Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Psilosybe-sienten määritelmä lainsäädännön kannalta

Poissa Taikahattu

 • Tulokas
  • Viestejä: 2
  • Karma: 0
  • Profiili
Määritelläänkö missää rikos- ja huumausainelaissa mainitut Psilosybe-sienet tarkasti? Olen kahlannut lait ja yleissopimukset läpi tähän vastausta löytämättä. Jos laki kieltäisi Psilosybiiniä sisältävät sienet; tuo ei jättäisi tulkinnanvaraa. Nyt määrittelemätön psilosybe-sienet viittaisi vahvasti genukseen: psilocybe. Kieltääkö laki siis vain madonlakkien sukuun (Psilocybe) kuuluvat itiöemät? Sukuja on runsaasti muitakin, jotka sisältävät psilosybiiniä sekä psilosiiniä? Onko tiedossa ennakkotapauksia liittyen muiden kuin Psilocybe-genukseen kuuluvien sienten osalta? Psilosybe ei itseasiassa ole mitään kieltä, eikä latinankielistä genusta (Psilocybe) tulisi edes kääntää suomeksi!


Poissa Taikahattu

 • Tulokas
  • Viestejä: 2
  • Karma: 0
  • Profiili
Näyttää olevan puitu aihe, mutta en silti luovuta :D

Klonkulla on kyllä hyvä pointti esillä. Laki kieltää (meille aiemmin tuntemattomien) Psilosybe-sienten kasvatuksen, mutta tällä viitattaneen Psilocybe-sukuun (jos sillä taas viitataan yleisesti psilosybiinisieniin, kuten Flux epäilee, ei mihinkään temppuiluun liene sijaa). Sen sijaan Panaeolus Cyanescens ei kuulu tähän sukuun. Lain kirjoitusvirhe ei taida syytteeltä suojata kummassakaan tapauksessa.

Saivartelulla ei kyllä taida muutenkaan taida pitkälle päästä, sisältäväthän kyseiset sienet joka tapauksessa huumausaineiksi luokiteltuja kemikaaleja, joiden nojalla huumausainerikoksesta voitaisiin syyttää...

Huumausainelistalta löytyy psilosybiini ja psilosiini, sekä vailla määritelmää oleva psilosybe-sienet. Näitä lain kirjoitusvirheitä on ennenkin käytetty hyväksi. Missään ei lue psilosybiiniä, taikka psilosiiniä sisältävät sienet..  Ja huumausainetta sisältävä kasvi ei suoraan ole itse huumausaine:

Uutiset
Hovioikeus: Mimosa hostilis -kasvin jauhettua juurikaarnaa ei ollut pidettävä huumausaineena - syyte hylättiin(18.8.2016 12.12)
HO katsoi, että Mimosa hostilis -kasvin jauhettu juurikaarna ei ollut psykotrooppisia aineita koskevan yleissopimuksen 1 artiklan f kohdan i alakohdassa tarkoitettu valmisteeksi katsottava liuos tai seos eikä siten myöskään huumausaine. Näin on katsonut myös Ruotsin korkein oikeus 8.4.2014 antamassaan ratkaisussa B 1062-13. Näin ollen vastaaja ei ollut menettelyllään voinut syyllistyä huumausainerikokseen. Syyte oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 18.8.2016).Poissa tattinen

  • Viestejä: 113
  • Karma: 4
  • Profiili
https://www.valtakunnansyyttajanvirasto.fi/fi/index/julkaisutjaohjeet/valtakunnansyyttajanyleisetohjeet/syyteharkinta/vks20061seuraamuksenmaaraaminenhuumausaineenkayttorikoksesta.html

Tuossa linkissä on alhaalla taulukko, jonka mukaan määritellään määrien ylärajat käyttörikoksille. Jostain syystä taikasienten ja meskaliinin osalta ei ole määritelty ollenkaan ylärajoja, vaikka nekin ovat varmasti tunnettuja aineita viranomaisille.
Kannabiksen osalta se on 15g ja khatin osalta 1kg. Kenties jotain siltä ja väliltä?