Kirjoittaja Aihe: Sienten väri, hometta?  (Luettu 1701 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tuhkakuppi

 • Viestejä: 2
  • Profiili
Sienten väri, hometta?
« : Helmikuu 18, 2017, 21:25 »
Pahoittelut uuden topicin luomisesta, mutta siis en ole ennen käyttänyt sieniä ja nyt sain niitä käsiini. Lajike on Mexican nimeltään. Kiinnostaisi kuitenkin tietää tuleeko sienten sinivalkoinen väri siitä, että ne olisivat homeessa ja vaikuttaako home sienten vaikutukseen jos kyseessä siis on home. Ajattelin huomenna ottaa ja siksi kiinnostaisi tietää suhteellisen nopeasti:) Kiitos!

Poissa suklaasammakko

 • Viestejä: 51
  • Profiili
Vs: Sienten väri, hometta?
« Vastaus #1 : Helmikuu 18, 2017, 23:22 »
No siis yleensä ne saattavat sinertää tuoreina kosketetuilta ja leikatuilta pinnoilta, minusta ne harmahtuvat ja mustuvat kuivatessaan. Jos hygienia on ollut kunnossa siinä värissä ei ole mitään ihmeellistä, ymmärtääkseni suurinpiirtein sama juttu kuin punikkitateilla.
Jos ne taas haisevat homeelle ja niissä näkyy selvästi homekasvustoa pinnalla, älä syö niitä, jotkut homeet ovat myrkyllisiä.

Poissa Eni

 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Sienten väri, hometta?
« Vastaus #2 : Helmikuu 19, 2017, 09:26 »
Sienimateriaalissa tiukasti kiinni oleva (ei tartu topsipuikkoon) sininen väri on psilosiinin hapetustuote ja täysin harmiton. Itiöemät/rihmasto saavat "mustelmia" käsitellessä, kun pinnan solut hajoavat ja pailosiini pääsee kosketuksiin ilman hapen kanssa.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa suklaasammakko

 • Viestejä: 51
  • Profiili
Vs: Sienten väri, hometta?
« Vastaus #3 : Helmikuu 19, 2017, 10:27 »
Tuo väittämä psilosiinin hapetustuotteesta on monen ihmisen toimesta kyseenalaistettu, se saattaa antaa osviittaa psilosiinin määrästä tai sitten ei.
Tässä Q&A erowidin sivuilta: https://erowid.org/ask/ask.php?ID=3002
Shroomeryn puolella ihmiset ovat myös keskustelleet tästä ja ihmisten kokemuksia lueskellessa vaikuttaisi siltä ettei sinertäminen välttämättä ole yhteydessä psilosiinin määrään.

Poissa Eni

 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Sienten väri, hometta?
« Vastaus #4 : Helmikuu 19, 2017, 15:47 »
Kiintoisaa :) En kuitenkaan puhunut mitään sinertymisestä indikaationa psilosiinin määrästä. Enivei kyseessä on jonkin aineen harmiton hapettumistuote :)
Edit. Luettuani tuon linkin takaa löytyneen tekstin, käsitin sen liittyneen enemmänkin sinertymiseen päihdesienten tunnistusmetodina (mikä voi olla hyvinkin vaarallista touhua, sillä ymmärtääkseni myös jotkin myrkyt värjäävät sieniä sinisiksi), tai sitten nimenomaan merkkinä kyseisten itiöemien psilosiinipitoisuudesta (että sinisempi olisi vahvempi), mikä ei myöskään ole järin pätevä keino.
Muutenkin, etenkin korjuun jälkeen kuivattujen ja hetken säilytettyjen, cubensis-itiöemien teho perustunee kokolailla psilosybiiniin alunperinkin pienehkön psilosiinimäärän merkittävästi hapettuttua oletettavasti inaktiiviseksi yhdisteeksi (mikä sitten lieneekään, psilosiinin o-kinoni tai iminokinoni saattavat olla mahdollisia). Psilosybiini toki defosforyloituu kehossa psilosiiniksi, joka siis on se varsinainen tajuste P. cubensiksessa.
"aha"
-PsyKhoZ