Psilosybiini.info

Nuuskan valmistus kotona

Poissa bongivedelläkuuhun

  • Viestejä: 7
  • Karma: 0
  • Profiili
Elikkäs onko täällä muita nuuskan ystäviä, jotka on myös kokeillu tai haluis kokeilla nuuskan valmistamista itse? Onko joku kenties maistanut joskus jonkun oma tekemää nuuskaa ja tämän jälkeen heittänyt idean kaivoon, koska kyseinen tuote on ollut sama kuin tunkisi röökitupon huuleen? Itselläni jo jonkun verran kokemusta kyseisestä touhusta. Laatuun vaikutetaan parilla yksinkertaisella niksillä, joka tekee tuotteesta oikeastaan täysin samanmakuista, näköistä ja tuoksuista, kun tehdasvalmisteisesta löysästä nuuskasta. On tullut paljon kehuja kavereilta, että "parasta löysää nuuskaa mitä on vastaan tullut koskaan."

Haluaisin jakaa teille yhden suosikkiresepteistäni, jos täällä nyt nuuskan harrastajia edes on, mutta vaikkei olisikaan niin täältä tämä löytyy jos joku innostuu. Hommahan on aivan simppeli eli röökit sekoitetaan liivateveteen soodan ja suolan kanssa. Suolan tarkoitus on säilöä nuuskaa pidempään ja soodan tarkoitus on imeyttää nuuska paremmin limakalvoihin, eli mitä enemmän soodaa, sitä enemmän nuuska "tuntuu, poraa, jytisee, kolisee tai toimii."  Tähän käy mikä tahansa sätkäpussi oman maun mukaan. Vihreästä pussista menthol nuuskaa jne.. Tupakkaa sätkäpussillinen, eli noin 30grammaa.

Tarvikkeet:
Sätkää, Borkum Riff Bronze piipputupakka 30g
Ruokasoodaa 1,5tl (kokenut käyttäjä voi laittaa enemmänkin)
Suolaa 1tl
Liivatelehtiä 1kpl
Vettä 1dl
Fisherman's Friend Spearmint pastilleja 6kpl

Vaihe (1)
Homma lähtee käyntiin tupakan kuivatuksella. Parhaimman maun saatte, kun kuivattaa tupakan huoneilmassa noin viikon ajan. Toki uunissa voi kuivattaa myös 50C 1-2tuntia. Ei mitään huomattavaa eroa vaikka uunissa kuivattaakin. Kun tupakka on kuivaa, se jauhetaan tomuksi jollain sähkökäyttöisellä blenderillä tai sauvasekoittimella. Myös mortteli käy hyvin sillä ihan rutikuiva tupakka murenee tomuksi melkein jo nyrkissä. Lopuksi voi vaikka vetää tuotteen vielä teesiivilän läpi astiaan jotta valmis tuotos on aivan tomua. Ideana saada siis tuotetta joka tomuna ei eroa juuri kaakaojauhosta.

Vaihe (2)
Seuraava vaihe on soodatuhkan, eli natriumkarbonaatin valmistus. Laita ruokasoodaa pari teelusikallista folion päälle ja uuniin puoleksi tunniksi 225C.

Vaihe (3)
Liivateveden valmistus. Liuota 1dl kuumaa vettä 6kpl fisherman's friend pastilleja. Kun pastillit ovat liuenneet, valuta neste kahvin suodatinpussin läpi kerran. Seuraavaksi kuumenna pastillivesi uudelleen vaikka mikrossa ja liuota siihen yksi liivatelehti. Vedestä käytetään ainoastaan noin 0,45dl. Voit mitata alussa myös ainoastaan tarvittavan määrän vettä, mutta miksi teen itse 1dl vesimäärällä sekoitukset on ainoastaan sen takia, että tarvittavat määrät on helpompi suhteuttaa ja liivatelehti helpompi sekoittaa desilitraan. Ota siis 0,45dl liivatevedestäsi talteen ja liuota 1tl suolaa sekaan.

Vaihe (4)
Ota jokin laakeampi astia, esim keittolautanen. Laita tupakkatomu sinne ja heitä sekaan n. 1,5tl soodatuhkaa. Sekoita. Lisää liivatevesi joukkoon. Sekoita huolella jotta maku on tasainen jokaisella annoksella. Tähän vaiheeseen paras työkalu on haarukka, jolla saa helposti sekoitettua ja survottua veden tupakan sekaan. Tämän vaiheen jälkeen voit testata tuotetta, maku ja koostumus on lähes valmis, mutta itse pidän tuotetta "valmiina" vasta, kun se on ottanut tummaa väriä lisää ja maustunut jääkaapissa suljetussa astiassa, noin 12tuntia.

Makuja on helppo soveltaa, itse tehnyt monista eri pastilleista, inkivääristä, lakritsiuutteesta jne.. Kokemuksista oppii. Myös nuuskan pussittaminen on helppoa, mutta hidasta. Pussitukseen tarvitsee teepusseja, löytyy myös marketeista nimellä Eskimo haudutuspussit. Jokin jolla "hitsata" pussin saumat kiinni, esim juotoskolvi tai silitysrauta. Parin millin apteekin injektioruisku, josta leikataan kärki irti ja pyöristetään terävät reunat. Viimeistele tekemällä "stoppari" männän juureen esim. sähköteipistä siten, että kun männän painaa pohjaan, tiiviste ei karkaa leikatun reunan ulkopuolelle. Tällä siis helpompi survoa tuote pussin sisään. (Toimii myös nuuskatykkinä.) Tässä on yksinkertainen opetusvideo nuuskapussien tekemisestä
Poissa seittivahvero

  • Viestejä: 143
  • Karma: 1
  • Profiili
Kidesoodaa saa rautakaupoista, joten ei kannata keittää.


Poissa BadTrip

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 48
  • Karma: 11
  • Profiili
Tämähän oli mielenkiintoinen, nostamisen arvoinen ohje. Laitetaan testiin :)


Poissa seittivahvero

  • Viestejä: 143
  • Karma: 1
  • Profiili
Yrittilato ainakin myy Nicotia Rustican siemeniä.


Poissa hsudak

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 35
  • Karma: 0
 • Metsä ja luonto lähellä sydäntä
  • Profiili
Tein tämän reseptin mukaisesti Nuuskaa itse kasvatetusta Nicotiana Rusticasta (a.k.a: Kessu, Palturitupakka, Atsteekkitupakka, Mahorkka, Thuoc Lao, Mapacho). Siemenet tilasin hyötykasviyhdistykseltä ja laitoin viime kesänä kasvamaan. Tänä kesänä tuli myös kasvateltua. Melko helppoa ja vaivatonta kasvattaa. Ja mikä parasta, tupakka on täysin luomua ja lisäaineetonta. Rusticassa on myös enemmän nikotiinia ja mieto maku.

Tein ohjeen mukaisesti. Tosin punnituksessa oli itsellä hieman epäselvyyttä. Kun punnitsin tupakkaa hieman kosteana, niin sitä oli n. 60g ja tarkoituksena oli tehdä 2 erää. Parin päivän kuivauksen jälkeen aloitin nuuskan valmistuksen ja jauhoin tupakan tomuksi blenderissä. Tämän jälkeen mittasin tomun massan, niin ainesta oli n. 30g. Mietin, että tulisiko tuo paino mitata rutikuivasta tupakasta? Nyt tein yhden erän 30 g kuivasta tupakasta.

Jostain luin, että tupakkaa tulisi lämpökäsitellä ensiksi, joten laitoin tupakan All American painektattilaan 15 PSI 90min steriloitumaan. Uunissa lämmittäessä olisi kestänyt paljon pidempään.

Maustettua Liivate-suolanestettä meni enemmän, että sai sopivan kostean ja muovautuvan koostumuksen. Huomasin, että liivateneste jäähtyy melko nopesti jähmeäksi, joten sitä kannattaa lämmittää aina ennen lisäystä, jotta liivate tulee mukaan jämäköittämään nuuskan rakennetta eikä jää sinne nestekulhon pohjalle.

Tein nuuskasta seuraavana päivänä pussinuuskaa valmiista annostelupusseista käyttäen täyttövälineitä. Annostelupussit ja täyttötyökalun tilasin snuffstore.de -sivustolta:
https://www.snuffstore.de/zubehoer/kautabak-zubehoer/portionsbeutel/x-tool-portionsbeutel-120-stueck
https://www.snuffstore.de/zubehoer/kautabak-zubehoer/portionierer/x-tool-portionierer-mini

Nämä ovat näppärämpiä kuin pussien taitteleminen teepussikankaasta. Valmiit annospussit saa "hitsattua" avoimesta päästä kiinni juotoskolvilla tai hiusten suoristusraudalla.

Kokonaisuudessaan hyvä resepti ja kaverit pitivät myös tästä nuuskasta.

Ohessa kuvia valmistuksesta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 04, 2019, 12:18 kirjoittanut hsudak »