Psilosybiini.info

Psykedeelisiin vaaratilanteisiin valmistautuminen

Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 258
  • Karma: 14
  • Profiili
[Voisiko topicin siirtää Sienet päihteinä ja lääkkeinä -alueelle?]

Näkisin tärkeäksi koota pohdiskelua siitä, kuinka epämiellyttävät psykedeeliset kokemukset olisivat ennaltaehkäistävissä tai paremmin ymmärrettävissä / varmemmin käsiteltävissä. Keskustelu koskee psilosybiinisieniä (olisi samalla mukava nähdä sivuston keskittyvän jatkossa enemmän teemaansa). Puheenvuoro on vapaa.

Aloitan Aukikcon vanhalle foorumille lähettämällä videolla:
MAPS: Working with Difficult Psychedelic Experiences
http://www.maps.org/wwpe_vid/wwpe_hiqual.swf

Samasta viestistä toinen hyödyllinen infopaketti - tekstimuodossa.
Psychedelic Crisis FAQ
Helping someone through a bad trip, psychic crisis, or spiritual crisis

http://www.erowid.org/psychoactives/faqs/psychedelic_crisis_faq.shtml
Suosittelen.
Lainaus
Introduction
There are a lot of different situations in which someone might need help while using psychoactives. Deciding what to do in any particular instance requires calmness, clear thinking and the ability to make decisions. This FAQ is intended to provide ideas of what one can do. Which particular method(s) should be used is unique to each situation. Remember, while not easily done in the most severe situations, the single most important thing an aide can do is to STAY CALM and as clear-headed as possible.

Omilla kybermatkoilla löytämäni "Avoiding a Bad Trip".
Tiivis, objektiivinen opastus. Suosittelen.
http://www.erowid.org/archive/hyperreal/drugs/psychedelics/misc/badtrip.html
Lainaus
Treat the activity with the respect it deserves. Understand that things do not always go as planned, and be prepared for the worst. -- The key to safe, wise and fun recreational drug use is KNOWLEDGE. Research the drug thoroughly before you try it. -- The way to avoid a bad trip is thoroughly educate yourself as to what effects to expect, and then plan what you'll do if you start to get scared. -- NEVER, EVER take a psychedelic drug if you're feeling down. -- A safe and experiened climber or tripper maintains a calm, relaxed, and focused mind, manages fear if it arises, and makes only smooth, fluid movements of body and mind, never allowing her/himself to be swept away with sudden thoughts, emotions, or circumstances into reckless deeds or senseless panics.
Toisaalta, jälkimmäiset voivat olla myös antoisia. Joskus on aika päästää irti.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 20, 2011, 01:07 kirjoittanut Hypnagogic »
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 258
  • Karma: 14
  • Profiili
How to work with and possibly avoid bad trips
"How to work with and possibly avoid bad trips on the entheogens - LSD (acid), DMT, Ayahuasca, ALD-52, and psychedelic mushrooms (psilocybin). A film by http://www.neurosoup.com"
How to work with and possibly avoid bad trips
Hyviä näkökulmia tiivistettynä. Ellet saa videota näkyviin, ääniraidan saa ladattua täältä.
&
Samalta tuottajalta Natural Ways to Ease Anxiety.
Muutamia etukäteisvinkkejä. Kehitä omasi ja jaa se täällä!
Natural Ways to Ease Anxiety
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 20, 2011, 01:10 kirjoittanut Hypnagogic »
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 244
  • Karma: 133
  • Profiili
Okei, eli suomeksi ja lyhyesti:

Jos rohdoilla itseään haluaa tripin aikana rauhoitella, niin vetäsee kamomillateetä ja tiputtaa sen sekaan pari milliä rohtovirmajuuriuutetta (ts.valeriaanaa). Käytetty kautta aikojen rauhoittumiseen ja unilääkkeenä.

Tripin saa ilmeisesti stopattua bentsoilla, mutta BENTSOJEN KANSSA SITTEN EI SAA MISSÄÄN NIMESSÄ OLLA MAOI:A ALLA! Muuten voi olla että sairaalareissu tulee.

Henkinen valmistautuminen on kuitenkin tärkein osa trippiä. Jos kokee psyykkisesti vaikeita aikoja (läheisen kuolema, ero, stressi, tjsp) ei tulisi psykedeelejä kayttää, sillä ne voimistaa tunteita ja voi saada käyttäjän erittäin epämiellyttäviin tunnetiloihin.

Juuri ennen trippiä, on hyvä olla rauhassa, kuunnella musiikkia ja tehdä juttuja, mitkä on omasta mielestä kivoja. Itse en oikein osaa suositella minkään televisio-ohjelman katsomista, sillä nousut häiritsevät keskittymistä juoneen ja häiriintynyt tunne saattaa johtaa ahdistuneisuuteen. Musiikki on monin verroin vapaampaa mielelle ja keholle. Jos trippaa porukassa, musiikkimaku voi vaihdella laidasta laitaan, joten oma soitin ja kuulokkeet on erittäin hyvä (itselleni lähes välttämätön) valinta. Erilaiset/-väriset valot ja pehmeät esineet, kuten pehmolelut, ovat oiva valinta tripille mukaan. Mukavantuntuiset vaatteet ovat myös yksi tärkeä tekijä.

Tripin aikana kaikki muuttuu nopeaan tahtiin, niin voi tehdä myös mielialasi. Tähän on hyvä varautua niin, että suunnittelet mitä teet jos tällainen tilanne tulee. Esim. musiikin vaihto, valot päälle, rauhoitu tarpeeksi kauan, ja jatka trippiä kun siltä tuntuu, ahdistus menee kyllä ohi kun tartut kiinni johonkin muuhun kuin siihen tunteeseen. ;)

Yhtenä vaihtoehtona on myös ekstaasin ottaminen 30-60min ennen trippiä, ts. candyflip (itseasiassa sienien kanssa otettuna se taisi olla joku MX-ohjus tai vastaava typerä nimitys, ja LSD+essot on tuo candyflip, mutta on kivempi sanoa yleisesti "kändiflip"). Se ikäänkuin varmistaa, että trippi lähtee ihanalla ja rakkauden täytteisellä tuulella päälle. Mutta kokemattomien on hyvä tutustua näihin kahteen eri substanssiin ensin erikseen ennen kuin alkaa komboilemaan.

EDIT: Kaveri stoppas oman bromotrippinsä bentsoilla kun alko tulla kouristuksia ja älytöntä vainoharhaa. Toimi paniikkiin ja siihen, että sai unta vaikka alla oli psykedeeli. Bromon vaikutusaika on niin pitkä, että aamulla oli jonkinasteinen pöhnä (mikä saattoi johtua myös bentsoista, ensimmäinen "kokeilukerta"), mutta mitään varsinaisia näkyjä ei jokatapauksessa enää ollut ja kaikki loppui bentsojen vaikutusten alkaessa. EKSTAASIN KANSSA EI MAOI:A ALLE!!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2011, 17:38 kirjoittanut Klonkku »
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa FluX

  • Viestejä: 209
  • Karma: 11
 • Thank you for being YOU
  • Profiili
BENTSOJEN KANSSA SITTEN EI SAA MISSÄÄN NIMESSÄ OLLA MAOI:A ALLA!

Benzoilla saa rauhoitettua tripin joo ja jopa krapulakin katoaa niillä, mutta oletkohan nyt sekoittanut masennuslääkkeet ja rauhoittavat lääkkeet keskenään?
Benzojahan käyttää moni masennuslääkkeiden ohella...korjatkaa jos olen väärässä :)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Serotoniinioireyhtym%C3%A4 (serotiinisyndrooma joka voi tulla mm: masennuslääkkeiden ja maoi:n yhdistelmästä tai muista komboista...)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bentsodiatsepiinit (benzot ei lisää aivoissa serotiinia?)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Selektiivinen_serotoniinin_takaisinoton_est%C3%A4j%C3%A4

...


Poissa apatin

  • Viestejä: 364
  • Karma: 18
  • Profiili
Liika valmistautuminen (varmistautuminen) on pahasta.
Kuten kaikki liika.

En nyt tarkoita, että ei saisi nauttia, eli
välttää vaaraa ja varautua.


Mut..

..kun kuitenkaan kaikkea ei voi täysin välttää.

Hyviä linkkivinkkejä, ei siinä mitään.

Uskon kuitenkin, että jos käyttää liikaa (toki hirmuisen vaikea määritelmä) energiaa siihen, että
valmistautuu trippiin sen kannalta, että ei nyt vain tulisi pelkoa ja paniikkia, niin energia saattaa kääntyä negatiiviseksi.
Se kepillä selkään hakkaaminen on kuitenkin osittain osa tätä menoa ja meininkiä.

Ja kirjoitan nyt siis itseni kautta  enkä osoittele ketään sormella.
Psykedeelisiin vaaratilanteisiin valmistautuminen kuulostaa kuitenkin omien kokemusteni kautta ja omaan korvaani jotenkin vaaralliselta lähtöasetelmalta.

Mutta keskittyminen vaaran välttämiseen on keskittymistä vaaraan,
tällöin vaara/negaatio/paniikkikohtaus/looppi/ym. saa itseään ruokkivaa arvoa,
joka kasaa sen purkautumismahdollisuutta.

Alussa pienet annokset.
Tutustuminen vie mielestäni vuosia.

Siitä, tuleeko koskaan valmiiksi en osaa sanoa, sillä itse en ole.
Ja kuka sen valmiuden määrittää. Ei kukaan - paitsi sinä.

Siksi

pidä huolta.Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 244
  • Karma: 133
  • Profiili
Kiitos apatin. :) On aivan totta mitä kirjoitit. Joku joskus jossain sanoikin, että sinä et löydä psykedeeliä, vaan psykedeeli löytää sinut. Kaikkein helpommalla pääsee kun pitää mielessään, ettei pidättele kokemusta. Antaa kokemuksen viedä. Oli kokemus millainen tahansa, se ei voi satuttaa sinua. Ole siis rohkea ja kohtaa se. Näin koet elämäsi hienoimmat matkat. Voit etsiä matkaltasi jotain, mutta anna psykedeelin viedä sinut sen luo. Ehdottomasti paras ohje itselleni on ollut:

LET IT GO WITH THE FLOW!
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa apatin

  • Viestejä: 364
  • Karma: 18
  • Profiili
Jep.

Ja sanaan flow rimmaa sana show.

Eli tästä jokainen voi mielessään kehitellä jotain kivaa ja rohkaisevaa.  :)


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 244
  • Karma: 133
  • Profiili
Jep.

Ja sanaan flow rimmaa sana show.

Eli tästä jokainen voi mielessään kehitellä jotain kivaa ja rohkaisevaa.  :)

Ja know.

"Let it go with the flow of a psychedelic show."
 :D
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Nyäpikkä

  • Viestejä: 367
  • Karma: 17
  • Profiili
Mulla on ainakin toiminut oman voimalaulun hyräileminen, se vaan ilmestyi jostain päähäni erään sienitripin aikana ja on sittemmin osoittautunut erinomaiseksi rauhoittajaksi ja mielen fokusoijaksi missä tahansa stressitilanteissa, olivat ne sitten sienimaailmassa tai sen ulkopuolella.

Tässähän ei ole sinänsä mitään uutta, jo pitkään on tiedetty että pillipiiparin ja rummuttajan kuuntelu musketöörien lähtiessä vyöryttämään kenttää pitää pakokauhun ainakin osaksi kurissa, tai siis siihen saakka kun piipari tai rumpali saa itse kuulan otsaansa. Moni varmaan muistaa myös kohtauksen tuntemattomassa sotilaassa, jossa Rokka ampuu suomi-kp:lla venäläisen hiihtokomppanian ja neuvoo lippaita täyttelevää kaveriaan "hyräilemään jotain jos osaa" ts. käyttämään omaa voimalauluaan. Tilanne tietysti on mikä on, mutta omat hysteeriset tulkinnat voivat tehdä sen entistä pahemmaksi. Voimalaulu pitää nämä kurissa. Väinämöinenkin osasi luoda omia todellisuuksiaan laulamalla ja soittamalla, miksemme sitten mekin.


Poissa PalezQkkeli

  • Viestejä: 85
  • Karma: 7
 • Sage of Air
  • Profiili
Mulla on ainakin toiminut oman voimalaulun hyräileminen, se vaan ilmestyi jostain päähäni erään sienitripin aikana ja on sittemmin osoittautunut erinomaiseksi rauhoittajaksi ja mielen fokusoijaksi missä tahansa stressitilanteissa, olivat ne sitten sienimaailmassa tai sen ulkopuolella.

Pakko kyllä myöntää että jonkin tuollaisen toiminnan harjoittaminen auttaa keskittymään olennaiseen. Oli kyse sitten ahdistavasta tilanteesta tai jostain muusta. Itse hermostuneena, pyörittelen erästä omista sormuksistani.
Sitten se tapahtui. Se ääni. Kuin yhden olion kirkumisen ja karjumisen sekoitus alkoi hiljalleen voimistua pimeydessä.

"Onko epäonnistunut koe todella epäonnistunut, jos olet oppinut siitä jotain."


Poissa Hypnagogic

  • Viestejä: 258
  • Karma: 14
  • Profiili
"Let it go with the flow of a psychedelic show."
Erikoisen iskevä. ;D

Hei, ihmiset: merkittäviä näkökulmia ja jo yllättävän laajalti! Jälleen hedelmällistä pohdiskella yhdessä.
Mitä ikinä tahdot Tämän Hetken olevan.  ~


Poissa apatin

  • Viestejä: 364
  • Karma: 18
  • Profiili
Sanoisin tähän tälläisen omakohtaisen auttajan vielä.

Tupakointi on ollut kovin mieluisaa ja rauhoittavaa yllättävissa nousuissa. Toimii selaisena välietappina, kun odottelee jotakin tapahtuvan.
Toki haluan painottaa, että tavallaan tuo odottelu on kaiken pahan alku ja juuri.

En tupakoi aktiivisesti, mutta näissä tilanteissa
siitä on löytynyt se
sakraali puoli.

Ja laulaahan sankari(ni) B. Dylan "Then take me disappearin' through the smoke rings of my mind."


Poissa Dubbu

  • Viestejä: 58
  • Karma: 10
 • Semikuoseis..
  • Profiili
Matkaillessa tuota tupakkaa tulee kyllä poltettua yllättävän paljon, jotkut pehmeäsavuiset vaniljasikarit ovat myös mainioita "trippileluja" :)


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 244
  • Karma: 133
  • Profiili
Jos kaupan sikareita nyt arvostellaan, niin ehdottomasti paras on Backwoods. Ne ovat vielä sen verran jöötejä, että jos nousuissa haluaa polttaa jotain niin varmasti kestää nousujen ajan. :D

Itse testailemalla löytää hyviä, itselle sopivia tapoja nousuihin. Tykkään itse maata silmät kiinni pehmeällä alustalla kuunnellen musiikkia ja tutustuen kehooni, kun tunnen olevani sujut kehoni kanssa voin avata silmäni ja nousta hyvin mielin matkaan. :) Silmät kiinni juurikin sen vuoksi, että ensimmäiset pikkuruiset näkövääristymät tulevat silloin kun kehonsakin alkaa tuntea eritavalla (vääristymät tulevat siis silmät auki, silloin vielä kun ei nää mitään silmät kiinni). Näinollen voin keskittyä vain toiseen tekijään ja olo tuntuu helpommalta ja luontevammalta. Ja on hassua ajatella että kun tästä aukaisen silmäni, kaikki näyttää pikkuisen erilaiselta. Vähänkuin alkaisi nukkumaan ja heräisi uneen. ;D
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa apatin

  • Viestejä: 364
  • Karma: 18
  • Profiili
Backwoods.. kyllä  8)

Yksi vinkki, jos haluaa hiostaa ja olla varma, on tsekata
annostus shroomeryn annoskalkulaattorilla.

On kuitenkin tärkeä muistaa, että tuokin on vain suuntaava.
Pitää tuntea itsensä ja sienensä (joku sanoi näin jossakin - kiitos siitä.).
Ja tälläinen liika punnittelu ja nettimittailu lisää sitä neuroottisuutta jota aiemmin tässä ketjussa osoittelin sormella.