Psilosybiini.info

Itiöemät eivät kasva edes kuukausien odottamisen jälkeen

Poissa JännäHiippari

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
  • Life itself is only a vision, a dream
    • Profiili
Terve,

olen yrittänyt kasvattaa sieniä KSSS-printistä puolisen vuotta. Inkubaatio substraattina käyttämässäni valkoisessa riisissä vaikuttaa toimivan ihan hyvin. Riisiin tulee paksua valkoista haituvaa joka täyttää kasvatusastiat. Inkuboitunut substraatti muuttuu sinivihreäksi voimakkaasta valon ja veitsen viillon vaikutuksesta. Tuoksu on miedon sienimäinen. Kaikki vaikuttaa olevan OK, itiöemiä ei vaan kasva.

Pikkuhiljaa kuukausien kuluessa substraatti muuttuu ruskeammaksi ja tuoksu muuttuu melko voimakkaaksi sienimäiseksi hajuksi. Olen yrittänyt käyttää kasvatusastioita ulkona yön yli ja altistaa niitä voimakkaalle valolle. En keksi mikä voisi olla vialla. Perkele. Voisiko printissä vaan olla jotain vikaa?

-Jännähiippari



Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 524
    • Karma: 118
    • Profiili
Valkoinen riisi ei ole kovin hääviä pöperöä sienille (tai ihmiselle) ja voi olla, että siitä loppuu ravinteet ennen itiöemien muodostamista. Kokeile täysjyväriisiä.
Riisistä tuntuisi fruittaavan kehnonlaisesti ylipäänsä. Se ei ehkä pidä itsessään riittävästi kosteutta ja vermikuliitissa rullaus on suositeltavaa.
Kannattaa myös harkita vakavasti vaikkapa jonkin kookoskuitupohjaisen toissijaisen kasvualustan käyttöä. Ns. spawniksi riisi sopii erinomaisesti pienen jyväkoon ansiosta, jolloin hyvässä vauhdissa oleva rihmasto sekoittuu hyvin bulkkimatskuun.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa JännäHiippari

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
  • Life itself is only a vision, a dream
    • Profiili
Kuivuminen ja huono ravintosisältö kuulostaa järkeenkäyvältä. Onko niin että jos inkubaatio onnistuu, ei itse itiöissä pitäisi olla vikaa?

Olen käyttänyt melko kuivaa valkoista Basmatriisiä. Tein noin sadan kappaleen koe-erän eri riisilajikkeilla eri kosteuksissa ja suurimpaan osaan tuli homeita tai alkoivat käymään (= alkoholin haju). Basmatriisipurkit joita olin kostuttanut desilitralla vettä / litra kuivaa riisiä olivat ainoita joihin ei tullut tartuntoja. Inkubaatio tosin oli hitaampi kuin muissa purkeissa. Käytin painekattilaa kaikissa testeissä. Ehkäpä printti oli epäpuhdas ja voi ehkäpä purkkien säilytyspaikan ilmassa oli kaikenlaista (?)

Koikeilen ehdottamaasi tummaa riisiä vermikuliittiin sekoitettuna ja lisään vettä. Kiitos vastauksestasi Eni.   


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 524
    • Karma: 118
    • Profiili
Toki printtikin voi olla likainen, mutta mutuilisin kontaminaatioiden syyksi jotain muuta vaihetta. Käymisen haju johtunee bakteerikontaminaatiosta ja yleensä printistä peräisin oleva kakka on ennemmin jokin home. Inokulaatiossa kasvualustaan voi aina päästä ilmasta jotain ryönää, jos astioiden kansia joutuu raottelemaan. Myös ghetompia tekniikoita käyttäessä osa jyvissä olevista bakteeri- tai homeitiöistä saattaa jäädä henkiin.
Jos olet kokenut rihmaston kasvavan hyvin basmatiriisissä, mikään ei tietenkään estä käyttämästä sitä aluksi ja tekemästä sitten grain-to-grain -siirrosta ravinteikkaampaan materiaaliin.
Suosittelen käyttämään täysjyväpikariisiä ja jättämään se aavistuksen raa'aksi. Etenkin painekeittimessä täysin pehmeäksi keitetty riisi saattaa mennä aivan muhjuksi. Valuta keitetty riisi myös hyvin ennen painekeitettopurkkeihin lataamista.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa JännäHiippari

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
  • Life itself is only a vision, a dream
    • Profiili
Kiitos Eni. Kysymykseni "Onko niin että jos inkubaatio onnistuu, ei itse itiöissä pitäisi olla vikaa?" oli huonosti asetettu. Tarkoitin "Onko niin että jos inkubaatio onnistuu, pitäisi sientenkin kasvaa kunhan ravinteita ja vettä riittää".
Minulla on pelko että itiöni ovat jollain tavalla viallisesta/hedelmättömästä itiöemästä, jolloin itiöillä ei vaan pysty tuottamaan sieniä vaikka inkubaatio onnistuukin. Tämä lienee turha pelko?

-Jännähiippari


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 524
    • Karma: 118
    • Profiili
Jos rihmasto kasvaa, tulee myös itiöemiä, kunhan olosuhteet ovat kohdallaan. Tähän liittyy ainakin ravinteiden riittävyys, oikea kosteus, sopiva lämpötila ja riittävä kaasunvaihto.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa JännäHiippari

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
  • Life itself is only a vision, a dream
    • Profiili
Kiitos selvennyksestä Eni. Sekoitin eilen vermikuliittia ja tummaa riisiä noin litran molempia, kaadoin päälle puoli litraa vettä ja pidin tunnin painekattilassa. Odotin kunnes lämpötila oli laskenut neljäänkymmeneen ja murskasin desin verran vanhaa rihmastoa sekaan. Kuorrutin seoksen vielä painekattilassa pitämälläni vermikuliitilla. Sitten odotellaan..

-Jännähiippari


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 524
    • Karma: 118
    • Profiili
Oliko vanha rihmasto suljetussa purkissa? Jos se kakku on ollut avoimena huoneilmassa, on melko iso riski salamatkustajiin. Etenkin kun uusi kasvualusta on steriloitu, monet huoneilman homeet yms. skeida kasvaa iloisesti päästessään neitseelliseen ravinnevarastoon.
Millainen fruittauslaatikkosi muuten on?
Toivottavasti pysyy puhtaana ja kasvaa hyvin :)
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa JännäHiippari

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
  • Life itself is only a vision, a dream
    • Profiili
Vanha rihmasto ei ollut suljetussa purkissa, siinä oli päällä steriloitu  (painekattilassa mukana ollut) pyyhe joka on kiristetty rautalangalla purkin ympärille. Käytän tavallista leveäsuista keittiön lasipurkkia. Pyyhe ei ole kovin tiivistä materiaalia joten varmaan riisin pinnalle on kerääntynyt kaikenlaista. Rapsutin puolisen senttiä rihmastoa roskikseen vanhasta purkista ja kaavin sitten inokuloitunutta riisiä vanhasta purkista uuteen.

Tarkastelen tässä uutta purkkia muutama päivä operaation jälkeen. Hyvältä näyttää vielä toistaiseksi. Vanhan purkin riisijyvät ovat alkaneet kasvaa valkoista haituvaa uuden kasvualustan seassa.

Olikohan painekattilan käyttö uudessa kasvualustassa järkevää, olisiko ollut fiksumpaa vain pastöroida uusi kasvualusta?
Jäin miettimään olisiko kannattanut laittaa uuteen kasvualustaan vain yksi inokuloitunut jyvä. Kasvualustastani eivät vaikuta kovin hygieenisiltä, joten jos laittaisin satojen jyvien sijaan sijaan yhden, olisikohan infektoitumisen riski pienempi. No sitä on turha enää murehtia, pidetään peukkuja :)

Vanhan kasvualustan pinta muuttui kaapimisen seurauksena voimakkaan siniseksi. Kyseessä ei liene home vaan ns. bruising-ilmiö. Viittaakohan voimakas väri oikeasti korkeaan psilosybiinipitoisuuteen? Alustani on pelkästään riisiä, voikohan siitä tehdä psilosybiiniteetä liuottamalla sitä lämpimään veteen?

-Jännähiippari


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 524
    • Karma: 118
    • Profiili
Kyllä minusta ihan sterilointi on asiallista jyville g2g-siirroksia varten. Tärkeintähän on, että cuberihmasto pääsee valtaamaan kasvualustan mahdollisimman ripeästi. Tällöin se pystyy sitten vastustamaan kaikkea muuta, mikä mielellään myös valloittaisi ravinnevaraston. Laittaisin siis ainakin ruokalusikallisen kolonisoituneita jyviä uusien sekaan. Enempi tuskin haittaa, kolonisoituupahan läpi nopeammin. Jos laitat vain yhden jyvän, niin juuri siinä jyvässähän voi mennä jotain sontaa mukana huolella valmisteltuun neitseelliseen jyväpurkkiin.
Varmasti sinistyminen on tässä tapauksessa juurikin bruisingia. Sinistymisen voimakkuudesta (mihin verrattuna?) ei läsittääkseni voi suoraan vetää johtopäätöksiä tajustepitoisuuksista. Nopealla googletuksella aiheesta löytyi tämä.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa JännäHiippari

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
  • Life itself is only a vision, a dream
    • Profiili
Kiitos tästä Eni. Laitoin vielä toisenkin tumma riisi-vermikuliittiseospurkillisen tulemaan. Ensimmäinen purkki haisi jo sen verran pahalle että jouduin heittämään roskikseen.

Mielenkiintoisesti myös aikaisemmissa testeissäni käyttämäni pirkka tumma riisi on aina alkanut haisemaan pahalta. Kuvailisin sitä käyvän kiljun hajuksi. Nyt jos toinenkin satsi alkaa haisemaan pahalle, voisin yrittää mainitsemaasi tummaa pikariisiä. Jäin miettimään voisiko Pirkan tummassa riisissä olla jokin pöpö joka ei kuole painekattilassa. Onkohan sellaista pöpöä edes olemassa. Suositko Eni jotain riisimerkkiä?

-Jännähiippari


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 524
    • Karma: 118
    • Profiili
Olen huomannut, että tavallinen pitkään keitettävä riisi ei ole kovin hyvä. Ehkä se menee herkästi ylikypsäksi. Täysjyväpikariisi on parasta, mutta myös tumma pikariisi käy hyvin ainakin, mikäli on tarkoitus ympätä riisikakku johonkin toissijaiseen. Suoraan riisistä fruittaamista pohtiessa kannattaa vermikuliitissa rullaaminen nesteytyksen jälkeen.
Rainbown tai Pirkan täysjyväpikariisi käy erinomaisesti. Keitä pari minuuttia ohjeen aikaa vähemmän ja valuta kunnolla siivilässä ennen painekeittopurkkeihin lataamista.
"aha"
-PsyKhoZ