Psilosybiini.info

Tulevaisuuden teknologiaa

Poissa IDEP2

  • Viestejä: 9
  • Karma: 0
 • Which of my many identities are you accusing?
  • Profiili
Muutama kesä takaperin tuli itsellä katseltua Stargatea paljon, kun sitä oli TV:ssä tarjolla jakso melkein joka aamuyö 2-3 aikaan :)

Siitä se sitten lähti ja toivoin aluksi joululahjaksi kahta tuotantokautta ja parissa vuodessa tulikin syntymäpäivä- ja joululahjoina koottua koko sarja  :P Katselu on kylläkin vielä kesken, mutta loistava sarja se kuitenkin on  :)

Sarjassa esiintyvä teknologia on kyllä jokseenkin mielenkiintoista ja joskus olen leikitellytkin ajatuksella siitä olisiko jotkin viritelmät toteutettavissa helposti.

Atlantista ja Universeä en sen sijaan ole katsellut, kun monien kanta asiaan on lähinnä, että ei kannata..

Mahtavuutta, hiukan addiktoiva sarja! 8) Itse tykkäsin atlantiksesta melkein yhtä paljon kuin alkuperäisestäkin, kun tuli taas vähän uutta ympäristöä peliin. Universenkin katsoin mutta se oli umpituubaa  :'( Tiedät kai, että stargatesta on tullut pari elokuvaakin alkuperäisen ja pelkkien kymmenen SG-1 kauden, atlantiksien ja universen lisäksi? :)


Poissa Tattiritari

 • Slaavish warrior
  • Viestejä: 251
  • Karma: 27
  • Profiili
Sain käsiini teknologiaa joka mahdollistaa biomuoveista tulostamisen... hauska vekotin, tässä tribuutti mahtavalle foorumille:

http://www.taikasieni.net/smf/MGalleryItem.php?id=2153
Karma kiertämään jos olin avuksi!


Poissa Shiron

  • Viestejä: 650
  • Karma: 26
  • Profiili
Naiss! :D Hieno.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"Poissa Shiron

  • Viestejä: 650
  • Karma: 26
  • Profiili
Eri laboratorioissa olleet atomit saatiin vuorovaikutukseen - kvanttiverkkojen luominen edistyy


Saksalaisen Max Planck -instituutin tutkijat saivat eri laboratorioissa olevien atomien kohtalot kietoutumaan fotonin välityksellä, kertoo The Register.

Hiukkasten kvanttitilojen kietoutuminen tarkoittaa, että niiden kvanttitilat ovat toisistaan riippuvaisia. Kun toisen hiukkasen tila muuttuu, se muuttaa toisenkin tilan, olivatpa ne toisistaan miten kaukana hyvänsä.

Tutkijat saivat eri laboratorioissa olevien kahden rubidiumatomin kvanttitilat kietoutumaan 60-metrisen valokaapelin välityksellä. Toinen atomeista lähetti toista kohti fotonin, joka oli muuttunut samaan kvanttitilaan lähettäjäatomin kanssa.

Fotoni sai myös vastaanottaja-atomin muuttumaan samaan kvanttitilaan kuin lähettäjä. Atomit sijaitsivat 21 metrin päässä toisistaan eri laboratoriotiloissa.

Kvanttitietokoneilla laskentanopeus uusiin sfääreihin?

Tutkijoiden mukaan fotonien ja atomien yhteispeli tuo paremmat vaihtoehdot varastoida ja siirtää tietoa kubitteina.

Kubitti on kahden kvanttitilan superpositio ja vastaa kvanttitietokoneessa tavallisen tietokoneen bittiä. Toisin kuin bitti, kubitti voi saada yhtä aikaa arvot 0 ja 1. Tämä mahdollistaa rinnakkaiset laskutoimitukset, jotka tekisivät kvanttitietokoneista hyvin nopeita ongelmanratkaisijoita.

Fotonit toimivat hyvin kubittien siirtäjinä, mutta niitä on hyvin vaikea varastoida. Jo 15 vuotta sitten arveltiin, että fotonien ja atomien vuorovaikutus voisi mullistaa kvanttitiedon käsittelyn, mutta sen toteuttaminen yksittäisillä hiukkasilla on ollut hyvin vaikeaa.

Kuidun heijastavuus lisää onnistumistodennäköisyyttä

Onnistumisprosentti saksalaislaboratorioissakaan ei ollut suuri: vain 0,2 prosenttia fotoninlähetyskerroista onnistui kietouttamaan vastaanottavan hiukkasen samaan kvanttitilaan lähettäjän kanssa. Kietoutuminen on ihmismittakaavassa lyhytkestoista: vain noin 100 mikrosekuntia eli sekunnin kymmenestuhannesosa.

Valokuitu, jota pitkin fotonit lähetettiin, oli heijastavaa. Tämän vuoksi yksi fotoni saattoi ohittaa vastaanottaja-atomin useita kertoja, mikä paransi onnistumismahdollisuuksia.

Tutkijat ovat väläytelleet mahdollisuutta tiedonsiirtoteleportista, jossa kubitteja voisi siirtää jopa ilman fotonien apua.

Max Planckin kvanttitutkijoita on haastateltu Scientific American -lehdessä. Tutkimus julkaistiin tänään Nature-tiedelehdessä.

Lähde: http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/eri+laboratorioissa+olleet+atomit+saatiin+vuorovaikutukseen++kvanttiverkkojen+luominen+edistyy/a798815
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Shiron

  • Viestejä: 650
  • Karma: 26
  • Profiili
Robotti voi auttaa halvaantuneita lukemalla ajatuksia

Sveitsiläiset tieteilijät ovat osoittaneet, kuinka osittain halvaantunut ihminen voi ohjata robottia pelkkien aivosignaalien avulla, kertoo uutistoimisto AP.

Sveitsin Lausannessa sijaitsevan teknologian laitoksen koe tuo yhä lähemmäksi mahdollisuuden, että liikuntakyvyttömät potilaat voivat kommunikoida ulkomaailman kanssa sijaiskehon avulla.

Esittelytilaisuudessa tiistaina Sionin kaupungin sairaalassa Etelä-Sveitsissä neliraajahalvaantunut potilas kuvitteli nostavansa sormiaan. Samalla robotin sormet kohosivat sadan kilometrin päässä sijaitsevalla yliopistolla.

Samantapaisia kokeita on tehty myös Yhdysvalloissa ja Saksassa, mutta kummassakin tapauksessa on käytetty liikuntakykyisiä potilaita tai potilaiden aivoihin on kiinnitetty istutteita.

Sveitsiläisen potilaan ajatuksia onnistuttiin lukemaan yksinkertaisen lakin avulla, eikä pään sisään tarvinnut asentaa mitään.

Valokuvia esittelystä voi katsoa Yahoo Newsin kautta.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Karhu

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
Hurjaa vauhtia se tekniikka kehittyy ja yhä kiihtyvällä vauhdilla vieläpä. Kannattaa tutustua Rayn kirjoihin (mm. The Age Of Spiritual Machines - When Computers Exceed Human Intelligence). Niistä löytyy aika päräyttäviä pohdintoja tulevaisuudestamme ja evoluutiostamme  ;)
Kurzweilin ajatuksia ja ennustuksia on aina mukava katsella/kuunnella/lukea. Luin itse myös hiljattain tuon The Age Of Spiritual Machinesin ja tykkäsin kovasti. Kannattaa myös katsoa Kurzweilin elämää ja näkemyksiä valottava dokkari Transcendent Man, joka löytyy netistä melko helposti.