Kirjoittaja Aihe: Riisitek  (Luettu 8486 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kekkulikale

  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #15 : Toukokuu 06, 2014, 18:27 »
Vaikuttaa sen verran simppeliltä operaatiolta että päätin itsekin koittaa neljä riisikakkua tehdä, ghettomeiningillä menee kun ei painekeitintä ole... Tummaa riisiä keitin ~10 min jonka jälkeen vaan lasit täyteen, foliot päälle ja kattilaan, 90 min keittelyllä meinasin pärjätä. Ohessa laitoin kolme pf-tek -kakkua tulemaan jos sattuu riisi kontaminoitumaan. Raportoin tähän ketjuun sitten miten onnistuu, vähän liian helpolta jopa vaikuttaa mutta miksipäs ei  ^-^

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #16 : Toukokuu 06, 2014, 18:46 »
Lusikoin vartin verran pöydällä avonaisessa kattilassa olleet normaalisti keitetyt riisit (jäi kaverilta yli, kun kävi lainaamassa painekeitintä) 0,5l pakasterasiaan, rapsuttelin printin sekaan ja ravistin. Nyt puskee kolmatta flushia, eli hyvin simppelisti voi onnistua, jos käy tuuri :)
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa ananas

  • Viestejä: 30
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #17 : Toukokuu 06, 2014, 19:20 »
Aika hyvin tällä onnistuu, 4kertaa tehnyt näin 10kpl pf-tek kakkuja joista 2-3 homehtui luultavasti liian kosteuden takia.

On todella halpaa kuten tuo maissikin paitsi tällä on tullut paljon vahvempia tatteja.
Kun tiedät liikaa tästä todellisuudesta, ei ole enää paluuta "tavalliseksi". Joko kykenet käsittämään, sisäistämään ja hyväksymään sen kaiken, tai sekoat lopullisesti.

Poissa fungos

  • Viestejä: 13
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #18 : Kesäkuu 09, 2014, 21:46 »
Aattelin kans koittaa tätä tekniikkaa ja mulla ois nyt 10kpl täyteen kolonisoitunutta riisi kakkua, jotka odottavat fruittaukseen siirtämistä. Tuli mieleen sellainen, että pitäiskö noi kakut dunkata ennen fruittaukseen siirtämistä Ja pitäisikö kakkujen pintaan pistää vermikuliittia vai meneekö ihan noin? Kuumottaa myös toi haarukalla tökkiminen, joten onko siitä varmasti jotain hyötyä?

Kiitos vastauksista jo etukäteen :)

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #19 : Kesäkuu 09, 2014, 21:58 »
Dunkkaa ja rullaa vermikuliitissa. Viimeisimpien testien mukaan siten ei tiivisty liikaa pinta.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa fungos

  • Viestejä: 13
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #20 : Kesäkuu 09, 2014, 23:21 »
Kiitoksia! Mikäs ois hyvä dunkkaus aika? Sitten vain jännityksellä odottelemaan millaista satoa on tulossa :)

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #21 : Kesäkuu 10, 2014, 06:51 »
Neljästä kuuteen tuntia olen itse pitänyt.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Neod

  • Viestejä: 4
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #22 : Heinäkuu 12, 2014, 10:43 »
On ollut monella tapaa varsin antoisa ketju. Käytin tuota rapsutus tekniikkaa inokuloimiseen ja tosi vauhdilla ovat lähteneet kasvamaan nuo itiöt kun lahjoitit (KIITOS). On muuten tosi paljon kätevämpää kuin ruiskun valmistaminen :D

Haluaisin pitää bulkki substraatin tekemisen yhtä yksinkertaisena kuin tähän asti. Osaatko suositella jotain toimivaa lähestymistapaa? :)

Poissa Eni

  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #23 : Heinäkuu 12, 2014, 10:51 »
Olen tehnyt bulkin ihan perus kookos/kahvi/vermikuulitista ja ghettopastöroinnilla tai "kunnollisella" ilman ongelmia. Tuo kookoskuitu, jota olen käyttänyt, on vielä sitä trichodermalla maustettua sorttia.
Imho kannattaa ghettoillessa kaataa reilusti enemmän kiehuvaa vettä matskuun, kuin humyn ohjeessa, jotta koko substraatti varmasti kuumenee. Kannen välistä olen sitten kaadellut ylimääräiset pois ja loput puristanut kumihanskat kädessä kourallinen kerrallaan purkkeihin ladatessa.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Neod

  • Viestejä: 4
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #24 : Heinäkuu 12, 2014, 11:19 »
Ensimmäisessä edellisessä kasvatuksessa kokeilin ghettopastörointia, josta jäi paskan maku suuhun. Ei ollut mitään sopivia kinttaita, kädet paloivat :) Päädyin lopulta pastöroimaan uunissa. Ohje oli shroomeryssä nimellä Easy Oven Pasteurization. Pitänee nyt punnita vaihtoehtoja taas.

Kakut tulen kyllä varmasti tekemään tällä ohjeella jatkossa. Sopivan yksinkertaista. Tuli vielä keitettyä päivällis riisit samalla kertaa :)

Poissa Kortesaani

  • Viestejä: 15
  • Button up and jump to hyperspace
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #25 : Heinäkuu 29, 2014, 09:53 »
Tuntuu toimivan aka pinnausta havaittavissa tuolla itänaapurin kissan hissikaverin terraariossa. "Sterilointi" normaalissa kattilassa, jonka pohjalla vettä.

Poissa MaZa1

  • Viestejä: 75
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #26 : Marraskuu 29, 2014, 22:02 »
Tuli vaan mieleen että eikös tässäkin kannattais tehä niinku maissitekissä että valuttaa vedet ja pikasesti kattila viä hellalle et viä poistuis vettä? Vai nappaako liian helposti kattilaan kiinni?

Poissa Elucka

  • Viestejä: 104
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #27 : Marraskuu 29, 2014, 23:29 »
Tuli vaan mieleen että eikös tässäkin kannattais tehä niinku maissitekissä että valuttaa vedet ja pikasesti kattila viä hellalle et viä poistuis vettä? Vai nappaako liian helposti kattilaan kiinni?
Itse en ole viitsinyt riisejä kattilassa hellalla pidellä kun vedet on poistettu. Tuntuu että jäis aika pikaisesti pohjaan kiinni tai puuroutuisi tai jotain muuta ikävää. Tosin riisi tuntuu imevän nestettä aikas paljon, varsinkin jos pidempään keittää. Pakkauksessa taisi olla keittoaika jotain 30 min ja keittelin about 25 min, mutta liian kypäksi kyllä mielestäni meni. Ehkä 15-20 min voisi olla sopiva, ei tulisi niin kosteaa riisiä ja voisi vieläpä irrotakin helpommin toisistaan.

Poissa MaZa1

  • Viestejä: 75
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #28 : Marraskuu 30, 2014, 01:57 »
Mää keittelin max vartin omia ja valutin vedet ja pistin hellalle hetkeks ja sekotin koko ajan, hyvin onnistu ja tuli omasta mielestä sopivan kuivia, ei ollu puuroo vaan ylimääräset söin ni oli pehmeitä mutta silti pureskeltavia :D

Poissa tapionpoika

  • Viestejä: 9
    • Profiili
Vs: Riisitek
« Vastaus #29 : Maaliskuu 09, 2015, 20:56 »
Kysellääs vähän tyhmiä vielä... Eli kuinka hyvin riisistä näkee rihmaston etenemisen/kolonisoitumisasteen? Aattelin vaan kun rihmasto on valkoista ja riisikin melkein.