Psilosybiini.info

Homeiden tunnistuspyynnöt

Poissa Vilijonkka

    • Viestejä: 7
    • Karma: 0
    • Profiili
No niin. Onkohan mitään tehtävissä jos se tosiaankin on bakteeri? Veikkaan että taitaa mennä uusiksi...
Kertaus on opintojen äiti. :D

muoks: Niin ja jos ei ole kontaminaatio, vaan ihan muuten vain vinksin vonksin, niin voiko sitä jotenkin fiksailla? Vai onko turha vaiva?
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 21, 2016, 15:39 kirjoittanut Vilijonkka »


Poissa Lahottaja

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 84
    • Karma: 10
    • Profiili
Bakteerikontaminaation tunnistaa helpoiten imelästä hajusta.

Korkeat lasit ei ole parhaita kakuille koska kosteus tupaa painovoiman vaikutuksesta kerääntyä pohjalle, eikä muoto ole muutenkaan optimaalinen kolonisoitumiselle ja ilmanvaihdolle.

Kannataa vältää liian märkiä kakkuja. 1:1:2 (vesi:riisijauho:vermis) resepti toimii yleensä. Kun valmista "taikinaa" puristaa nyrkissä sen pitää pysyä kasassa mutta ei valua vettä juurikaan. Laseihin laitettaessa ei saa tiivistää yhtään, mitä ilmavampi sen parempi.

Joskus olen jos kakku on suurimmaksi osaksi rihmastoitunut normaalisti ja lievä bakteerikontaminaatio on estänyt jonkin nurkan kolonisoitumisen niin pessyt hanan alla sen paljaan kohdan pois tai leikannut veitsellä vähän isomman palan pois. Sen jälkeen normaalisti terraan.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 21, 2016, 16:35 kirjoittanut Lahottaja »
:D


Poissa Vilijonkka

    • Viestejä: 7
    • Karma: 0
    • Profiili
Pöpöjä oli kahdessa limaisuuden perusteella ja leikkasin ne reilulla kädellä pois. Muuten tuoksui juurikin miltä piti ja laitoin terraan koko porukan. Katsoo nyt... Kiitos muuten vastauksista. :)

EDIT: Ekat printit saatu ja muutenkin kaikki hyvin! Pikku pöpöistä siis viis.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2016, 12:00 kirjoittanut Vilijonkka »


Poissa jokapoika

    • Viestejä: 18
    • Karma: 0
    • Profiili
Lueskelin että vois olla rihmaston oma tapa suojautua bakteereilta ja homeelta. Syynä tähän on lähteen mukaa että kakku on ollut liian kauan lasissa.  Nämä siis ilmenivät kolme päivää terraarioon laittamisesta.
"2. Yellow. When mycelium gets older it can start to form small yellow dots, sometimes this even becomes a yellowish slimy substance. This mostly happens with fully colonized jars/bags which have been in the incubation room for too long. This yellow transforming is a natural resistance of the mycelium and acts as an extra shield against bacteria and other contaminations. It is important that this mycelium is immediately placed into the fruiting conditions"
https://imgur.com/a/W7TWP
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 09, 2017, 12:37 kirjoittanut jokapoika »


Poissa Diogenes

    • Viestejä: 45
    • Karma: 0
    • Profiili
Lueskelin että vois olla rihmaston oma tapa suojautua bakteereilta ja homeelta. Syynä tähän on lähteen mukaa että kakku on ollut liian kauan lasissa.  Nämä siis ilmenivät kolme päivää terraarioon laittamisesta.
"2. Yellow. When mycelium gets older it can start to form small yellow dots, sometimes this even becomes a yellowish slimy substance. This mostly happens with fully colonized jars/bags which have been in the incubation room for too long. This yellow transforming is a natural resistance of the mycelium and acts as an extra shield against bacteria and other contaminations. It is important that this mycelium is immediately placed into the fruiting conditions"
https://imgur.com/a/W7TWP

Mahdollisesti nk. mykopissaa, en mene varmaksi sanomaan kun en ole vielä itse sitä havainnut omissa kasvatuksissa. Arvalis osaisi luultavasti vastata tähän, jos et saa vastausta täältä kokeile englanninkielisiltä foorumeilta. Itse olen huomannut, että tämän foorumin aktiivisuus nousee huomattavasti  ajanjaksoina kuten myöhäiskesällä, syksyllä ja alkutalvena ja vaipuu sen jälkeen talviuneen.

Itse olen ihan ääretön natsi sen suhteen jos kasvustossa näkyy muuta väriä ja siksi teen PF-tek kakkuja niin monta, että ei haittaa vaikka osa kontaminoituisi. Jos tuoksu on selvästi sienimäinen ja raikas ja keltaiset osat pihkamaisia, en itse huolestuisi ja antaisin kasvaa. Kontaminaatiot yleensä huomaa homemaisesta rakentaasta, poikkeavasta väristä ja hajusta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2017, 23:18 kirjoittanut Diogenes »


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 415
    • Karma: 88
    • Profiili
Mykopissa on sienen aineenvaihduntatuote, eikä sinällään vaarallista. Silloin tällöin omissa kakuissa tuota litkua on tullut jokunen pisara kakun pinnalle ja todella harvoin esimerkiksi lasin ja kakun väliin, vaikka umpeenkolonisoituneet kaakut ovat joskus unohtuneet jopa kuukaudeksi oleentumaan kaappiin. Mykopissa on yleensä myöskin hyvin juoksevaa, kun taas bakteerikontaminaatiopaska on limaista. Eroa voi toki olla hankalaa nähdä lasissa, mutta kuten Lahottaja totesi, niin hajusta tunnistaa kyllä.
Paha sanoa tarkemmin, kun kuvat on ilmeisesti jo poistettu.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Meischel

    • Viestejä: 30
    • Karma: 0
    • Profiili
Terve! Tuossa hiljattain iskin ensimmäiset pf-tek kakkuni muhimaan ja alkuun kaikki sujui moitteetta. Valkoinen sienirihmasto levisi kohisten ympäri purnukoita, mutta n. puolitoista viikkoa inokuloinnista huomasin kahdessa purnukassa jotakin kummaa:



Vaikka kuinka pengoin nettiä, en löytänyt ainuttakaan kuvaa vastaavan laisesta tilanteesta. Ensin mietin, että onkohan tämä sitä ns. lipstick-moldia, mutta ei nuo kyllä pinkiltä, eikä punaiselta näytä. Oranssilta ne lähinnä näyttää. Jossakin joku oli kirjoittanut, että jos kakkujen sisälle pääse jotakin ruostuvaa materiaalia, se voi olla ruostetta. En kyllä siitäkään tiedä... Kaiken järjen mukaan neulat ovat kirurgin terästä, mikä ei ruostu ja kuten kuvista näkyy, käytän kakkujen kansina alumiinifoliota, mikä sekään ei ruostu. Mietin, että voiko vermikuliitissa olla jotakin metallijäämiä? Pläntit ovat molemmat muodostuneet kuivan ja kostean vermikuliitti kerrosten väliin, tai siihen missä ne kohtaa. Voisiko nuo pläntit olla jotakin bakteeri kasvustoa? Kuvien ottamisesta on kyllä nyt kaksi vuorokautta, eikä nuo oranssit pläntit ole levinneet yhtään kuvien ottamisen jälkeen. Kummaa hommaa...
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 16, 2017, 21:38 kirjoittanut Meischel »
On these barren lands, nothing to enhance. Crown yourself with empty hands.


Poissa Meischel

    • Viestejä: 30
    • Karma: 0
    • Profiili
Noh, en nyt jotenkin millään saanut laitettua molempia kuvia tohon samaan viestiin, mutta tässä siis toinen kuva:
On these barren lands, nothing to enhance. Crown yourself with empty hands.


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 415
    • Karma: 88
    • Profiili
Perin merkillisessä kohtaa tosiaan on tuo mysteeriläikkä. En kuitenkaan jaksa uskoa mihinkään ruosteteoriaan, vaan eiköhän tuo bakteerikontaminaatio liene. Voit toki seurailla tilannetta, mutta liki varmasti nuo pitää roskiin heittää jossain vaiheessa kuitenkin.
Itse hylkäisin mokomat ja laittelisin uudet tulemaan, kun etenkin ajankohdan varhaisuuden vuoksi vahinko ei ole suuri.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Meischel

    • Viestejä: 30
    • Karma: 0
    • Profiili
Näin olin itekin vähän järkeillyt. Ihmetyttää kyllä, ettei noi ole levinnyt tosta mihkään, mutta katotaan miten käy. Jos pysyvät samankokoisina ja sienorihmasto leviää muuten koko purkkiin, niin onkohan turvallista vain leikata vaikka puolet kakuista veke ja jatkaa kasvatusta? Mietityttää kyllä, että onkohan bakteerit levinnyt muuallekin, vaikkei mitään tollasta kasvustoa näkyisikään? Oma terveys on kuitenkin aika tärkeää

Edit: kyllähän ne alkoi lopulta levitä ja päästin pienokaiset kärsimyksestä. Mutta katso! Toivo elää! Kaksi purnukkaa on vielä kontaminaatio-vapaita. *koputtaa puuta *
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 23, 2017, 01:20 kirjoittanut Meischel »
On these barren lands, nothing to enhance. Crown yourself with empty hands.


Poissa Borut

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Olipa kerran tapaus, kun yksi steriloimaton riisikakku muovirasiassa oli ollut n. 2 ja puoli viikkoa prosessissa ihan hyvän näköisesti... rasia käännetty noin puolimatkassa ylösalaisin, koska oli hieman ylikostean näköinen pohjalta. Sit kakun päälle (eli alkuperäiselle pohjalle) jäi n. 3-4 senttinen pyöreä läntti johon ei rihmasto jatkanut matkaansa, ja puhtaan spotin keksellä kasvoi pieniä tummia pisteitä ryppäässä.

Niin kun vaikutti että tuo kakku olisi selvinnyt jatkoon, mutta toisin taisi käydä. Onko tuollaiselle tapaukselle mitään tehtävissä, onko mahdollisuutta operoida / kannattaako edes harkita laittavansa puhtaiden kakkujen kanssa samaan tilaan fruittaukseen?

Kiitos!



Poissa Jaman

    • Viestejä: 5
    • Karma: 0
    • Profiili
Tämmöistä ilmestynyt pari päivää sitten tuohon kakun pinnalle sekä jalan kohille. Tuo tatti jossa sitä on, ehti kasvaa siellä lasin sisällä varmaan neljä päivää. Onko tuo tiputtanut itöt jo nyt jostain syystä vai onko tuo hometta? Jos hometta niin voinko pelastaa kakun ottamalla tatin pois ja leikkaamalla tuota mustaa kohtaa reilusti pois?

http://oi66.tinypic.com/r90jv6.jpg

http://oi65.tinypic.com/vgzrm.jpg

http://oi63.tinypic.com/21oqxhl.jpg

E: väri on pienesti violettimainen eli kallistuisi itiöihin?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 14, 2017, 15:57 kirjoittanut Jaman »


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 415
    • Karma: 88
    • Profiili


Poissa mmaa

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Onko vihreä home? 4. Päivä....
Kiitos etukäteen.