Pitkästä aikaa täällä kyselemässä.
Olen kasvattanut parin kolmen vuoden aikana useamman sadon onnistuneesti HuMy:n ohjeiden mukaan. Pääsääntöisesti aloitan perus rukiinjyvätekniikalla itiöprintistä, ja teen sitten kookos-vermis-kahvi-kipsi -bulkin, edelleen HuMy:a seuraillen. Bulkin pastöroin ämpärissä; kattilatekniikkaa kokeilleena totesin sen liian vaivalloiseksi.
Nyt kuitenkin monta monta kertaa on jäänyt yritykseksi, tai tuottanut vain muutaman gramman (kuivapaino) sadon. Jyvät onnistuvat pääsääntöisesti hyvin ilman suurempia kontaminaatioita. Myös bulkin kolonisaation alkuvaihe sujuu yleensä ongelmitta, vaikkakin kolonisaatio on hitaampaa kuin ennen ongelmien alkua. Sitten joko kolonisaation loppupuolella tai yleensä oikeastaan kolonisaation valmistuttua vakautusvaiheessa iskee home, pääsääntöisesti trichoderma, satunnaisesti jonkinlainen musta home. Silloin harvoin kun yksittäinen kasvualusta pääsee satovaiheeseen asti, se tuottaa yleensä yhden vaisun sadon ja paukahtaa sitten homeeseen.
Olen uusinut lähes koko välineistön, puhdistanut tilan jossa alustoja värkkäilen useaan kertaan huolellisesti sinolilla kaikki pinnat pyyhkien, varioinut tekniikkaa, kokeillut katekerroksella ja ilman, sekä uusinut kaikki kasvualustamateriaalit siltä varalta että ne olisivat päässeet kontaminoitumaan. Ehdin jo innostua kun siirryttyäni monikäyttöisistä kasvualustalaatikoista kertakäyttöisiin yksi erä kolonisoitui, mutta sato jäi vaatimattomaksi, ja seuraava yritys päättyi jälleen homeinvaasioon.
Mistä tämä voi johtua? Mikä neuvoksi? Onko rakennukseen kenties pesiytynyt niin paljon homeitiöitä että haaveet siellä kasvattamisesta on syytä hylätä? Ennen homekierrettä sain samalla tekniikalla loistavia tuloksia niin määrän kuin laadunkin osalta.
Kiitän jo ennalta mahdollisista kommenteista.