Tähän laatikkoon ei kiinnitetä hanskoja. Laatikon toiminta perustuu ilman liikkumattomuuteen ja siihen tulee reilun kokoiset reiät. Liian pienet reiät aiheuttavat ilmavirtauksia käsien mennessä sisään ja ulos laatikosta, mikä kasvattaa kontaminaatioriskiä. Suuremmat reiät pitävät ilman paremmin paikallaan.
Tarvittavat välineet:
- Vähintään 45 litrainen, läpinäkyvä muovilaatikko (mielellään 60+). Kiinnitä muotoon ja kokoon huomiota, että se on tarpeeksi syvä ja korkea sisältämään tarvitsemasi välineet. Clas Ohlsonista löytyy ainakin hyvänmuotoisia 45 litraisia, tosin se on hieman pienehkö. (Saa vinkata, jos joku tietää mistä löytää isompia järkevänmuotoisia laatikoita. Monet tuntuvat olevan korkeita ja kapeita).
- Akkuporakone. Ei tarvitse olla 12 mm istukka, kuten isommissa ja järeämmissä reikäporanterissä. Eli halvin vain mikä rautakaupasta löytyy.
- REIKÄSAHASARJA BOSCH 7-OS 26-64 MM HSS-BIMETALLI. Saa muistaakseni clasulta myös. Huom! Nämä samat terät ovat loistavia monotuben reikien tekoon.
- Kaasupoltin (esim. Motonetistä).
- Puukko.
Aseta laatikko ensin pöydälle, millä sitä käyttäisit. Istu pöydän ääreen ja kuvittele millä korkeudella ja leveydellä reikien kannattaa olla, jotta voisit työskennellä hartiat ja kädet rentona laatikon sisällä. Yleensä olkapäiden leveys on melko hyvä. Reikiä ei ainakaan kannata tehdä liian lähekkäin. Mikäli kaadat Agaria petrimaljoihin, kannattaa reikien olla myös tarpeeksi korkealla, jotta pääset käsiksi pinon ylimpiin maljoihin, (vaihtoehtoisesti pinot voivat tietysti olla matalampia).
Halutessasi voit merkata laatikkoon kuulakärkikynällä mihin kohtaan reiät olisi hyvä tehdä. Tämä helpottaa hieman reikien poraamista oikeaan kohtaan. Laita porakoneeseen isoin yllä mainitun reikäsahasarjan terä ja tee yksi iso neliön muotoinen reikä poraamalla neljä pienempää reikää liittenä olevan kuvan punaisten ympyröiden mukaisesti.
Tämän jälkeen kuumenna puukkoa kaasupolttimella, jotta voit helposti leikata/sahata rosoisuudet ja ylimääräiset muovijämät reunoista pois (ylemmässä kuvassa siniset viivat). Puukon kuumennus pitää tehdä noin 10 sekunnin välein jäähtymisen takia.
Toisessa liitteessä lopputulos. (Itselläni reiät jäivät hieman liian alas. Petrimaljapinon ylimpiin maljoihin on hiukan hankala päästä käsiksi).