Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Trippikoti

Poissa Maratti

  • Viestejä: 7
  • Karma: 1
  • Profiili
Mietin vaan. Olisiko Suomessa mahdollista pitää julkista palvelua turvallisen trippipaikan ylläpitoon?

Tarkoitan esimerkiksi majataloa jossain maaseudulla jossa pyritään järjestämään mahdollisimman turvallinen ja mukava ympäristö esimerkiksi taikasienten kokeilusta kiinnostuneille.

Paikka tarjoaisi mahdollisuuden luontoon, huoneeseen, keskustelutukeen ja tripsitteriin.

Päihteiden välittämistä ei tietenkään voida toteuttaa. Taikasienet olisi jokaisen saatava muita teitä.


Poissa suklaasammakko

  • Viestejä: 43
  • Karma: 17
  • Profiili
En usko että tällainen toimisi kovinkaan pitkään ennen poliisiratsioita ja muuta häirintää, tämä on siis vain ihan oma veikkaus. Uskoisin että jo trippailun maininta saatettaisiin nähdä laittomaan tekoon yllyttämisenä, mahdollisesti myös avunantona rikolliseen toimintaan.

Ajatuksenahan tuo on hieno, mutta täytyy pitää mielessä että yleinen asenneilmapiiri tässä maassa on psykedeelien käyttöä vastaan. Epävirallisia, puskaradion kautta mainostettuja ayahuascaseremonioita jne. olen kuullut järjestettävän täälläkin, mutta ymmärtääkseni niillä ei ole vakituisia paikkoja. En henkilökohtaisesti ole ollut tekemisissä tällaisten kanssa, pari tuttavaa mainitsivat ihmisten puhuneen niistä etelä-suomessa.


Poissa Maratti

  • Viestejä: 7
  • Karma: 1
  • Profiili
Mmm-m. Oot varmasti oikeassa.

Toki jos poliisit pistää stopin toiminnalle saisi tästä edes sitten ihan aiheellista keskustelua ilmoille.

Keksis sitten vaan jonkun tavan ilmaista toimintaa mikä ei viittaisi laittomaan tekoon yllyttämisenä.Poissa FellowDuck

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
Olisiko Suomessa mahdollista pitää julkista palvelua turvallisen trippipaikan ylläpitoon?

Pelkään että ei, johtuen lainsäädännöstä. Varmaan osittain samoihin pykäliin törmää, kuin Muunto-hankkeen monipuolistuminen.


Jaa, tämähän ei ollutkaan uusi lanka. No, väliäkös sillä.Poissa FellowDuck

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
Muunto-hanke toimi Helsingissä vain tämän vuoden jos nyt oikein muistan. Jatkolle ei toistaiseksi ole budjetoitu rahaa. Se on toiminut sillä periaatteella, että on voinut tuoda ainejäämiä testattavaksi pussissa tai paperissa sen selvittämiseksi, onko siinä ollut jotain ainetta. Testikappaletta ei palauteta. Hankkeen hyöty tuollaisena näyttää marginaaliselta.

Monipuolistaminen on oma termini, jolla tarkoitan kalliimpien vehkeiden hankkimista sekä mahdollisuutta laittomien aineiden testaamiseksi. Jälkimmäinen kaatuu lakiin, sillä edes laboratorio ei voi saada lupaa laittomien aineiden käsittelyyn edes tieteellistä tutkimusta varten. Lähde: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005822014.html. Korjaan sanojani: lakiteknisesti kysymys siis ei ole samasta pykälästä, mutta yleisellä tasolla laki on älyttömän tiukka. Tarkoitus ei ollut mainostaa hanketta..Mikä suoremmin koskee trippikotia: siellä kokoontuisi x määrä ihmisiä joita voidaan epäillä laittomien aineiden hallussapidosta. Helppo nakki virkavallalle. Jotta tuo pyörisi julkisvallan alla, lakia pitäisi muuttaa.
Jos tuo pyörisi yksityishenkilöiden rahoittamana (=vuokranmaksu) nykyisen lain puitteissa, näkisin että sillä pitäisi olla jokin veruke, sekä olla vain luotetun piirin tiedossa.

Helsingin virkamiehet yrittivät tänä vuonna järjestää valvottuja pistotiloja suonensisäisten käyttäjille. Poliisin kanta: ”Nykyinen voimassaoleva lainsäädäntö on ristiriidassa aloitteessa esitetyn toimintamallin kanssa, eikä esitys tästä johtuen ole poliisin käsityksen mukaan toteuttamiskelpoinen”. Lähde: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005705374.html

Poissa FellowDuck

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
Parantaa yleisesti tilannetta koska käyttäjä voi varmentua tuotteen turvallisuudesta .. (se että käyttäjällä on ylimääräinen riski (ja siksi välttäisi aloittamista/käyttöä) terveydelle siitä että jotain paskaa seassa on mielestäni olemattoman pieni pelote suhteessa siihen kustannukseen mikä paskan aineen piikittämisestä tulee - sairaalakulut, invaliiditeetit). eos olisiko yhteiskunnalle järkevä ??

Täysin samaa mieltä. Tosin mä nyt luulen että tuon vastustamisessa on kyse vaan yleisestä kielteisestä suhtautumisesta huumeisiin, jolla ei pystytä eikä haluta nähdä muuta kuin mihin itse jo uskoo.


Pistotiloja koskien ( trippikodin 'seuraava' versio ) .. onko vastaavia maailmalla ja onko näillä ollut tilastollisesti havaittavaa vaikutusta?

Onhan niitä maailmalla, lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10275859 En ole ottanut asiasta enempää selvää.

Pistotilan naapurit toki pelkäisivät häiriökäyttäytymistä. Trippikodin funktio varmaan ymmärrettäisiin huonommin, mutta olisi varmaan turvallisempi (*), jahka siellä käytetään tiettyjä aineita .. mutta mihin ne rajattaisiin? Psykedeeleihin (kaikki?), vai myös dissosiatiiveja? Miten valvoa tuota? Miten toimittaisiin häiriökäyttäytymisen suhteen?
* se, että olen tavannut tietääkseni vain psykonautteja ja pössyttelijöitä enkä omaa kokemusta kovista huumeista, synnyttää minussa varautuneisuutta muita huumeita ja niiden käyttäjiä kohtaan ;)


Poissa enomuumi

  • Viestejä: 33
  • Karma: 2
  • Profiili
suomessa jokin ry. tms pyörittää jotain tämmöistä.

Satuin näkeen telkusta kun hastattelivat ..
teltta + (retki)patjaa + vilttiä/makuupussia/tyynyjä + huomion ohjailu leluja ja tavaroita.
kotilo  oli avainsana mut enpä löytänyt äkkiseltään mitään tietoa.

ensisijaisesti he kait keskittyvät festareihin .. festari järjestäjät kait hiukan nihkeitä kun pelkäävät että profiloituvat päihdefestareiksi jos ottavat nämä paikan päälle / kertovat että tälläinen on siellä.

Ulkomailla vastaavia ( lääkinnällinen käyttö ) yksittäisten ihmisten organisoimina. Toinen oli perun viidakossa (käyttö siellä ilm. laillista) toinen matkusti jenkeistä kanadan puolelle hoitokertoja antamaan (vaihtuva paikka).

Just tässäkin ketjussa mainittu muiden huumaavien aineiden ( jos ei käyttö tilassa niin se että on käytetty ennen saapumista ) iso haaste .. miten suhtaudutaan yms. yms.

Yksi iso asia on vuorovaikutukset lääkkeiden  (ja muiden päihteiksi luokiteltavien aineiden kanssa) Tämä voisi olla oman langan arvoinen aihe.


Poissa pampula

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 224
  • Karma: 21
 • Luotettavasti sienten tunnistama
  • Profiili
suomessa jokin ry. tms pyörittää jotain tämmöistä.

Satuin näkeen telkusta kun hastattelivat ..
teltta + (retki)patjaa + vilttiä/makuupussia/tyynyjä + huomion ohjailu leluja ja tavaroita.
kotilo  oli avainsana mut enpä löytänyt äkkiseltään mitään tietoa.

ensisijaisesti he kait keskittyvät festareihin .. festari järjestäjät kait hiukan nihkeitä kun pelkäävät että profiloituvat päihdefestareiksi jos ottavat nämä paikan päälle / kertovat että tälläinen on siellä.

Tämä Bilehoiva Kotilon toiminta on mun ymmärtääkseni ensisijaisesti sitä varten, että jos sattuu tulemaan festareilla huono trippi, niin sinne Kotilon telttaan voi tulla rauhoittumaan ja jäähdyttelemään.

Facebookissa Kotilolla näyttää olevan aktiivisuutta vuodesta 2015 asti.
Life is full of pain, I'm cruisin' through my brain
and I fill my nose with snow and go Rimbaud,
go Rimbaud