Kirjoittaja Aihe: Kuivattu sieni kapseliin.  (Luettu 802 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Wildchild

 • Viestejä: 14
  • Profiili
Kuivattu sieni kapseliin.
« : Helmikuu 05, 2019, 15:01 »
Hei.

Onko kellään kokemusta tai tietoa, kuinka kuivattu sieni kestää rouhittuna gelatiini kapselin sisällä? Ajatus olisi jauhaa kuivat sienet morttelissa ja laittaa vaakan avulla kapseleiden sisään saman kokoisia annoksia. Itsellä kokemusta on erään toisen (vihreän) kasvikunnan tuotteesta joka kapselina on varsin pätevä vaihtoehto. Täyte aineena voisi olla vaikka vehnäjauho tai vastaava.

Eli olisko odotettavissa kuinka pitkä säilyvyys aika tällä tavalla toimiessa, käsittääkseni kapseli itsessän on suht ilmatiivis. Ja onko jotain muuta huomioitavaa, mitä en osaa välttämättä ajatella asian suhteen. Itselle kyseessä ihan tuore harrastus, mutta into on hyvällä tasolla.

Kiitoksia jos jollain löytyy tietoa tai vihjeitä!

Poissa Eni

 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Kuivattu sieni kapseliin.
« Vastaus #1 : Helmikuu 05, 2019, 17:46 »
Kuivaa, jauha ja kapseloi heti (mahdollisimman vähän aikaa ilman kanssa kosketuksissa). Säilytä pakastimessa, jolloin käyttöaikaa on ainakin puoli vuotta. Luultavasti paljon pidempäänkin.
Noihin kapseleihin, joita minulla on (olisiko 0-kokoa), meni melko tarkka 300 mg kahvimyllyllä jauhoksi vedettyjä sieniä per kapseli.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Pehmo

 • Luotettava tunnistaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
Vs: Kuivattu sieni kapseliin.
« Vastaus #2 : Helmikuu 05, 2019, 20:00 »
Ainakin silokit säilyvät ihan huoneen lämmössä yli vuoden menettämättä tehoa kovinkaan paljoa. Pidetty vain valolta suojattuna mutta muuten ihan avoimena ilman kanssa kosketuksissa.
The world is a battleground of good and evil. Be aware. Be good.

Eläimestä kärsin. Eläin minussa kärsii.

Poissa Eni

 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Kuivattu sieni kapseliin.
« Vastaus #3 : Helmikuu 05, 2019, 21:25 »
Siinä jauhossa/rouheessa tosin on heti paljon enemmän pinta-alaa, joka voisi olla kosketuksissa ilman hapen kanssa, joten elinikä huoneenlämmössä on vastaavasti paljon lyhyempi.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Wildchild

 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Kuivattu sieni kapseliin.
« Vastaus #4 : Helmikuu 05, 2019, 21:59 »
Kiitoksia vastauksista!

Joo, tuo jauhaminen tekee juuri niin, että materiaali on paljon enemmän hapen kanssa tekemisessä, siksi teiltä lähdin asiaa kysymään. Sama kuin jauheliha vs. koko liha säilyvyyden suhteen.

Mutta näillä tiedoilla voin lähteä testaamaan kapseli ajatusta. Itselläni on 00 koon kapselit ja "kone" niiden täyttöön, siihen taitaa mennä 50% enemmän 0 kapseliin verrattuna. Myös vakumointi mahdollisuus löytyy ja sitäkin voisi kokeilla kapseleille (ja sienille yleensä).

Ensimmäinen oma sato vasta tulossa ja kaikenlaista "tuotekehitystä" pyörii mielessä ja intoa on enemmän kuin taitoa :)


Poissa Eni

 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Kuivattu sieni kapseliin.
« Vastaus #5 : Helmikuu 06, 2019, 08:06 »
Omanikin saattoivat olla hyvinkin myös tuota 00-kokoa, mutten muista varmasti. Punnitsin 10x10 kapselin erää ja niiden painot olivat hyvin liki 3 grammaa. Tässä toki oletettiin tyhjän kapselin painavan about 0 mg. Muistaakseni punnitustulokset olivat kuitenkin ihan inasen yli kolmesta grammasta, joten pyöristysvirheet kumonnevat toisensa melko hyvin.
"aha"
-PsyKhoZ