Psilosybiini.info

Still Air Box (SAB) / Hanskalaatikon -valmistus porakoneella

Poissa ShaRbC

  • Viestejä: 26
  • Karma: 0
  • Profiili
Tähän laatikkoon ei kiinnitetä hanskoja. Laatikon toiminta perustuu ilman liikkumattomuuteen ja siihen tulee reilun kokoiset reiät. Liian pienet reiät aiheuttavat ilmavirtauksia käsien mennessä sisään ja ulos laatikosta, mikä kasvattaa kontaminaatioriskiä. Suuremmat reiät pitävät ilman paremmin paikallaan.

Tarvittavat välineet:

 • Vähintään 45 litrainen, läpinäkyvä muovilaatikko (mielellään 60+). Kiinnitä muotoon ja kokoon huomiota, että se on tarpeeksi syvä ja korkea sisältämään tarvitsemasi välineet. Clas Ohlsonista löytyy ainakin hyvänmuotoisia 45 litraisia, tosin se on hieman pienehkö. (Saa vinkata, jos joku tietää mistä löytää isompia järkevänmuotoisia laatikoita. Monet tuntuvat olevan korkeita ja kapeita).
 • Akkuporakone. Ei tarvitse olla 12 mm istukka, kuten isommissa ja järeämmissä reikäporanterissä. Eli halvin vain mikä rautakaupasta löytyy.
 • REIKÄSAHASARJA BOSCH 7-OS 26-64 MM HSS-BIMETALLI. Saa muistaakseni clasulta myös. Huom! Nämä samat terät ovat loistavia monotuben reikien tekoon.
 • Kaasupoltin (esim. Motonetistä).
 • Puukko.

Aseta laatikko ensin pöydälle, millä sitä käyttäisit. Istu pöydän ääreen ja kuvittele millä korkeudella ja leveydellä reikien kannattaa olla, jotta voisit työskennellä hartiat ja kädet rentona laatikon sisällä. Yleensä olkapäiden leveys on melko hyvä. Reikiä ei ainakaan kannata tehdä liian lähekkäin. Mikäli kaadat Agaria petrimaljoihin, kannattaa reikien olla myös tarpeeksi korkealla, jotta pääset käsiksi pinon ylimpiin maljoihin, (vaihtoehtoisesti pinot voivat tietysti olla matalampia).

Halutessasi voit merkata laatikkoon kuulakärkikynällä mihin kohtaan reiät olisi hyvä tehdä. Tämä helpottaa hieman reikien poraamista oikeaan kohtaan. Laita porakoneeseen isoin yllä mainitun reikäsahasarjan terä ja tee yksi iso neliön muotoinen reikä poraamalla neljä pienempää reikää liittenä olevan kuvan punaisten ympyröiden mukaisesti.

Tämän jälkeen kuumenna puukkoa kaasupolttimella, jotta voit helposti leikata/sahata rosoisuudet ja ylimääräiset muovijämät reunoista pois (ylemmässä kuvassa siniset viivat). Puukon kuumennus pitää tehdä noin 10 sekunnin välein jäähtymisen takia.

Toisessa liitteessä lopputulos. (Itselläni reiät jäivät hieman liian alas. Petrimaljapinon ylimpiin maljoihin on hiukan hankala päästä käsiksi).
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 02, 2019, 12:33 kirjoittanut ShaRbC »


Poissa Eni

  • Viestejä: 400
  • Karma: 80
  • Profiili
Asiallinen ohje!
Suosittelisin vielä tekemään reiät laatikkoon niin, että sitä käytetään ylösalaisin. Kantta ei välttämättä tarvita, vaan puhdistetulle työtasolle levitetään puhdas ja (esimerkiksi isopropyylialkoholilla, vesikin on tyhjää parempi) kosteaksi sumutettu pyyhe. Pyyhkeen päälle uuniritilä tai vastaava, jolloin itse välineet saadaan irti "lattiasta". Tarvikkeet ritilälle ja laatikko nurin päälle, mahdollisesti sumutus ja hetken odotus. Kostea pyyhe pidättää laskeutuneet pöpöt ja muun paskan, eikä se näin lähde niin herkästi ilmaan käsien liikkeiden auttamatta kuitenkin aiheuttaessa pieniä ilmavirtauksia laatikossa.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa ShaRbC

  • Viestejä: 26
  • Karma: 0
  • Profiili
Kiitos!

Itse en voinut tehdä reikiä noin, koska pohja oli sumea, eikä siitä nähnyt läpi. Tuo uuniritilä on hyvä vinkki, jos pystyy tekemään noin päin. Tekemälläni tyylillä sitä ei tietysti saa laatikon sisälle, enkä ole keksinyt mitään koroketta mitä tuossa voisi käyttää. Ensimmäisellä yrityksellä ei ainakaan tullut 20 maljaan kontaminaatioita, kun kaadoin agarit ja levitin itiöt kosteutetun pyyhkeen päällä. Maljat olivat 10 pinoissa. Kaikki ovat kolonisoituneet nätisti.