Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Denver dekriminalisoi taikasienet

Poissa Arvalis

  • Viestejä: 783
  • Karma: 30
  • Profiili
Historiallisessa päätöksessä Denverin kaupunki (Coloradon osavaltio, Yhdysvallat) asetti määräyksen, jonka mukaan psilosybiiniä sisältävien sienten käytöstä ja hallussapidosta ei enää rangaista. Kaupungin varoja ei enää ohjata psilosybiinisieniä koskevien rikosten selvittämiseen, mutta paikallislainsäädäntö ei voi puuttua liittovaltiotason luokitteluun, jonka mukaan psilosybiini on vaarallinen huumausaine.

Liittovaltion lainsäädännössä psilosybiini on listattu ns. Schedule I:een, joka sisältää yhdisteet, joilla nähdään olevan korkea väärinkäyttöpotentiaali ja vastaavasti mitätön lääkinnällinen arvo. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on kuitenkin jo ryhtynyt höllentämään psilosybiiniä koskevaa säätelyä ja antanut aineelle "breakthrough therapy"-statuksen, jonka on tarkoitus vauhdittaa psilosybiiniä koskevaa tutkimusta ja lääkkeellistämistä.

Aloite sai alkunsa pienimuotoisen kansalaisliikkeen ehdotuksesta. Kaupunki myös vuonna 2014 laillisti ensimmäisenä kannabiksen hallussapidon ja kaupan.

CNN: Denver becomes the first city to decriminalize hallucinogenic mushrooms
https://edition.cnn.com/2019/05/08/us/denver-magic-mushrooms-approved-trnd/index.htmlex.html

Lainaus
Denver has approved a city ordinance to decriminalize hallucinogenic mushrooms, the city's elections division said.

The Initiated Ordinance 301, or the Denver Psilocybin Mushroom Initiative, was approved Tuesday by less than 2,000 votes, according to preliminary results from the elections division.
About 50.5% of voters supported the ordinance, while about 49.4% were against it, election officials said.
The results will not become official until May 16.

Vice on HBO: How Denver Decriminalized Magic Mushrooms

"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 783
  • Karma: 30
  • Profiili
Kalifornian Oakland on toinen kaupunki USA:ssa, joka on muuttanut paikallislainsäädäntöään ja poistanut käytöstä psilosybiinisienten hallussapitoa sekä käyttöä koskevat rangaistukset. Sienten myyminen, hallussapito esimerkiksi koulualueilla sekä autolla ajaminen vaikutuksen alaisena on yhä kiellettyä ja rangaistavaa. Myös muiden luonnonpsykedeelien, kuten ayahuasca ja peyoten, käyttöä koskevat rangaistukset poistettiin – lakimuutos ei kuitenkaan puuttunut LSD:n ja MDMA:n kaltaisten synteettisten psykedeelien lainsäädännölliseen asemaan.

Suomalaisista yli puolet ei rangaitsisi huumaavien sienten poimimisesta (lähde: THL).The Verge: Oakland becomes second US city to decriminalize magic mushrooms
https://www.theverge.com/2019/6/5/18653475/oakland-mushrooms-psilocybin-legal-depression-treatment-california

Lainaus
Oakland City Council has voted to decriminalize psychedelics that come from plants and fungi, including magic mushrooms. The San Francisco Chronicle reports that law enforcement in the California town won’t prosecute people for possessing the substance, although commercial distribution and possession in schools will remain illegal. The resolution means that Oakland is the second US city to decriminalize the drug, after Initiative 301 passed in Denver last month.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher