Psilosybiini.info

Tryffelien säilyttäminen

Poissa Tattis

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Tervehdys!

Mikähän olisi paras tapa säilöä tuoreet tryffelit? Tähän asti olen säilönnyt jääkaapissa sellaisenaan mutta koska tryffelit säilyttävät tehonsa parhaiten tuoreina niin pitäisi keksiä jokin keino säilyttää niitä ainakin kuukauden ilman että niistä haihtuisi kosteutta kovin paljoa. Sellainen kävi mielessä että laittaisin pieneen lasipurkkiin kuten esim pilttipurkkiin. Pilttipurkki olisi tiivis ja ilmatilaa ei jää paljoa joten kosteutta ei pääsisi haihtumaan kovin paljoa ellei purkkia avaa vähän väliä. Mietin myös että pitäisikö purkin pohjalle laittaa vettä jotta ilmankosteus pysyttelisi lähellä 100%. Olisiko hyvä jos kastelisi talouspaperin palasen ja laittaisi sen purkin pohjalle ja sen päälle sitten tryffelit ja purkki jääkaappiin


Poissa Eni

    • Viestejä: 397
    • Karma: 80
    • Profiili
Vähän veikkaan, että sellaisenaan umpinaiseen purkkiin säilötyt tryffelit homehtuvat kuukaudessa, nopeamminkin jos menet vielä vettä tai märkää paperia lisäämään. Tuoreena pakastaminen lienee kokeilemisen arvoinen säilöntäkeino.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Tattis

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Pakastamista olen myös ajatellut, mutta lueskelin että se saattaisi tuhota vaikuttavia aineita tryffeleissä. En kuitenkaan löytänyt yhtään juttua netistä jossa joku olisi tätä kokeillut ja huomannut selvän eron pakastamisen jälkeen.

Tätähän voisi testata pienellä määrällä ja jos ei huomaa eroa vahvuudessa niin voisi pakastaa loputkin. Mahdollinen vaikuttavien aineiden tuhoutuminen tapahtuisi kait siinä kun tryffelit jäätyvät ja myöhemmin kun sulaavat. Eli testatessa varmaan riittää kun laittaa tryffelit pakastimeen ja ottaa ne sieltä vaikka vuorokauden päästä pois jääkaappiin sulaamaan jonka jälkeen voi kokeilla onko eroa vahvuudessa


Poissa Eni

    • Viestejä: 397
    • Karma: 80
    • Profiili
Ainakaan P. cubensiksen tehoissa ei ole havaittavaa eroa tuore/kuiva/kuivana pakastettu, mutta teoriassa jääkiteet kyllä rikkovat soluseiniä pakastamisen aikana ja sitten sulaessa tajusteet pääsevät hapettumaan suuremmassa määrin. Tosin tämä koskee lähinnä psilosiinia psilosybiinin pitoisuuden säilyessä vakaampana aineena käytön (suoraan pakastimesta nopean sulatuksen kautta suuhun) kannalta osapuilleen samana.
Äkkiseltään en löytänyt sclerotioiden psilosiini/psilosybiini -pitoisuuksista tietoa, mutta mutuilisin niidenkin tehon perustuvan enimmäkseen psilosybiiniin.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Tattis

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Täytyypä kokeilla tuota pakastamista tuolleen että ottaa ne sulaamaan vasta sitten kun aikoo nauttia ne. Kirjoitan tänne sitten jonkulaisen raportin miten kävi. Psilosiini ja psilosybiini pitoisuuksista en osaa sanoa mutta käsittääkseni tryffeleissä vaikuttavia aineita on kuitenkin eri suhteessa kuin cubensiksessa


Poissa Tattis

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Testailin tuota pakastamista. Eli laitoin tryffelit pakastimeen muutamaksi tunniksi jonka jälkeen otin ne hetkeksi huoneen lämpöön sulaamaan jonka jälkeen nautin ne. En huomannut mitään eroa vahvuudessa, eli pakastetut tryffelit toimivat yhtä hyvin kuin jääkaapissa säilytetyt. Tein tuon testin 7 gramman annoksella. Mahdollisesti osa vaikuttavista aineista tuhoutui pakastamisen yhteydessä, mutta kuitenkin niin pieni määrä ettei tätä käytännössä huomaa. Isommilla annoksilla tämän saattaisi ehkä huomata, mutta en usko että ero olisi silloinkaan kovin suuri


Poissa _Tattis_

    • Viestejä: 1
    • Karma: 0
    • Profiili
Entisen tunnuksen salasana pääsi unohtumaan, joten jatkan nyt tällä nimimerkillä.

Huomasin että tryffelit pilaantuvat pakastamisen jälkeen todella nopeasti. Tummenevat muutamassa tunnissa, osa tummuu niin paljon että ovat melkein mustia. Haju ja maku muuttuu myös. Olenkin nyt tehnyt niin että syön tryffelit suoraan pakkasesta. Tryffelit eivät jäädy kivikoviksi, joten ne voi pureskella vaikka ovatkin jäässä.