Psilosybiini.info

Sieniaiheista aineistoa

FluX · 76 · 25879

Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 345
  • Karma: 133
  • Profiili
Castanedan tyyli mielikuvittaa kirjoja on omasta mielestäni hauska, eikä suhtaudu epäkunnioittavasti alkuperäiskansoja kohtaan, vaan tuntuu usein nöyristelevän ja pitävän intiaaneja viisaampina, arvikkaampina ja vakaamielisempinä kuin itseään. Tämä on tosiaan vain oma mielipiteeni asiasta. Erilaisten substanssien käyttötavat kirjoissa ovat hieman eriskummallisia (jopa sairaitakin) aina välillä, mutta kun mielensä virittää oikealle taajuudelle, voi hymähdellä aika ajoin kirjojen tarinoille, vai pitäisikö sanoa saduille. Etenkin meille psykedeelipäille kun ei ole oikein mitään suomenkielistä deelikirjallisuutta tarjolla, on Castanedan hömppä ihan hauskaa luettavaa. :) Trippitarinat ovat suosikkejani! ;D Kyllä minä voin suositella ehdottomasti!
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 835
  • Karma: 27
  • Profiili
Castanedan tyyli mielikuvittaa kirjoja on omasta mielestäni hauska, eikä suhtaudu epäkunnioittavasti alkuperäiskansoja kohtaan, vaan tuntuu usein nöyristelevän ja pitävän intiaaneja viisaampina, arvikkaampina ja vakaamielisempinä kuin itseään.
Epäkunnioittavaa on se, että Castaneda ei ilmoittanut kirjansa olevan spekulatiivista fiktiota, vaan tarjosi sitä faktuaalisena aineistona väittäen sen olevan antropologista tutkimustyötä. Kirjoissa kerrotut tarinat eivät tuo ilmi intiaanien maailmankuvaa, vaan Castanedan löpinät ovat tyypin omasta päästään kehittämiä ja niin ikään vastaavat vain hänen henkilökohtaista käsitystään ns. pyhästä villistä (viittaan nyt Michael Taussigin tapaan käsitellä konseptia).

Suosittelen lukemaan intiaanien reaktioita Castanedan puuhiin - he ymmärrettävästi ovat tämänkaltaisesta kusetuksesta sekä huolissaan että käärmeissään:
Lainaus
Carlos Castaneda parlayed the old man image into a series of best sellers that have much more relationship with an LSD travel tour than with Indians. Whatever Don Juan is, he is far from a recognizable Indian except to confused and psychically injured whites who have a need to project their spiritual energies onto an old Indian for resolution…. The whites are sincere but they are only sincere about what they are interested in, not about Indians about whom they know very little. They get exceedingly angry if you try to tell them the truth and will only reject you and keep searching until they find the Indian of their fantasies….
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa pampula

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 309
  • Karma: 20
 • Luotettavasti sienten tunnistama
  • Profiili
Korkein Oikeus Trailer

Tämä ei ole tainnut olla täällä vielä, eli kyseessä on suomalainen pienen budjetin underground-elokuva, missä käsitellään mm. psykedeelien käyttöä ja taikasienetkin ovat edustettuina. Elokuva ei ole täydellinen, joitakin asioita liioitellaan (ymmärrän toisaalta miksi) ja toisia ehkä vähätellään. Mun mielestä elokuvan pointti on kuitenkin tärkeä ja muutenkin tämä on kyllä katsomisen arvoinen. Leffan saa ladattua ilmaiseksi täältä:

http://www.korkeinoikeus.com/KO_media.html
Life is full of pain, I'm cruisin' through my brain
and I fill my nose with snow and go Rimbaud,
go Rimbaud


Poissa Lähiötonttu

  • Viestejä: 137
  • Karma: 12
  • Profiili
Epäkunnioittavaa on se, että Castaneda ei ilmoittanut kirjansa olevan spekulatiivista fiktiota, vaan tarjosi sitä faktuaalisena aineistona väittäen sen olevan antropologista tutkimustyötä. Kirjoissa kerrotut tarinat eivät tuo ilmi intiaanien maailmankuvaa, vaan Castanedan löpinät ovat tyypin omasta päästään kehittämiä ja niin ikään vastaavat vain hänen henkilökohtaista käsitystään ns. pyhästä villistä

Eivät ne varsinaisesti ole Castanedan itsensä keksimiä, hänellä oli aktiivinen lukuharrastus mystisten traditioiden parissa ja näistä hän otti vapaasti aineksia parsien oman kokonaisuutensa. On noissa kirjoissa tosi hyvääkin matskua ja niitä arvostavat monet joita itsekin pidän arvossa ja joilla saattaa olla korkeitakin akateemisia oppiarvoja. Viihde- ja virikekirjallisuutena hyvää, mutta ei liian tosissaan otettavaksi.

Itse kaverin tarina on vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin hänen keksimänsä mielikuvituksen tuotteet, täällä voi tutustua BBC:n fourin dokumenttiin miehestä ja hänen myöhemmistä vaiheistaan oman pikku kultin kanssa. Suosittelen:

Carlos Castaneda And The Shaman. Tales From The Jungle


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 835
  • Karma: 27
  • Profiili
Arvostettujen mykologien toimittaman Fungi-lehden tuorein (tupla)numero käsittelee taikasieniä. Muutamia artikkeleja on luettavissa ilmaiseksi. PayPalin kautta ostettuna hintaa 9 euroa.

"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa pietari

  • Viestejä: 36
  • Karma: 5
  • Profiili
Castaneda sai varmasti enemmän sanottua kaunokirjallisuuden keinoin kuin olisi ikinä tietokirjallisuuden keinoin ollut mahdollista. Täysin relevanttia ja monin tavoin opettavaista scifiä se on vieläkin, toisin kuin suurin osa samaan aikaan kirjoitetuista tiedeteksteistä.
Castanden kirjallisuuteen kannattaa suhtautua, niin kuin kaunokirjallisuuteen aina, 100% tosissaan, eli uskoa kaikki mitä tekstissä sanotaan. Asiaproosalle kannattaakin väittää vastaan, mutta kaunokirjallisuus antaa annettavansa vain kun sille antaudutaan täysin.

Heidegger hylkäsi viimevuosisadalla filosofian ja kallistui runouden puoleen, C. taas hylkäsi tieteen ja lähti proosan kelkkaan. Sama tyytymättömyys filosofian ja tieteen edustamaa "järkeä" kohtaan vaikutti kummankin tekemisten taustalla.


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 835
  • Karma: 27
  • Profiili
One Step Beyond: The Sacred Mushroom

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcoa_Presents:_One_Step_Beyond

ABC:n vuonna 1961 tuottamassa dokumentissa tutustutaan sieniä syöviin meksikolaisiin ja napostellaan vähän itsekin. Tarkoituksena oli tutkia sienten potentiaalia parapsykologian työkaluna. Todella naiivia ja campia, mutta tämä on kenties varhaisin taikasieniä koskeva televisio-ohjelma, joten kyseessä on kulttuurihistoriallisesti ihan mielenkiintoinen teos.

Tosta sais kanssa ripattua varsin päteviä sämplejä psytrancebiisehin.

http://www.youtube.com/v/fz7k00544PA?version=3&hl=en_US

http://www.youtube.com/v/t3NMqCij7cI?version=3&hl=en_US

http://www.youtube.com/v/G9UyoFKgnIY?version=3&hl=en_US
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie FisherPoissa Tattiritari

 • Slaavish warrior
  • Viestejä: 261
  • Karma: 27
  • Profiili
Amazonin sademetsästä on löydetty uusi sienilaji, joka syö aikaisemmin "tuhoutumattomana" pidettyä muovia polyuretaania.

http://gizmodo.com/5880768/amazonian-mushroom-eats-indestructible-plastics
http://www.fastcoexist.com/1679201/fungi-discovered-in-the-amazon-will-eat-your-plastic

Nää on niin mahtavia :) sienet jaksaa aina yllättää... lajikkeitakin jotka muuntavat puumateriaalin suoraan biodiiseliksi jopa!
Oi kumpa saisi käsiinsä noita sienilajeja.
Karma kiertämään jos olin avuksi!Poissa Singularity

  • Viestejä: 103
  • Karma: 25
  • Profiili
Itsekin aikanaan hieman petyin kun kuulin, että Castanedan kirjat olisivat täysin keksittyjä. Nykyisin, aloitin alusta ja luen juuri Matka Ixtlaniin, ei minulle ole mitään merkitystä ovatko kirjat totta vai ei. Se auttavatko ne minua matkallani on tärkeää. Sitäpaitsi itse uskon vahvasti, että Castaneda on vähintään koonnut eri ihmisten ajatuksia yhteen, ellei todella kohdannut jonkin sortin noitaa. Sen verran "valaistuneen" ihmisen ajatuksia ovat, ainakin minun mielestäni.

Mitä tulee intiaanien maineen pilaamiseen, eihän don Juan missään vaiheessä väitä edustavansa Yaqui intiaanien oppeja ja kultturia. Castaneda itseasiassa pyrkii selvittämään mitä kulttuuria/oppia don Juan edustaa eikä saa juuri mitään vastausta. Don Juan itse, kuten muissa kulttuureissa tietyn henkisen pisteen saavuttaneet, yleensä irtautuvat kulttuurin/tradition/oppien kahleista. Don Juan harmitteleekin, että hänen vanhempansa kuolivat intiaaneina, eivät ihmisinä. Samoin hän usein viittaa itse ennen surkutelleensa huonoa osaansa intiaanina kunnes "nousi" sen yläpuolelle.

Itse pidän kirjoja totena tai ainakin kuten pietari mainitsi, luen ne täytenä totena. Se, että lähtisin etsimään viisasta intiaani-opettajaa Amerikasta/Mexikosta tai muuten heti pitäisin intiaaneja "jaloina villeinä" kuvastaisi henkistä kypsyyttäni, tai sen puutetta imho. Olemme kaikki yksilöitä, jokaiseen kulttuuriin/uskontoon/ammattiin/kansallisuuteen/aatteeseen mahtuu hyviä ja huonoja ihmisiä.
"If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration." -Nikola Tesla


Poissa FluX

  • Viestejä: 215
  • Karma: 11
 • Thank you for being YOU
  • Profiili
Jan Irvin - Hour 1 & 2 - Gordon Wasson & The Secret History of Magic Mushrooms

"Jan Irvin is an independent researcher, author and lecturer, speaking at both academic and public venues. He is the host of Gnostic Media and the curator of the official website for John Marco Allegro. Jan returns to discuss his latest research on Gordon Wasson, an influential New York banker and the godfather of the modern psychedelic movement. According to the historical record Wasson, an amateur mycologist, first ‘discovered’ ‘magic’ mushrooms. Irvin shares his evidence which points to the possibility of a secret history of the mushroom in the elite power structures of the west. Jan explains how the psychedelic/hippie movement was a psyop and can provide a window into how the elites run their mind control systems. He’ll talk about how the mushroom and other mind altering sacraments can be used to control the illumination of the masses. Jan questions the foundations of psychedelic history, the new age movement and UFOs."

"FOLIOHATTU" JA 'MUUSTA KUIN SIENISTÄ' HÖPÖTTELY VAROITUS! :D

(kerrankin ilmaiseksi kummatkin tunnit)

http://www.redicecreations.com/radio/2012/08/RIR-120809.php

E: Tulin siihen tulokseen et tää jäbä on ihan huuhaata, vaikka pari hyvää pointtia olikin..

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 24, 2012, 15:37 kirjoittanut FluX »
...


Poissa SoilBreaker

  • Viestejä: 381
  • Karma: 25
  • Profiili
Geo:n uusimmassa lehdessä on sieni aiheinen pää artikkeli. En ehtinyt lukemaan vielä, mutta yleensä geo on varsin laadukasta.

http://www.geo-lehti.fi/etusivu/geo-lehti-syyskuu-2012-sienet
If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so. - Thomas JeffersonPoissa Lion's mane

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 550
  • Karma: 65
  • Profiili
Sienimetsässä ei kannata luottaa väriin tai tuoksuun

Ummikon ei kannata lähteä sienestämään ilman varmaa tietoa siitä, mitä maasta poimii. Tiistaina Yle Uutiset kertoi kolmesta myrkytystapauksesta, jotka ilmeisesti johtuivat siitä, että valkokärpässientä oli luultu herkkusieneksi. Vaikka sienet muistuttavat toisiaan, muutamalla kikalla ne oppii erottamaan toisistaan...

http://yle.fi/uutiset/sienimetsassa_ei_kannata_luottaa_variin_tai_tuoksuun/6776553?origin=rss