Psilosybiini.info

Ensimmäinen monotube kasvatus.

Poissa Wildchild

  • Viestejä: 14
  • Karma: 0
  • Profiili
Hei.

Taas pyydän täältä apua kokeneemmilta henkilöiltä. Boxin olen tehnyt tämän ohjeen mukaisesti https://www.youtube.com/watch?v=2X9yoXiT-eI

Erilaisia versioita vaikuttaa olevan paljon mutta uskon että kaikissa on suht sama lopputulos. Nyt on HuMy:n ohjeen mukainen "yleinen kookoskuitu resepti" ja pf-kakut murskattuna boksissa.

Mutta tästä eteenpäin on sitten hiukan arpomista ja enemmän ja vähemmän epävarmaa. Hyvistä päiväkirjoista on kuvat hävinneet tai ainakaan minulle ne eivät näy ja pelkkä teksti jättää aika monta kysymysmerkkiä.

Jos joku jaksaa hiukan naputella vaikka ranskalaisilla viivoilla, kuinka tästä eteenpäin niin olisin erittäin kiitollinen. Olen käsittänyt, että kansi olisi päällä loppuun saakka. Mutta tehdäänkö tuuletuksia, ruiskutuksisa vedellä ja noin yleensä kuinka kasvatus eroaa Shotgun laatikosta pf-kakkujen kanssa?

Kiitoksia taas jo tässä vaiheessa ja aurinkoista kevään alkua kaikille!


Poissa otukset

  • Viestejä: 54
  • Karma: 3
  • Profiili
- Pohjamuovin ja laatikon sisäpintojen sterilointi esim desinfiointiaineella, isopropanolilla, tms. Jos teet monotubetyyliin niin substraatti tasaisesti pohjamuoville. Kasvualustan pintaa voi painella kevyesti esim lusikalla. Tai sitten muutama sentti kevytsoraa pohjalle ja substraatti omassa boksissaan terraan. Työvälineet kandee steriloida ennen kontaktia kasvualustan kanssa.
- Kansi kiinni ja odottelemaan kasvualustan täyttä kolonisaatiota, yleensä 5-7 pv. Kasvualusta on täysin kolonisoitunut kun koko pinta valkoinen rihmastosta. Kokonaan kolonisoitunut kasvualusta on suht resistentti homeille.
- Kevyttä sumuttelua ja tuulettelua voi tehdä silloin tällöin (rihmasto nauttii sumuttelusta ja raikkaasta ilmasta). Seisovaa vettä rihmaston päällä vältettävä. Terran sisäpinnat ja pohja kannattaa sumutella märiksi kosteuden nostamiseksi.
- Satoa odotettavissa 2-3 viikon kuluessa jos ei homeita ilmaannu.

Onnea matkaan! Vastailen lisäkysymyksiin
Totuus lienee tarua ihmeellisempi.


Poissa Wildchild

  • Viestejä: 14
  • Karma: 0
  • Profiili
Kiitoksia nopeasta ja kattavasta vastauksesta.

Etenen noiden ohjeiden pohjalta. Oma boksi on pienempi kun videolla oleva (11 litraa), mutta muuten samanlainen teko tavaltaan.
Eli sitä ei välttämättä tarvitse laittaa terraan (itselläni isompi muovilaatikko). Jos kokeilen nyt että antaa olla ihan noin vaan sen koko kasvatuksen ajan ja olisikohan pari kertaa päivässä tuulettelu ja nätti sumuttelu sopiva määrä rihamsto ja sieni vaiheessa? Siihen saakka en avaa laatikkoa ollenkaan.

Kiitoksia vielä kerran avusta!


TumikiFighto

 • Vieras
Moro Wildchild,

Nyt sattui sopivasti että juurikin tässä muutamia päiviä sitten polkaisin samanlaisen laatikon tulille. Ainoana erona on että kaasunvaihtoon laitoin micropore teippiä reikiin. Ideana on että varsinkin aluksi alusta olisi "about" steriili eli ensimmäinen viikko varmasti on "kriittistä" aikaa monotubella. Kunhan rihmasto pääsee valloittamaan kookoskuidun ja saa vahvan jalansijan ei pitäisi muiden homeiden yms kontaminaatioiden päästä enää kasvamaan ja ainakaan voittamaan muodostunutta rihmastoa.

Käsittääkseni laatikon voisi vielä kattaakkin (rakentaa siis katekerros päälle, kuiva vermikuliitti jne) mutta itse ajattelin vain seurata nyt sivusta kansi tiukasti kiinni että valkoinen valloittaa koko alueen ja kun pinnejä alkaa ilmestyä avaan laatikkoa, alan huiskuttelemaan kerran pari päivässä ja suihkautan vähän kosteutta laatikkoon eli viileää vettä sumuttimella kevyesti ei märäksi.

Flushaamisesta en osaa vielä sanoa mitään, mutta voin tulla raportoimaan miten oman touhun kanssa onnistuu myöhemmin.

Tässä vielä pyytämäsi kuvia, laitoin myös omaan kasvatuspäiväkirjaan nämä käy tsekkaa jos ois harrastajille muitakin projekti ideoita langastani kun ajattelin harjoitella nyt vähän jokaista aluetta sienten kasvattamisesta.


Siinä on 1vrk jälkeen kun sekoitin substraattiin täysin kolonisoituneen, vanhan kakun josta oli 3 flushia irronnut.


Tälläinen loota se on. Yksinkertaista.


Poissa Wildchild

  • Viestejä: 14
  • Karma: 0
  • Profiili
Kiitoksia erittäin paljon lisä infosta asiaan ja kuvista! Pitää seurata myös kasvatus päiväkirjaasi josta on varmasti apua muillekin kuin minulle. Itsellä kävi tuossa puhtauden kanssa sellainen moka, että kerkesin kipata boksiin kookoskuitu setit ja hetken päästä tajusin, että desifiointi on kokonaan tekemättä. Kippasin boksin tyhjäksi ja pesin + desifioin ja aloitin alusta. Saa nähdä oliko tämä kohtalokas virhe. Varmuuden vuoksi säästinkin pf-kakuista puolet, eli 6kpl vielä jemmaan jos kasvatus epäonnistuu ensi yrittämällä.

Menestystä prjoktiisi, myös täällä on kaikenlaisia ideoita mitä ajan myötä pitää tehdä ja kehitellä.

Ja kiitos avusta!


Poissa otukset

  • Viestejä: 54
  • Karma: 3
  • Profiili
Yleensä kaikki ylimääräinen häslääminen lisää kontaminaatioiden mahdollisuutta. Usein näistä tunnutaan selviävän aloittelijan tuurilla aika pitkälle. Jos kasvualusta kolonisoituu kokonaan ilman merkkejä kontaminaatioista niin saa olla jo optimistinen. Mikäli flushia ei kuulu 2 viikon kuluessa kasvualustan valtaamisesta niin saattaa johtua homeesta, joka alkaa tavallisesti vähitellen näkymään substraatin pinnassa. Yleisesti ottaen flushaamisen kuten myös kolonisoitumisen nopeus riippuu sienikannasta. Katekerroksesta sen verran, että itse en suosi sen käyttöä cubensikselle. Katekerroksesta en ole havainnut olevan sadon kannalta mitään hyötyä, päin vastoin, se vaikuttaa keräävän helpohkosti homeita. Kevyt tuulettelu ja sumuttelu kahdesti päivässä on ok.

EDIT: pari noloa typoa
Totuus lienee tarua ihmeellisempi.


Poissa Wildchild

  • Viestejä: 14
  • Karma: 0
  • Profiili
Ensimmäinen sato kertätty boksista. Aiempi kokemus oli pf-kakussa Cambodian  ja nyt vuorossa B+.

Koko ero sienillä on häkellyttävän suuri, pf-kakussa suurin oli 4g ja nyt suurin monotubessa oli 34g, siis tuore painot :).

Sellaisen eron huomasin, että pienemmät Cambodian varsi sinertyi huomattavasti enemmmän mitä nämä isommat sienet. Onkohan tämä ihan normi tilanne vai mistähän se johtuu? En vielä ole päässyt testamaan laatua käytännössä. Ja onko sienen koolla noin yleisesti vaikutusta vaikuttavien aineiden tehoon jos verrataan niitä kuivattuina ja samasta määrästä painon mukaan?

Kiitoksia taas jos joku valaisee tuota asiaa.