Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Erittäin hämmentynyt, ensimmäinen kokemus.

Poissa mycelriko

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
Oon ollut jonkin aikaa luonnon ja varsinkin sienten intohimoinen tarkkailija ja tutkija, mutta vasta eilen kohtasin ensimmäisen mahdollisuuden päästä itsekin jotain kokemaan. Yllätyksenä ja suhteellisen varautumattomana.

Oli kuivattuja (Psilocybin cubensis) n.5g, oli tosi jees illanvietto ja siinä hyvillä fiiliksillä otin noin 3 pientä sientä kasasta, otettiin rennosti puolison kanssa kuunneltiin musaa, leffaa noin tunnin ajan eikä vaikutuksia tuntunut lainkaan. Otin sieniä lisää vaikutusten puutteesta johtuen (reilusti yli puolet jäljellä olevista).

Menimme kävelylle, löysimme läheisen puiston ja n. 30min ajan keinuimme, leikittiin eskarilaisten kiipeilytelineellä naurettiin keskusteltiin niitä näitä ja se tuntui mahtavimmalta koskaan lapsenomainen ilo, sitten alkoi kuitenkin alamäki.

Lähdimme kävelemään takaisin kotiin, yritin jatkaa jutustelua puolisoni kanssa niistä näistä mutta en enää kyennyt ilmaisemaan itseäni lainkaan puhuen, vaikka mielessä sanat ja aatteet pelasivat aivan normaalisti. Go with the flow ja kaikki muut opiskellut asiat unohtuivat kun pelkotila iski.

Suuntasimme kotiin pikaisinta matkaa, menin suoraan huoneeseen ja tässä kohtaa en pystynyt keskustelemaan mitenkään kun viestillä, laitoin vieressä olevalle puolisolleni viestillä asiaa. Sekään ei pian enää onnistunut, ahdistus puski vaikka yritin kaikkeni hallita sitä. Tässä kohtaa tahdoin tripin kyllä todellakin jo päättyvän ja kokeilin sokerivettä, söin epähuomiossa myös melatoniinin 6mg jonka avulla nukahtaisin  (se ei siis tosiaan toimi).

Menin yksin ajatusteni kanssa toiseen huoneeseen koska kommunikaatio ei ollut enää mahdollista, olo vaan voimistui ja tuntui etten kykene enää pahemmin hallitsemaan mieltäni ollenkaan sieneltä.

Sitten teinkin oudon päätöksen, harkitsemattoman teon (jota en jälkeenpäin pysty käsittämään) menin soittamaan lääkäriltä apua, halusin tripin niin kovasti päättyvän siinä tilassa että lääkäri tuntui ainoalta vaihtoehdolta.

Verikokeet jne. aivan pirun kiusallista sitten siellä istua kun ei edes muista mitä puhelussa on kertonut😅

En siis omalla kohdalla viidenkään gramman kynnyksellä henkistä heräämistä kokenut vaan tuntui enemmänkin kun sieni olisi hetkellisesti kaapannut mielen. Oleko sitten vain heikko, en tarpeeksi valmistautunut? Kaikesta tuosta epämääräisestä kokemattomasta sähläämisestä huolimatta kokemus oli positiivinen, opettavainen myös.


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 691
  • Karma: 149
  • Profiili
Miksi otit heti ensimmäisellä kerralla lähemmäs viiden gramman suuren annoksen? Jos olisit hiemankaan paremmin perehtynyt asiaan, niin tietäisit että aloittelijoille suositellaan yleensä ihan syystäkin maltillisempia ensiannoksia eikä mikään ihme että tuollaisella määrällä kokemattomalla on hankala antautua kokemukselle rauhallisesti. Virheitä tietysti sattuu, mutta monet niistä olisivat vältettävissä maltillisuudella ja järjenkäytöllä myös näissä asioissa.


Poissa Eni

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 632
  • Karma: 133
  • Profiili
Tietysti ikävää, että ensikosketus psilosybiiniin oli noin epämiellyttävä. Toisaalta tämäkin kirjoitus on muille sienten kokeilemista suunnitteleville hyväksi opiksi siitä, miten ei pidä tehdä.

Muutama kirjoituksesta mieleen tuleva asia:

1. Set ja setting. Älä ota sieniä Yllätyksenä ja suhteellisen varautumattomana, etenkään ensimmäisellä kerralla.

2. Selvitä sopiva annos. Esimerkiksi Shroomeryn Magic Mushroom Dosage Calculator antaa aivan pätevän summittaisen arvion annokselle, joka vie osapuilleen toivotun vahvuiselle matkalle. HUOM! Vaikka sienten sisälttämän psilosybiinin määrä vaihtelee paljonkin eri itöemien/flushien/kasvuolosuhteiden/misc syiden välillä, noin kahden gramman annos P. cubensista on, ehkä erityisen psilosiiniherkkiä ihmisiä lukuun ottamatta, yleensä hyvin hallittavissa, mutta kuitenkin ns. täysi kokemus.

3. Punnitse annos. Ei ole vaakaa? Hanki vaaka. Itiöemien paino vaihtelee paljon. Jos punnittu annos näyttää pelottavan suurelta, ota puolet siitä ja halutessasi vaikkapa tunnin kuluttua loput. Älä ota etenkään ensimmäisellä kerralla enempää, kuin alunperin suunnittelit. 3 pientä sientä saattaa hyvin tarkoittaa puolta grammaa, joka on kuitenkin hyvin pieni annos. Reilusti yli puolet jäljellä olevista taas voi olla vaikkapa 6 grammaa, joka on valtava annos.

4. Pysy turvallisessa ympäristössä, käytännössä kotona, kunnes olet varma tripin tasoittumisesta. Yleensä kahden tunnin kuluttua on turvallista olettaa, että huippu on saavutettu. Kokemattomana esimerkiksi ulkona oleminen voi muuttua todella nopeasti todella ahdistavaksi, mikäli matka onkin odottamattoman voimakas. Sadan metrin kotimatka vahvalla tripillä voi olla traumaattisen pitkä siirtymä. Etenkin suuri annos tyhjään vatsaan saattaa nousta arvaamattoman nopeasti ja toimintakyky kadota minuutissa, mikä on arvatenkin pelottavaa valmistautumattomalle.

5. Jos mukana on luotettava selväpäinen henkilö, kerro hänelle suunnittelemasi annos ja odotetut vaikutukset. Muista ja muista myös kertoa, ettei psilosiiniin normaaliannoksilla voi esimerkiksi kuolla. On melko kusipäinen temppu esimerkiksi puolisolle, että syöt tuntemattoman määrän sieniä tietämättä odotettavissa olevista vaikutuksista yhtään mitään, menetät toiminta- ja kommunikointikykysi ja annat kumppanin sitten tuntitolkulla murehtia/panikoida puolestasi.

6. Älä odota henkistä heräämistä, tai mitään muutakaan. Ota vastaan avoimin mielin, mitä matka tarjoaa. Odotukset on helppo tapa saada epämiellyttävä kokemus.

7. Älä ota sieniä humalassa tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena. Jos et tiedä, millaisia psilosiinin vaikutukset ovat, et todellakaan tiedä, millaisia sienten ja jonkin toisen päihteen yhteisvaikutukset ovat.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa mycelriko

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
@Matias, en tosiaan tiedä mitä annostelun kohdalla ajattelin. Olin kyllä tietoinen lähes kaikesta valmisteluun liittyvästä mutta arvioin syötyjeni 3 sienen vaikutuksien täyden puutteen perusteella pitoisuuden olevan huomattavasti heikompi. Olin myös lukenut tarinoita 15g ensikerta kokemuksista joissa ensikertalaisilla sekään määrä ei tuottanut huonoa matkaa. Yliarvioin itseni, tyhmäksi sitä tuntee.


Poissa mycelriko

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
@Eni, mahtava kommentti sulla siinä onkin lähes kaikki olemmaisimmat. Hyvä jos tulee jollekin avuksi siihen mitä ei kuulu tehdä, oltiin puolison kanssa yhdessä katsottu dokumentteja ja tuktittu jonkin verran muttei tarpeeksi.


Poissa valokvantti

  • Viestejä: 7
  • Karma: 1
  • Profiili
 Menitkö vaikutuksen alaisena lääkärille? Kiinnostaisi tietää miten lääkäri suhtautui trippailuusi?