Psilosybiini.info

[Projektisuunnitelma] Lahjoitusten kerääminen itiövälityksen kautta

Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 730
  • Karma: 131
  • Profiili
Jo moneen otteeseen ollaan porukalla mietitty pikakeskustelun puolella, josko foorumin ylläpitokustannusten maksun tukemiseksi alettaisiin pyytää pientä rahallista korvausta itiöprinteistä, jotka ovat varsinkin aloittelijoiden keskuudessa halutuimpia vaihdannan välineitä. Samalla saataisiin toivon mukaan karsittua turhia tilauksia, jotka tehdään vain hetken mielijohteesta eivätkä itiöt välttämättä päädy koskaan käyttöön jos tilaajalla ei ole lopulta kunnollista motiivia niiden tutkimisessa mikroskoopin avulla. Tällaisen järjestelyn kautta sekä itiöidenvälittäjät sekä nollapostaajat osallistuisivat helposti koko yhteisön tukemiseen ja tietotaidon edistämiseen.

Tässä viestiketjussa on siis tarkoitus selvittää projektista kiinnostuneiden määrää ja selvittää käytännön toimintamallien hoitamista siten, että vaihtokauppa sekä bitcoinien ohjaamiset sujuisivat vaivattomasti mutta silti tietoturvallisesti. Osallistukaa siis rohkeasti mukaan ideointiin ja kertokaa näkemyksiänne aiheesta.

TILAUSTEN TEKEMINEN
Miten hoidetaan; perustetaanko viestiketju tilauksille johon postaajiin otetaan erikseen yhteyttä tilausosoitteen ja maksun selvittämiseksi vai luodaanko uusi yhteinen tunnus tilausten vastaanottamista varten tjsp.?

MAKSUJEN VASTAANOTTAMINEN JA VÄLITTÄMINEN YHTEISÖTILILLE
Tehdäänkö jokaiselle maksulle uusi bitcoin-lompakko maksun varmentamisen mahdollistamiseksi vai onko vaihtoehtoja? Tarvitaanko varmennusta itiövälittäjien toiminnasta varojen välittämisessä päätilille vai voidaanko luottaa tuttuun porukkaan tässä asiassa?

ITIÖIDEN POSTITUS
Otetaanko vakioksi merkitä lähetysten sisään viesti "Vain mikroskooppitutkimuksiin", tuetaanko aktiivisimpien itiöidenvälittäjien työtä lahjoittamalla heille postimerkkejä tai varoja niiden hankkimiseen, tarjotaanko tilaajille tietoturvallisempia keinoja osoitetietojen välittämiseen kuin yksityisviestit?

Nämä pointit tuli äkkiseltään kirjoitellessa mieleen, jätän aivoriihen toistaiseksi avoimeksi mielummin niille joilta käytännönresursseja tähän hommaan löytyy. Henk.koht. voisin kuvitella tekeväni noita lahjoituksia postimerkkien ostoa varten tukeakseni välittäjien tärkeää työtä.


Poissa Itiö Printteri

 • Luotettava itiöiden jakaja
 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 6
  • Profiili
Olen valmis osallistumaan tähän itiölaskeumien tuottajana ja lahjoittajana.

TILAUSTEN TEKEMINEN
Mielestäni olisi hyvä olla lukittu sticky-ketju, johon foorumin peruskäyttäjillä ei ole kirjoitusoikeutta. Tässä ketjussa olisi vain ja ainoastaan ohjeet itiölaskeuman tilaamiseen ja maksamiseen, sekä lista ko. hetkellä tilattavissa olevista printeistä. Mikäli strain-tasoinen valikointi tulee olemaan mahdollinen tilaajalle. Toinen vaihtoehto toki on tilata vain "printti" ja laskeuman lahjoittajasta jää kiinni, selviääkö kanta koskaan mistään. Tilaukset yksityisviestillä tai vastaavalla?

MAKSUJEN VASTAANOTTAMINEN JA VÄLITTÄMINEN YHTEISÖTILILLE
Mikäli maksujärjestelmä on mahdollista automatisoida niin, ettei lahjoittajien/lähettäjien tarvitse siirtää lahjoitusvaroja edelleen, suosisin tätä systeemiä. Eli maksut suoraan yhteisötilille, josta jonkinlainen ilmoitus lahjoittajien näkyville, jotta tiedetään kuka on maksanut ja mitä ja mihin laskeuma pitäisi lähettää.

ITIÖIDEN POSTITUS
Psilosybiinisienten itiöt ovat tietysti vain mikroskooppitutkimusta varten, mutta se on hyvä mainita vielä jokaisen lähetyksen yhteydessä.

Mahdollinen kompensaatio lähettäjille lahjoitusvaroista kirjekuoria/postimerkkejä/minigrip-pusseja varten tulisi varmasti monellekin tarpeeseen.

Palaan asiaan, kun tulee muuta mieleen.
Auta itseäsi, auta yhteisöä.


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 245
  • Karma: 133
  • Profiili
Kuulostaa erittäin fiksulta hommalta. Omia mielipiteitä ja ehdotuksiani tukemaan teidän ehdotuksianne:

TILAUSTEN TEKEMINEN
PayPal-tilin kautta. Selviää seuraavassa kohdassa.

MAKSUJEN VASTAANOTTAMINEN JA VÄLITTÄMINEN YHTEISÖTILILLE
PayPal on todella kätevä ja turvallinen tapa maksaa. Vaatii ainoastaan PayPal-tilin luomisen ja tilisiirron omalta pankkitililtä PayPal-tilille tai pankkikortin linkittämisen PayPal-tiliin. Maksun voi suorittaa suoraan yhteisön tilille ja mukaan voi liittää viestin, johon laitetaan osoite, jonne printti lähetetään. Kuvalliset ohjeet on helppo tehdä kuvakaappauksella. Mielestäni sopiva maksu printistä toimituskuluineen on 2-3€ (1€ postimerkeistä, 1€ printistä, ehkä 1€ kirjekuorista). Hinta on näin ollen printin tilaajalle suunnilleen sama kuin FSRE:ltä tilattaessa.

ITIÖIDEN POSTITUS
Kerätäänkö printit yhdelle henkilölle, joka hoitaa PayPal-tiliä ja lähettää lahjoitukset eteenpäin? Toimia hoitava henkilö voisi myös mahdollisesti vaihtua välillä. Tulostin on keksitty, joten on helppo tulostaa yksi sivu, joka on täynnä "Vain mikroskopointiin"-tekstejä. Tekstit leikataan paperista ja laitetaan pussin sisään niin, että teksti näkyy pussin ulkopuolelle. Toiselle puolelle pussia, voi kirjoittaa permanent-tussilla vaikkapa kannan mikäli haluaa tuoda sen julki. Lahjoittajat voisivat mielestäni tehdä nämä muodollisuudet jo valmiiksi ennen kuin lähettävät valmiit paketit henkilölle, joka lähettää printit edelleen tilaajille. Lahjoittajille voisi myös tehdä kuvalliset ohjeet.

Oikean kokoiset minigrip-pussit eivät kauheasti kustanna. Esimerkki (sopiva koko 4x6cm). Myöskin kirjekuoret saa suhteellisen huokeaan hintaan kaupasta tai postista. 10€:lla saa jo melkoisen kasan kirjekuoria. Esimerkki.

ALKUPÄÄOMA
Alkupääomaa on lahjoitettavien printtien kerääjällä ja toiminnan pyörittäjällä oltava postimerkkeihin ja kirjekuoriin. Mielestäni 2.lk:n postimerkit riittävät.

Hintaesimerkki:
Hinta 200 kpl postimerkeistä olisi 2 x 87,50€. Hinta kahdesta sadasta kirjekuoresta olisi 12,95€. Printit minigrip pusseineen ja "Vain mikroskopointiin"-teksteineen tulisivat lahjoituksena esimerkiksi kymmeneltä eri lahjoittajalta (20 kpl/lahjoittaja). Printin hinta ostajalle esimerkiksi 2€.

Esimerkki:
Alkupääomaa tulisi olla yht. 187,95€ (sis. postimerkit ja kirjekuoret).
Myydyistä 200 printistä saisi 400€.
Voitoista korvataan toiminnan pyörittäjälle kirjekuoret ja postimerkit.
Saadut varat foorumin serverimaksujen maksamiseen: 400€-187,95€=212,05€
Tilin ja toiminnan pyörittäjälle voisi mielestäni maksaa korvausta tuosta loppusummasta 12,05€, jolloin lopullinen voitto puhtaasti foorumin hyväksi olisi pyöreät 200€.


Kuinka paljon serverimaksut ovat vuodessa? Riittääkö 200€/vuosi?
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 730
  • Karma: 131
  • Profiili
PayPal on todella kätevä ja turvallinen tapa maksaa. Vaatii ainoastaan PayPal-tilin luomisen ja tilisiirron omalta pankkitililtä PayPal-tilille tai pankkikortin linkittämisen PayPal-tiliin.
Mitä etuja PayPalissa olisi verrattuna nykyiseen Bitcoin-järjestelmäämme ( http://psilosybiini.info/lahjoitukset )? PayPal vaatii erillisen tunnuksen luomisen, siinä missä bitcoineja voi maksaa suoraan tavalliselta pankkitililtä. PayPalilla maksaessa meille välittyy myös maksajan koko nimi, mikä ei ole optimaalista tietoturvan kannalta.

Kerätäänkö printit yhdelle henkilölle, joka hoitaa [...]tiliä ja lähettää lahjoitukset eteenpäin? Toimia hoitava henkilö voisi myös mahdollisesti vaihtua välillä.
Pikakeskustelussa jo ideoitiinkin, että tilauksia hoitaisi vain yksi henkilö, joka varmistaa maksujen siirtymisen yhteisötilille ja ilmoittaa itiölahjoittajille yksityisesti vuorottain tai suljetussa viestiketjussa tms. tilaajien yhteystiedot lähetysten suorittamista varten. Turhaan kai niitä printtejä edestakaisin lähettelisi?

Oikean kokoiset minigrip-pussit eivät kauheasti kustanna. Esimerkki (sopiva koko 4x6cm). Myöskin kirjekuoret saa suhteellisen huokeaan hintaan kaupasta tai postista. 10€:lla saa jo melkoisen kasan kirjekuoria. Esimerkki.
[...]
Hinta 200 kpl postimerkeistä olisi 2 x 87,50€. Hinta kahdesta sadasta kirjekuoresta olisi 12,95€. Printit minigrip pusseineen ja "Vain mikroskopointiin"-teksteineen tulisivat lahjoituksena esimerkiksi kymmeneltä eri lahjoittajalta (20 kpl/lahjoittaja).
Kiitos hyvistä linkeistä ja hintaesimerkeistä.

Kuinka paljon serverimaksut ovat vuodessa? Riittääkö 200€/vuosi?
Nykyisellä tilauksella vuosittaiset kulut ovat yli 200 dollaria. Myös tarvetta kalliimpaan palvelintilaukseen ollaan harkittu johtuen mm. foorumikuorman ylittymisestä ja siten palstan epähalutusta sulkeutumisesta sesonkiaikaan syksyllä.


Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 245
  • Karma: 133
  • Profiili
Ahaa, foorumin lahjoitussysteemi toimii nykyään täysin bitcoineilla. Tätä en ollut huomannut.. Sori. Täytynee tutustua bitcoin-järjestelmään itsekin. Mikäli bitcoineja toiselle siirrettäessä voi lähettää viestin maksun vastaanottajalle, osoite olisi turvallisinta ilmoittaa maksun yhteydessä siinä, mikäli ei, yksityisviesti foorumilla lienee tietoturvallisin tapa.

Mikäli serverimaksut ovat nousemassa, 300€ on vielä jokseenkin mahdollista saada vuoden aikana kasaan jos tilauksia riittää. Tämä edellyttää mielestäni sitä, että n. 10 ihmistä sitoutuu tuottamaan ja välittämään väh. 30 printtiä vuodessa toiminnan pääpyörittäjälle, joka sitoutuu välittämään niitä tilaajille. Itse tulen olemaan mukana tässä toiminnassa ainakin lahjoittajana vuosittain. Onko mahdollisesti Matyas sinulla rahkeita lähteä tilin-/tilausten hoitajaksi?
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Itiö Printteri

 • Luotettava itiöiden jakaja
 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 6
  • Profiili
Olisiko systeemi printtien kanssa se, että tilaaja saa ihan vaan "Psilocybe cubensis -itiölaskeuman" ja tuottaja merkkaa strainin lähetykseen, jos merkkaa? Silloin itiölahjoittajat saisivat vuorotellen osoitteen, johon sitten lähettävät lähimmän käsillä olevan printin. Cubensis on cubensis on cubensis, ja säästytään strainien mystifioinnilta ja uskomuksilta, sekä saadaan ihmisille printtejä tutkittavaksi.
Entä mahdolliset muut psilocybe-lajit, joita tuottaja ehkä haluaa saada laajemmalti kiertoon? Itse ainakin antasin sellaisia aluksi mieluiten harrastajille, joilta voi odottaa lisää kyseisen lajin printtejä kiertoon. Hoidetaanko tällaiset aiempaan tyyliin omilla ketjuillaan ja ikäänkuin "kassan ohi" ilman korvauksia?
Auta itseäsi, auta yhteisöä.


Poissa Kosminen Nauraja

  • Viestejä: 381
  • Karma: 112
 • Narkkinointipäällikkö
  • Profiili

Poissa siiseli

  • Viestejä: 6
  • Karma: 2
  • Profiili
Kröhöm..haluaisiko joku kertoa lyhyen bitcoin for dummies opastuksen :--) eli mitenkä se homma lyhykäisyydessään toimii. Sivustoja on luettu mutta noin niinku käytännössä?


Poissa Psilocybin Laden

  • Viestejä: 93
  • Karma: 28
  • Profiili
Kröhöm..haluaisiko joku kertoa lyhyen bitcoin for dummies opastuksen :--) eli mitenkä se homma lyhykäisyydessään toimii. Sivustoja on luettu mutta noin niinku käytännössä?
Sulla on virtuaalilompakko (pitkä koodi, joka koostuu numeroista ja kirjaimista). Tämä on kuin tilinumero. Erinäisten palvelujen kautta voi tuolle tilille laittaa rahaa, samalla tapoin kuin siirtäisit pankkitilille rahaa, joko bitcoineja suoraan toisesta lompakosta tai ihan euroja/muuta käypää valuuttaa joko esim. pankkitililtäsi tai sitten ihan käteistä automaattiin (Helsingissä mm. Delistä Punavuorenkadulla ja levykauppa äksästä löytyy). Sitten sitä sun lompakkoa voit käyttää kuin pankkitiliä virtuaalimaailmassa.


Poissa Kosminen Nauraja

  • Viestejä: 381
  • Karma: 112
 • Narkkinointipäällikkö
  • Profiili
Ehdotan, että saaduille lahjoituksille ja niiden käyttökohteille toteutetaan yksinkertainen jälkiseuranta, esim. Holvi-palvelun tyyliin.

Eli vaikkapa kuukausi- tai kvartaalitasolla yksi viesti, jossa kerrotaan:
- paljonko lahjoituksia on tullut
- paljonko rahaa on kaikkiaan jäljellä kassassa
- paljonko varoja on käytetty ja mihin tarkoituksiin. Ei kuittitasolla vaan esim. "80 euroa palvelimen ylläpitoon"

Tämä lienee kohtuullinen vaiva ylläpidolle.

Kyse ei ole luottamuksesta eikä varsinkaan sen puutteesta, vaan ajan hengen mukaisesta avoimesta informaatiosta. Luulen että asia voisi kiinnostaa etenkin niitä, jotka ovat tavalla tai toisella osallistuneet kyseisiin talkoisiin.

Jos kirjanpito osoittaa, että rahaa on kertynyt ja sitä on käytetty järkeviin kohteisiin, tämä voi omalta osaltaan motivoida myös muita foorumilaisia järjestämään vastaavia hyväntekeväisyysprojekteja. Loppupeleissä istumme kaikki samassa henkikanootissa.
Printtiversio Taika -oppaasta on tilattavissa Tajunta -kaupasta.
Kaikki pdf-kieliversiot nyt Magiska Molekyler Wikissä


Poissa Lihamansikka

  • Viestejä: 6
  • Karma: 0
  • Profiili
Vieläkö on toiminta pystyssä? Olen käyttänyt toistakymmentä itsetehtyä printtiä ja mokannut steriiliyden kanssa. Onko se niin, että jos laitan 20e +välityskulut, niinsaan 4 printtiä?


Poissa Greatmaster

  • Viestejä: 117
  • Karma: 4
  • Profiili
Tässä linkki foorumin printtejä lahjoituksia vastaan sivulle: https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=2167.msg26853#msg26853
Ei ole Jumalaa, joka määräisi hyvän. Voin tehdä pahaa sinulle ja silti se voi olla minulle hyvä. - Ja päinvastoin.


Poissa Itiö Printteri

 • Luotettava itiöiden jakaja
 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 6
  • Profiili
Vieläkö on toiminta pystyssä? Olen käyttänyt toistakymmentä itsetehtyä printtiä ja mokannut steriiliyden kanssa. Onko se niin, että jos laitan 20e +välityskulut, niinsaan 4 printtiä?
Juuri niin.
Auta itseäsi, auta yhteisöä.


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 730
  • Karma: 131
  • Profiili
Huomasin juuri ongelmia vanhassa toimintatavassamme yksittäisen bitcoinosoitteen käytön kanssa, kts. https://en.bitcoin.it/wiki/Address_reuse

Olisiko Greatmaster tai joku muu riittävän aktiivinen luottofoorumilainen valmis käyttämään omaa Bitcoin-lompakkoaan välikätenä ja toimittamaan tilauskohtaisia BTC-osoitteita itiötilaajille ja siirtämään varoja tasaisin väliajoin yhteisölompsaan? Voin opastaa lompakon asentamisessa ja käytössä tarpeen mukaan.


Poissa Greatmaster

  • Viestejä: 117
  • Karma: 4
  • Profiili
Voin ottaa homman haltuun.
Ei ole Jumalaa, joka määräisi hyvän. Voin tehdä pahaa sinulle ja silti se voi olla minulle hyvä. - Ja päinvastoin.