Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

SciFi lanka

Poissa seittivahvero

    • Viestejä: 143
    • Karma: 1
    • Profiili
Olisko jengillä kiinostusta keskustella päihteisiin liittyvästä SciFi:stä?

Ensimmäinen ajatukseni olis päihde, jonka addiktiivisuutta vähentäisi se, että sitä ei voi vetää putkeen.

Ajatukseni olis että olis pilleri joka sisältäisi opioidia a sekä substanssia b joka on farmakologisesti passiivinen tai antagonisoi myy reseptoria niin vähän että substanssi a toimii. Substanssi b metabolisoituisi hitaasti (tai muiden kemikaalien kautta) substanssiksi c, joka salpaa myy reseptorin, niin että substanssi a ei enää vaikuta, ainakaan olennaisesti. Substanssi c poistuisi elimistöstä hitaasti.

On olemassa ainakin opioideja, stimulantteja ja antibiootteja jotka muuttuvat aktiivisemmiksi metabolisaation kautta. En keksi mitään syytä, miksi prtoto-opiaatti antagonistia ei voisi olla olemassa. ( Nykyisen päihdepolitiikan voimassa ollessa ei kukaan halua tollaista löytää. )

Kannabinoli reseptoreille( cb1,cb2) toi idea ei ehkä toimi, sillä kannabinoli reseptorien salpaukseen perustuva laihdutuslääke aiheutti merkittävän määrän itsemurhia, ennenuin se vedettiin myynnistä.

Voisiko ton tehdä jollekin muulle vaikuttavalle mekanismille?

Seuraava idea olisi että päihteessä olisi substanssia b ja substanssia c. Substanssi b poistuisi tai hajoaisi nopeammin, kuin substanssi c muuntuisi substanssiksi k. Substanssi k aiheuttaisi yhteisvaikutuksena substanssin b kanssa oireita , jotka kuitenkaan eivät olisi välittömästi terveydelle vaarallisia, esim oksentelua.
Päihdyttävä aine voisi olla muu kuin edellä mainitut, mutta voisi olla myös b tai c.
 
Nämä ideat eivät luonnolisesti toimi yhteen ollenkaan kieltolain kanssa ja huonosti täydellisen dekriminalisaation kanssa.