Psilosybiini.info

Viherhäiverisakas (Inocybe aeruginascens)

Vieras · 4 · 6667

Poissa Arvalis

  • Viestejä: 835
  • Karma: 26
  • Profiili
Viherhäiverisakas
Inocybe aeruginascens

Sisältää psilosybiiniä (~0.3%), psilosiiniä, baeokystiiniä (~0,2%) ja uutena löydöksenä aeruginaskiinia (psilosybiinin trimetyylianalogi). Shulginin mukaan myös muutamat muut risakkaat sisältävät samaisia alkaloideja, toisten sisältäessä myös tai ainoastaan muskariinia.

Niels Jensen, Jochen Gartz, Hartmut Laatsch:
Aeruginascin, a Trimethylammonium Analogue of Psilocybin from the Hallucinogenic Mushroom Inocybe aeruginascens
(Planta Medica, 2006)

Lainaus
The hallucinogenic mushroom Inocybe aeruginascens contains several typical Psilocybe alkaloids including psilocybin. We have now elucidated the structure of a further indole derivative named aeruginascin as the quaternary ammonium compound N,N,N-trimethyl-4-phosphoryloxytryptamine. Aeruginascin is closely related to the frog skin toxin bufotenidine (5-HTQ), a potent 5-HT3 receptor agonist, and has been found exclusively in Inocybe aeruginascens so far.
Gartzin Magic Mushrooms Around The World mainitsee kasvupaikaksi ihmisasutuksen lähimaaston, kuten puistot ja puutarhat - erityisesti koivujen, lehmusten, tammien ja poppeleiden lähellä.Lainaus
Lakki: Useimmiten alle 5cm leveä, kartiomainen tai kupera, vanhemmiten laakea, muuta lakkia lievästi tummempi keskuskohouma, nuorena reunasta sisäänkiertynyt.
Yläpinta: Väri vaihtelee ruskeankeltaisesta vaalean keltaruskeaan, usein vihreitä tahroja, jotka katoavat sienen kuivuessa, reunan lähellä usein kuitumaista karvaa(?).
Heltat: Kapeatyvisiä tai heikosti kolotyvisiä (lähes irtotyvisiä), runsaslukuiset, kalpean-, harmaan- tai tupakanruskeat.
Jalka: 2-7 cm pitkä, 0,3-0,8 cm paksu, tasapaksu koko pituudelta, joskus tyvestä lievästi turvonnut, kiinteä, kalpean harmaa, muuttuen sinivihertäväksi tyvestä ylöspäin, kuituinen/syinen, jalan yläpää vaikuttaa olevan hienon jauheen peitossa.
Malto: Itiöemässä on vihreitä sävyjä ja se sinertyy vahingoittuneista kohdista.
Haju: Epämiellyttävä, saippuainen.
Itiöpöly: Savenruskeaa.
Sieni luonnossa: Kasvaa kostealla, hiekkapitoisella maalla, mykorritsana symbioosissa poppelin, lehmuksen, tammen ja pajun kanssa.
Hienorakenne: Itiöt sileitä, soikeita, 6-9,5 x 4,5 mcg.

Lakin ja jalan välissä osittainen harso, joka usein katoaa iän myötä.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 09, 2018, 11:39 kirjoittanut Arvalis »
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Hukkumiskuolemistani

  • Viestejä: 88
  • Karma: 15
  • Profiili
Tää on suurinpiirtein suomennettu Wikipedia-artikkelista, ilmoitelkaapa jos on virheitä niin korjaillaan. Tän vois myös mahdollisesti vaan siirtää aloitusviestiin(?).

[siirretty aloitusviestiin]----------------------------------------

Lainausta toiselta foorumilta:

Lainaus
Tässä "viherhäiverisakkaan" historiaa, mikäli olen oikein ymmärtänyt.

Varsinais-Suomesta on aikanaan löydetty risakas, joka on nimetty viherhäiverisakkaaksi (I. aeruginascens). Lajia löytyy Keski-Euroopasta, mutta ei muuten Pohjoismaista ilmeisesti. Viimeisimmässä uhanalaiskatsauksessa laji katsottiin Suomesta hävineeksi (RE)

Korso löysi viherhäiverisakkaan kesällä 2010 Tervolasta, kalkkipaikalta suurinpiirtein tienojasta. Ainakin sata yksilöä. Sen tutkimisen yhteydessä selvisi, että Varsinais-Suomen sieni ei ole viherhäiverisakas, vaan joku tuntematon laji. Ja sitä koskevat ilmeisesti nämä uhanalaismääritykset.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 14, 2013, 17:10 kirjoittanut Matyas »
Confusion will be my epitaph?


Poissa psilocyb

  • Viestejä: 1
  • Karma: 0
  • Profiili


<p>muistuttavatko nämä inocybe aeruginascenssia?</p>
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2014, 19:59 kirjoittanut Arvalis »


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 835
  • Karma: 26
  • Profiili
<p>muistuttavatko nämä inocybe aeruginascenssia?</p>
Eipä näy mitään. Uploadaa kuva esimerkiksi imguriin ja aseta kuvalle generoitu osoite (muotoa http://i.imgur.com/BLabLA.jpg) [img]-tägien väliin. HTML-koodi ei toimi foorumipostauksissa.

Monet sienet (myös myrkylliset) saattavat muistuttaa viherhäiverisakasta. Älä koskaan syö tunnistamattomia sieniä.

Itse olen jo lähemmäs neljä vuotta skannaillut ympäristöäni viherhäiverisakasesiintymiä silmälläpitäen, kuitenkaan niihin koskaan törmäämättä. Kyseinen laji on Suomessa ilmeisen harvinainen. Olisi toki siistiä, jos joku noita bongaisi ja maistaisi.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher