Kirjoittaja Aihe: Itiöprinttien lainsäädännöstä  (Luettu 437 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Psilo420

  • Viestejä: 1
    • Profiili
Itiöprinttien lainsäädännöstä
« : Kesäkuu 09, 2019, 00:12 »
Olen kuullut, että psilosybiinisienten itiöprinttien hallussapito on laillista. Onko tämä vanhaa tietoa?

Poissa Enteogeeni

  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Itiöprinttien lainsäädännöstä
« Vastaus #1 : Kesäkuu 09, 2019, 00:49 »
Tähän voi periaatteessa soveltua rikoslain 50 luvun 3 §, joka kuuluu seuraavasti:
Joka tehdäkseen 1 §:n 1–4 kohdassa tarkoitetun rikoksen valmistaa, tuo maahan, hankkii tai vastaanottaa tällaisen rikoksen tekemiseen soveltuvan välineen, tarvikkeen tai aineen, on tuomittava huumausainerikoksen valmistelusta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yritys on rangaistava.


Itiöt itsessään eivät sisällä kiellettyjä aineita. Mutta tulkittavaksi jää se, missä tarkoituksessa itiöitä pidetään hallussa. Jos tarkoituksena on valmistaa niistä psilosybiiniä sisältäviä sieniä, kyseessä on rikos. Laillisen ja laittoman toiminnan erottaa vain aikomus, joten luokittelisin tämän ajatusrikokseksi. On huomattava, että yrityskin on rangaistava. Jos siis vaikkapa hankit savea valaaksesi ruukun hampun kasvatusta varten, kyseessä on rikos, vaikka saven hankintayrityksesi epäonnistuisi.

En tunne itiöitä koskevia oikeustapauksia, ehkä niitä ei ole. Käytännössä mikään taho ei lähde tutkimaan, mitä itiöistä syntyisi kasvattamalla. Tulli on pysäyttänyt ulkomailta tilattuja eriä, ja tämän perusteella saattaa seurata kotietsintä. Toivottavasti jollain on parempaa ajantasaista tietoa.