Sienestäminen > Suippumadonlakki

Kuvia ja kuvauksia suippumadonlakin kasvupaikoista

(1/19) > >>

Matias:
ÄLÄ LÄHETÄ TÄHÄN VIESTIKETJUUN KUVIA PAIKOISTA, JOILLA ET TIEDÄ ESIINTYVÄN SUIPPUMADONLAKKEJA

Kovaa kyytiä tulossa olevan sesongin myötä on hyvä aika tehdä tutkimustyötä suippumadonlakin levinneisyyden ja kasvuympäristön suhteen. Täten voimme saada selkeämpää kuvaa kyseisestä lajista helpottamaan etsintöjä ja kasvupaikkojen tunnistamista.

Käy siis sinäkin kasvualueilla tekemässä havaintoja paikallisesta eliöstöstä ja maastosta - myös valokuvat ovat erittäin toivottavia. Sijaintipaikka kaupungin tarkkuudella myös hyödyllinen merkintä. Tiedon kertyessä voidaan havaintojen pohjalta laajentaa suippumadonlakki-wikiartikkelia.

Kasvuympäristöä Oulussa* valtalajeina heinät
* maaperä hiekkapohjainen

* päällä runsaasi heinäpohjaista kasvijätettä
* paikoittain pientä pajukkoa
* seassa laajalti maitohorsmaa
* harvakseltaan sammalta (mahdollisesti kangaskynsisammalta)
* välittömässä läheisyydessä laajaa koivikkoa
Viime vuosien perusteella suippumadonlakin suuresti suosimaa aluetta, erästä vanhaa peltoa lukuunottamatta kaikki Oulun alueella tunnistamani kasvustot ovat sijainneet vastaavassa ympäristössä. Itiöemiä on saanut bongailla niin runsaasti, kuin on vain jaksanut.

King Ink:
Mulla kaikki löydöt ovat tapahtuneet semmoisilla pelloilla mitkä eivät ole olleen käytössä pitkiin aikoihin, ruohutupsujen seasta. Täällä on aika runsaasti samanlaista maastoa kuin mitä Matyas kuvallaan esittää, mutta en ole löytänyt niistä yhdenyhtä sientä.

Ensi syksynä aion tutkia vielä paremmin, useamman paikan.
Voisin laittaa joskus kuvankin tuosta sijainnista mistä itse oon suurimman osan sienistäni poiminut.

Matias:
Ensimmäinen kuva samalta paikalta, kuin aloitusviestissä ja kaksi seuraavaa eräältä toiselta paikalta. Huomatkaa viimeiseksi mainittujen selkeät ruohotupot, jotka esiintyvät lähikuvassakin. Myöskään kuvissa esiintyvää apilaa en ole tavannut ensimmäisen kuvan tyyppisillä alueilla suoraan sienen vieressä kasvavana.PANTTERIKARHU:
sais tulla lisää kuvia, auttaus paljon tälläsii aloittelijoita :D

Matias:
Kaikki tapaamani suippumadonlakkikasvustot ovat esiintyneet aina tämän heinälajin yhteydessä ja kasvaneet yleensä siitä syntyneellä kasvijätteellä.
Tunnistaako joku lajia nimeltä? Luulin tätä aikaisemmin rönsy- ja nurmirölliksi, muttei se kyllä kumpikaan niistä ole.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta