Kirjoittaja Aihe: Foorumin domain-nimi  (Luettu 740 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kosminen Nauraja

  • Viestejä: 470
  • Narkkinointipäällikkö
    • Profiili
Foorumin domain-nimi
« : Syyskuu 10, 2014, 14:04 »
Kehitys kehittyy ja makuasioista ei sovi kiistellä, mutta minusta vanha taikasieni.net oli nasevampi ja foorumin henkeä paremmin kuvaava domain-nimi kuin psilosybiini.info.
Jälkimmäisessä on jäykän palindromisävytteistä tautofoniaa. Se sopii aika huonosti suomalaiseen suuhun ja on myös vaikeampi muistaa.

Toki psilosybiini.info on nimenä virallisempi joten jos foorumia on tarkoitus muutenkin luotsata poliittisesti korrektimpaan suuntaan niin silloin se kuvaa tuotetta paremmin. Minulla on kuitenkin sellainen käsitys että moni on tykännyt tästä paikasta siksi että se on samaan aikaan älykkäämpi kuin psyvault mutta anarkistisempi kuin hamppufoorumi.

Toivottavasti tämä tuli nyt oikeaan osastoon. En parempaakaan keksinyt kun täällä ei taida olla varsinaista palautekeskustelulootaa.
Printtiversio Taika -oppaasta on tilattavissa Tajunta -kaupasta.
Kaikki pdf-kieliversiot nyt Magiska Molekyler Wikissä

Poissa Matias

  • Viestejä: 1 287
    • Profiili
Vs: Foorumin domain-nimi
« Vastaus #1 : Syyskuu 10, 2014, 15:06 »
Kiitos asiallisesta palautteesta!

Olet ihan oikeassa monien huomioidesi suhteen ja niitä ajateltiin myös ylläpidon puolella uutta domainia suunniteltaessa. Ongelmallisinta nimivalinnan osalta on nimenomaan se, että sieniä käytetään hyvin erilaisiin tarkoituksiin lähtien lääkekäytöstä todella pienillä ja korkeintaan vain lievästi psykoaktiivisilla annoksilla aina suurilla annoksilla päihdesekoiluun asti, emmekä halunneet kuitenkaan keskittyä jatkossakaan yksinomaisesti vain lääke- tai päihdekäyttöön. Taikasieni.netissä oli nimenä kieltämättä omanlaistansa rentoutta ja kodikkuutta, mutta taika-etuliite korostaa aivan liian vahvasti psilosybiiniin assosioitua mystifikoitua ja taikauskonnollista puolta, joka omalta osaltaan valitettavasti sabotoi aineen laillistumista tänäkin päivänä vielä kiihkomielisimpien hörhöjen vuoksi.

Psilosybiini.info on nimivalintana hyvinkin neutraali kompromissi erilaisia käyttäjäkuntia silmälläpitäen — ikävälläkin tavalla hajuton ja mauton, mutta tiivistäen kuitenkin sivuston tarkoituksen todella kompaktiin muotoon ja asettamatta liikaa asenteellista ilmaisua niin keskeiseen otsikkoon.

Vaikka pääsivusto onkin omalla tavallaan hyvinkin virallissävyistä tietotekstiä, niin foorumipuoli on tarkoitus pitää jatkossakin kodikkaana ja ystävällisenä kokoontumispaikkana myös ohi aiheen menevälle jauhamiselle ja muihin käyttäjiin tutustumista varten. :)

Toivottavasti tämä tuli nyt oikeaan osastoon. En parempaakaan keksinyt kun täällä ei taida olla varsinaista palautekeskustelulootaa.

Erillinen alafoorumi luotu palautteen antamiselle (myös ilman rekisteröitymistunnuksia), hyvä kun otit asian esille!