Ainekset voi laittaa tyynyliinaan tai vaikka vanhaan t-paitaan, josta on tehty "pussi" vaikkapa nippusiteen tai narun avulla. Mielikuvitusta saa käyttää vapaasti. Paistinmittarin mittaava pää tulee ainesmössön keskelle ja mittarin lukuosa pussin ulkopuolelle. Se mittaa substraatin sisuksen lämpötilaa. Kangaspussi laitetaan kattilaan ja kattila täytetään vedellä "sopivasti", niin, että ainakin suurin osa substraatista on veden peitossa. Lämpötilat, joissa on suunnilleen pysyttävä, on tuossa yläpuolella Mädin kommentissa. Kun kangaspussi nostetaan kattilasta ylös, se toimii ikäänkuin suodatinpussin tavoin, eli ylimääräinen vesi valuu siitä pois. Sitten puristetaan substraatista ylimääräinen vesi pois niin, että kevyesti puristettaessa vettä tippuu vain pisaroittain.
Lisävinkkejä:
1. Kookoskuitu tosissaan turpoaa moninkertaiseksi, ja kannattaakin sekoittaa koko mössö ensin kattilassa pieneen määrään vettä, ja kaataa sitten vasta kangaspussin sisään. Kookoskuitu kannattaa murustella mahdollisimman pieneksi, niin se sekoittuu helpommin ja sitä on parempi käsitellä.
2. Kattilan pohjalle, ennen kangaspussin lämmittämistä, kannattaa laittaa jonkinlaiset korotuspalat tai metalliverkkoa, jottei pussi "pala pohjaan".
PF-kakkuja käytettäessä sekoitussuhde kasvualustoilla on n. 1:2, eli 1 osa ensisijaista (rihmastoitunutta) ja 2 osaa toissijaista (uutta) substraattia. Mitä pienempi suhde on, sitä varmemmin selvitään ilman kontaminaatioita ja vastaavasti taas toisinpäin. Eli jos PF- kakkuja on 2 lasillista, murskaa ne ja sekoita niihin n. 4 lasillista pastöroitua ja JÄÄHTYNYTTÄ toissijaista kasvualustaa.
Käytännössä "ghettotyylillä pastörointi" eroaa tuosta normaalista pastöroinnista siten, että lämpötiloja seurataan ja suodatinpussimenetelmää ei käytetä. Ghettotyyli ei ole siis ehkä ihan niin hyvä tai "varma" tapa.
Viestiketjun ensimmäinen viesti kannattaa lukaista läpi. Hullussa Mykologissa lisää juttua asiasta.