Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Mistä tietoa sienten tunnistamiseen ja kattavasti käyttöön

Poissa enomuumi

  • Viestejä: 33
  • Karma: 2
  • Profiili
Hei,

Mikä/ mitkä olisivat hyviä apuja aloittelevalle sienestäjälle joka lähestyy asiaa kokonaisvaltaisesti ( mahdollisimman laaja tieto sienen eri käyttömahdollisuuksista - mielellään ainakin lyhyt yhteenveto mahdollisista käytöistä ja mikä osa tarvitaan + kuinka ).

Suomen / pohjolan ilmanalassa esiintyvät pitäisi ainakin löytyä.

Tärkein ja kaiken perusta on sienten tunnistaminen.. erityisesti kuinka erottaa kaksi toisiaan muistuttavaa sienilajia joiden käytettävyys eroaa suuresti (esim toinen ruokasieni ja toinen myrkyllinen).

Perinteisissä sienioppaissa on VAIN ruokasienet käsitelty + myrkkysienet vain "kelvoton vältä" luokituksella (vaikka esim punaiselle kärpäs sienelle on mahdollisia käyttötarkoituksia).

Taikasieni oppaissa on taas vain nämä sienet.

Mieluusti siis jokin joka kattaisi KAIKKI.. Vaihtoehtona B on hankkia opas eri sektoreilta ja yrittää pomppia näiden kahden välillä.

Suosituksia kaivataan sekä ja ensisijaisesti kaikenkattavasta (jos tälläistä ylipäätään on olemassa) ja toisaalta hyvistä/ parhaista tiettyyn sektoriin keskittyvistä oppaista. (Suomi ja Englanti käy hyvin )


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 783
  • Karma: 30
  • Profiili
Käy hakemassa lähikirjastosta tai osta AdLibriksestä Sienten biologia. Järeä, elegantisti suomenkielellä kirjoitettu perusteos, jossa lähdetään liikkeelle ihan solutasolta ja käsitellään sieniä mitä moninaisimpina organismeina. Sanoisinpa melkein, että tuota enempää ei alkuun tarvitse; nuo pohjatiedot kun omaksuu, niin tietää jo aika hyvin, että miltä suunnalta haluaa tätä aihealuetta lähestyä.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher