Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Onko pf-tek kakku pilalla?

Poissa Peku

    • Viestejä: 9
    • Karma: 1
    • Profiili
Ajattelin kysyä kokeneemmilta kasvattajilta ennen viimeistä päätöstä. Pf-tek kakun jo lähes täysin kolonisoiduttua kakkuun ilmestyi kuvan mukainen läikkä. Reiluun viikkoon muutoksia läikän suhteen ei ole tapahtunut ja kakku alkaisi piakkoin olemaan valmis nesteyttämiseen ja kasvatustilaan siirtoon mutta onko kyseinen läikkä kontaminaatiota ja onko kakku pilalla? Vettä lasin reunassa on ollut jo ennen läikän ilmestymistä. Voiko / kannattaako kyseinen läikkä leikata irti ennen nesteyttämistä, heittää kakku kokonaan roskiin vai kuinka tilanteessa tulisi toimia?

https://www.dropbox.com/s/co3ulmxdfquhmg2/pf-tek.jpg


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 632
    • Karma: 133
    • Profiili
Joku bakteerihan tuo varmaankin on. Voit toki koittaa leikata märkivän kohdan pois ja dunkata erillään mahdollisista muista kakuista.
pidä pientä väliä muihin kakkuihin hetken aikaa, että näet onnistuiko saamaan kantaminoituneen osan kunnolla pois. Poista reilulla kädellä myös märän kohdan ympäriltä.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Sakarias

    • Viestejä: 23
    • Karma: 9
    • Profiili
Kamera tarkentaa purkin pintaan ja jättää epäillyn läikän hieman epätarkaksi. Onko läiskä nestemäinen, vai kiinteää kasvustoa? Onko tummempi alue läikän keskellä kakun sisään kulkeva varjoinen onkalo, vai tummaa kasvustoa? Kasvaako mahdollinen kasvusto sienirihmaston päällä, vai onko se estänyt rihmaston kasvua ja/tai tuhonnut sitä?

Kellertävän värin puolesta kyse voisi periaatteessa olla ns. mykopissasta, joka on rihmaston hyvänlaatuista eritettä, mutta toki myös esim. juuri bakteeri on mahdollinen. Tuon kuvan perusteella en osaa tällä hetkellä tämän tarkemmin sanoa.

Itse heittäisin tuntemattoman mikrobin kolonisoiman tai sellaiseksi epäilemäni kakun metsään, jotta en levittäisi tartuntaa muihin kakkuihin ja/tai sieniä syöviin henkilöihin. Mikäli kuitenkin haluat kokeilla kakun kasvattamista kontaminaatiosta huolimatta, tulee kontaminoitunut alue leikata pois laajoin marginaalein. Dunkkaaminen ja itiöemien kasvattaminen tulee tapahtua eri astiassa/tilassa kuin muut kakut ja kasvatustilojen tulee olla riittävän kaukana toisistaan. Lisäksi kädet tulee pestä ja desinfioida eri kasvatustilojen huoltamisen ja sadonkorjuun välillä. Huolellinenkaan työskentely ei kuitenkaan takaa kontaminaation häviämistä ja ainakin itselleni saattaisi jäädä kuumotus siitä, että tuotetussa sadossa on patogeenisiä mikrobeja.