyään pääasiassa Discordissa, linkki löytyy etusivulta. Kannattaa vilkaista!

Nykyinen foorumi tullaan arkistoimaan pelkästään lukukäyttöön ja se korvataan modernilla keskustelupalstalla joka sisältäisi ainoastaan tärkeimpiä viestiketjuja. Myös uutta informaatiosisältöä on tulossa.


Poissa Enteogeeni

  • Viestejä: 64
  • Karma: 6
  • Profiili
Puhelintunnistusta vaativa palvelu jää käyttämättä. Mutta hyviä jatkoja sinne Discordiin.


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 691
  • Karma: 149
  • Profiili
Enteogeeni: serverille pääsee kyllä ilman puhelinvarmistusta jos ei käytä VPN:ää tai vastaavaa, eikä siellä keskustella laittomasta toiminnasta.


Poissa Pehmo

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 209
  • Karma: 11
  • Profiili
Discord ei kunnioita yksityisyyttä koska sen käyttäminen on tehty käytännössä mahdottomaksi TOR verkon kautta kuten myös VPN palvelua käyttäessä. Vaatii käytännössä luovuttamaan oikean IP osoitteesi ja tätä kautta oman kotiosoitteen. Huono mennä keskusteleen vapaasti tuollaisessa palvelussa. Harmi niiden puolesta jotka chattia käyttää.

Mikäli foorumi päätetään pistää lihoiksi ja korvata uudella, toivoisin ainakin siellä olevan samalla tavoin vapaat kädet uusien aiheiden luontiin kuten tällä nykyisellä. Sisältäisi siis ainakin Vapaa Aihe alueen, jonka lisäksi myös muut alueet. En näkisi syytä kaventaa aihealueita "vain tärkeisiin" jos kyseessä on kuitenkin foorumi.
The world is a battleground of good and evil. Be aware. Be good.


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 691
  • Karma: 149
  • Profiili
Pehmo: olemme varsin tietoisia Discordin puutteista ja vaihtoehtoja on kokeiltu, mutta yksityisyys ei ole ainoa tärkeä asia keskustelujen, tiedonlevityksen ja kulttuurin muuttamisen kannalta. Myös saavutettavuus, verkostovaikutus sekä lähestyttävyys ovat yhtä lailla merkittäviä tekijöitä ja niiden osalta Discord on osoittautunut toistaiseksi ylivoimaiseksi, mikä on syynä alustan valinnassa tehtyyn kompromissiin. Täällä foorumilla voi edelleenkin keskustella vapaammin ja niin on voinut tehdä myös foorumin vanhassa chatissa, mutta täällä keskustelijat sekä keskustelut ovat nykyään vähissä ja toistavat paljon itseään, kun taas Discordiin on tullut vuosittain satoja uusia käyttäjiä joista kymmenet ovat jääneet aktiivisiksi keskustelijoiksi ja keskustelun laatua ylläpidetään riittävän monien moderaattoreiden voimin. Keskustelua on syntynyt siellä myös sen verran paljon että sitä on jaettu yli tusinalle kanavalle eri aiheiden mukaan, kuin foorumin viestiketjuissa.

Olisi toki mukavaa jos Discordin rinnalle saataisiin jossain vaiheessa myös yksityisempi pikaviestinvaihtoehto, jonka avulla voitaisiin keskustella reaaliajassa vapaammin myös mm. kasvatuksesta ja käytöstä. Kuten aiemmin totesin, vaihtoehtoja on kyllä kokeiltu mutta toistaiseksi mikään tarjolla olevista valmiista ratkaisuista ei ole tarjonnut samassa paketissa viestien kryptausta ja ajastettua poistamista, Tor-yhteensopivuutta, pelkkää nimimerkkiä vaativia käyttäjätunnuksia ja riittävän hyvää käytettävyyttä. Discordin käyttöä yhteisössämme kritisoivia on toistaiseksi vaikuttanut yhdistävän se, että mitään konkreettisia ja realistisia ratkaisuja ei osata ehdottaa.

Ylläpidon kesken testikäytämme Elementiä (https://element.io) ja se täyttäisi kaikki vaatimukset mikäli ryhmäkeskusteluista viestien massatyhjentäminen ja/tai automaattinen poistaminen annetun aikarajan jälkeen olisi mahdollista, jälkimmäinen on kyllä projektin suunnitelmissa mutta harmillisen matalalla prioriteetilla. Seuraamme kehitystä.

Discord ei kunnioita yksityisyyttä koska sen käyttäminen on tehty käytännössä mahdottomaksi TOR verkon kautta kuten myös VPN palvelua käyttäessä. Vaatii käytännössä luovuttamaan oikean IP osoitteesi ja tätä kautta oman kotiosoitteen. Huono mennä keskusteleen vapaasti tuollaisessa palvelussa.

Itse olen kyllä käyttänyt Discordia välillä myös VPN:n kautta. Eikä oikeankaan IP:n käyttäminen tarkoita sitä että kuka tahansa tai edes virkavalta pystyisi selvittämään siihen liitettävän kotiosoitteen, varsinkin kun säännöissämme kielletään keskustelut jotka saattaisivat antaa tarkempiin tutkimuksiin syyn. Pystymme kuitenkin keskustelemaan Discordissa esim. psilosybiinin laillistumiseen liittyvistä uutisista, sienten etsimisestä, käytöstä yleisellä tasolla ja olemme nyt kahden sienikauden ajan tarjonneet alustalla myös tehokasta, luotettavaa ja nopeaa apua suippumadonlakin tunnistamiseen.

Psykedeeleistä keskusteleminen kahviloissa ja julkisilla paikoilla vaarantaa myöskin yksityisyytesi, mutta tarkoittaako se sitä että tärkeää keskustelua pitäisi käydä ainoastaan netin salakerhoissa anonymiteetin turvin? Mahdollisuus yksityiseen ja tietoturvalliseen viestintään on äärimmäisen tärkeää, mutta ilman kompromisseja meillä olisi edelleenkin vain muutamat samat vakionaamat keskenään höpisemässä vanhassa chatissa vanhoja juttuja sen sijaan että Discordin avulla yhteisöllisyys on saatu vietyä aivan uudelle tasolle ja monille uusille käyttäjille on matalampi kynnys jäädä seurailemaan meininkiä sekä osallistumaan siihen.

Tarjoamme edelleenkin mahdollisuuden yksityisempään viestintään foorumilla, mutta sen lisäksi on hyödyllistä viedä keskustelua avoimesti myös sinne missä ihmiset jo valmiiksi ovat. Näin tärkeää aihetta pitää pystyä käsittelemään muutenkin kuin piilotellen.


Poissa Enteogeeni

  • Viestejä: 64
  • Karma: 6
  • Profiili
Discordin käyttöä yhteisössämme kritisoivia on toistaiseksi vaikuttanut yhdistävän se, että mitään konkreettisia ja realistisia ratkaisuja ei osata ehdottaa.

Minä en ainakaan ollut tarkoittanut kommenttiani kritiikiksi. Jos sellainen kuva välittyi, pahoittelen huonoa kommunikaatiota. Aina joutuu tekemään kompromisseja ja omasta tilanteesta riippuen painottuvat eri näkökohdat. Discordinkin käytölle on esittämilläsi perusteilla selvä tilaus. Kiitän ylläpitoa kaikesta pyyteettömästä työstä, jota olette  yhteisön hyväksi tehneet.

Ja lopuksi seikka, josta täytyy välillä itseäkin muistuttaa: täydellistä anonymiteettiä ei ole olemassakaan ja heikoin lenkki tietoturvassa ei yleensä ole tekniikka vaan ihminen.


Poissa Pehmo

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 209
  • Karma: 11
  • Profiili
Onhan tämä hankalaa kun enemmistö suosii palveluita joissa yksityisyydellä ei ole juuri minkäänlaista painoarvoa ja juuri näitä palveluita käyttäviä henkilöitä on hankala saada minkään muun palvelun äärelle, joten jonkinlainen kompromissi on periaatteessa pakollista jos tämän aiheen ympärillä halutaan luoda keskustelua. Discord nyt varmaan on tuon kaltaisista palveluista se paras, eikä minullakaan ole ehdottaa mitään parempaa sen sijaan. Ehkä se toimii hyvänä alustana yleisen keskustelun parissa.


Periaatteessahan tuonne Discordin puolelle voi mennä keskusteleen suhteellisen riskittömästi jos ei yhdistä omaa käyttäjätunnusta chattiin ja vaikka yhdistäisi niin sekään ei välttämättä vielä kerro mitään koska jokuhan nyt voi vaikka varastaa toisen tunnuksen nicknamen ja esiintyä valheellisesti toisena henkilönä. Mutta jos tuonne Discordin puolelle menee nyt vaikka uudella nimellä ja ei keskustele mistään laittomuuksista niin onhan se suhteellisen turvallista. Vaikka sen oikean IP osoitteensa sinne luovuttaakin.

Jos ajatuksena on luoda julkista keskustelua tämän aiheen ympärillä niin foorumin puolelle voi tulla keskusteleen sitten paremmalla anonymiteetillä. Ja se olisi myös ihan suotavaa koska tätä kautta keskustelut on julkisesti kaikkien luettavissa ja löydettävissä esim googlen ja muiden hakukoneiden kautta.
The world is a battleground of good and evil. Be aware. Be good.