Kirjoittaja Aihe: Iboteenihappon dekarboksylointi muskimoliksi  (Luettu 86 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Lahottaja

  • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 141
    • Profiili
Iboteenihappon dekarboksylointi muskimoliksi
« : Syyskuu 26, 2019, 23:15 »
Viime syksynä harrastin kovaa tutkimista (googletusta) löytääkseni nopean tavan saada punakärpässienet kokattua nopeasti toimiviksi. Löysin teorian, että happamassa vedessä keittäminen saattaisi toimia huomattavasti paremmin kuin perinteinen kuivaus. Unohtui silloin postata tulokset tänne. Nyt ei ole kaikkia lähteitä enää muistissa/tallessa.

Käytännössä keitin paloiteltuja punakärpäsienten lakkeja joista oli heltat poistettu vedessä johon oli lisätty noin 5 % sitruunahappoa. Noin saman verran kuin sitruunamehussa siis, eli sitruunamehussa keitto toiminee myös. Käytännön syistä vesi liuos voi olla laimeampaa ainakin hetkittäin, mutta silloin keittoaikaa kannattaa hieman pidentää. reilu 2 tuntia pitäisi olla optimi. En muista tarkkoja nestemääriä, mutta noin 1 dl yhtä lakkia kohden. Lopussa kärppärin palat suodatetaan siivilässä pois. Seoksesta tulee melko sakeaa ja jäähtyessään melko hyytelömäistä. Voi nauttia sellaisenaan, mutta on helvetin hapanta tietysti. Happamuutta voi koittaa neutralisoida, mutta itse laitoin vain reilusti sokeria.

Tällä reseptillä annokset oli 1-3 lakkia ja vaikutukset melko perinteisiä muskimolille kuvattuja (2 koehenkilöä). Tästä päätellen tämä happamassa vedessä keitto toimii hyvin. Alkuperäisessä lähteessä on käytetty suolahappoa PH:n laskemiseen, eli voisi arvata ettei käytetyllä hapolla ole välttämättä merkitystä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Iboteenihappo
https://fi.wikipedia.org/wiki/MuskimoliKuivaus ei näyttäisi toimivan läheskään yhtä tehokkaasti.


[20:11:33] Arvalis: No ei tietenkään tunnu, jos otat jotain pikkuannoksia pikkuannosten päälle. [20:12:02] Arvalis: Rykäsepä kerralla femma huiviin niin mitkä seinät.