Kirjoittaja Aihe: Riisitek  (Luettu 8487 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Elucka

  • Viestejä: 104
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #30 : Maaliskuu 09, 2015, 22:52 »
Kysellääs vähän tyhmiä vielä... Eli kuinka hyvin riisistä näkee rihmaston etenemisen/kolonisoitumisasteen? Aattelin vaan kun rihmasto on valkoista ja riisikin melkein.
Todella hyvin näkee, sävyero on ihan selvä. Täysjyväriisi on paljon ruskeasävyisempää, ei niinkään puhtaan valkoista kuin rihmasto.

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #31 : Maaliskuu 10, 2015, 15:20 »

Kyllä tuosta näkee.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa jokapoika

  • Viestejä: 19
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #32 : Joulukuu 15, 2016, 20:11 »
Tutun serkku laittoi muutaman riisin tulemaan. Toivottavasti ei saastunut printti edellisessä käsittelyssä....
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2017, 18:53 kirjoittanut jokapoika »

Poissa jokapoika

  • Viestejä: 19
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #33 : Tammikuu 10, 2017, 18:52 »
Tuttavani serkun riisit ovat todella kovaa vauhtia pukkaamassa tattia. Pari meni piloille liian nesteen takia mutta paljon vauhdikkaampi kuin perus PF-tek joka tosin oli kuivalla täysjyväriisillä eikä riisijauholla :D Yllätti kyllä todella tuo kolonisoitumisen nopeus ja terrassa itiöemien pukkaus
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2017, 19:10 kirjoittanut jokapoika »

Poissa Ideakonsultti

  • Viestejä: 20
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #34 : Syyskuu 12, 2018, 14:35 »
Miten on porukalla onnistunut riisitek? Ajattelin itse yhden tai kakski kakkua tehdä ja olisko hyväksi steriloida sinolilla purkki sisiältä ennen kuin laittaa riisit ja kun vaan pyyhkii pinnat niin ei kai itiöt kuole kun ravistelee rasiaa?
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 12, 2018, 14:37 kirjoittanut Ideakonsultti »
"As I walk through the valley of the shadow of death
I take a look at my life and realize there's nothin' left"

Poissa faarao

  • Viestejä: 21
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #35 : Syyskuu 12, 2018, 14:46 »
Miten on porukalla onnistunut riisitek? Ajattelin itse yhden tai kakski kakkua tehdä ja olisko hyväksi steriloida sinolilla purkki sisiältä ennen kuin laittaa riisit ja kun vaan pyyhkii pinnat niin ei kai itiöt kuole kun ravistelee rasiaa?

Tähän mennessä kaikki riisitekit on onnistuneet ja tuntuvat kolonisoituvan paremmin kuin pf-tekillä.

Jos normipuhtaat lasit on ennen riisien lappamista niin tuskin mitään hyötyä sinolista on, kun lasit (riiseineen) vielä painekeitetään. Itselläni tähän on tosin riittänyt tavallinenkin kattila.

Poissa Ideakonsultti

  • Viestejä: 20
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #36 : Syyskuu 12, 2018, 14:59 »
En omista painekattilaa eli taidan tehdä isossa 10 litran kattilassa.
"As I walk through the valley of the shadow of death
I take a look at my life and realize there's nothin' left"

Poissa Ideakonsultti

  • Viestejä: 20
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #37 : Lokakuu 04, 2018, 18:14 »
Viimeks kolonisoitu niin hyvin että tänään laitoin omala printillä muutaman kakun. Tuli aika tumma ruisku kun 10 ml vettä ja isokonen printti
"As I walk through the valley of the shadow of death
I take a look at my life and realize there's nothin' left"

Poissa SieniKoira

  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #38 : Lokakuu 13, 2018, 15:31 »
Se mitä en tässä tekniikassa täysin ymmärrä on että ensin riisit keitetään normaalissa kattilassa ja sen jälkeen ne pitäisi vielä steriloida muiden välineiden (lasien ym.) kanssa painekattilassa.
Eikö riisi puuroudu tästä ihan mössöksi? Vai mikä tässä on mennyt meikäläiseltä ohi :D

Kolme-neljä vuotta vanha GT printti ei oikeen näytä merkkejä kolonisaatiosta maissitekissä, joten pitääpä koittaa tätä tekniikkaa B+ printillä.
Vahva mutu-tuntumani on että tämä on huomattavasti varmempi tekniikka saada aikaiseksi kolonisaatio kuin maissitekissä.

ps. Kiitos Itiö Printterille näiden printtien lahjoituksesta vuonna 2016. :) (tai eikai se mikään lahjoitus ollut jos pari foorumin tukimaksua tuli tiputettua vastineeksi :D)

Missä lienee mies/nainen tällä hetkellä, ei ainakaan täällä ole vieraillut vähään aikaan. Vaikkakin sen jätin hieman al denti ala italianoksi sitä keittäessä.


Lisäys: Tein nyt kuitenkin näin, että keitin täysjyvä-riisiseosta normaalisti n. 12min kattilassa, lusikoin niitä sopivasti kahteen kuumia juomia kestäviin laseihin ja jätin yläreunaan hyvän 2-3cm ravisteluvaran. Sen jälkeen foliokannet tiukasti päälle ja lasit pystyyn painekeittimen pohjalle ja lisäsin vettä niin että lasit eivät peity vedellä. Siellä ne nyt sitten "steriloituvat" täydellä paineteholla n. 50min. Kyseessä siis IKEAn painekattila. Vähän lasien pohjat kolisevat kattilan pohjaa vasten mutta tuskinpa ne siitä hajoavat.

Tämän jälkeen varmaankin jäähdytys (saa seistä huomiseen asti kansi kiinni) ja rapsuttelen B+ printin näihin kahteen 2,dl lasiin ja sekoitan niin maan perkeleesti foliokannet päällä.
Meniköhän tämä nyt ihan näin?
:D Valaiskaa amatööriä.

Kohta nähdään millaiseksi puuroksi tuo riisi on mennyt jota ensimmäisessä virkkeessäni ihmettelin.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 13, 2018, 22:21 kirjoittanut SieniKoira »
No sienikoirahan se täällä :)

Poissa SieniKoira

  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #39 : Lokakuu 13, 2018, 22:22 »
Se mitä en tässä tekniikassa täysin ymmärrä on että ensin riisit keitetään normaalissa kattilassa ja sen jälkeen ne pitäisi vielä steriloida muiden välineiden (lasien ym.) kanssa painekattilassa.
Eikö riisi puuroudu tästä ihan mössöksi? Vai mikä tässä on mennyt meikäläiseltä ohi :D

Kolme-neljä vuotta vanha GT printti ei oikeen näytä merkkejä kolonisaatiosta maissitekissä, joten pitääpä koittaa tätä tekniikkaa B+ printillä.
Vahva mutu-tuntumani on että tämä on huomattavasti varmempi tekniikka saada aikaiseksi kolonisaatio kuin maissitekissä.

ps. Kiitos Itiö Printterille näiden printtien lahjoituksesta vuonna 2016. :) (tai eikai se mikään lahjoitus ollut jos pari foorumin tukimaksua tuli tiputettua vastineeksi :D)

Missä lienee mies/nainen tällä hetkellä, ei ainakaan täällä ole vieraillut vähään aikaan.


Lisäys: Tein nyt kuitenkin näin, että keitin täysjyvä-riisiseosta normaalisti n. 12min kattilassa, lusikoin niitä sopivasti kahteen kuumia juomia kestäviin laseihin ja jätin yläreunaan hyvän 2-3cm ravisteluvaran. Sen jälkeen foliokannet tiukasti päälle ja lasit pystyyn painekeittimen pohjalle ja lisäsin vettä niin että lasit eivät peity vedellä. Siellä ne nyt sitten "steriloituvat" täydellä paineteholla n. 50min. Kyseessä siis IKEAn painekattila. Vähän lasien pohjat kolisevat kattilan pohjaa vasten mutta tuskinpa ne siitä hajoavat.

Tämän jälkeen varmaankin jäähdytys (saa seistä huomiseen asti kansi kiinni) ja rapsuttelen B+ printin näihin kahteen 2,dl lasiin ja sekoitan niin maan perkeleesti foliokannet päällä.
Meniköhän tämä nyt ihan näin?
:D Valaiskaa amatööriä.

Kohta nähdään millaiseksi puuroksi tuo riisi on mennyt jota ensimmäisessä virkkeessäni ihmettelin. Vaikkakin sen jätin hieman al denteksi ala italiano sitä keittäessä.
No sienikoirahan se täällä :)

Poissa SieniKoira

  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #40 : Marraskuu 03, 2018, 10:55 »
Toinen kakuista kolonisoitui edes jotenkin, mutta hyvin epätasaisesti. Tämä todennäköisesti johtuu siitä että riisi oli inen verran liian kuivaa ja hieman paakkuuntui lasissa jonka steriloin painekattilassa.

En myöskään käyttänyt ruiskua vaan raaputin puolikkaan itiöprintin riisien päälle ja foliokansi takaisin pikaisesti päälle. Foliokansi tiukasti ja tiiviisti teipillä kiinni lasiin. Tämän jälkeen armotonta ravistelua mutta epäilen että itiöitä jää jonkin verran kiinni kosteaan foliokanteen.

Tuosta ylemmästä viestistä voi päätellä että tähän bulkkiin siirtoon meni reippaasti yli kaksi viikkoa.

http://imgur.com/qu1wIEv.jpg
http://imgur.com/Pk4ajlL.jpg

Olisiko järkevää huuhdella riisit hyvin vaikka reippaasti juoksevan kylmän veden alla jotta ylimääräisen tärkkelyksen saisi pois. Tämä voisi estää riisin liiaksi paakkuuntumisen jolloin itiöt leviäisivät riisin joukkoon tasaisemmin.

Tänään lähtee kamikamin Thai kokeiluun em. muutoksilla ja edelleen ilman ruiskua. Vaikkakin se olisi varmin tapa kylläkin.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 03, 2018, 11:01 kirjoittanut SieniKoira »
No sienikoirahan se täällä :)

Poissa Lahottaja

  • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 137
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #41 : Marraskuu 04, 2018, 00:31 »
Toinen kakuista kolonisoitui edes jotenkin, mutta hyvin epätasaisesti. Tämä todennäköisesti johtuu siitä että riisi oli inen verran liian kuivaa ja hieman paakkuuntui lasissa jonka steriloin painekattilassa.

En myöskään käyttänyt ruiskua vaan raaputin puolikkaan itiöprintin riisien päälle ja foliokansi takaisin pikaisesti päälle. Foliokansi tiukasti ja tiiviisti teipillä kiinni lasiin. Tämän jälkeen armotonta ravistelua mutta epäilen että itiöitä jää jonkin verran kiinni kosteaan foliokanteen.

Tuosta ylemmästä viestistä voi päätellä että tähän bulkkiin siirtoon meni reippaasti yli kaksi viikkoa.

http://imgur.com/qu1wIEv.jpg
http://imgur.com/Pk4ajlL.jpg

Olisiko järkevää huuhdella riisit hyvin vaikka reippaasti juoksevan kylmän veden alla jotta ylimääräisen tärkkelyksen saisi pois. Tämä voisi estää riisin liiaksi paakkuuntumisen jolloin itiöt leviäisivät riisin joukkoon tasaisemmin.

Tänään lähtee kamikamin Thai kokeiluun em. muutoksilla ja edelleen ilman ruiskua. Vaikkakin se olisi varmin tapa kylläkin.

No hyi, aika selkeetä hometta. Tollaset kannattaa heivaa mahollisimman nopee roskiin, ennen kuin levittää homeitiöitö enemmän kämppään. :(
[20:11:33] Arvalis: No ei tietenkään tunnu, jos otat jotain pikkuannoksia pikkuannosten päälle. [20:12:02] Arvalis: Rykäsepä kerralla femma huiviin niin mitkä seinät.

Poissa SieniKoira

  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #42 : Marraskuu 04, 2018, 10:32 »
Miksei tuo sitten haise homeelle tai käyneelle ollenkaan? Oletko nyt aivan varma? Tuoksu mielestäni oli sienimäisen vivahteinen eikä lähellekkään tunkkainen home.

Toinen tekki oli bakteerikontaminaation uhri ja haisi selkeästi mädälle.

Edit: Ei saatana onhan se hometta joo. Heitin bulkkirasian roskiin. :(
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 04, 2018, 10:37 kirjoittanut SieniKoira »
No sienikoirahan se täällä :)

Poissa Lahottaja

  • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 137
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #43 : Marraskuu 04, 2018, 15:03 »
Jos ei ole täysin mokannut jotain, niin kontaminaatiot kasvaa yleensä sienirihmaston seassa. Homeen huomaa yleensä visuaalisesti ja bakteerikontaminaatiot taas hajun perusteella.
[20:11:33] Arvalis: No ei tietenkään tunnu, jos otat jotain pikkuannoksia pikkuannosten päälle. [20:12:02] Arvalis: Rykäsepä kerralla femma huiviin niin mitkä seinät.

Poissa SoilBreaker

  • Viestejä: 380
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #44 : Marraskuu 06, 2018, 06:51 »
Se mitä en tässä tekniikassa täysin ymmärrä on että ensin riisit keitetään normaalissa kattilassa ja sen jälkeen ne pitäisi vielä steriloida muiden välineiden (lasien ym.) kanssa painekattilassa.
Eikö riisi puuroudu tästä ihan mössöksi? Vai mikä tässä on mennyt meikäläiseltä ohi :D

Idea lienee siinä, että normaalilla keittämisellä vain kosteutetaan riisi sopivasti ja painekattilassa, kun steriloi niin ei puuroudu, kun ei ole enempää vettä tarjolla. Riisi on tosiaan liian tahmeaa ravisteltavaksi ja pitää yleensä lusikoida purkista ja paloitella kun sekoittaa toissijaiseen alustaan.
If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so. - Thomas Jefferson