Kirjoittaja Aihe: Hometta kasvatuslaatikossa?  (Luettu 759 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Nuubi

  • Viestejä: 8
    • Profiili
Hometta kasvatuslaatikossa?
« : Huhtikuu 10, 2014, 22:57 »
Auttakaa aloittelijaa kiitos!

Siirrettyäni terveet ja terveelle sienelle tuoksuvat rihmastoituneet maissit laatikkoon, kesti n. kaksi viikkoa ennen kuin sieniä, ja sinertävän harmaata väriä alkoi ilmaantumaan. Myös tuoksuun tuli homeinen tai tunkkainen vivahde, vähän niinkuin vanhoja pelastusliivejä haistelisi. Bruising lienee mahdollista koska olen poiminut sieniä sitä mukaa kun ovat auenneet, ja kohdellut laatikoita aika reippaalla otteella?Sieniä on tullut hiljakseen, ja tulee edelleen, reilu kk laatikkoon siirrosta, ja ne näyttävät terveiltä. Tulos parani ehkä kun lisäsin tuulettelua kahdesta 3-4 kertaan per vrk ja lisäsin sumutettavan veden määrää, rihmasto vaikutti kuivalta mutta ilma hyvin kostealta (ei tuuletusreikiä).

Hometta vai bruisingia? ja jos niin mitä hometta? Uskaltaako syödä? Muita hyviä neuvoja?

Poissa Nuubi

  • Viestejä: 8
    • Profiili
Vs: Hometta kasvatuslaatikossa?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 14, 2014, 14:37 »
Mielenkiintoista, tuoksu laatikossa on palannut terveen sienen tuoksuksi, voiko sieni voittaa taistelun hometta vastaan vai olikohan mulla hometta nokassa :) Topsytesti sinertyneistä kohdista viittaisi bruisingiin. Naamariin vai ei?

Sientä puskee edelleen ja lisätyn kastelun ja tuuletuksen (nyt myös reikiä laatikon alareunassa että co2 pääsee poistumaan, oletan että kannen raosta tulee tarpeeksi korvausilmaa) myötä sienet on suurempia.