Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Suippumadonlakkien kokoerot

Poissa mindcontrol

    • Viestejä: 10
    • Karma: 0
    • Profiili
Eli millä perusteella määrittelette suippumadonlakin koon/iän? Esim. omissa löydöksissäni olen huomannut,että sienten jalka voi olla ,mitä tahansa n.5-15 cm välillä,mutta lakki voi heitellä 0,3cm-1,5cm.Ja nuo pienemmen lakin omaavat ovat kuitenkin selkeästi jo loppunsa edellä,.Mistä tämä lakin kokoero voisi johtua? maaperästä,ravinteista? Ja onko tuo pieni,mutta kuitenkin "vanha" sieni psilosybiini pitoisuuksiltaan samassa arvossa kuin suurempi lakkinen? Ajatus tuli mieleeni,kun luin noita juttuja sienten nauttimisesta kappalemäärän perusteella.


Poissa Klonkku

    • Viestejä: 1 229
    • Karma: 134
    • Profiili
Silokki on suhteellisen pieni sieni, ja kappalemäärät ovat siksi aika suuntaa-antavia verrattuna vaikkapa kasvatettaviin sieniin, joissa erot yksilöiden välillä voivat olla jopa kymmeniä grammoja, jos puhutaan tuoreista sienistä. Kuivienkin sienten kanssa erot ovat grammaluokkaa. Toki puntariakin voi käyttää, ja se on tietysti se tarkempi mittari.

Itiöemien (eli maanpäällisen osan, eli näkyvän sienen) elinikä on vain n. viikon, ja siinä ajassa sieni kehittyy pikkuriikkisestä pienoissienestä täyteen mittaansa ja alkaa kuolla sitten pois. Rihmasto voi hyvinkin alkaa, ja yleensä alkaakin tuottamaan itiöemiä hieman eri aikoihin, ja se tuottaa myös useita peräkkäisiä satoja. Satoa voi tulla myös päällekkäin limittäisesti. Luonnossa kasvavat sienet eivät ole toistensa klooneja, vaan jokaisella on omat geeninsä, ja jokainen sieni kasvaa niidenkin mukaan, aivan kuten meistäkin joku on lyhempi ja joku pidempi.

Samalla alueella kasvavien sienten kokoerot johtuvat suurmmaksi osaksi juurikin edellämainituista tekijöistä. Toki kasvupaikka ja sen olosuhteet voivat vaihdella pienelläkin alueella aika radikaalisti ja se voi vaikuttaa omalta osaltaan kasvuun.

Pikku vinkkinä: Jos sieni on aukaissut lakkinsa, ei kuitenkaan kannata enää sen kummemmin odotella sienen kasvua seuraavaan päivään, vaan se kannattaa poimia pois. Joidenkin tutkimusten mukaan ainakin cubensiksilla vaikuttavien tryptamiinien tuotanto loppuisi siihen, kun sieni aukaisee lakkinsa ja pudottaa itiönsä. Tämä tarkoittaa siis periaatteessa sitä, että juuri lakkinsa aukaisseessa sienessä olisi yhtä paljon tryptamiineja kuin päiviä vanhemmassa lakkinsa lähes täysin aukaisseessa sienessä. Tuonkin vuoksi kappalemäärä on kätevä mittari annoskoon määrittämisessä.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa mindcontrol

    • Viestejä: 10
    • Karma: 0
    • Profiili
Juu näin ajattelinkin,että lakkinsa aukaissut pienikin sieni kannaatta napata mukaan.Ja näin olen tehnytkin.Mutta sitten ovat myös nämä hieman jo kuivuneemman näköiset pienemmät,jotka eivät lakkia ole aukaisseet, mutta näyttäisivät kuolevan pystyyn.Kannattaako näiden kohdalla enää sateita odotella ja miettiä jos massaa tulisi lisää,vai ottaa vaan kylmän viileästi mukaan?


Poissa Klonkku

    • Viestejä: 1 229
    • Karma: 134
    • Profiili
Periaatteessa jos kasvupaikalla on vain etsimiäsi sieniä, niin kaikki kannattaa ottaa mukaan. ^-^
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.